Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 35

2020-03-31

ТОВ «Гамма-Плюс» виділив  транспорт територіальному  центру  соціального обслуговування Дергачівської районної ради  «Берегиня» для виїздів соціальних працівників у віддалені населені пункти Дергачівського району для надання соціальних послуг одиноким людям похилого віку. Сьогодні такий виїзд відбувся до Малоданилівської, Слатинської, Козачолопанської селищних та Русько – Лозівської сільської рад. 36 громадян похилого віку отримали соціальні послуги.

 

2020-03-31

Голова ХОДА обговорив з головними лікарями потреби та нагальні питання роботи медичних закладів, які готуються надавати допомогу хворим при погіршенні епідситуації.
Нарада щодо організації протиепідемічних заходів з метою запобігання занесенню та поширенню випадків захворювання на COVID-19 на території Харківської області відбулася 31 березня. Участь у ній взяли керівники медичних закладів, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, а також представники обласного й харківського міського департаментів охорони здоров'я та головна державна санітарна лікарка Харківської області Любов Махота.
Відкриваючи захід, Олексій Кучер попросив лікарів оперативно надавати інформацію про потреби закладів у медичних препаратах, засобах індивідуального захисту тощо.
«Ми повинні володіти всією інформацією: що у вас є, скільки є, що треба. Це дуже важливо. Тому що зараз держава, ви бачите, все більше й більше поставляє все необхідне. І від швидкості виконання цих завдань залежить і швидкість наповнення ваших лікарень усім необхідним для боротьби з цією хворобою. Тому, будь ласка, включіться на повну, поставтесь із розумінням до ситуації. Все, що залежить від держави, і Президент, і Кабмін намагаються зробити», - звернувся Олексій Кучер до представників медичних закладів.
Він повідомив, що наразі вирішується питання про підвищення заробітної плати лікарів, які залучені до боротьби з епідемією коронавірусу.
Також, відповідаючи на запитання лікарів, Олексій Кучер зазначив, що на рівні центральних органів влади вирішується питання запровадження другого етапу медичної реформи у закладах, які прийматимуть пацієнтів з СOVID-19. Оскільки вони не зможуть повноцінно функціонувати та наповнювати бюджет, директори лікарень просять відтермінувати для них реформу на час пандемії.
«Сьогодні в нас буде селекторна нарада з Президентом. Будемо обговорювати це питання», - повідомив голова ХОДА.

2020-03-31

Ця ініціатива допоможе громадянам отримати відповіді на найпоширеніші питання про інфекцію та запобіжні заходи.
Реалізацію масштабного проєкту обговорили 31 березня під час зустрічі заступника голови ХОДА Євгенія Грицькова з ініціативною групою представників громадських організацій, волонтерів та благодійних фондів.
«Ми організовуємо роботу обласного штабу, в який будуть входити представники громадськості та представники влади районів Харківської області. Штаб буде на зв'язку з представником ради волонтерів при Міністерстві охорони здоров'я України», - сказав Євгеній Грицьков.
За його інформацією, найближчим часом у рамках роботи штабу планується запустити роботу колл-центру.
Як розповів керівник Благодійного фонду «Харків з тобою» і Центру допомоги «Стоп COVID-19» Андрій Шейнин, «гаряча лінія» буде працювати в режимі 24/7 - аж до того моменту, коли мине небезпека, пов'язана з поширенням вірусної інфекції.
«Зараз ведуться технічні роботи з підключення, формуються типові питання. Завтра буде навчання операторів і завтра-післязавтра ми почнемо роботу, - сказав Андрій Шейнин. - Спочатку нам дали 20 телефонних ліній, але ця кількість може бути збільшена. У нас відкрита реєстрація волонтерів, на поточний момент записалося 80 осіб».

2020-03-31

31 березня Олексій Кучер відвідав Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в місті Харків.
Керівник області ознайомився з роботою закладу та передав колективу гуманітарну допомогу – засоби індивідуального захисту, що надійшли у нашу область з Офісу Президента України.
«Зараз ми маємо таку ситуацію, коли окрім зовнішньої війни, є й війна внутрішня – з коронавірусом. Ви – люди військові, й ми бачимо, що готовність у вас стовідсоткова. Я дуже дякую за таку підготовку та за все, що ви робите для військових. Про це знають Президент України Володимир Зеленський, глава Офісу Президента Андрій Єрмак, і зараз Офіс Президента допомагає всім військовим госпіталям. Для вашого закладу було передано гуманітарну допомогу - засоби індивідуального захисту. Будь ласка, використовуйте їх», - звернувся голова ХОДА до керівництва медичного закладу.
Перед входом у госпіталь Олексій Кучер та всі особи, що його супроводжували, пройшли температурний скринінг. Ця процедура зараз є обов'язковою як для відвідувачів, так і для медперсоналу.
«Вранці при вході на роботу замірюється температура, проводиться опитування щодо скарг: чи не має людина ознак гострого респіраторного захворювання. Якщо цих ознак немає, люди йдуть на робочі місця. Командири відділень, начальники підрозділів також контролюють особовий склад. Якщо пацієнт або працівник має підвищену температуру, то він не потрапляє на територію, а одразу відправляється до лікаря-інфекціоніста», - розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юрій Подолян.

2020-03-31

До Харківської області надійшов гуманітарний вантаж, розподілений Офісом Президента України.
«Вчора ми отримали гуманітарну допомогу – вантаж від Офісу Президента, від Президента України. Його частину ми сьогодні передали до військового госпіталю, частина зараз передається до інфекційної лікарні, - повідомив голова ХОДА Олексій Кучер. – Тут, наприклад, майже 250 тисяч рукавичок, близько 6000 бахіл, костюми біозахисту, які були вкрай необхідні. Усе, що буде потрібно в разі прийняття хворих, якщо їх, не дай Боже, буде багато».
До складу вантажу також увійшло понад 10 тисяч медичних респіраторів для «червоної зони»; багаторазові шапочки; термометри; датчики; потрібні для проведення штучної вентиляції легенів дихальні контури, фільтри, ендотрахеальні трубки тощо.

2020-03-30

-  не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук приватних осіб;
-  купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції;
-  не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо  їх якості та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у вставлений термін;
-  не вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
- приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного застування вони мають піддаватись вторинній термічній обробці;
-  зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин;
-  не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбані, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання);
-   не виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м'ясні салати, тощо) у непристосованих умовах;
-   при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою;
- не використовувати воду для пиття, приготування їжі та миття посуду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо;
- для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану;
-  при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;
-  перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом. Обов'язково мити руки після відвідування туалетів;
-  при відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти;
-  для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами;
- у випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу;
-   при тяжкому стані хворого треба негайно викликати невідкладну медичну допомогу.

2020-03-30

На засіданні 29 березня уряд прийняв постанову “Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу”.
На період дії карантину надання статусу безробітного відбуватиметься одразу після подання ним заяви, а допомога по безробіттю призначатиметься з першого дня після реєстрації.
У період надзвичайної ситуації зміни до Порядку передбачають:
- при наданні статусу безробітного не буде застосовуватись семиденний період для активного пошуку підходящої роботи. Особі відразу надаватиметься статус безробітного без необхідності протягом 7-ми днів відвідувати співбесіди з роботодавцями. У цей період співробітники служби зайнятості будуть підбирати можливі варіанти підходящої роботи, формуватимуть комплекс заходів, які мають вжити кар'єрний радник та особисто зареєстрований безробітний, для працевлаштування або здійснення іншого виду зайнятості.
- Надається право зареєстрованим безробітним не відвідувати службу зайнятості протягом 30 і більше календарних днів (комунікація зареєстрованих безробітних і працівників служби зайнятості відбуватиметься дистанційно – телефоном, електронною поштою).

2020-03-30

Бажаю здоров'я, дорогі українці!
Триває наша спільна протидія коронавірусу в Україні. Сьогодні неділя, але ми працюємо для забезпечення країни всім необхідним, працюємо для захисту життя та здоров'я наших громадян.

Почну з приємних новин. Сьогодні в «Борисполі» приземлився другий літак з Китаю. Він доставив 300 тисяч спеціальних респіраторів та 35 тисяч захисних костюмів для лікарів, військових і поліцейських. Також на борту – майже два мільйони масок для населення. Вантаж уже розподілений та зараз прямує в регіони України. Вже сьогодні вночі літак знову вилетить у Китай за наступним вантажем. У цей же час ми очікуємо прибуття окремою доставкою ста тисяч високоточних ПЛР-тестів.
Також з вівторка починають роботу два додаткових літаки, які регулярно доставлятимуть засоби захисту та медичне обладнання. Всі рейси будуть здійснюватися регулярно й до повного забезпечення всім необхідним наших лікарень та наших аптек.
Серед іншого вирішується питання українців, які не встигли повернутися додому до 28 березня. Їхнє подальше повернення – літаком, потягом, автобусом, машиною чи пішки – має бути максимально безпечним для оточення, а отже передбачатиме обов'язкову двотижневу обсервацію. Наразі ми готуємо перелік відповідних локацій. Ними, зокрема, можуть стати українські готелі, з якими вже досягнуто попередніх домовленостей. Кожна локація для обов'язкової обсервації буде підготовлена в суворій відповідності до вимог Міністерства охорони здоров'я. 
Ще один важливий момент – це дистанційна освіта під час карантину.
Наше завдання як держави – забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. 

2020-03-30

Зокрема, це стосується збільшення соціальних виплат та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
Як наголосила Міністерка соціальної політики Марина Лазебна, з метою посилення соціального захисту та протидії можливим негативним наслідкам економічної кризи впроваджуються нові соціальні ініціативи. Зокрема:
- 10,6 млн українців отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 1000 гривень, яка не буде враховуватися при призначенні субсидії;
- з 1 травня буде проведено індексацію пенсій на 11% та встановлено щомісячну доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерам, яким виповнилося 80 і більше років;
- для 3,2 млн домогосподарств встановлено додаткову компенсацію витрат на оплату окремих комунальних послуг на період карантину.
Також у міністерстві акцентували на тому, що для посилення соціального захисту українцям, які у період карантину втратили роботу, надається можливість скористатися програмою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у спрощеному порядку.

2020-03-30

У зв'язку із запровадженням на території України режиму надзвичайної ситуації,  у Дергачівському районному військовому комісаріаті Харківської області встановлюються наступні правила допуску громадян на територію військового комісаріату
1. Прийом громадян проводиться тільки з невідкладних питань.
2. Прийом відвідувачів здійснюватиметься щочетверга з 08.30 до 13.00 виключно за попереднім записом з визначенням номеру у черзі та часу прибуття до військового комісаріату за телефонами: (05763)2-08-11 або (093)320-03-63.
3. Допуск на територію військового комісаріату здійснюється виключно у захисних масках та гумових рукавичках.
4. Всі громадяни, що прибувають до військового комісаріату проходять огляд медичними працівниками із обов'язковим заміром температури тіла.
Крім того, повідомляємо, що у приміщенні Дергачівського РВК здійснюється прийом кореспонденції, звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації у паперовому вигляді, але, враховуючи вимоги  постанови КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», просимо користуватись переважно засобами електронного зв'язку dzorvk@dergachi.net.

2020-03-30

Будь-які заходи, пов'язані з недопущенням коронавірусної інфекції, не мають впливати на високий рівень готовності Збройних сил України виконувати покладені на них завдання. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський на селекторній нараді з міністром оборони України, Головнокомандувачем ЗСУ та командувачами видів, родів Збройних сил.
Нарада була присвячена питанням запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та забезпечення обороноздатності України. Глава держави заслухав інформацію про стан справ щодо заходів, яких вживає командування задля нерозповсюдження COVID-19 у військах, а також щодо участі військових у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
«Ми зробимо все можливе, щоб наші військові залишалися здоровими. Це наше першочергове завдання. Однак усі заходи, які вживаються заради безпеки від коронавірусу, не повинні вплинути на бойову готовність наших військовослужбовців. Тут усе просто: вони захищають нас, а ми – їх», – зазначив Президент.
Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак запевнив, що ЗСУ готові до відсічі агресору та оборони України. У робочому порядку була заслухана інформація про основні проблеми із забезпеченням та дані всі необхідні доручення. Міністр оборони України Андрій Таран доповів, що ситуація контрольована, оскільки пріоритет для Міністерства оборони – людиноцентричність і піклування про відповідне та повне забезпечення кожного військовослужбовця ЗСУ.

2020-03-30

Відповідні зміни внесені Указом Президента України від 23 березня 2020 року № 103/2020.
„З метою запобігання розповсюдження в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під час виконання заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу, на виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020, перенесено строки чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року, відповідні зміни внесені Указом Президента України від 23 березня 2020 року № 103/2020”, - повідомляють на Урядовому порталі.
З виданням зазначеного указу робота «гарячої лінії» «ПРИЗОВ, ВЕСНА - 2020» на базі call-центру Міністерства оборони України втратила свою актуальність.
Натомість, проведення роз'яснювальної роботи та інформування громадян України з метою донесення актуальної інформації та надання фахових роз'яснень громадянам з питань організації та проведення призовної кампанії «ПРИЗОВ, ВЕСНА - 2020» здійснюватиметься через «гарячі лінії» call-центру Генерального штабу Збройних Сил України (тел. 0 800 500 410) та Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України (тел. 0 800 500 051, (044) 226 23 60).

2020-03-29

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» (Київ) приземлився вантажний літак авіакомпанії SCAT, який доправив з китайського міста Сямень чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу.
Борт доставив в Україну 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн медичних масок та інші засоби захисту.
Після санітарної обробки вантаж надійде на логістичний склад, а потому буде доправлений у лікарні всіх областей України. Засоби захисту передадуть також для потреб Національної поліції та військовослужбовців.
Крім того, вночі окремим рейсом прибуде 100 тис. ПЛР-тестів.
«З вівторка будемо мати два додаткових літаки. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок доступними масками та іншими засобами захисту», – повідомив заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.
Координацію доставки другого вантажу з Китаю здійснювали Офіс Президента та українські дипломати, які перебували в постійному контакті з китайськими центральними та місцевими органами влади.
Вночі літак вирушає до Китаю по наступний вантаж.

2020-03-27

Шановна Ольга Миколаївна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту.
Нехай у Вашому домі завжди панують мир і злагода, а усі заповітні мрії здійсняться.


Подождите...