Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 36

2020-03-27

Для цього потрібно оформити заявку на сайті патрульної поліції України.
Такі заходи передбачено Постановою Кабінету міністрів щодо запобігання поширенню на території України COVID-19.
Установи, підприємства та організації, які виконують перевезення та підвозять людей до місця роботи, мають отримати відповідні погодження.
Для цього на сайті патрульної поліції потрібно перейти за посиланням у вкладку погодження маршруту, внести інформацію в усі розділи та завантажити фото або сканкопії відповідних документів. Після чого відправити заявку.
У патрульній поліції звертають увагу на тому, що на схематичному зображенні маршруту руху обов'язково потрібно вказати початкові, кінцеві та проміжні населені пункти, а також вулиці та дороги, якими проходить маршрут.
Також необхідно надати список пасажирів, оформлений відповідно до вимог законодавства.
Зразки оформлення маршруту руху та списків пасажирів можна знайти на сайті.
Серед необхідних документів, які мають надати перевізники, - копія договору про надання послуг, яка завірена підписом та печаткою підприємства. У разі якщо підвезення здійснюється власним транспортом підприємства, копія договору не надається.

2020-03-27

Бажаю здоров'я, дорогі українці!
Наша щоденна боротьба з поширенням коронавірусу в Україні триває.
Ми сповнені рішучості та сили все це обов'язково подолати. Нас надихає ваша підтримка, згуртованість та розуміння ситуації. Ми вкотре доводимо, що є єдиною країною. Що у дуже критичні моменти мобілізуємось та даємо відсіч будь-якому ворогу, навіть невидимому.
Тепер про конкретні кроки. Вчора Кабінет Міністрів на один місяць запровадив режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров'я українців.
Його не слід плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх владних органів і водночас не обмежує конституційні права громадян.
Цей режим – не про диктатуру, це – про дисципліну.
Сьогодні ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення та виклики майбутнього. Саме тому до кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено всі пасажирські перевезення.
Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутись до України.
Більшість зробила це самостійно. Інших – а це понад вісімдесят тисяч українців – ми повернули додому літаками, потягами та автобусами.
Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинились перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою сорока мільйонів громадян всередині країни. Наш обов'язок як держави – піклуватися про кожного українця.
Про тих, хто не зможе повернутись у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном.
Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми поступово повертатимемо вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також – рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медично

2020-03-26

Шановний Вячеслав Валентинович!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, успіхів, родинного затишку, здійснення мрій.

2020-03-26

25 березня Указом Президента України №111/2020 присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Михальчуку Сергію Олександровичу — сержанту (посмертно) - уродженцю села Великі Проходи Дергачівського району, який загинув 14 грудня 2019 року в районі Світлодарської дуги внаслідок артилерійського обстрілу, прикривши своїм тілом бойового побратима.

2020-03-26

Відповідне рішення затвердили під час засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.
«Сьогодні комісія збирається за наслідками засідання уряду. Учора уряд прийняв рішення щодо запровадження режиму надзвичайної ситуації на території усієї держави на 30 днів. Тобто до 24 квітня. У зв'язку з цим нам потрібно прийняти рішення про продовження карантинних заходів на території нашого регіону та в деяких моментах його посилити», - відзначив на початку засідання голова ХОДА Олексій Кучер.
Останні дані щодо ситуації із COVID-19 навела в.о. головного санітарного лікаря Харківської області Любов Махота: «У Харківській області на сьогодні ми маємо 1 підозру. Це ще не офіційний випадок, який іде й обліковується як підтверджений випадок COVID-19».

2020-03-26

Бажаю здоров'я, дорогі українці!
Наша щоденна боротьба з поширенням коронавірусу в Україні триває.

Ми сповнені рішучості та сили все це обов'язково подолати. Нас надихає ваша підтримка, згуртованість та розуміння ситуації. Ми вкотре доводимо, шо є єдиною країною. Що у дуже критичні моменти мобілізуємось та даємо відсіч будь-якому ворогу, навіть невидимому.
Тепер про конкретні кроки. Вчора Кабінет Міністрів на один місяць запровадив режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров'я українців.
Його не слід плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх владних органів і в той же час не обмежує конституційні права громадян.
Цей режим – не про диктатуру, це – про дисципліну.
Сьогодні ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення та виклики майбутнього. Саме тому до кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено всі пасажирські перевезення.
Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутись до України.
Більшість зробила це самостійно. Інших – а це понад вісімдесят тисяч українців – ми повернули додому літаками, потягами та автобусами.

2020-03-25

Голова ХОДА відзначив важливість дотримання правил карантину задля непоширення COVID-19 на території Харківської області. Зустріч з духовенством відбулася 24 березня.
«Усі розуміють, що церква та влада відділені одна від одної, але це ніколи не забороняло взаємодіяти, - зазначив голова ХОДА. - Ми знаємо, що ви дуже багато вже зробили, що використовуються індивідуальні засоби захисту під час служб. Знаємо, що ви обмежили кількість людей на службах, що деякі конфесії максимально включились, і проповіді та інші обряди проводять дистанційно».
Водночас Олексій Кучер зазначив, що все ще трапляються випадки порушення правил карантину. За інформацією начальника ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерія Сокуренка, один з останніх випадків скупчення великої кількості людей зафіксовано в церкві на території Московського району міста Харків.
«Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, й ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз», - попередив Валерій Сокуренко.
Голова ХОДА закликав усіх глав конфесій подбати про здоров'я своїх вірян.
«Береженого Бог береже. Тому саме нам з вами треба максимально створити умови задля того, щоб наші громадяни - ваші віряни були здорові», - сказав Олексій Кучер.

2020-03-25

Так, призначено додаткову компенсацію витрат на окремі комунальні послуги, яка в середньому складе 300 грн для кожної родини.
Відповідну постанову, розроблену Міністерством соціальної політики, прийнято на засіданні Кабінету міністрів 24 березня 2020 року.
«Це рішення уряду суттєво посилює програму житлових субсидій та соціальну підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину», - наголосила Міністерка соціальної політики Марина Лазебна, представляючи проєкт постанови на засіданні уряду.
Рішенням уряду, зокрема, збільшено на 50 % соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв'язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і відповідно зростає споживання цих послуг. Додаткова компенсація стосуватиметься понад 3 мільйонів домогосподарств.
Також спрощено процедуру призначення (у тому числі на наступний період) та виплати у грошовій формі субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Цей процес відбуватиметься автоматично, без зайвих бюрократичних процедур.
Крім того, уряд спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв'язку з карантином та стали на облік як безробітні.

2020-03-25

Відповідне рішення затвердили на засіданні уряду 25 березня.
«Режим надзвичайної ситуації запроваджений по всій території України на 30 днів. Крім того, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів - до 24 квітня», - повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
Крім того, за його інформацією, під час засідання 25 березня уряд постановив:
- належним чином облаштувати КПП у зонах надзвичайної ситуації з обов'язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
- залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби;
- проводити ретельну дезінфекцію всіх приміщень, доріг і тротуарів;
- надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.
Керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня призначили заступника Міністра охорони здоров'я, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

2020-03-25

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Про це він повідомив головам ОДА та міським головам обласних центрів на селекторній нараді.
«Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим», – зазначив Володимир Зеленський.
На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз'яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров'я тих, хто навколо.
Володимир Зеленський повідомив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.
Однак, наголосив Президент, найскладнішим залишається питання Великодніх свят.
«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», – сказав Глава держави.

 

2020-03-25

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду, під час якої поспілкувався з міськими головами обласних центрів та головами ОДА.
До наради в режимі онлайн також долучилися Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
Учасники обговорили питання вирішення проблем щодо непоширення та боротьби з COVID-19, що були озвучені регіонами після першої селекторної наради 22 березня.
«Більшість питань – до Міністерства охорони здоров'я. Найскладніші проблеми у найпростішому – достатній кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекторів, апаратів штучної вентиляції легень», – сказав Глава держави.
Заступник керівника Офісу Президента й секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко детально розповів про те, як відбувся розподіл масок, комбінезонів, тестів, апаратів ШВЛ, які прибули в Україну літаком з Китаю в ніч проти 23 березня.
«Вчора ми викупили потрібні реагенти, і сьогодні о 10-й ранку вони були доставлені в регіональні лабораторії. Наші вірусологи консультують лабораторії щодо використання наданих засобів напряму – в телефонному режимі чи онлайн», – повідомив він.

2020-03-25

Реалізація проекту «Велике будівництво» має бути продовжена, але з дотриманням усіх заходів безпеки працівників в умовах карантину з протидії поширенню коронавірусу, наголосив Президент Володимир Зеленський під час селекторної наради з міськими головами обласних центрів та головами ОДА.
«Повністю зупинити країну ми не маємо права. Проект «Велике будівництво» має бути продовжено, але все повинно бути безпечно», – зауважив Володимир Зеленський.
Нагадаємо, «Велике будівництво» – це спільний проект Президента та уряду України, який передбачає спорудження доріг та інфраструктурних об'єктів по всій країні.

2020-03-24

Дергачівська  місцева прокуратура повідомляє,   що  з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, відповідно до  ст.11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статті 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11.03.2020 №211, наказу Офісу Генерального прокурора від 13.03.2020 №147 «Про призупинення проведення особистого прийому громадян» проведення особистих прийомів громадян у Дергачівській місцевій прокуратурі та її відділах призупинено.
З метою забезпечення прав громадян, відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», до місцевої прокуратури можна звернутися через:
-поштовий зв'язок: 62300, м. Дергачі, вул.1 Травня, 63;
-засоби електронного зв'язку: електронна пошта zvern-derhachivska-mistseva@prok.kh.ua;
- телефон «гарячої лінії» місцевої прокуратури (0-263) 3-21-40;
- скриньку, що розташована на 1 поверсі центрального входу будівлі місцевої прокуратури за адресою: м. Дергачі, вул.1 Травня, 63.

2020-03-24

24 березня в ХОДА відбулась спільна нарада за участі голови облдержадміністрації Олексія Кучера, голови облради Сергія Чернова, Харківського міського голови Геннадія Кернеса, президента групи DCH Олександра Ярославського та народних депутатів України.
Відкриваючи захід, керівник області наголосив, що всі присутні об'єдналися заради вирішення питань протидії поширенню COVID-19. Олексій Кучер відзначив, що окрім стану галузі охорони здоров'я, зараз постає велика кількість інших питань. Серед них – питання роботи підприємств та забезпечення сталої ситуації в економіці.
«Найважливіші складові економіки області – це сільське господарство та промисловість. Я хочу, щоб люди знали, що в цих напрямках у нас, не дивлячись ні на що, йде потужна робота. Учора відбулась нарада з керівниками районів, де була поставлена чітка задача контролювати процеси взаємодії з аграріями. Ми також неодноразово зверталися до бізнесу, підприємств та промисловості та говорили, що необхідно переводити якомога більше людей на дистанційну роботу. При цьому ми розуміємо, що дистанційною роботою деякі підприємства не можуть займатися. Тому керівники підприємств критичної інфраструктури, промисловості, соціально відповідального бізнесу взяли на себе відповідальність і зараз забезпечують підвезення працівників на роботу. Ми дякуємо їм за це», - сказав керівник області.

2020-03-23

За інформацією заступника голови ХОДА, протягом вихідних у обласній інфекційній лікарні перевірили на COVID-19 близько 20 осіб.
«За вихідні близько 20 осіб потрапляли до інфекційної лікарні через «швидку» або за направленням лікаря. Станом на зараз у жодної особи не підтверджено коронавірус. Одна підозра була в людини, що померла, але її також не підтверджено. Дві особи, жителі Харківщини, в яких лабораторно виявили коронавірус, знаходяться на території Київської області», - повідомив Михайло Черняк.
Він відзначив, що в області тривають усі необхідні підготовчі заходи. Поступово поповнюються запаси медикаментів, дезінфектантів та засобів захисту.


Подождите...