Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 16

2020-06-12

12 червня Олексій Кучер разом із Вікторією Кінзбурською та Олексієм Красовим здали кров у Харківському обласному центрі служби крові.
Керівник області відзначив, що Міжнародний день донора крові – це кращий привід для початку доброї справи.
«Які б не були часи, завжди є хтось, кому необхідна саме ваша кров. Просто від одного вашого рішення та свідомої дії може бути врятоване ціле життя. Давайте не будемо байдужими. Долучайтеся!», - закликав Олексій Кучер.
Кров буде спрямована до Обласної дитячої клінічної лікарні №1 та Міської дитячої поліклініки №16.

2020-06-11

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов провів робочу зустріч з головою громадської організації «Фонд підтримки осіб з інвалідністю» Анатолієм Ліпчанським та заступником директора підприємства об'єднання громадян «Підприємство осіб з інвалідністю» Владиславом Зубарем.
У ході зустрічі були обговорені питання проведення громадськими організаціями осіб з інвалідністю публічних закупівель відповідно до спрощених процедур закупівель враховуючи вимоги ч. 7 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Володимир Усов зазначив: «Ми повинні піклуватися та дбати про людей з інвалідністю, адже вони потребують особливої уваги, захисту та підтримки з боку органів влади».
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації висловив сподівання на подальшій співпраці у питаннях підтримки осіб з інвалідністю на території району.

2020-06-11

Сьогодні, під головуванням голови Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району з питання посилення карантинних заходів у м. Дергачі у зв'язку з нововиявленими випадками захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 в управлінні освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації.
У ході засідання комісії було вирішено:
1. Усіх співробітників управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації перевести на режим самоізоляції на 14 днів до 25.06.2020 року.
2. Призупинити роботу дитячих садочків у м. Дергачі на 14 днів.
3. Зупинити роботу об'єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у м. Дергачі:
- проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів;
- роботу закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, крім: діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах, за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльності з надання послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб'єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно; усіх закладів торгівлі, крім продуктових та аптек;
- ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
- закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, тату салонів та інше.
4. Встановити для усіх підприємств, установ, закладів, що здійснюють торгівлю та обслуговування населення максимально допустиму одночасно кількість відвідувачів з розрахунку 15 кв.м на одного відвідувача.
5. Рекомендувати закриття підприємств, установ, організацій міста, а у разі неможливості їх закриття через безперервний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.
6. Дозволити проведення тренувань, спортивних заходів, зборів, змагань та інших заходів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб), без глядачів за умови використання учасниками засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно та проведення їх на відкритій місцевості.
7. Рекомендувати перевізниками беззаперечно дотримуватися суворого маскового режиму, особистої гігієни та обмеження кількості пасажирів у салоні (для маршрутних автобусів, маршрутних таксі - до 10 осіб, великих автобусів - до 20 осіб у салоні).
8. Проводити дезінфекційні заходи у транспортних засобах громадського користування та приміщеннях, де перебувають пасажири, зупинок громадського транспорту, під'їздів багатоквартирних будинків, сходових прольотів, тощо.
9. Проводити оповіщення населення за допомогою гучномовців щодо ситуації що склалася та правил поводження населення під час карантину.
10. Додатково закупити експрес-тести на коронавірус COVID-19, засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, захисні костюми, кисневі концентратори.
Підсумовуючи прийняті рішення Володимир Усов зазначив: «Єдине, що може зменшити сумну статистику з захворюваності на COVID-19 у Дергачівському районі – це громадянська усвідомленість кожного мешканця району, щодо дотримання маскового режиму, правил гігієни, безпечної дистанції у місцях масового скупчення людей. Необхідно чітко дотримуватися норм карантинних заходів. Ми повинні думати не тільки про себе, а і про оточуючих нас людей».

2020-06-11

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов взяв участь у нараді під головування голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера.
Обговорені пріоритети та ініціативи Уряду України, спрямовані на підтримку агропромислового сектору економіки, а також створення онлайн-платформи для реалізації продукції малими і середніми фермерськими та особистими селянськими господарствами. Адже, осучаснення агропромислового сектору є необхідною складовою розвитку нашої економіки.
Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер зазначив, що за результатами моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних, Київської та Севастопольських міських адміністрацій за період I кварталу 2020 року Харківська область займає II місце у всеукраїнському рейтингу. Розглянуті основні аспекти впровадження моніторингу ефективності діяльності голів районних державних адміністрацій та доведено до їх відома основні критерії оцінки діяльності.
Було розглянуто питання, яке турбує випускників шкіл, а саме про організацію та проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Зовнішнє незалежне оцінювання пройде з урахуванням усіх вимог норм карантинних заходів.
Обговорено належне здійснення контролю за проведенням будівельних робіт об'єктів, які потрапили у проєкт Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». На території Дергачівського району таким об'єктом є реконструкція приймального відділення комунального некомерційного підприємства «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради.
Наголошено на здійсненні контролю за реалізацією проєктів з реконструкції та капітального ремонту амбулаторій, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільський місцевості. На території Дергачівського району є два таких об'єкти – амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Руська Лозова та с. Великі Проходи.
Керівництвом Харківської області та районів розглянуті нагальні питання сфери охорони здоров'я - це і стан захворюваності на COVID-19, виконання протиепідемічних заходів з метою запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусною хворобою COVID-19, на території Харківської області, укладання декларацій між лікарем та пацієнтом про медичне спостереження.
Також, останнє але не менш важливе питання – створення туристичного маршруту Україною. Україна – мальовнича та надзвичайно красива. До цього маршруту повинні ввійти найгарніші місця, культурні та історичні пам'ятки нашої держави.

2020-06-10

З главами конфесій регіону зустрівся Євгеній Грицьков.
Під час наради заступник голови ХОДА подякував главам конфесій за дотримання карантинних обмежень під час проведення богослужінь.
«Цінуємо ваші зусилля, які були спрямовані на те, щоб убезпечити вірян та зробити все можливе, аби максимально зменшити розповсюдження хвороби», - сказав Євгеній Грицьков.
Він відзначив, що згідно з рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки з 5 червня на території Харківської області дозволено проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менш ніж 1,5 метра та перебування не більш ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.
Під час заходу Євгеній Грицьков разом із завідувачкою сектора у справах релігій Ольгою Чернявською та представниками Національної поліції роз'яснили представникам духовенства деталі Постанови Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 року № 435 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392» та відповіли на питання.

2020-06-10

Відтепер допомога по частковому безробіттю на період карантину може виплачуватися фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
Це стало можливим завдяки урядовим ініціативам, які спрямовані на всебічну підтримку українського бізнесу та максимальне збереження робочих місць.
-Як отримати допомогу ФОПам?
Звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів.
-Упродовж якого часу можна оформити допомогу?
Протягом 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності.
-Якою є сума допомоги по частковому безробіттю для ФОПів?
Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.
-Чи оподатковується допомога по частковому безробіттю?
З допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
-Де отримати кваліфіковану консультацію щодо оформлення допомоги?
У будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі.
Якщо у вас виникли питання, звертайтеся до фахівців Дергачівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості за телефоном   (05763) 2-00-31; електронна пошта: 2023@khcz.gov.ua.

2020-06-10

Сьогодні, заступник голови Дергачівської районної державної адміністрації Костянтин Лизлов, керівники відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації та служб району взяли участь у селекторній нараді обласної державної адміністрації з питання: «Про організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році в Харківській області».

2020-06-10

Затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми співпраці з Україною на 5 млрд доларів США протягом 18 місяців та виділення першого траншу на суму 2,1 млрд доларів є великою перемогою для Української держави, наголосив Президент Володимир Зеленський.
«Я вважаю, що це наша велика перемога. Вночі з учора на сьогодні все було повністю узгоджено. МВФ ухвалив повністю нашу програму», – заявив Глава держави, відповідаючи на запитання представників ЗМІ під час робочої поїздки на Чернігівщину.
Володимир Зеленський розповів, що спочатку МВФ планував виділити у першому транші 1,9 млрд доларів. Але завдяки його особистій домовленості з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою Фонд виділить 2,1 млрд доларів.
«Я пояснив, що ситуація складна, і нам не вистачає грошей. І ми через великі кредити минулих часів повинні виплачувати страшенні відсотки. Тому я дуже просив і наполягав, щоб ми знайшли порозуміння й збільшили перший транш», – зазначив Президент.
Володимир Зеленський розповів, що перший транш надійде в Україну найближчим часом.
Глава держави додав, що в межах співпраці з Фондом Україна отримає 3,5 млрд доларів США до кінця 2020 року.


Подождите...