Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 29

2020-04-27

Міністерством юстиції України з метою формування єдиної практики застосування положень Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон про реєстрацію) в частині змін, внесених Законом України від 06 грудня 2019 року № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон № 361-IX), підготовлено відповідний лист.         
Так, статтю 17 Закону про реєстрацію доповнено новими нормами та зобов'язано заявника для проведення певних реєстраційних дій надавати державному реєстратору такі документи для встановлення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ):
– структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;
– витяг, виписка чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, – у разі, якщо засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;
– нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, – для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи – резидента.
Також слід зазначити, що згідно з частиною двадцять другою статті 17 Закону про реєстрацію (в редакції Закону № 361-IX) юридичні особи зобов'язані підтримувати інформацію про КБВ та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни. Якщо зміни у структурі власності та інформації про КБВ юридичної особи відсутні, юридичні особи зобов'язані повідомляти державного реєстратора про відсутність таких змін при проведенні державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр).
Оновлені форми заяв наразі перебувають на стадії погодження та планується їх запровадження найближчим часом. Зазначені форми будуть містити поля для внесення відомостей про КБВ відповідно до прийнятих змін до Закону про реєстрацію. У тому числі будуть поля для зазначення, що відомості про КБВ, які містяться в Єдиному державному реєстрі, є актуальними або потребують змін.
Таким чином, якщо заявником у заяві буде позначено, що відомості про КБВ є актуальними, подання документів, які передбачені для встановлення відомостей про КБВ, Закон про реєстрацію не передбачає.
Також зазначаємо, що змінено перелік суб'єктів господарювання, щодо яких не вносяться до Єдиного державного реєстру відомості про КБВ, а положення щодо неподання інформації про КБВ у разі, якщо засновниками юридичної особи є виключно фізичні особи, які є КБВ такої юридичної особи, виключено із Закону про реєстрацію.Щодо дій державного реєстратора у випадку подання документів про КБВ з порушенням встановленого строку зазначаємо, що з метою наповнення Єдиного державного реєстру достовірними відомостями щодо КБВ юридичної особи у випадку подання таких документів з порушенням встановленого законом строку за відсутності інших підстав для зупинення та відмови у державній реєстрації державний реєстратор проводить відповідну державну реєстрацію та повідомляє про вказане порушення строку.
Щодо дати, з якої у юридичної особи виникає обов'язок подавати державному реєстратору документи для встановлення відомостей про КБВ, то частиною четвертою Розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 361-IX визначено, що юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору інформацію про КБВ в обсязі, визначеному цим Законом, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.
Отже, всі юридичні особи (крім політичних партій, структурних утворень політичних партій, професійних спілок, їх об'єднань, організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об'єднань, творчих спілок, місцевих осередків творчих спілок, організацій роботодавців, їх об'єднань, адвокатських об'єднань, торгово-промислових палат, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, релігійних організацій, державних органів, органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, державних та комунальних підприємств, установ, організацій), щодо яких в Єдиному державному реєстрі мають міститися відомості про КБВ та які зареєстровані до набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності, з дня набрання чинності таким актом мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ.

Подання таких документів може здійснюватися як в пакеті документів, поданих відповідно до частини четвертої статті 17 Закону про реєстрацію, так і при вчиненні інших реєстраційних дій, при вчиненні яких передбачено подання документів для встановлення відомостей про КБВ.
При цьому адміністративний збір справляється лише у випадку подання таких документів відповідно до частини четвертої статті 17 Закону про реєстрацію.
Враховуючи викладене, до дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності юридичної особи, подання державному реєстратору документів для встановлення відомостей про КБВ для проведення реєстраційних дій не вимагається. Однак слід звернути увагу, що відповідна заява заповнюватиметься відповідно до встановленої форми.
Слід зазначити, що на сьогодні форма та зміст структури власності Міністерством фінансів ще не затверджені.
Згідно частини шостої статті 166-11  Кодексу України про адміністративні правопорушення, за неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника або про його відсутність або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника Законом передбачено накладення штрафу на керівника юридичної особи у розмірі від 17000 до 51000 гривень.
З повним текстом листа можна ознайомитися за посиланням: https://minjust.gov.ua/m/2020-rik-6575.

 

 

2020-04-26

Минуло понад 30  років від дня однієї з найбільших катастроф України — аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 
Ліквідатори стали першими, хто кинувся на приборкання радіаційної стихії ціною власного життя та здоров'я.
Ми шануємо подвиг наших земляків і схиляємо голови в пам'ять про тих, кого з нами вже немає.

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції! Висловлюю щиру подяку за ваш героїчний подвиг, відвагу та мужність.
Бажаю вам і вашим родинам здоров'я, благополуччя та миру.

 

Голова районної
державної адміністрації                                         Володимир УСОВ

 

2020-04-24

Хворих – 1; направлено до вірусологічної лабораторії – 83, позитивних результатів – 4, негативних результатів – 58, на лабораторному дослідженні – 21.

2020-04-24

Сьогодні, 24 квітня в пам'ять про трагедію на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 26 квітня 1986 року,  у місті  Дергачі відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.
У заході взяли участь голова районної державної  адміністрації Володимир Усов, голова районної ради Геннадій Лазарєв, в.о. Дергачівського міського голови Катерина Бондаренко,  голова Дергачівської районної громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Олександр Праско  та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
«Ми низько вклоняємося вам шановні ліквідатори за те, що ви ціною власного життя та здоров'я врятували всіх нас від радіаційного лиха і схиляємо голови перед тими хто вже пішов з життя» - звернувся до присутніх Володимир Усов. Також, голова районної державної адміністрації Володимир Усов побажав усім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та присутнім найголовніше у наш час – це здоров'я і миру.

2020-04-24

Сьогодні, 24 квітня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов спільно з начальником філії «Дергачівський Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківський Облавтодор» Олександром Рогулею та Полівським сільським головою Інгою Токаренко оглянули хід проведення ремонтних робіт дороги Дергачі – Дворічний Кут.
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов завітав до КЗ «Дворічнокутянський ліцей» Дергачівської районної ради та ознайомився з проєктом реконструкції ліцею.
Володимир Усов зазначив, що поліпшуючи умови для освіти школярів та роблячи процес навчання більш сучасним і цікавим для учнів – це вклад у майбутнє всієї країни.

2020-04-24

Сьогодні, 24 квітня голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов провів зустріч з представниками релігійних конфесій Дергачівського району за участю керівників правоохоронних органів та членами місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району з питання відвідування кладовищ у поминальні дні.
На початку зустрічі Володимир Усов довів до відома присутніх пункт протоколу позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області від 23 квітня 2020 року, в якому зазначено про закриття для відвідування кладовищ у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більш ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.
У ході зустрічі було досягнуто домовленостей, що в умовах карантинних заходів ніяких заходів у післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні на території цвинтарів Дергачівського району не буде, окрім проведення поховальних обрядів – за умов дотримання карантинних обмежень. Натомість проведення всіх поминальних заходів переноситься у храми району.

2020-04-24

24 квітня 2020 року службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з Дергачівським районном центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено позачерговий профілактичний рейд на території Дергачівського району. Під час рейду було обстежено 1 сім'ю, в якій виховується 2 дітей. З батьками дітей було проведено профілактичну бесіду про належне виконання батьківських обов'язків, за результатами обстеження складено відповідні акти.

2020-04-23

Хворих – 1; направлено до вірусологічної лабораторії – 72, позитивних результатів – 4, негативних результатів – 58, на лабораторному дослідженні – 9.


Подождите...