Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 28

2020-04-30

Направлено до вірусологічної лабораторії, у т.ч. повторних – 109, позитивних результатів – 5, негативних результатів – 78, на лабораторному дослідженні – 26, вилікувалось – 1.

2020-04-30

Шановна Світлана Василівна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту, здійснення мрій.
Нехай у Вашому домі панує мир і злагода.

2020-04-30

Шановні прикордонники!
Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня прикордонника.
Ваша служба – це почесний обов'язок, який дозволяє нам мирно працювати, мріяти, будувати майбутнє.
Ви – зразок професіоналізму, витримки й сміливості, а ваша стійкість та мужність є яскравим прикладом для підростаючих поколінь.
Цього святкового дня висловлюю глибоку вдячність ветеранам прикордонної служби, усім тим, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов'язок щодо забезпечення недоторканості кордонів нашої Вітчизни.
Бажаю Вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя, життєвих гараздів, миру і спокою. Нехай любов до Батьківщини й людська шана надихають Вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння українському народу.

Голова районної
державної адміністрації                                                      Володимир УСОВ

2020-04-29

Направлено до вірусологічної лабораторії, у т.ч. повторних – 109, позитивних результатів – 5, негативних результатів – 77, на лабораторному дослідженні – 27, вилікувалось – 1.

2020-04-29

Шановна Тетяна Володимирівна!
Прийміть щирі вітання з Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, невичерпної енергії,  здійснення мрій.
Нехай доля дарує Вам радість життя, удачу, вірних друзів.

2020-04-29

Захід відбувся 29 квітня.
Розпочинаючи нараду, голова Харківської обласної державної адміністрації повідомив, що попри карантин роботи у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України, продовжуються.
«Карантин не має впливати на процес реалізації проєктів «Великого будівництва» у Харківській області – як дитсадків, шкіл та спортивних споруд, так і доріг. Я повинен знати всі проблемні питання», - наголосив керівник Харківської ОДА.
У рамках «Великого будівництва» на Харківщині цього року реалізуються 15 проєктів будівництва та реконструкції: по 5 шкіл, дитсадків та спортивних споруд. Також проводяться ремонтні роботи на дорогах регіону.
За інформацією директора ДП «Дороги Харківщини», на 2020 рік заплановані ремонтні роботи на 24 об'єктах доріг місцевого значення загальною вартістю понад 1,2 млрд грн. По 23-х з них уже проведені тендерні процедури.
«На 3 об'єктах з 24 вже роботи закінчені, на 7 об'єктах - розпочаті, - сказав Ігор Турченко. - У наших планах цього року - закінчити роботи максимум до 1 вересня».
Також він зазначив, що завдяки системі РroZorro вдалося заощадити 15% коштів, які будуть спрямовані на додаткові об'єкти.
За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, у цьому році планується проведення ремонту на 11 об'єктах у регіоні. На даний час вже повністю (у верхніх шарах) відремонтовано 45 км доріг.
«Якщо дивитися по всій Україні, то на даний час виконано повною мірою на всю Україну 129 км, з яких у Харківській області - 45 км», - навів дані Андрій Алексєєв.

2020-04-29

Цей документ Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.
Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» № 552-ІХ передбачає формування законодавчого поля для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Закон, що його підписав Глава держави, дасть змогу забезпечити реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпоряджання своєю власністю та створити прозорі умови для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами України.
«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», – зазначив Володимир Зеленський.
Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно громадяни України. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі. Заборонено також продаж державних та комунальних земель. Відповідно до підписаного закону, питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.
Крім того, що закон забезпечить повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для громадян України, він сприятиме значному розширенню інвестиційних можливостей в аграрному секторі.

2020-04-28

Направлено до вірусологічної лабораторії, у т.ч. повторних – 109, позитивних результатів – 5, негативних результатів – 77, на лабораторному дослідженні – 27, вилікувалось – 1.

2020-04-28

Бажаю здоров'я, дорогі українці!
Ми починаємо новий тиждень боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.
Наші пріоритети залишаються незмінними – це забезпечення країни всім необхідним, захист та підтримка українських медиків, допомога громадянам та бізнесу, які опинились у скрутному становищі.
Далі про все це розповім більш детально.
Найперше, Міністерство охорони здоров'я вже отримало близько півмільйона ПЛР-тестів українського виробництва. А сьогодні буде відвантажено ще майже 200 тисяч таких тестів. За якістю і точністю вони відповідають світовим стандартам.
Своєчасно виявити вірус є дуже важливим у боротьбі з COVID-19. Саме тому ми посилюємо потужність наших лабораторій. Наша мета – робити не менше десяти тисяч ПЛР-тестувань на добу.
Також ми очікуємо традиційного прибуття з Китаю літаків, які доставлять в Україну засоби індивідуального захисту та медичне обладнання.
Далі щодо важливих економічних кроків. Я вітаю рішення Національного банку України знизити облікову ставку до восьми відсотків. Це дає банкам можливість зменшити ставки за кредитами як для бізнесу, так і для населення. Тепер м'яч на їхньому боці, тож усі ми з нетерпінням чекаємо на таке рішення.
Серед іншого, на цьому тижні уряд та НБУ мають презентувати дві важливі програми. Перша – це іпотека для населення за ставкою близько 10%.
Друга – це кредити малому бізнесу за низькою ставкою для виплати заробітних плат своїм працівникам.
Є й інші приємні новини.
У квітні 2020 року ціна на газ для населення знизилася на 15% у порівнянні з березнем та майже на 40%, починаючи з січня.
І це – найнижча ціна на газ для населення за останні чотири роки.
Знаю, що важливим питанням є робота продовольчих ринків.
На найближчому засіданні, в середу, уряд розгляне можливість їхнього відкриття.
Я вважаю, що за умови дотримання всіх правил безпеки вже цієї п'ятниці ринки зможуть відновити роботу.
Але хочу підкреслити – лише за умови дотримання всіх правил безпеки.
Робочі місця, заробіток громадян, зокрема малих фермерів, є дуже важливими.
Але життя та здоров'я українців – понад усе.
Це стосується й тих громадян, які перебувають в Україні, і тих, які зараз за кордоном. Ми відновлюємо їхню евакуацію спеціальними рейсами. Вона буде проходити поступово та контрольовано, у форматі до чотирьох літаків на добу.
Всі пасажири, які повернуться в Україну, будуть розподілені на дві групи.
Перша – це більшість, яка має смартфони і зможе пройти обов'язкову самоізоляцію у себе в помешканнях завдяки мобільному додатку «Дій вдома».
Він допоможе медикам та нашим поліцейським контролювати процес.
Інша частина громадян – близько 10%, які не мають смартфонів, пройдуть обсервацію в класичному форматі – тобто у підготовлених державою локаціях.
Також радий повідомити, що завтра в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», спільно з ЮНІСЕФ, стартують уроки для дітлахів з першого по четвертий клас. Традиційно розклад занять і список телеканалів, які транслюватимуть уроки, ви знайдете на офіційних сторінках Офісу Президента та Міністерства освіти і науки України.
Окремо декілька слів щодо боротьби з пожежами в Україні.
Ситуація в Житомирській області є контрольованою. Минулої доби було ліквідовано два осередки пожежі. Зараз тривають активні роботи на інших осередках. До цих робіт залучено понад 500 осіб та 95 одиниць техніки.
У Зоні відчуження ліквідовано два осередки, загрози розповсюдження вогню на інших осередках наразі немає. З вогнем ведуть боротьбу більш як тисяча наших рятувальників і пожежників, а також 235 одиниць техніки. Радіаційний фон у столиці, Київській області та у Зоні відчуження в межах норми.
Я дякую всім нашим пожежникам та рятувальникам за цю роботу.
Дорогі українці! Вчора, 26 квітня, були роковини страшної трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.
Я хочу ще раз подякувати та низько вклонитись усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС за їхню мужність, яка зупинила страшне лихо не тільки для України, а й для всього людства.
34 роки тому вони стали на захист кожного з нас – ціною власного життя та здоров'я.
Сьогодні така ситуація, коли кожен з нас може вберегти життя людей навколо. І для цього потрібно не так багато. Як мінімум – залишатися вдома.
Давайте пам'ятати про це та не виходити на вулицю без зайвої потреби.
Будьте здорові, дорогі українці.
Бережімо себе! Збережемо Україну!

2020-04-27

Направлено до вірусологічної лабораторії – 83, позитивних результатів – 5, негативних результатів – 77, на лабораторному дослідженні – 1, вилікувалось – 1.

2020-04-27

Шановна Ольга Вікторівна!
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, любові, добробуту.
Нехай усі заповітні мрії втілюються у життя.


Подождите...