Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 34

2020-04-01

01 квітня перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська та голова районної ради Геннадій Лазарєв провели спільну нараду щодо долучення місцевих рад до надання допомоги для забезпечення медичного персоналу костюмами біозахисту, спрямованих на запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID – 19 у Дергачівському районі.

2020-04-01

Такі дані навів голова ХОДА Олексій Кучер.
За його інформацією, на даний час в області провели близько 100 ПЛР-досліджень та понад сотню експрес-тестів.
«Станом на 10-ту ранку 1 квітня в нас усе ще залишається один підтверджений випадок захворювання на коронавірус, а також 8 ще не підтверджених підозр», - повідомив керівник області.
Він відзначив, що всього в області наразі є близько 5000 експрес-тестів та системи ПЛР для проведення 5088 досліджень (дані приватних клінік та лікарень не враховано).
«Хочу наголосити: згідно з чинним законодавством саме лікар визначає тих, кого тестувати, зважаючи на симптоми захворювання», - попередив Олексій Кучер.

2020-04-01

Заклад увійшов до списку медичних установ області, які - за потреби - почнуть приймати пацієнтів з підозрою на COVID-19.
1 квітня голова ХОДА з робочою поїздкою відвідав Чугуївський район, де, зокрема, ознайомився з роботою КНП «Чугуївська ЦРЛ ім. М.І. Кононенка».
Разом з головним лікарем В'ячеславом Грушкою та Чугуївським міським головою Галиною Мінаєвою Олексій Кучер пройшов «шляхом пацієнта» та перевірив стан готовності закладу до можливого обслуговування пацієнтів з підозрою на коронавірус.
«Я сьогодні тут для того, аби проінспектувати нашу лікарню, яка є опорною та входить до списку тих сімнадцяти, які, якщо, не дай Боже, буде розповсюджуватись масово коронавірус, прийматимуть хворих», - сказав Олексій Кучер.
За інформацією директора КНП «Чугуївська ЦРЛ ім. М.І. Кононенка» В'ячеслава Грушки, на території установи не лише виділили спеціальні ліжка для можливого прийому хворих, а й організували інфекційне відділення, якого раніше не було.
«10 ліжок у екстреному відділенні - у реанімації та ще 30 ліжок - інфекційне відділення, - зазначив В'ячеслав Грушка. - Розгорнуто інфекційне відділення, якого в мене ніколи не було».

2020-04-01

З метою проведення профілактичних заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусної хвороби, у населених пунктах Дергачівського району проводиться санітарна обробка вхідних груп багатоквартирних житлових будинків, ліфтів, лавок біля входів до під'їздів та дезінфекція місць загального користування.

2020-04-01

Відповідну постанову було прийнято 1 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України.
Ця постанова про «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», зокрема, передбачає:
- індексацію пенсій на 11%;
- щомісячну виплату у розмірі 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсійної виплати не перевищує 9205 грн. При цьому встановлюється, що для вказаних пенсіонерів зі страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків пенсійна виплата не може бути менш ніж 2600 грн.
- Встановлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2100 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

2020-04-01

Про це йшлося на щоденній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу.
Наразі в Україні зафіксовано 669 випадків захворювання, 120 з яких підтверджені за минулу добу.
«Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Однак уряд мусить знайти кошти, щоб допомогти найбіднішим українцям. Складіть список якомога швидше, і розрахуймо, скільки грошей ми можемо виділити», – звернувся Глава держави до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
Очільник уряду повідомив, що було зупинено зростання цін на соціально значущі товари, деякі продукти навіть подешевшали.
Крім того, Кабінет міністрів розробляє програму зі створення робочих місць для тих, хто приїхав з-за кордону чи втратив роботу у зв'язку з поширенням коронавірусу.
«Ми плануємо створити багато робочих місць уже за кілька тижнів. Зокрема, нам будуть потрібні люди для ремонту доріг, вимощування тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій», – зазначив Денис Шмигаль.

2020-04-01

Про це повідомляють на Урядовому порталі.
Відповідні зміни з одноденним доопрацюванням запропоновано до постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на засіданні Кабінету міністрів. Постанову буде викладено в новій редакції.
«З метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби пропонується запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком понад 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку та інше», – сказав на засіданні уряду Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.
Отже, зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики, уряд вважає за потрібне запровадити більш жорсткі вимоги щодо карантину.
Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:
– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
– переміщення групою більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.
Зазначимо, що деякі обмежувальні заходи вже впроваджені місцевою владою.
Усі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

2020-04-01

На період карантину та встановлення обмежувальних заходів, управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації працює у штатному режимі.
Графік прийому громадян: 08.00 – 16.00, перерва 12.00 – 12.45, телефон (05763) 2-08-55.

2020-04-01

Відтепер пацієнт отримає перелік гарантованих медичних послуг і вільний вибір лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги.
На Урядовому порталі інформують, що договори з НСЗУ на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій станом на сьогодні підписали 1524 заклади спеціалізованої медичної допомоги. З них 50 приватних. Це 90% закладів, які подали свої пропозиції НСЗУ. Ще 138 проєктів договорів очікують на підписання. 

2020-04-01

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців» № 548-IX, який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2020 року.
Згідно з пояснювальною запискою, ухвалення цього закону обумовлене тим, що підприємство – переможець закупівлі послуг з харчування особового складу ЗСУ відмовилося надавати послуги з харчування в регіонах України у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Вказана обставина могла призвести до зриву харчування особового складу Збройних сил України та інших складових сил безпеки, зокрема залучених до проведення ООС, та негативно вплинути на обороноздатність держави.
Документ, який підписав Президент, доповнює Закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік» статтею 27, відповідно до якої Міністерство оборони та Міністерство внутрішніх справ отримують право продовжувати у 2020-му дію договорів, укладених у 2019 році із суб'єктами господарювання, з метою недопущення зриву харчування військовослужбовців.
Харчування особового складу буде здійснюватися в межах бюджетних асигнувань, передбачених Міністерству оборони України та Міністерству внутрішніх справ України на вказані цілі за відповідними бюджетними програмами.

2020-04-01

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX, який парламент ухвалив 30 березня 2020 року. 
Документом передбачені додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу в умовах протидії поширенню коронавірусу в Україні. Закон, зокрема, передбачає доплату в розмірі до 300% заробітної плати медикам та іншим працівникам, задіяним у лікуванні хворих на COVID-19, а працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, – до 100% заробітної плати.
Крім того, уряд отримує право на період карантину встановлювати граничні ціни на товари протиепідемічного призначення та соціально значущі товари. Закон також передбачає, що операції з увезення в Україну ліків, медичних виробів та обладнання для протидії COVID-19 та їхнє постачання звільняється від сплати ПДВ.
Закон, який підписав Глава держави, дасть змогу також вирішити питання із забезпеченням антисептиками – встановлено нульовий акциз та спрощено адмінпроцедури виробництва і закупівель спирту для дезінфекторів.  

2020-03-31

Шановні громадяни!

У зв'язку з поширенням хвороби, викликаної короновірусом COVID-19, просимо вас без потреби не виходити з дому.
Власників автотранспорту закликаємо обмежити пересування населеними пунктами та між населеними пунктами району і області.
Бережіть себе та своїх близьких, дотримуйтесь правил карантину!

2020-03-31

Шановна Людмила Миколаївна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту, сімейного благополуччя, успіхів, здійснення мрій.

2020-03-31

З метою виконання протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення коронавірусу COVID - 19 ТОВ «Слобожанський миловар» надано благодійну допомогу комунальному некомерційному підприємству «Дергачівська центральна районна лікарня» Дергачівської районної ради у вигляді засобів гігієни та дезінфікуючих засобів.
Крім того, ТОВ «Слобожанський миловар» спільно з ТОВ «Ледлайф» проплатили закупівлю апарату штучної вентиляції легень для стаціонарного відділення районної лікарні.

2020-03-31

Завдання держави – забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань, наголошує Президент України Володимир Зеленський.
З цією метою Офіс Президента спільно з Міністерством освіти і науки, Комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, а також громадською спілкою «Освіторія» запускають проект «Всеукраїнська школа онлайн». Він забезпечить доступ до дистанційної освіти для всіх українських школярів з 5-го по 11-й клас на час карантину.
Трансляція проекту стартує у понеділок, 6 квітня. У межах проекту 40 педагогів з Києва фактично стануть учителями для всієї України. Наразі щодня відбуваються зйомки уроків за збалансованою шкільною програмою, яку розробило МОН спільно з учителями.
Викладаються такі предмети: українська мова, українська література, історія України, всесвітня історія, англійська мова, фізика, алгебра, геометрія, географія, хімія, біологія.
Зйомки навчального процесу відбуваються у Новопечерській школі м. Києва.
Крім того, на зйомках уроків присутні українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени та інші. Вони відповідають на запитання, розв'язують задачі та проводять досліди разом з учителями.
Відеоуроки покажуть українські телевізійні канали, які на прохання Президента Володимира Зеленського охоче долучилися до цієї важливої соціальної місії.


Подождите...