Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 9

2020-09-17

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов спільно з начальником управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської районної державної адміністрації Наталією Давидовою відвідали з робочою поїздкою до КЗ «Подвірський ліцей», КЗ «Солоницівський ліцей № 1», КЗ «Солоницівський ліцей № 3» і КЗ «Солоницівська гімназія «Перлина».
Володимир Усов та Наталія Давидова перевірили та обговорили з керівництвом закладів реалізацію норм карантинних заходів щодо недопущення поширенню COVID-19.

2020-09-15

15 вересня під головування голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов за участю начальника Слобожанського управління ГУ ДПС у Харківській області Марії Гавриленко, начальника фінансового управління районної державної адміністрації Віктора Оніщенка відбулося чергове засідання «круглого столу» з питання наявності податкового боргу до місцевих бюджетів та проведення заходів щодо його скорочення.
У ході засідання прийнято рішення продовжувати роботу щодо погашення податкового боргу окремої категорії платників та притягнення до відповідальності керівників, які не виконують вимог чинного податкового законодавства України.

2020-09-15

15 вересня відбулася зустріч голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов та провідних фахівців Інституту проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМНУ - директором Юрієм Караченцевим та доктором медичних наук Вадимом Хазієвим за участю директора КНП «Дергачівська центральна районна лікарня» Дмитра Дончака та медичного директора КНП «Дергачівська центральна районна лікарня» Світлани Бережної.
У ході зустрічі обговорювались питання надання медичної допомоги мешканцям Дергачівського району та організації виїзного прийому бригади спеціалістів Інституту проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського у складі лікаря-ендокринолога, лікаря-хірурга та лікаря-УЗД.
26 вересня 2020 року заплановано прийом бригади спеціалістів на базі Дергачівської поліклініки, а на початку жовтня планується виїзд до Солоницівської поліклініки.

2020-09-14

13 вересня на базі Дергачівської дитячо – юнацької кінно – спортивної школи відбулися відкриті змагання Дергачівського району з нагоди Дня фізичної культури і спорту.
Підтримуючи спортивний рух у Дергачівському районі привітати спортсменів району завітав голова Дергачівського району Володимир Усов. «Кінно – спортивний спорт на мою думку є одним з найважчих, адже тут повинен бути тандем під час якого вершник відчуває свого коня» - зазначив Володимир Усов.
Директор дитячо – юнацької кінно – спортивної школи Микола Петрушко розповів про досягнення спортсменів школи. Володимир Усов та Микола Петрушко обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.
Завершенням змагань стала приємна та водночас хвилююча для усіх спортсменів церемонія нагородження з оголошенням результатів та переможців.

2020-09-14

Шановні воїни-танкісти, працівники танкобудівної галузі України!
Згідно Указу Президента України День танкістів щорічно відзначається у другу неділю вересня.
Це свято – символ глибокої поваги до мужності і героїзму воїнів-танкістів.
Танкіст - не тільки професія, але й залізний характер.
Сьогодні танкові війська є важливою складовою бойового потенціалу Збройних Сил України. Бойові традиції фронтовиків, які вписали немало славних сторінок в історію Другої світової війни, продовжують воїни-танкісти армії незалежної України.
З нагоди свята висловлюю подяку усім ветеранам танкових військ, воїнам-танкістам та працівникам вітчизняної танкобудівної галузі за самовіддане виконання службових обов'язків, вірність Військовій присязі та високу громадянську позицію.
Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, добробуту та миру!
Нехай стійкість духу, любов до Батьківщини і відданість будуть вірними супутниками у житті, а ваш високий професіоналізм буде запорукою зміцнення національної безпеки України.

Слава Україні!

З повагою

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації  Володимир УСОВ

2020-09-14

Розроблена відповідно до абзацу третього пункту 4 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України від 16 квітня 2020 року 562-ІX «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» Постанова Верховної Ради України від 17 липня 2020 року No807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» передбачає зміну адміністративно-територіального устрою районного рівня, а саме ліквідацію низки існуючих та утворення нових районів, межі яких встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.
Насамперед зазначаємо, що положення Постанови не змінюють склад суб'єктів державної реєстрації, визначений Законами України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», а також не припиняють «автоматично» правосуб'єктність юридичних осіб, які надають адміністративні послуги у зазначених сферах.
Звертаємо увагу й на те, що цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про її припинення, а отже усі існуючі юридичні особи – районні державні адміністрації мають забезпечувати здійснення повноважень у сферах державної реєстрації.
Безперебійність процесу надання послуг у сферах державної реєстрації нерухомості та бізнесу гарантується також законодавчо закріпленим принципом «екстериторіальності», який полягає у можливості проведення реєстраційних дій будь-яким суб'єктом державної реєстрації в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя за місцезнаходженням нерухомого майна, юридичної особи чи громадського формування, що не має статусу юридичної особи.
Зокрема, Постановою змінено адміністративно-територіальний устрій районного рівня, що безумовно впливає на адресну складову, що використовується у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Наразі в Єдиних та Державних реєстрах, держателем яких є Мін'юст, здійснюється ведення різного роду словників, зокрема словник адміністративно-територіального устрою України.
Вказане унеможливлює державному реєстратору вносити власноручно будь-які відомості адресної складової, окрім тих відомостей, що містяться в словниках.
Інформуємо, що адміністратором Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Мін'юст, відповідно до положень Постанови буде оновлено словник адміністративно-територіального устрою України, відповідно до Порядку ведення словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 06 липня 2012 року № 1014/5 «Про словники Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 09 липня 2012 року за № 1150/21462.
Отже, до оновлення словника адміністративно-територіального устрою державним реєстратором під час вчинення реєстраційної дії та обрання відповідного населеного пункту адреса буде відображатись з назвою району без врахування змін адміністративно-територіального устрою, визначеного постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів».
Водночас, вказане не може бути підставою для зупинення розгляду поданих документів чи відмови у проведенні реєстраційних дій, а також не може розглядатися як порушення порядку державної реєстрації!

2020-09-12

12 вересня у місті Дергачі відбулися святкові заходи до Дня фізичної культури та спорту.
Спортивний захід розпочався велопробігом від смт Мала Данилівка, села Замірці Дергачівської міської ради та залізничної платформи «Нові Дергачі» до комплексу стадіону «Авангард».
З привітальними словами до спортсменів та їх тренерів звернувся голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов та побажав їм, міцного здоров'я, здійснення мрій, життєвої наснаги, наполегливості, досягнення нових спортивних успіхів.
У ході заходу відбулася традиційна церемонія нагородження кращих представників галузі фізичної культури та спорту Дергачівщини Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради за вагомий внесок у розвиток та підтримку спорту у Дергачівському районі та з нагоди Дня фізичної культури і спорту.
Також, з нагоди Дня фізичної культури і спорту Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради відзначені: колектив КЗ «Дергачівський ліцей №1» ім. Д. Бакуменка Дергачівської районної ради Харківської області (директор Зєнькова Ніна Олексіївна) за I місце у Спартакіаді навчальних закладів 2019-2020 років; колектив КЗ «Солоницівський ліцей №3» Дергачівської районної ради Харківської області за II місце у Спартакіаді навчальних закладів 2019-2020 років (директор Вєхова Тамара Миколаївна).
Також, у ході заходу на стадіоні проведені змагання з різних видів спорту.
Усі часники заходу отримали незабутні позитивні емоції, а сонячна та тепла погода додала святкового настрою.

2020-08-31

Сепаратизм (від лат. separatio – відокремлення) – це прагнення окремих груп населення чи організації до відокремлення, відособлення; рух за надання частині держави права автономії або за її повне відокремлення й створення нової держави.
Цей загрозливий процес активізується в певних умовах, під впливом різних груп факторів, пов'язаних із політичною та соціокультурною трансформацією суспільства.
Враховуючи те, що сепаратистські рухи активізуються тоді, коли загальне соціально-економічне становище в країні різко змінюється і (або) коли настає політична нестабільність, жодна з країн не застрахована від загрози сепаратизму, включаючи високорозвинені й багаті.
Сучасні тривожні події у Донецькій та Луганській областях лише підтверджують загрозу зростання агресії, розпалювання сепаратистських настроїв.
У Харківській області, на відміну від згаданих регіонів, прояви сепаратистських намірів носять мінімальний характер і не отримують підтримки.
Закликаємо громадян не піддаватись провокаціям, штучному розпалюванню конфліктів  та ставити під загрозу мир на нашій землі.
На території Дергачівського району створено громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «КОРПУС ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ». Запрошуємо свідомих небайдужих громадян приєднатись до забезпечення публічної безпеки та порядку на території нашого району.

2020-08-27

Відповідно до постанов Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року №88 «Про Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» та від 11 червня 2020 року №103 «Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання» (зі змінами, внесеними постановою Центральної виборчої комісії від 24 липня 2020 року № 145) кожен громадянин України, який має право голосу, але постійно проживає не за місцем своєї реєстрації або реєстрація місця проживання у якого відсутня згідно з паспортними даними (внутрішньо переміщена особа,  трудовий мігрант тощо), може змінити свою виборчу адресу у Державному реєстрі виборців та взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року за місцем фактичного проживання на території України. Для цього необхідно звернутися із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання до 10 вересня 2020 року відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року №163 «Про Календарний план основних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року». Заява може бути подана до органу ведення Державного реєстру виборців у паперовій або електронній формі. У паперовій формі заява подається виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства. Під час подання заяви у паперовій формі до органу ведення  Державного реєстру виборців виборець пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або картки чи тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Заява в електронній формі створюється шляхом заповнення виборцем електронної форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії. В електронній формі заява надсилається виборцем за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України «Про електронні довірчі послуги» (кваліфікований електронний підпис). У заяві вказується адреса житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою та адреса електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду. Виборець, нову виборчу адресу якого визначено на підставі зазначеної заяви, може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з новою заявою не раніше ніж через 1 рік після дати внесення до Державного реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

 

 

 

2020-08-18

Сьогодні, під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Руслана Тихонченка на базі Дергачівській районній державній адміністрації відбулося спільне виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2020/2021 років у Дергачівському та Золочівському районах. У ході засідання обласного штабу голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов, Малоданилівський селищний голова Олександр Гололобов та голова Золочівської районної державної адміністрації Тамаз Гамбарашвілі проінформували про стан підготовки до початку опалювального періоду.

2020-08-11

11 серпня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав з робочою поїздкою Протопопівську сільську раду. Володимир Усов спільно з Протопопівським сільським головою Михайлом Бердецьким обговорили стан та перспективи соціально-економічного розвитку підлеглих територій, пріоритетні завдання на найближчий час.
У ході робочої поїздки Володимир Усов оглянув готовність філії "Протопопівська гімназія "Комунального закладу "Вільшанський ліцей" до нового навчального року. Завідувачка господарською частиною Валентина Приходько проінформувала про проведений косметичний ремонт класних кімнат та коридорів. Цьогоріч до першого класу підуть 11 дітей.
«Наш заклад є філією з листопада 2019 року. Не заперечую, наш колектив також не знав як налагодити алгоритм дій у зв'язку з приєднанням до КЗ «Вільшанський ліцей». Ми, спільно з керівництвом Вільшанського ліцею обговорили план дій з організації освітнього процесу. Ні педагоги, ні учні не помітили жодного утиску. За цей рік наша школа була профінансована майже на 3 млн. грн. Між двома школами курсує автобус. Я працюю тут вже багато років. Тому, моя порада: не треба боятися слова «філія»» - наголосила Валентина Приходько.
Володимир Усов обговорив з завідувачкою господарської частини закладу питання рівня забезпеченості кабінетів засобами навчання та обладнанням, відповідно до вимог нової української школи. Особливої уваги голови Дергачівської районної державної адміністрації привернула капітально відремонтована спортивна зала. Кошти на ремонт спортивної зали були виділені за рахунок залишку освітньої субвенції станом на 01.01.2020 року в сумі 1 млн. 205 тис. грн. Володимир Усов відзначив на високому рівні якість виконаних робіт підрядною організацією. Також, не залишилося без уваги одне з найважливіших місць у школі – харчоблок. Голова Дергачівської районної державної адміністрації розповів, що у наступному році заплановано відремонтувати усі харчоблоки закладів загальної середньої освіти Дергачівського району. Володимир Усов зазначив, що загалом заклад готовий до початку нового навчального року.
У Протопопівському сільському клубі завідувачка клубом Вікторія Колосар звернулася до Володимира Усова з наболілим питанням проведення капітального ремонту внутрішніх приміщень закладу і придбання нової та більш сучаснішої техніки. Вікторія Колосар доповіла про роботу гуртків клубу та культурне життя Протопопівської громади. Володимир Усов відмітив охайний та належний стан приміщення і те, що у Протопопівській сільській раді є свій власний герб та гімн села.
Філія «Богодухівська птахофабрика «Приватної науково-виробничої компанії Інтербізнес» є одним з бюджетоутворюючих підприємств Протопопівської сільської ради. Фабрика займається виготовленням яєць. Продукція, що випускається фабрикою відома під торговою маркою «Квочка». Директорка птахофабрики поспілкувалася з головою Дергачівської районної державної адміністрації та розповіла, що всі етапи діяльності фабрики здійснюється відповідно до санітарних та ветеринарних норм. Станом на 11 серпня на підприємстві працює 124 людини, що дає змогу місцевим жителям та жителям сусідніх селищ працевлаштуватися. Директорка птахофабрики подякувала Володимиру Усову за допомогу у вирішенні питання оформлення земельної ділянки під зберігання курячого посліду, який згідно з технологічного процесу проходить обробку спеціальними розчинами та згодом утилізується.
Директор ТОВ "Нива СП" Олександр Сумцов розповів про роботу сільськогосподарського підприємства, врожайність сільськогосподарських культур та подальші плани з розвитку справи. Протопопівський сільський голова Михайло Бердецький наголосив, що Олександр Сумцов багато займається благодійною діяльністю на благо мешканців Протопопівської сільської ради.

2020-08-11

11 серпня під головуванням голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району щодо позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб'єктами господарювання, які зберігають та/або транспортують аміачну селітру, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких мінеральних добрив.
За результатами засідання комісії прийняті відповідні рішення.
Ознайомитися з протоколом позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району від 11 серпня 2020 року № 27 можливо за посиланням: http://dergachirda.gov.ua/img/userimages/user_758/2711.pdf

2020-08-07

07 серпня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов взяв участь у засіданні позачергової LVІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання.
Володимиром Усовим було ініційовано проведення перерозподілу коштів у зв'язку з економією не використаних коштів на оплату продуктів харчування управлінням освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації.
Депутатами ухвалено рішення про придбання для дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки 30 путівок на оздоровлення та відпочинок до ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські Мінеральні води».


Подождите...