Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 6

2020-12-14

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Минуло 34 роки від дня однієї з найбільших катастроф України — аварії на Чорнобильській АЕС. Ліквідатори стали першими, хто кинувся на приборкання радіаційної стихії ціною власного здоров'я та життя, і сьогодні ми повною мірою розуміємо, наскільки масштабну справу вони зробили.

Незмінним залишається найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха.

Щороку саме у цей день ми згадуємо відважних ліквідаторів, які є поруч з нами, і вклоняємося пам'яті тих, хто відійшов у небуття.

Висловлюю щиру подяку за Ваш неоціненний подвиг, героїзм і мужність.

Бажаю Вам і вашим близьким міцного здоров'я, благополуччя, миру та довгих років життя.

З повагою,

Голова районної державної адміністрації                      Володимир УСОВ

2020-12-14

Айна Тимчук вшанувала пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня на Харківщині відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У традиційному покладанні квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку взяли участь чорнобильці, представники громадських організацій, духовенство та керівництво області.

Довідка. День вшанування учасників наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим 4-м енергоблоком.

2020-12-14

Президент України вшанував ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Володимир Зеленський у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поклав квіти до пам'ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» у Києві.

Разом з Главою держави у церемонії взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

2020-12-14

Швидка добудова приймальних відділень – це питання життя та здоров'я людей.

Уже готова половина з 210 обіцяних приймальних відділень екстреної медичної допомоги, які будують з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

До кінця поточного року там прийматимуть сучасне обладнання. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, що відбулася під головуванням Глави держави.

«Знаю, що через епідемію будівництво розпочалося значно пізніше запланованого, і що друга половина відділень уже має завершену проєктну документацію. Але вважаю, що треба пришвидшитися, наскільки це можливо. Ці відділення – не просто проєкти будівництва. Це життя та здоров'я наших людей», – наголосив Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині для хворих на COVID-19 виділено понад 63 тис. ліжок, більш як 35 тис. з них підключені до кисню. Зайнято такими пацієнтами понад 27 тис. ліжок. Також триває вдосконалення процесу маршрутизації хворих, повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У Національній поліції України поінформували, що за тиждень було складено 14 тис. протоколів за порушення маскового режиму в публічних місцях, до бюджету сплачено 465 тис. грн штрафів.

Додатково глава уряду наголосив, що сьогодні розпочалася реєстрація на порталі та в додатку «Дія» людей, які звертаються по одноразову матеріальну допомогу від держави на період дії посилених карантинних обмежень.

«Станом на ранок звернулися вже понад п'ять тисяч людей. За попередніми оцінками, майже мільйон осіб підпадають під відшкодування восьми тисяч гривень. Реєстрація триватиме від сьогодні до 31 грудня включно. Ті, хто зареєструються 29-31 грудня, отримають оплату на початку січня. Інші заявники мають отримати виплати до Нового року», – зазначив прем'єр-міністр.

Він зауважив, що подати заявку можна на порталі «Дія» в особистому кабінеті або через додаток, обравши розділ «Послуги». Після перевірки даних гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок.

2020-12-14

З 19 грудня по всій території України діятимуть нові обмеження

Зокрема, в ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.

Про це інформують на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Нові обмеження забороняють:

- проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів;

- проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій;

- приймання відвідувачів у музеях, на виставках, у галереях тощо, якщо в залах присутня більш ніж одна особа на 10 кв. метрів;

- роботу закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставлення та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.

- Релігійні заходи: у приміщенні за умови присутності більш ніж однієї особи на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Обмеження, які продовжують працювати без змін (забороняється):

- перебування в громадському транспорті та громадських місцях без вдягнутої маски, а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.

- самовільне залишення місця ізоляції чи обсервації;

- проведення масових культурних заходів (у т.ч. концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь понад 20 осіб та не дотримана дистанція у 1,5 м між учасниками (виключення: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади);

- робота кінотеатрів та закладів культури з наповненістю понад 50% місць одного залу;

- перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж кількість місць для сидіння (крім метро).

- проведення дискотек, робота нічних клубів та закладів громадського харчування з організацією дозвілля;

- розміщення в закладах харчування понад 4 повнолітніх осіб за одним столом та коли відстань між столами менш ніж 2 метри;

- робота суб'єктів господарювання, в яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування щодо дистанції між клієнтами в 1,5 метри, а відвідувачі не мають правильно вдягнутих засобів індивідуального захисту;

- перетин кордону іноземцям без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями);

- діяльність закладів з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів);

- відвідування закладів освіти групами понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

- відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти;

- проведення планових заходів з госпіталізації (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога);

- робота спортивних залів та фітнес-центрів, якщо в них перебуває понад однієї особи на 20 квадратних метрів;

- відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пунктів розміщення біженців;

- перетин КПВВ на тимчасово окуповані території ОРДЛО та Криму іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями);

- відвідування сторонніми особами закладів соцзахисту, в яких перебувають окремі категорії громадян (люди похилого віку, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями та інше).

2020-12-11

У Харківській області продовжується ремонт 15 приймальних відділень

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук взяла участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Під час наради обговорили реалізацію Програми Президента України «Велике будівництво» на території Харківської області, у межах якої здійснюється реконструкція та капітальний ремонт 15-ти приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров'я Харківської області.

Також у межах реалізації Програми Президента України «Велике будівництво» лікарні Харківської області та міста Харкова отримають 9 комп'ютерних томографів. 

Томографи отримають 6 закладів охорони здоров'я районів області та 3 - підпорядкованих Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради.Так, відповідне медичне обслуговування зможуть отримати пацієнти Вовчанської ЦРЛ, Дергачівської ЦРЛ, Красноградської ЦРЛ, Мереф'янської ЦРЛ, Чугуївської ЦРЛ та Куп'янського територіального медичного об'єднання. З міських лікарень томографи отримають Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17, Міська клінічна багатопрофільна лікарня №25 та Міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова.

2020-12-11

Які послуги держлікарня може надавати платно, а які - безоплатно. Роз'яснення Національної служби здоров'я

Будь-яка з майже 2500 комунальних лікарень, які працюють за договором з НСЗУ, має надавати пацієнтові безоплатну медичну допомогу в межах Програми медичних гарантій.

Але є низка послуг, які не входять у Програму медичних гарантій. Їх державні медичні заклади можуть надавати платно.

«Платно - це означає згідно з переліком і тарифами, визначеними власником лікарні або уповноваженим органом. Оплата здійснюється виключно у вигляді офіційних платежів», - зазначають у Національній службі здоров'я України (НСЗУ).

Платними послугами, наприклад, є такі:

- лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема - із застосуванням телемедицини;

- корекція зору за допомогою окулярів та контактних лінз;

- протезування, в тому числі зубне, слухове та очне;

- медичні огляди, а саме: 1) для отримання виїзної візи (крім службових відряджень державних службовців та при виїзді на лікування за наявності відповідних медичних документів); 2) профілактичні медогляди при прийнятті на роботу та для отримання посвідчення водія транспортних засобів. Крім випадків, коли медичні огляди проводяться за направленнями органів державної служби зайнятості. 3) Медогляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами; 4) періодичні профілактичні медичні огляди;

- оздоровчий масаж, гімнастика, бальнеологічні процедури з метою профілактики захворювань та зміцнення здоров'я дорослого населення;

- лікування безпліддя, включаючи хірургічні методи, штучне запліднення та імплантацію ембріона;

- перебування у стаціонарі батьків у зв'язку з доглядом за дітьми віком понад 6 років, якщо це не зумовлено станом хворої дитини.

Весь перелік цих платних послуг визначений у Постанові Кабінету міністрів №1138 від 17 вересня 1996 р. «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах».  

Але всі послуги, які входять до Програми медичних гарантій, надаються безплатно. Для цього потрібне електронне направлення або від лікаря первинної ланки – педіатра, терапевта чи сімейника, з яким підписана декларація, або від лікуючого лікаря.

2020-12-11

Стартувала «Всеукраїнська школа онлайн»

Платформу для дистанційного та змішаного навчання 11 грудня запустили МОН спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації.

«В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров'я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку, передусім, у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Всеукраїнська школа онлайн (ВШО) – це сучасний ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Наразі контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану та щотижня він буде доповнюватися.

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

«Сьогодні ви бачите першу версію платформи. Вже на початку 2021 року ми плануємо презентувати функціонал «Кабінету вчителя», де він зможе відстежувати прогрес своїх учнів і модифікувати курси спеціально для них або навіть створювати власні. Також ми вже працюємо над розробленням мобільних застосунків, щоб онлайн-навчання для дітей стало ще зручнішим та доступнішим. Ми знаємо, наскільки важлива в часи розвитку дистанційного та змішаного навчання цифрова грамотність. Тож маю сказати, що ВШО є частиною глобальної ініціативи з цифрової грамотності – «Дія.Цифрова освіта», яку Мінцифри разом з партнерами запустили цього року», – заявила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Важливо, що платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. А також для дітей, які з різних причин перебувають за кордоном та хочуть навчатися за українською державною програмою.

Фінансування проєкту здійснюється в межах видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

2020-12-11

У Харківській ОДА розглянули питання передачі об'єктів власності ліквідованих районів у власність громад.

Проблемні питання щодо реорганізації громад і районів обговорили під час онлайн-наради Кабінету Міністрів України 11 грудня.

Захід пройшов під керівництвом заступника Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслава Негоди.

Заступник голови ОДА Тарас Пастух нагадав, що у Харківській області відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів» з 27 створено 7 районів. На цей час триває процес передачі власності майна ліквідованих районів громадам.

Нагадаємо, що 6 грудня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій».

Згідно з нормами цього закону відбувається реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв'язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України. Припиняють повноваження районні ради. До 1 липня 2021 року у комунальну власність територіальних громад передаються всі об'єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад.

2020-12-10

Президент підписав указ щодо підготовки заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.


Про це повідомляють на офіційному сайті Глави держави.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 556/2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи».

Згідно з документом, Кабінет Міністрів України має вжити невідкладних заходів щодо поліпшення протипожежного та санітарного стану лісів на території зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення, зокрема - на лісових територіях Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, а також щодо вдосконалення системи оперативного реагування, зокрема - моніторингу та раннього виявлення пожеж тощо.

Крім того, уряд повинен проаналізувати та актуалізувати законодавство щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та щодо соціального захисту постраждалих громадян, а також забезпечити контроль за ефективним використанням бюджетних коштів, передбачених на відповідні цілі.

Також має бути актуалізована загальнодержавна цільова екологічна програма поводження з радіоактивними відходами та загальнодержавна програма зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС і перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Серед іншого, Кабінет міністрів має розробити та затвердити план заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. План, зокрема, повинен передбачати проведення 26 квітня 2021 року у Києві та Київській області заходів з нагоди 35-х роковин катастрофи; проведення у закладах освіти та закладах культури інформаційних, просвітницьких, культурно-мистецьких та інших заходів, а також широке висвітлення таких заходів.

Необхідним є й опрацювання питання проведення в Україні міжнародної конференції, присвяченої 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи.


2020-12-09

 

Айна Тимчук зустрілася з виконувачем обов'язків голови Державного космічного агентства України Михайлом Левом

Зустріч відбулася 9 грудня.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук та в.о. голови Державного космічного агентства Михайло Лев обговорили розвиток підприємств аерокосмічної галузі області.

«Моє головне завдання - щоб підприємства Харківської області були забезпечені державними замовленнями. Тому найближчим часом підготуємо пропозиції до концепції розвитку Державного космічного агентства України», - сказала голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук.

Наразі в Харківській області працюють 3 підприємства, органом управляння яких є Державне космічне агентство України. Це ДНВП «Об'єднання «Комунар», АТ «Хартрон» та ДП «Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування», де працюють до 4 тисяч осіб.

Довідка. Харківські підприємства є складовою частиною ланки виробництва космічних апаратів та техніки. Зазначені підприємства займаються виробництвом комплектувальних (системи управління, керування польотом, геопозиціювання, системи корекції тощо).

2020-12-09

Аспірантам Харківської області призначено академічні стипендії Президента України

Відповідний наказ опубліковано на сайті Міністерства освіти та науки. Цього року найбільша кількість аспірантів - з Харківської області - 5 з 21.

Академічні стипендії Президента України призначаються аспірантам закладів вищої освіти та наукових установ, які найбільш відзначилися в  навчальній та науковій роботі.

Академічні стипендії Президента України у 2020/2021 отримуватимуть:

Микита Булахов – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна;

Олег В'юницький – Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний університет»;

Маргарита Мухіна – Харківський державний університет харчування та торгівлі;

Марина Штефан – Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди;

Марина Шульга – Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет».

Стипендії призначено за клопотанням регіональної Ради ректорів. Аспіранти отримуватимуть стипендію у розмірі 7 тис. 176 грн коштом стипендіального фонду закладу освіти.


2020-12-07

Шановні працівники та ветерани органів місцевого самоврядування Дергачівщини!

Щиро вітаю Вас з Днем місцевого самоврядування!

Це свято об'єднує людей з активною життєвою позицією, лідерів територіальних громад, що в наш нелегкий час переймаються проблемами людей.

На представників влади на місцях покладена велика відповідальність за соціально - економічний стан територіальних громад  та  добробут їх жителів.

Висловлюю вдячність усім працівникам та ветеранам органів місцевого самоврядування за сумлінну і самовіддану працю, високий професіоналізм, компетентність та відповідальність, активну громадянську позицію.

Бажаю усім міцного здоров`я, благополуччя,  добра, родинного затишку, оптимізму, нових професійних здобутків, процвітання та плідної роботи на благо розвитку громад.

З повагою,

голова Дергачівської районної державної адміністрації                                Володимир УСОВ


Подождите...