Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 12

2020-07-16

Шановний Геннадій Юрійович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо вам міцного здоров'я, сімейного затишку, добробуту, вірних та надійних друзів.
Нехай кожен Ваш день буде наповнений позитивними емоціями, гарним настроєм та щирими людьми.
Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а людська шана буде подякою за Вашу працю.

2020-07-15

15 липня відбулася робоча поїздка голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимира Усова до підприємств, установ, організацій Слатинської селищної ради за участю заступника Слатинського селищного голови Василя Голубєва.
У ході робочої поїздки Володимир Усов ознайомився з роботою Слатинської селищної ради. Під час спілкування голови Дергачівської районної державної адміністрації з працівниками селищної ради Василь Голубєв обговорив з Володимиром Усовим питання створення ОСББ.
Ураховуючи чисельні звернення мешканців Слатинської, Прудянської та Козачолопанської селищних рад Володимир Усов відвідав амбулаторію загальної практики - сімейної медицини смт Слатине і обговорив з завідувачем Володимиром Панченком питання забіру та обробки лабораторних аналізів відповідно до Програми медичних гарантій; відновлення прийому пацієнтів лікарем - акушером - гінекологом та проведення обстежень на подарованому апараті УЗД. Володимир Панченко звернувся з питання балансоутримання приміщення амбулаторії, адже воно знаходять на балансі Слатинської селищної ради.
У КЗ «Слатинський ліцей» Володимир Усов поспілкувався з Наталією Скрипкою щодо роботи закладу. Директорка закладу звернулася до голови Дергачівської районної державної адміністрації з питання балансоутримання приміщення для навчання водіїв вантажних автомобілів.
Завідувачка Слатинського сільського клубу Антоніна Мигаль розповіла Володимиру Усову про історію закладу, роботу гуртків та озвучила пропозицію щодо об'єднання парадного входу клубу і Слатинської бібліотеки – філії з метою енергоефективності.
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації поспілкувався з керівниками двох фермерських господарств: ТОВ "Агротехніка 2007" та ТОВ СП "Вікторія ВТ".
Спільно з директором ТОВ "Агротехніка 2007" Олегом Нечитайлом обговорені питання урожайності пшениці, впровадження альтернативних джерел енергії і балансоутримання лісосмуг вздовж земель сільськогосподарського призначення.
Директор ТОВ СП "Вікторія ВТ" Владислав Верховенко розповів про роботу сільгосппідприємства та проінформував, що основна частина техніки сільськогосподарського призначення вітчизняного виробництва. Володимир Усов зазначив, що ця тенденція дає змогу підтримати вітчизняного виробника, а аграріям отримати компенсацію від держави.

2020-07-15

Шановна Галина Іванівна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо вам міцного здоров'я, успіхів, життєвих гараздів та добробуту.
Нехай у Вашому домі завжди панують мир і злагода, а усі заповітні мрії здійсняться.

2020-07-15

Шановний Геннадій Юрійович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо вам міцного здоров'я, сімейного затишку, добробуту, вірних та надійних друзів.
Нехай кожен Ваш день буде наповнений позитивними емоціями, гарним настроєм та щирими людьми.
Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а людська шана буде подякою за Вашу працю.

2020-07-14

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав ряд об'єктів, що функціонують на території Дергачівської міської ради та поспілкувався з керівниками установ.
У Дергачівському районному військовому комісаріаті Харківської області Володимир Усов ознайомився з ходом проведення призову громадян на строкову військову службу та станом ведення обліку осіб, які підлягають призову та офіцерів запасу. Військовий комісар Володимир Тріщенко звернувся до Володимира Усова з питання сприяння у створенні
незнижувального запасу паливно – мастильних матеріалів.
Начальник Дергачівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління Пенсійного фонду України в Харківській області Денис Погорєлов розповів Володимиру Усову про регламент роботи відділу та процес прийому громадян у зв'язку з пандемією COVID-19.
Директор КУ «Дергачівський районний Будинок культури» Валентина Авер'янова ознайомила Володимира Усова з матеріально – технічною базою, обговорила можливість відновлення роботи гуртків закладу (з урахування вимог норм чинних карантинних заходів) та наголосила на проблемних питаннях.
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації відвідав та оглянув виробничі потужності меблевої фабрики «Просто меблі».

2020-07-13

15 липня 2020 року о 14:25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде6 проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Уривчасте звучання електросирен означає – УВАГА ВСІМ! Почувши звучання електросирен, необхідно включити телебачення UA:ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи

2020-07-13

13 липня, на чисельні звернення мешканців міста Дергачі щодо діяльності звалища твердих побутових відходів у м. Дергачі, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав Дергачівський полігон твердих побутових відходів.
Директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Харківської міської ради Юрій Суярко розповів про роботу підприємства,
стан рекультивації звалища твердих побутових відходів, перспективи роботи лінії роздільно-зібраних відходів та процес перероблення відходів з подальшим виготовленням вторинних продуктів, а також зазначив, що будівництво сучасного полігону твердих побутових відходів відбувається відповідно до вимог українського та європейського природоохоронного законодавства та дасть змогу створити нові робочі місця для жителів міста Дергачі.
Голова Дергачівської районної державної адміністрації оглянув монтаж систем для збору, транспортування та утилізації полігонного газу з подальшим виробництвом електричної енергії.
Володимир Усов та Юрій Суярко обговорили питання створення альтернативного маршруту через Білгородське шосе для руху сміттєприбиральної техніки до звалища.
Директор КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» Харківської міської ради запевнив, що підприємство не буде переробляти небезпечні відходи (небезпечні відходи - відходи, що мають такі фізичні, хімічні, біологічні чи інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища і здоров'я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними), а на місці рекультивованого звалища з'явиться озеленена територія з оглядовим майданчиком.
Дергачівською районною державною адміністрацією, у межах повноважень, буде здійснюватися контроль за ходом реалізації проекту «Нове будівництво комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії у м. Дергачі Харківської області».

2020-07-10
09 липня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав з робочою поїздкою Козачолопанську селищну раду.
На початку робочої поїздки Володимир Усов обговорив з Козачолопанським селищним головою Вячеславом Задоренком питання розвитку селища.
Першими об'єктами для ознайомлення стали заклади освіти та культури смт Козача Лопань. У КЗ «Козачолопанський ліцей» голова Дергачівської районної державної адміністрації оглянув матеріально – технічний стан школи та обговорив з директором закладу Тетяною Дударєвою проєкт реконструкцію підвального приміщення під функціонування тиру. У Козачолопанському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) «Сонях» Володимир Усов ознайомився з приміщеннями садочка та оглянув процес проведення косметичного ремонту закладу. У Козачолопанському сільському Будинку культури голова Дергачівської районної державної адміністрації ознайомився з роботою закладу та обговорив з директором Олександром Дигалом можливість створення додаткової спортивної зали шляхом реконструкції старого підвального приміщення.
У ході робочої поїздки голова Дергачівської районної державної адміністрації оглянув будівлю амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та поспілкувався з медичним персоналом з питання стану впровадження медичної реформи.
У зв'язку з високим рівнем пожежної небезпеки Володимир Усов ознайомився з робою 63 – ДПРП смт Козача Лопань Головного управління ДСНС України у Харківській області Державної служби України з надзвичайних ситуацій та оглянув стан спеціальних транспортних засобів для пожежогасіння.
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов поспілкувався з т.в.о. начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Козача Лопань» відділу прикордонної служби «Дергачі» Ярославом Костяном.
Володимир Усов відвідав сільськогосподарські підприємства: ТОВ АФ «Астарта», ФГ «Планета», С(Ф)Г «Промінь» та АПК «Новоагро». Голова ТОВ АФ «Астарта» Максим Биченко обговорив з Володимиром Усовим питання розвитку галузі тваринництва фермерського господартсва.
Володимир Небоженко розповів голові Дергачівської районної державної адміністрації про роботу С(Ф)Г «Промінь», показав фруктові сади господарства та техніку сільськогосподарського призначення. Під час робочої поїздки по с. Ветеринарне Володимир Усов відзначив якість дорожнього покриття та висловив подяку директору ДП "Дороги Харківщини" Ігорю Турченку за якісне виконання дорожніх робіт.
У ході робочої поїздки Володимира Усова звернувся настоятель Архангело-Михайлівського храму з питання сприяти у реконструкції окремих приміщень храму.
Не залишилося без уваги голови Дергачівської районної державної адміністрації проблемне питання ремонту дороги «Дергачі – Козача Лопань», яке буде вирішено після виділення субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування.
2020-07-10

10 липня, на чисельні звернення мешканців м. Дергачі щодо діяльності асфальтного заводу MARINI TOP TOWER 4000, який функціонує у м. Дергачі з квітня 2018 року, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав вищезазначене підприємство та оглянув виробничі потужності.
На спільній території з MARINI TOP TOWER 4000 розташована філія «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор». Володимир Усов поспілкувався з начальником філії Олександром Рогулею про роботу, проведення санітарної чистки дерев вздовж автодоріг та стан заготівлі соляно – піщаної суміші на осінньо – зимовий період.
У ході робочої поїздки голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав ряд промислових підприємств: ТОВ фірма «Бріг» та ТОВ «Вікотекс».
ТОВ фірма «Бріг» є потужним підприємством та займає одне з перших місць серед світових експортерів човнів.
Основним видом діяльності ТОВ «Вікотекс» є виготовленням виробів із скловолокна.

2020-07-09

Звернення голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимира Усова з питання отримання безоплатної медичної допомоги за Програмою медичних гарантій

Посилання на відео

2020-07-08

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав з робочою поїздкою суб'єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність на території Дергачівської міської ради.
У ході робочої поїздки Володимир Усов ознайомився з роботою, технологічними процесами, виробничими потужностями двох промислових підприємств м. Дергачі - ТОВ «Олвуд» та ТОВ «АВВ-100».
Голова Дергачівської районної державної адміністрації відвідав кінно – спортивний комплекс ФО-П Курносик Д.О., а також завітав до ФГ «Світанок», де оглянув техніку сільськогосподарського призначення та обговорив з Віктором Рубіжанським питання збирання майбутнього врожаю.

2020-07-08

1.  Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.
Проєкт «Детального плану території для визначення можливості будівництва та обслуговування закладів комунального обслуговування (артезіанської свердловини та вежі Рожновського) за межами населених пунктів на території Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області» (далі – ДПТ) розробляється з метою розміщення об'єктів водопостачання (артезіанської свердловини та вежі Рожновського) за межами населених пунктів на території Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області.

Детальний план розробляється з метою розміщення об'єктів водопостачання на земельній ділянці комунальної власності, площею 0,3533 га, для забезпечення господарсько-питних потреб населення смт Мала Данилівка питною водою, передбачено буріння глибоководної водозабірної свердловини дебітом 30 м3/с та будівництво підземної насосної станції на свердловині з  залізобетонних кілець.
Для регулювання годинної нерівномірності водоспоживання та зберігання води на пожежогасіння передбачено будівництво водонапірної башти системи Рожновського, ємністю бака 100 м3 та висотою опори 24 м ІІ ступені вогнестійкості .
Замовником ДПТ є Дергачівська районна державна адміністрація, розробником – приватне підприємство «Перспектива-ДІ». ДПТ розроблено на підставі розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністраці від 25.10.2019 № 475.

2.  Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.
Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області. Юридична адреса: 62300, Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, майдан Перемоги, буд. 5А, тел. (057) 633-03-69, електронна адреса: derhachivska@rda.kh.gov.ua.

3. Процедура громадського обговорення:
а) дата початку та строки здійснення процедури:

дата подання заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (оприлюднення її в засобах масової інформації)
16.03.2020 – в газеті «ЕКОсвіт»;
16.03.2020 – в газеті «Харківський кур'єр».
Дата подання повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку та розміщення звіту СЕО на офіційному вебсайті Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області.
Публікація повідомлення в друкованих засобах масової інформації:
22.06.2020 – в газеті «ЕКОсвіт»;
22.06.2020 – в газеті «Харківський кур'єр».
б) спосіб участі громадськості: (надання письмових зауважень і пропозицій):
надання письмових зауважень та пропозицій до Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області. Юридична адреса: 62300, Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, майдан Перемоги,                 буд. 5А, тел. (05763)3-03-69, електронна адреса: derhachivska@rda.kh.gov.ua;
в) дата, час і місце проведення громадських слухань (у разі проведення):
громадські слухання заплановано на 03.08.2020 року біля адміністративної будівлі Малоданилівської селищної ради (початок о 15.00) за адресою: Харківська область, Дергачівський район, смт Мала Данилівка, вул. Ювілейна, буд. 5.
г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов'язаною зі здоров'ям населення, що стосується документа державного планування: Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області за адресою: Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, майдан Перемоги, буд. 5А, тел. (057) 633-03-69. Контактна особа – начальник відділу містобудування, архітектури, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами, головний архітектор Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області – Бондаренко Наталія Олександрівна, тел.: (05763)3-20-42;
ґ) орган, до якого подаються зауваження та пропозиції: Дергачівська районна державна адміністрація Харківської області за адресою: Харківська область, Дергачівський район, м. Дергачі, майдан Перемоги, буд. 5А,                       тел. (057) 633-03-69, електронна адреса: derhachivska@rda.kh.gov.ua, строки подання зауважень та пропозицій: з 08.07.2020 року протягом 30 днів включно.
д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов'язаної зі здоров'ям населення, що стосується документа державного планування:
офіційні вебсайти Міністерства екології та природних ресурсів України (http://mern.gov.ua), Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації (http://ecodepart.kh.gov.ua).
Звіт про стратегічну екологічну оцінку проекту оприлюднено              18.06.2020 року на офіційному вебсайті Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області (http://dergachirda.gov.ua/page_175682). Строк громадського обговорення та консультування становить 30 днів з дня оприлюднення повідомлення.
Планується розмістити повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій у проєкті ДПТ на стендах у приміщеннях відділу містобудування, архітектури, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Дергачівської районної державної адміністрації
4) Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.
Підстав для здійснення оцінки транскордонного впливу на довкілля немає.

 

2020-07-07

07 липня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов  оглянув хід проведення ремонтних робіт окремих ділянок доріг у смт Слатине, які виконуються ДП «Дороги Харківщини».

2020-07-06

06 липня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав з робочим візитом ряд об'єктів, що здійснюють свою діяльність на території Дергачівської міської ради.
Першим об'єктом програми робочої поїздки голови Дергачівської районної державної адміністрації стало управління державної казначейської служби України у Дергачівському районі. Заступник начальника управління Інна Молотко ознайомила Володимира Усова зі структурою та матеріально – технічною базою управління.
У ході робочого візиту Володимир Усов ознайомився з роботою ФОП Смикалов О.В., яке займається виробництвом меблів та відоме під торговою маркою «Меблі 7я». Олександр Смикалов ознайомив Володимира Усова з технологічним процесом та виробничими потужностями підприємства.
Також, Володимир Усов завітав до ФГ «Сад». Голова Дергачівської районної державної адміністрації оглянув перший зібраний врожай зернобобової культури - гороху. Директор Наталія Гужвинська розповіла про роботу ферми з вирощування свиней.


Подождите...