Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 33

2020-04-03

Депутат Дергачівської районної ради Сергій Довбій передав Прудянській громаді захисні маски.

2020-04-03

Діяльність, пов'язана з пестицидами та агрохімікатами, регламентована відповідними законодавчими актами: Закон України «Про пестициди та агрохімікати», Закон України «Про захист рослин», Закон України «Про бджільництво», Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення державних випробувань, державної реєстрації та перереєстрації, видання переліків пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» від 04.03.1996 №295, Державні санітарні правила «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України  від 03.08.1998 №1 (ДСП 8.8.1.2.001-98), Державні санітарні правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України, затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 18.12.1996 № 382.
Відповідно до вищевказаних законодавчих актів, діють наступні вимоги до суб'єктів господарювання, підприємств всіх форм власності, які використовують пестициди:
-  забороняється провадження господарської діяльності з торгівлі та використання пестицидів та агрохімікатів до їх державної реєстрації;
-   до всіх видів робіт, пов'язаних із застосуванням пестицидів, допускаються особи, що пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідні посвідчення, допуск та наряд на виконання робіт з пестицидами та забезпечені засобами індивідуального захисту (спеціальний одяг і спецвзуття, засоби захисту рук, органів дихання, зору);
- виконання всіх робіт з пестицидами і протруєним насіннєвим матеріалом обов'язково повинне реєструватися в спеціальних журналах;
-  у зоні роботи з пестицидами необхідно обладнати місця для відпочинку і вживання їжі (не ближче 200 м від межі застосування пестицидів), які забезпечуються бачками з питною водою, рукомийником і медичною аптечкою;
-  завчасно, але не менше ніж за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця, терміни і методи застосування пестицидів (наприклад, інформуючи про це в місцевій пресі, по радіо, направити повідомлення до органів місцевого самоврядування та організувати розміщення оголошень в місцях масового перебування населення);
-  у період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи;
-  при вентиляторному обприскуванні зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням - 300 м;
-  всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні   (18-22) години при мінімальних повітряних потоках;
-  господарства повинні бути забезпечені пересувними агрегатами для приготування розчинів і заправки обприскувачів;
- майданчики розчинних вузлів і пунктів повинні мати тверде покриття з забезпеченням стоку поверхневих вод в спеціальні бетоновані резервуари;
- категорично забороняється приготування розчинів пестицидів безпосередньо у полі без засобів механізації;
- до місць обробок розчини пестицидів повинні доставлятися в спеціальних ємкостях, заправка і завантаження апаратів не повинні супроводжуватися протіканням або розсипанням пестицидів.

 

2020-04-03

2  квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України запустило Портал державних послуг «Дія», На порталі https://diia.gov.ua вже можна отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема - стати підприємцем, змінити вид діяльності чи припинити її; оформити довідку про несудимість; допомогу при народженні дитини чи щомісячне відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до трьох років; подати позов до суду або отримати послуги, пов'язані із документами водія; оформити низку ліцензій, дозволів чи отримати витяги з реєстрів.
Також, громадяни отримають можливість перевірити наявну інформацію про себе із п'яти державних реєстрів. Для цього на порталі Дія необхідно зареєструватися у власному кабінеті громадянина. Таким чином кожен охочий отримає доступ до інформації винятково про себе. У кабінеті громадянина доступні документи, що відображаються у мобільному застосунку Дія, - свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія.
Для отримання послуги на порталі необхідно мати електронний підпис, також можна авторизуватися за допомоги сервісу id.gov.ua.

2020-04-03

Кабмін на позачерговому засіданні 2 квітня ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з доопрацюванням.
Згідно з прийнятими змінами, на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:
- з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
- з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);
- перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;
- відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
- відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
- відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;
- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.
Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров'я тощо.
Постанова набуває чинності після опублікування в офіційному друкованому виданні.

2020-04-02

Сьогодні, релігійна громада храму святих апостолів Петра і Павла Харківської Єпархії Православної церкви України передала КНП «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради та КНП «Центр первинної медико - санітарної допомоги Дергачівської районної ради» засоби індивідуального захисту.

2020-04-02

2 квітня Олексій Кучер провів робочу нараду з головою Харківського обласного територіального відділення АМКУ Костянтином Мєшковим.
Під час наради увагу приділили питанням зростання цін на групи товарів, що входять до продуктового кошика більшості українських родин, а саме – овочів та круп. А також ситуації з цінами на вироби медичного призначення.
«Така ситуація викликає обурення в людей. Є зрозумілі сумніви щодо реальної економічної обґрунтованості зростання цін», - відзначив Олексій Кучер.
Він рекомендував голові територіального відділення Антимонопольного комітету звернути пильну увагу на цю ситуацію. Костянтин Мєшков відзначив, що комітет здійснює щоденний моніторинг цін на основні продукти харчування та певний перелік основних медичних та лікарських засобів.
«Моніторинг органами Антимонопольного комітету здійснюється з метою пошуку можливих ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції. У разі, якщо будуть ознаки правопорушення, ми будемо приймати рішення щодо відкриття справ та притягнення до відповідальності», - повідомив Костянтин Мєшков.
За результатами наради сторони домовилися про узгодження дій та подальший обмін інформацією.

2020-04-02

Харківщина отримала високоточні тести на COVID-19 з Південної Кореї, а також захисні окуляри та маски.
Гуманітарна допомога – це благодійний внесок УПЦ та Фонду Вадима Новинського «На честь Покрова Пресвятої Богородиці». Доставлення вантажу було організовано за сприяння Міністерства закордонних справ України.
«Наша компанія однією з перших відгукнулася на запит Президента щодо допомоги медикам. Сьогодні ми передали дитячій інфекційній лікарні захисні окуляри, маски та тести на COVID-19», - повідомив Володимир Махновець, представник групи компаній SmartEnergy, благодійні ініціативи якої реалізує БФ «На честь Покрова Пресвятої Богородиці».
До складу вантажу, який надійшов у регіон 2 квітня, увійшли 1025 медичних масок, 1940 окулярів та 40 тест-систем.
«Усі знають, що засоби особистого захисту, тест-системи та медичне обладнання – важливий, але дефіцитний товар в усьому світі. Тому тільки завдяки злагодженій роботі бізнесу та влади можна вчасно забезпечити всі наші лікарні необхідним», - відзначив заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

2020-04-02

2 квітня Олексій Кучер провів робочу нараду з головою Харківського обласного територіального відділення АМКУ Костянтином Мєшковим.
Під час наради увагу приділили питанням зростання цін на групи товарів, що входять до продуктового кошика більшості українських родин, а саме – овочів та круп. А також ситуації з цінами на вироби медичного призначення.
«Така ситуація викликає обурення в людей. Є зрозумілі сумніви щодо реальної економічної обґрунтованості зростання цін», - відзначив Олексій Кучер.
Він рекомендував голові територіального відділення Антимонопольного комітету звернути пильну увагу на цю ситуацію. Костянтин Мєшков відзначив, що комітет здійснює щоденний моніторинг цін на основні продукти харчування та певний перелік основних медичних та лікарських засобів.
«Моніторинг органами Антимонопольного комітету здійснюється з метою пошуку можливих ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції. У разі, якщо будуть ознаки правопорушення, ми будемо приймати рішення щодо відкриття справ та притягнення до відповідальності», - повідомив Костянтин Мєшков.
За результатами наради сторони домовилися про узгодження дій та подальший обмін інформацією.

2020-04-02

Тут можна отримати 27 публічних послуг онлайн.
Однією з головних цілей Міністерства цифрової трансформації до 2024 року є оцифрування 100% послуг, які надає держава. Для цього створений портал "Дія".
„На порталі вже можна отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема – стати підприємцем, змінити вид діяльності чи припинити її. Оформити довідку про несудимість, допомогу при народженні дитини чи щомісячне відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років. Подати позов до суду, зареєструвати авто або отримати послуги, пов'язані з документами водія, оформити низку ліцензій, дозволів чи отримати витяги з реєстрів, - розповідають у Мінцифри. - Також громадяни отримають можливість перевірити наявну інформацію про себе з п'яти державних реєстрів. Для цього на порталі "Дія" необхідно зареєструватися у власному Кабінеті громадянина. Таким чином кожен охочий отримає доступ до інформації винятково про себе".
У Кабінеті громадянина надаватиметься доступ до особистої інформації в державних реєстрах. Зараз підключено 5 реєстрів:
- Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
- Державний реєстр речових прав на нерухоме майно;
- Єдиний державний реєстр зареєстрованих транспортних засобів та їх власників Міністерства внутрішніх справ;
- Державний земельний кадастр;
- Державний реєстр обтяжень рухомого майна.
Для отримання послуги на порталі "Дія" необхідно мати електронний підпис, також можна авторизуватися за допомогою сервісу id.gov.ua.

2020-04-01

З метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 на території Дергачівського району, підприємством ДП «Харківський облавтодор» проведено роботу з очищення та санітарної обробки дезінфікуючим розчином зупинок громадського транспорту на автодорозі державного значення «Харків-Щербаківка».

2020-04-01

Депутат Дергачівської районної ради Наталія Яненко передала комунальному некомерційному підприємству «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради 1000 штук захисних масок.

2020-04-01

Щороку, з настанням дачно-городнього сезону збільшується кількість утвореного сміття у лісосмугах, за межами населених пунктів району та біля зупинок вздовж автомобільних доріг загального користування.
Силами обслуговуючих підприємств постійно проводяться заходи зі збирання та вивозу сміття, що утворюється внаслідок його нещадного викиду мешканцями Дергачівського та сусідніх районів. Так, біля автобусних зупинок на автомобільній дорозі загального користування державного значення «Харків-Щербаківка», підприємствами Служби автомобільних доріг постійно вивозиться велика кількість сміття. Дана ситуація викликає обурення і занепокоєння, адже розуміючи, з якою відповідальністю підприємства ставляться до питання благоустрою, на сьогодні відсутня відповідальність громадян, гостей району за порушення у сфері благоустрою.
З метою уникнення виникнення стихійних сміттєвалищ на території району, звертаємося до голів садових товариств організувати встановлення контейнерів на в'їзді та виїзді садових товариств та укласти угоди з комунальними підприємствами на систематичний вивіз сміття тощо.
Прохання до мешканців та гостей району, не вивозити сміття до автобусних зупинок, лісосмуг, а викидати у встановлені контейнери. Просимо відповідально поставитися до вищезазначеного, з розумінням того, що навколишнє середовище стане чистішим. Тільки завдяки системному підходу виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ буде зведено до мінімуму.

2020-04-01

З метою вжиття заходів щодо запобігання поширенню короновірусу  COVID – 19 на території України та на виконання підпункту 1 пункту 5 витягу з протоколу № 10 засідання Кабінету Міністрів України від 23.03.2020 необхідно вжити заходи щодо забезпечення режиму роботи підприємств з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торговельного залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

 

2020-04-01

Це лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з COVID-19.
1. КНП "Міський клінічний пологовий будинок №2 імені Гельферіха" Харківської міської ради
2. КНП "Чугуївська центральна районна лікарня ім. Кононенка" Чугуївської районної ради Харківської області
3. КНП "Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17" Харківської міської ради
4. КНП "Красноградська центральна районна лікарня"
5. КНП "Первомайська центральна районна лікарня"
6. КНП "Валківська центральна районна лікарня"
7. КНП "Вовчанська центральна районна лікарня" Вовчанської районної ради Харківської області
8. КНП "Зміївська центральна районна лікарня" Зміївської районної ради Харківської області
9. КНП Харківської обласної ради "Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня"
10. КНП Харківської обласної ради „Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення“
11. КНП Харківської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня"
12. КНП Харківської обласної ради "Обласна клінічна інфекційна лікарня"
13. КНП "Міська клінічна лікарня № 13" Харківської міської ради
14. КНП Балаклійської районної ради Харківської області "Балаклійська центральна клінічна районна лікарня"
15. КНП "Богодухівська центральна районна лікарня" Богодухівської районної ради
16. КНП "Лозівське територіальне медичне об'єднання" Лозівської міської ради Харківської області
17. КНП "Куп'янське територіальне медичне об'єднання" Куп'янської міської ради Харківської області.
Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.
У МОЗ наголошують, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров'я. Це може загрожувати їхньому здоров'ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103. 


Подождите...