Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 37

2020-03-23

23 березня відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-еколочної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району. У ході засідання прийнято рішення про створення оперативного штабу з протидії розповсюдження коронавірусу COVID-19 на території Дергачівського району та затверджено його персональний склад.
Основними завданнями штабу буде оперативне реагування протидії коронавірусу та вжиття необхідних заходів щодо непоширення захворювання на території району. Штаб має право напряму залучати будь-які держструктури та сили для подолання наслідків надзвичайної ситуації, інформувати населення, здійснювати постійний контроль за ситуацією із захворюванням, моніторинг виявлення хворих, їх самоізоляцію чи госпіталізацію, контроль за додержанням карантину, у тому числі заборона масових заходів; здійснювати комплекс санітарно-гігієнічних та лікувальних заходів, дезінфекція об'єктів на території, посилення охорони громадського порядку, патрулювання небезпечних у співвідношенні об'єктів, залучення необхідних сил і засобів та забезпечення роботи медичних і протиепідеміологічних установ тощо.

2020-03-21

Відповідне рішення ухвалили 21 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На початку засідання голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що напередодні в харків'янки було підтверджено Covid-19.
«Вона перебуває в Київській області, але зараз ще не встановлено коло осіб, з якими вона спілкувалась, чи були серед них харків'яни. Ми зараз цим займаємось, але не можемо втрачати час. З урахуванням цього і того, що в цілому ситуація ускладнюється, вважаємо за необхідне ввести від сьогодні надзвичайну ситуацію в регіоні», – повідомив Олексій Кучер.
У зв'язку з прийнятим рішенням керівники структурних підрозділів ХОДА, районів та органів місцевого самоврядування отримали завдання забезпечити виконання заходів щодо непоширення Covid-19.

2020-03-19

                                                                  Шановні громадяни!
Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) запроваджено карантинні заходи до 03.04.2020  року.

                                                Відповідно до Постанови, забороняється:
1) відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня 2020 р.;

2) з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

3) з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботу суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

4) з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.:

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньо обласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;

перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;

заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньо обласному  і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;

5) з 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів метрополітенами міст Києва, Харкова і Дніпра відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 березня 2020 р.;

6) з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому). Дозволяється здійснення акціонерним товариством “Українська залізниця” окремих пасажирських рейсів у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури та Міністерством охорони здоров'я,  а також окремих пасажирських рейсів у міжнародному залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ та Адміністрацією Державної прикордонної служби.
Верховною Радою введено адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі. Урядом встановлено адміністративну відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусом, а також підвищення кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.
Зокрема, порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених зокрема законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн), на посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 тис. до 170 тис. грн).
Закликаємо вас дотримуватись усіх заходів безпеки, бути обережними, не наражати на небезпеку себе, своїх близьких та оточуючих. з порозумінням віднестись до запроваджених обмежень.

 

2020-03-18

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.
«Одержувачі пенсій та соціальної допомоги жодних змін не відчуватимуть. Оскільки приблизно дві третини отримують свої виплати на банківські картки, інша третина користується послугами Укрпошти. А працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі», - сказав заступник міністра.
Він також наголосив, що Укрпошта відповідно до графіка здійснюватиме доставлення пенсій та соціальної допомоги маломобільним групам населення безпосередньо додому.
«Хочу також заспокоїти громадян, які отримують пільги та субсидії. Рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільг або житлової субсидії протягом терміну їх отримання, тобто до завершення поточного опалювального сезону», - додав Віталій Музиченко.

2020-03-18

Усім привіт!
Почну не з офіційного «Доброго вечора, дорогі українці», а із забутого, проте дуже актуального сьогодні – «Здоровенькі були!».
Найперше, я дякую всім, хто дослухався поради й сьогодні залишився вдома.
Це справді дуже важливо для вашого життя та вашого здоров'я. Є й інший позитив у карантині: вперше за довгий час у Києві різко зменшився рівень забруднення повітря. І це не може не тішити.
Продуктові магазини, аптеки, АЗС, банки, страхові компанії та всі державні органи працюють. Окрема подяка Верховній Раді, яка не пішла на карантин.
Депутати працюють у комітетах, а в разі необхідності ухвалення термінових законів зможуть швидко зібратись у залі засідань.
Країна не зупинилася, країна працює.
Тепер щодо українців, які поки що, на жаль, не вдома. Йдеться про тих, хто перебуває за кордоном і не встиг повернутися до 17 березня.
Найголовніше. Ми всіх вас повернемо. Когось швидше, когось – трішки пізніше, але ви обов'язково будете на батьківщині.
Щодо тих, хто полетів чартерами у відпустку на відпочинок.
Сьогодні держава надає максимальне сприяння туроператорам та перевізникам, щоб вони забрали українських туристів з віддалених куточків світу. Налагоджено планове повернення українців з Єгипту, Об'єднаних Арабських Еміратів, Домініканської Республіки, курортних островів Азійсько-Тихоокеанського регіону, з Північної та Південної Америки.

2020-03-18

Документи ухвалено Верховною Радою України на позачерговому засіданні 17 березня 2020 року.
Зокрема, Глава держави підписав Закон № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Цей документ спрощує процедуру закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для боротьби з COVID-19. Лікарські засоби, призначені для боротьби з COVID-19, ввозитимуться без мита й ПДВ. Медикам, які зайняті на роботах з ліквідації захворювання, встановлено надбавку у розмірі до 200% заробітної плати. Працівники отримують можливість за рішенням роботодавця працювати з дому або взяти неоплачувану відпустку протягом усієї тривалості карантину.
Крім того, на період карантину не нараховуються штрафи й пеня за несплату житлово-комунальних послуг, забороняється зупиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їхньої неоплати або оплати не в повному обсязі, заборонене примусове виселення громадян за несплату житлово-комунальних послуг. На час карантину забороняється скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Згідно із законом, юридичний факт запровадження карантину належить до форс-мажорних обставин. Граничний термін подання електронних декларацій публічних осіб у цьому році продовжується до 1 червня. За порушення правил карантину запроваджується адміністративна відповідальність.

2020-03-17

Статтею 10 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» передбачено, що державним реєстратором є громадянин України, який має вищу освіту за спеціальністю правознавство, відповідає кваліфікаційним вимогам, встановленим Міністерством юстиції України, та перебуває у трудових відносинах з суб'єктом державної реєстрації прав.
Пунктом 5 статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» визначено, що державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - державний реєстратор) - особа, яка перебуває у трудових відносинах з суб'єктом державної реєстрації, нотаріус.

2020-03-17

Так, передбачається, що медпрацівникам, які залучені на роботах з ліквідації коронавірусу в Україні, доплачуватимуть до 200% зарплати.
Також будуть здійснені доплати окремим категоріям працівників, які забезпечують основні сфери життєдіяльності.
Законом також встановлюється відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, для осіб, які можуть бути інфіковані COVID-19, за самовільне залишення місця обсервації (карантину) передбачена адміністративна відповідальність. А за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальність.
Крім того, буде спрощено процедуру державних закупівель товарів для боротьби з коронавірусом. Зокрема, буде звільнено від сплати ввізного мита та ПДВ лікарські засоби, медичні вироби та медичне обладнання, призначені для запобігання виникненню і поширенню COVID-19. Ціни на товари медичного призначення та соціально значущі товари контролюватиме Кабінет Міністрів України.

2020-03-17

17 березня відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.
На початку заходу голова ХОДА Олексій Кучер повідомив, що 16 березня Кабінет Міністрів України затвердив низку рішень, пов'язаних з припиненням розповсюдження коронавірусної інфекції. Він перелічив ключові пункти відповідної постанови Кабінету Міністрів України. Він наголосив, що всі приписи, які є в цій постанові, мають бути виконані на території області. Під час засідання обговорили всі підготовчі заходи, дії служб та стан ситуації у сфері охорони здоров'я області.

2020-03-17

Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.
У Чернівецькій області – 4, м. Києві - 2 та в Житомирській області – 1 (летальний).
Усього з початку 2020 року до Центру громадського здоров'я надійшло 140 повідомлень про підозру на COVID-19 (7 випадків підтверджені лабораторно, 89 – негативні, коронавірусу немає, 44 досліджуються). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.
У світі було зареєстровано 182406 випадків інфікування COVID-19, з них 79433 осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 101356  випадків у 150 країнах/територіях/регіонах.
На території Європейського регіону зареєстровано 63268 випадків COVID-19  (Італія - 27980, Іспанія - 9191, Франція - 6633, Німеччина - 6012, Швейцарія - 2200, Великобританія - 1547, Нідерланди - 1413, Норвегія - 1169, Швеція - 1059, Бельгія - 1058, Австрія - 1016, Данія - 914, Греція - 352, Чехія - 298, Фінляндія - 272, Ізраїль - 250, Португалія - 245, Ісландія - 180, Ірландія - 169, Румунія - 158, Польща - 156, Сан-Марино - 102, Російська Федерація - 93, Естонія - 79, Словаччина - 72, Словенія - 57, Албанія - 51, Хорватія - 49, Сербія - 46, Болгарія - 43, Угорщина - 39, Білорусь - 36, Латвія - 34, Грузія - 33, Кіпр - 33, Вірменія - 30, Республіка Молдова - 23, Мальта - 21, Азербайджан - 19, Боснія і Герцеговина - 19, Люксембург - 19, Північна Македонія - 19, Литва - 17, Андорра - 14, Ліхтенштейн - 7, Казахстан - 6, Туреччина - 5, Україна - 3, Монако - 2, Святий Престол - 1) та 2755 летальних випадків (у світі - 7154).
17 березня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної інфекції (COVID-19).

2020-03-17

Техніку розраховують закупити протягом 7-10 днів за скороченою процедурою. Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час брифінгу 17 березня.
Керівник облдержадміністрації відзначив, що наразі в регіоні (за виключенням міста Харків) є 130 апаратів для штучної вентиляції легенів.
«Ми очікуємо придбання протягом 7 – 10 днів ще 24 апаратів – це апарати високого класу, які  рекомендовані Міністерством охорони здоров'я. Та ще 6 мобільних апаратів, які використовуватимуть бригади «швидкої допомоги», - повідомив Олексій Кучер.

2020-03-17

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.
«Укрзалізниця», починаючи з 12:00 18 березня, тимчасово припиняє перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та далекому). Поїзди виконають останні рейси за графіками курсування 17 березня», - говорять у міністерстві.
Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на усі скасовані через введення карантину рейси – без стягнення додаткових зборів.
Для зручності пасажирів та уникнення концентрації людей біля кас «Укрзалізниця» подовжила термін повернення квитків до одного місяця від дати запланованого відправлення поїзда, що скасований.
Просимо не поспішати на вокзали повертати квитки і не піддавати своє життя загрозі, перебуваючи в натовпі.
Коли б ви не звернулися протягом відведеного часу, кошти будуть повернені у повному обсязі.
Квитки, придбані через Інтернет, повертаються через онлайн-сервіси.
Вантажні залізничні перевезення здійснюються.
Пропонуємо вашій увазі перелік поїздів, які скасовані через призупинення з 12:00 18 березня внутрішнього залізничного пасажирського сполучення
Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii

2020-03-16

Вітаємо з Днем народження Дончака Дмитра Юрійовича - директора КНП РТМО «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради
Шановний Дмитро Юрійович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, достатку, життєвої наснаги, здійснення мрій.

2020-03-16

Вітаємо з Днем народження Соляника Романа Юрійовича - начальника Дергачівського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Шановний Роман Юрійович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, добробуту, благополуччя, успіхів.

2020-03-16

Дорогі українці!
Моє покликання як лікаря-хірурга – рятувати людські життя, як управлінця – керувати успішною медичною установою, як державного діяча – керувати охороною здоров'я багатомільйонної країни.
Зараз я говорю і як лікар, як управлінець, і як Міністр охорони здоров'я України.
Дехто каже мені, щоб я не нагнітав ситуації, бо це нібито сіє паніку. Але нагадаю, що ми не в тоталітарній державі, щоб замовчувати правду.
При Чорнобильській трагедії радянська влада нам казала, що все в порядку. Я ж не мовчатиму, бо життя та здоров'я українців для мене – пріоритет.
З усією відповідальністю повідомляю: сьогодні загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи. Для інфекції не має значення матеріальний стан чи соціальний статус. Хворіють як усесвітньо відомі політики, актори, так і прості люди. Сьогодні ворог номер один не тільки українського суспільства, але й всього світу – це смертельно небезпечна інфекція, коронавірус.


Подождите...