Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 7

2020-12-06

                                                                             

Шановні військовослужбовці!

Щиро вітаю Вас з Днем Збройних сил України!

 Створення дієздатних та ефективних збройних сил є важливим кроком у становленні незалежної держави, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність.

Сьогодні військовослужбовці виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку, відповідальність, роблять усе можливе для зміцнення обороноздатності нашої держави.

На Вас покладена священна місія – боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу.

Сила нашої держави – у єдності армії та народу.

Глибока шана всім, хто віддав своє життя в ім'я  свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, та всім хто несе військову службу у зоні Операції об'єднаних сил, за відданість українському народу, незламну силу волі тих, хто нині зміцнює обороноздатність країни!

Бажаю Вам міцного здоров'я, добробуту, успіхів на ниві служіння українському народу, надійних тилів і віри в  щасливе майбуття! 

З повагою,

голова Дергачівської районноїдержавної адміністрації                Володимир УСОВ                                                 

2020-12-01
Шановні працівники прокуратури!
Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем працівників прокуратури!
      Діяльність прокуратури як єдиної системи відіграє важливу роль в утвердженні принципу верховенства права та розвитку України як демократичної правової держави.
      Від вашої праці залежить збереження політичної стабільності, громадянського миру та спокою, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист громадян від злочинності, дотримання прав і свобод людини.
      Бажаю Вам міцного здоров'я, благополуччя, успіхів у професійній діяльності. Нехай кожен день примножується мудрими рішеннями, приносить позитивний результат і зміцнює довіру людей.
      З повагою,
      Голова районноїдержавної адміністрації                                                                    Володимир УСОВ

 

 

2020-12-01

Сьогодні, 01 грудня, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов взяв участь у продовженні засідання I сесії Дергачівської міської ради Харківського району Харківської області VIII скликання.

2020-11-28
Шановні Дергачівці!
У четверту суботу листопада Україна схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодомору 1932-1933 років, який назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія.
Сумні спогади про трагічні сторінки історії торкаються сердець кожного з нас, і наш обов'язок – зробити все, аби зболена пам\'ять про заморених голодом була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій землі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.
Хай пам\'ять про всіх невинних жертв згуртує нас, живих, додасть нам сил, волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, вільного життя кожної людини.
З повагою,
Голова районної
державної адміністрації Володимир УСОВ
2020-11-27

 

    26 листопада голова Дергачівської районної державної адміністрації  Володимир Усов  взяв участь  в урочистому прийомі з нагоди Дня працівників сільського господарства, де були відзначені кращі працівники галузі Харківської області.

     За високі показники у сільськогосподарському виробництві  нагороджено Дипломом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України голову селянського (фермерського) господарства «Промінь» Небоженка Володимира Анатолійовича.

       Вітаємо Володимира Анатолійовича із заслуженою відзнакою та бажаємо успіхів і нових здобутків.

2020-10-22
Дорога «Дергачі – Козача Лопань» останні кілька десятка років залишалася болючим питанням для мешканців прилеглих населених пунктів.
Завдяки підтримки народного депутата України Євгена Пивоварова, голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера у вирішенні питання виділення коштів, нещодавно розпочався ремонт окремих ділянок дороги «Дергачі – Козача Лопань».
Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов спільно з народним депутатом України Євгеном Пивоваровим та Почесним громадянином Дергачівського району Костянтином Жидковим оглянули хід проведення ремонтних робіт окремих ділянок дороги «Дергачі – Козача Лопань» та обговорили з представниками підрядної організації терміни завершення робіт.
2020-10-20
21 жовтня 2020 року о 07:52 та 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Уривчасте звучання електросирен означає «УВАГА ВСІМ!». Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення (UA: Харків) або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.
2020-10-19

Про це голова ХОДА повідомив під час брифінгу 19 жовтня.
Інформуючи про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у регіоні, Олексій Кучер відзначив, що зараз значно збільшився відсоток тяжких хворих.
«Якщо раніше з 500 захворілих за добу 70% - це були люди, які переносять хворобу достатньо легко, то зараз відсоток важкохворих набагато більше, - сказав керівник області. - Зараз нам необхідно їх влаштовувати і приймати у стаціонар. Кількість ліжок критично мала. У нас кожну годину привозять людей. Якщо ви просто подивитесь, скільки карет медичної допомоги прибуває до інфекційної лікарні щогодини, то ви побачите, що це величезна кількість».
Олексій Кучер зазначив, що в місті бракує місць для хворих, тому 13 осіб з Харкова вже прийняли районні лікарні. За його словами, найближчим часом в області залучать до роботи з хворими на COVID-19 дві залізничні лікарні. Це дозволить значно збільшити ліжковий фонд області. Наразі триває процедура підписання договорів між лікарнями та НСЗУ.
«Ми близько 600 ліжок можемо додатково розгорнути. Водночас уже зараз у нас найбільша кількість ліжок по всій країні. Це понад 3000, і якщо ще 600, то ми значним чином випереджаємо найближчі регіони», - відзначив Олексій Кучер.
Також голова ХОДА повідомив, що в області готуються до створення мобільних бригад, які лікуватимуть хворих на коронавірус удома. Та необхідно все затвердити в законному полі.
«У нас будуть створюватись бригади для того, щоб фактично вдома обслуговувати хворих. Зараз ми закуповуємо кисневі концентратори, якими можна буде користуватись. Зможемо закупити понад 400», - розповів Олексій Кучер.

2020-10-15
14 жовтня на горі Січ міста Дергачі відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.
Голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов привітав учасників заходу зі святами, а також вручив учасникам АТО (ООС), бійцям загону територіальної оборони Дергачівського району відзнаки Харківської обласної державної адміністрації, Почесні грамоти Дергачівської районної державної адміністрації та Дергачівської районної ради.
Концертна програма свята наповнена національно – патріотичним духом, принесла відвідувачам задоволення, а військовий атрибут, як польова каша додала відчуття свята.
2020-10-05
Шановні лікарі Дергачівщини!
Щиро вітаю вас з Міжнародним днем лікаря!
Своїм життєвим покликанням ви обрали благородну справу – порятунок людського життя.
Ваша щоденна нелегка праця гідна пошани і поваги.
Ви даруєте людям найдорожче – здоров'я, віру та надію.
Кожен з вас самовіддано охороняє найбільші цінності, даровані людям – життя і здоров'я.
Цьогоріч, пандемія коронавірусу внесла свої корективи у життя кожного з нас, а особливо медичних працівників. Ви стали «щитом» захисту нашого життя та здоров'я.
Низький уклін вам, янголи у білих халатах!
Будьте здорові та щасливі!
Зі святом вас!

З повагою

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації              Володимир УСОВ
2020-10-05

У знак глибокої шани перед світлою пам'яттю педагогів, які все своє життя присвятили викладацькій діяльність голова районної державної адміністрації Володимир Усов, голова районної ради Геннадій Лазарєв, заступник голови районної державної адміністрації Костянтин Лизлов, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Наталія Давидова, керівництво Дергачівської міської ради поклали квіти до пам'ятника першій вчительці у місті Дергачі.


Подождите...