Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 15

2020-06-16

Вітаємо Дончака Дмитра Юрійовича - директора комунального некомерційного підприємства «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради, Заслуженого лікаря України з 25-ю річницею перебування на керівній посаді.
Бажаємо міцного здоров'я, здійснення усіх планів та задумів, успіхів і результатів у роботі. Нехай людська шана та повага будуть подякою Вам за плідну багаторічну працю.

2020-06-16

16 червня під головуванням голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимира Усова відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району.
За підсумками засідання місцева комісія вирішила дозволити надання перукарських послуг у м. Дергачі за умови дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України № 20 від 09 травня 2020 року, а саме:
1. Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам, у тому числі кожного відвідувача.
Працівники та /або відвідувачі, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до закладу.
При проведенні вимірювання температури тіла контактним методом, забезпечується обов'язкова дезінфекція виробу, яким здійснюється термометрія, після кожного його використання згідно з інструкцією виробника дезінфекційного засобу.
2. Прийом здійснюється виключно за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу, що дозволяє виключити контакт між клієнтами та забезпечити проведення необхідного прибирання/дезінфекції. Очікування послуги повинно відбуватися ззовні приміщення з дотриманням принципів соціального дистанціювання (1,5 м).
3. Перебування сторонніх осіб та очікування послуги клієнтами в закладі забороняється, за винятком не більше одного з батьків, які супроводжують малолітніх дітей та/або осіб, що супроводжують осіб з інвалідністю, осіб похилого віку.
Супроводжуючі особи повинні знаходитись у закладі в респіраторі (без клапану) або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот.
4. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).
5. Дозволити одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 15 квадратних метрів площі зали обслуговування.
6. Журнали та інші поліграфічні матеріали повинні бути недоступні для клієнтів.
7. Працівники і відвідувачі перукарень та салонів краси з надання перукарських послуг повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички (ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом.
8. Після кожного клієнта проводиться дезінфекція та поточне прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти (ручки дверей, ручки крісел, раковини для миття волосся, полиці робочих місць тощо), очищення/стерилізація інструментів багаторазового використання.
9. Суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити:
працівників та відвідувачів засобами індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів;
постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу, при проведенні телефонних записів та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;
нанесення маркування, в тому числі і поза межами закладу, з метою уникнення скупчення перед входом та дотримання умов перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5м.;
вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів і провітрювання не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;
10. Працівники повинні:
регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування тощо;
утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі тощо;
самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Також, обговорнено питання щодо виявлених випадків захворювання на COVID-19 серед студентів Харківської державної зооветеринарної академії. За результатами розгляду вищезазначеного питання Малоданилівському селищному голові Олександру Гололобову надано відповідні доручення.

2020-06-15

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов  провів робочу нарада з начальником Слобожанського управління ГУ ДПС у Харківській області Марією Гавриленко та начальником фінансового управління районної державної адміністрації Віктором Оніщенком з питання наповнення бюджету Дергачівського району та проведення відповідної роботи з платниками податків району.
На початку наради начальник фінансового управління райдержадміністрації Віктор Оніщенко доповів про стан виконання районного бюджету.
«Нам необхідно зосередитися на повноцінному наповненні районного бюджету, особливо зараз, в умовах карантину, адже від стану виконання планових показників районного бюджету залежить фінансування важливих галузей життєдіяльності нашого району», - зазначив Володимир Усов.
Голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов наголосив на необхідності проведення інформаційно – роз'яснювальної роботи щодо сплати податків та обов'язкових платежів.

2020-06-15

Це питання Володимир Зеленський порушив на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, що відбулась під його головуванням.
«Наші медики – герої. Це безсумнівно. Держава має дякувати їм не просто на словах. Я вже порушував питання страхових виплат медикам, постраждалим у боротьбі з коронавірусом. Був час на бюрократію, тепер час виплачувати допомогу. Кабмін має зробити це якнайшвидше», – сказав Володимир Зеленський.
Президент нагадав, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт, згідно з яким у разі смерті працівника державного або комунального закладу охорони здоров'я або державної наукової установи внаслідок інфікування коронавірусною хворобою такий працівник прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця.
У відповідь урядовці повідомили, що документи, необхідні для страхових виплат, були підготовлені.
«Медики не мають боятися ходити на роботу, вони повинні відчувати не лише нашу моральну підтримку, а й знати, що держава дбає про них і здатна подбати про їхніх близьких і дітей. Також ми повинні розуміти, що сьогодні не лише від медиків, а й від кожного з нас залежить, наскільки швидко Україна впорається з наслідками епідемії та зможе повернутися до звичного життя. Тому треба дотримуватися вказаних карантинних норм навіть після пом'якшення», – наголосив Глава держави.
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що вноситимуться зміни до постанови, яка регламентує дотримання карантинних заходів. Вони визначатимуть, за яких обставин та чи інша область може зробити певні обмеження жорсткішими. Це буде потрібно на випадок погіршення епідемічної ситуації.
Також Президент поставив завдання міністру інфраструктури Владиславу Криклію закупити електропоїзди, які матимуть хорошу систему кондиціювання та вентиляції, щоб зменшити ризики інфікування.
Нагадаємо, 7 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їхніх сімей)». Згідно з документом, медики, які заразилися коронавірусом під час виконання професійних обов'язків і через це протягом року їм було встановлено групу інвалідності, залежно від ступеня втрати працездатності будуть застраховані на суму не менш ніж 300 прожиткових мінімумів. Нині це 608 тисяч 100 гривень. У разі смерті медичного працівника від коронавірусу його сім'я отримає допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів, що сьогодні становить 1 млн 520 тис. 250 грн.

2020-06-14

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові.
Донор від латинського donare — «дарувати». Донорська кров – це цінний ресурс, як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги.
З початком проведення АТО донорство в нашій країні стало особливо актуальним. З кожним роком українці все активніше починають здавати кров, усвідомлюючи, що таким чином вони можуть врятувати чиєсь життя.
Висловлюю подяку усім тим, хто постійно долучається до здачі донорської крові, адже ви робите безцінну та добру справу.
Звертаюся до жителів Дергачівського району! Давайте пам'ятати, що така маленька справа для нас, як здати кров, великий шанс на порятунок життя інших людей!

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                         Володимир Усов 

2020-06-14

Шановна Тетяна Олександрівна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, добробуту, здійснення мрій, вірних та надійних друзів.
Нехай кожен новий день дарує яскраві враження.

2020-06-13

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов провів робочу нараду з керівним складом Дергачівського районного військового комісаріату Харківської області, місцевими головами, начальниками військово – облікових столів селищних та сільських рад з питання взаємодії районного військового комісаріату та органів місцевого самоврядування.
У ході наради обговорені питання проведення призову громадян на строкову військову службу «ВЕСНА - 2020».
Голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов наголосив на необхідності виконання планового завдання з призову по району, а також на дотриманні вимог норм карантинних заходів під час його проведення.

2020-06-12

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов провів зустрічі з директорами КЗ «Дергачівський ліцей № 1 ім. Д. Бакуменка», КЗ «Дергачівський ліцей № 2», КЗ «Дергачівський ліцей № 3», КЗ «Солоницівський ліцей № 2», КЗ «Безруківський ліцей», КЗ «Солоницівська гімназія «Перлина»», філії «Протопопівська гімназія» КЗ «Вільшанський ліцей».
Володимир Усов обговорив з директорами шкіл нагальні питання зміцнення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти та їх підготовку до нового навчального року.
«Необхідно покращувати умови навчання та матеріальнo технічну базу шкіл району, щоб уже 1 вересня школярі пішли до відремонтованих, осучаснених шкіл» - зазначив Володимир Усов.

2020-06-12

12 червня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов  провів робочу нараду з місцевими головами щодо змін у чинному законодавсті у сфері житлово-комунального господарства за участю голови правління фонду «Сприяння», голова правління ОСББ «Альма-центр» Юлії Самойлової.
Голова правління проінформувала учасників наради про нововведення у чинному законодавстві галузі житлово-комунального господарства.


Подождите...