Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 25

2020-05-13

13 травня відбулось засідання Уряду України.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що якщо буде зберігатися помірна статистика захворюваності, то з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень, однак не скасування карантину.
Очільник уряду також зауважив, що відновлення роботи громадського транспорту також залежатиме від динаміки захворюваності. «Уряд, звичайно, чує та дослухається до прохань повноцінно запустити транспорт, зокрема, метрополітен. Але це не моя забаганка - не запускати метро. Всі моделі та розрахунки показують, що передчасний запуск – це десятки тисяч хворих».
Щодо виплат 300% надбавок медикам, що працюють з хворими на COVID-19, прем'єр-міністр зазначив, що неприпустимо, коли уряд виділяє гроші, а їх не можуть нормально розподілити: «Уповільнення дорівнює халатності. Тут є особиста відповідальність Міністра охорони здоров'я, Міністерства охорони здоров'я в цілому».
Денис Шмигаль звернувся до Міністра охорони здоров'я Максима Степанова сьогодні надати інформацію щодо виплат по кожній області.
«Це питання - на особистому контролі у Президента, у мене. Сьогодні Національна служба здоров'я України уже перерахувала кошти, і 16 лікарень вже отримали понад 86 млн грн, які підуть, у тому числі, й на виплати лікарям вже за квітень. Наголошую, це питання потрібно контролювати, допоки кожен медик не отримає доплату. Неповагу стосовно лікарів ми точно терпіти не збираємось. Якщо треба, то будемо ставити і кадрові питання на порядок денний», – наголосив глава уряду.
Крім того, глава уряду наголосив на необхідності перезавантаження митної служби. Адже сьогодні через її неефективну роботу держбюджет недоотримує мільярди гривень. Задача з підготовки та представлення плану щодо підвищення ефективності роботи митниці покладена на Міністра фінансів Сергія Марченка.
Також Денис Шмигаль зупинився на питанні створення нових робочих місць: «Звичайно, що коронакриза негативно вплинула на ринок праці, і ми маємо реагувати. Тільки з початку дії карантину майже 200 тисяч осіб отримали статус безробітного. Тому наша мета – не тільки збереження наявних робочих місць завдяки програмам з підтримки бізнесу, а й створення нових».
За його словами, у сфері будівництва та дорожньої інфраструктури пропонується створення 154 тис. робочих місць, 150 тис. – у сфері благоустрою, 85 тис. місць - у сільському господарстві. Детальний план презентуватиме Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

2020-05-13

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов відвідав КЗ «Дергачівський ліцей №1» імені Данила Бакуменка» з питання розробки проєктно – кошторисної документації закладу.
«Діти та молодь – це наше майбутнє. Тому ми з перших кроків шкільної освіти повинні підтримувати їх, створювати гідні умови для інтерактивного навчання, особистого розвитку та самореалізації» - зазначив Володимир Усов.
Кошти на розроблення проєктно-кошторисної документації у сумі 500 тисяч гривень були виділені з районного бюджету.

2020-05-12

Олексій Кучер - "Ми відстоюємо той Перспективний план формування територій громад Харківської області, який ми подали, і який задовольняє жителів регіону. Я – на боці людей, і тому для нас це дуже важливо.
Я не дозволю спекулювати, маніпулювати, а також політизувати це питання. Здоровий глузд та інтереси людей – мої пріоритети".

Посилання на відео:

2020-05-12

Направлено до вірусологічної лабораторії, у т.ч. повторних – 260, позитивних результатів – 13, негативних результатів – 182, на лабораторному дослідженні – 65, вилікувалось – 6.

2020-05-12

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов ознайомився з ходом проведення робіт по експлуатаційному утриманні окремих ділянок дороги, а саме під'їзду до селища Слатине.
«Понад 30 років ця ділянка дороги залишалася одним з найболючіших питань мешканців Слатинської селищної ради. Тому питання ходу ремонту цієї ділянки дороги триматиму на особистому контролі» - зазначив Володимир Усов.
Роботи з ремонту дороги плануються завершити у термін до 15 травня.
Після закінчення ремонтних робіт у смт Слатине, заплановано розпочати ремонтні роботи дорожнього покриття на території Безруківської сільської ради.
Також, голова районної державної адміністрації Володимир Усов оглянув хід проведення ремонту пішохідної доріжки по вул. Сумський шлях м. Дергачі.

2020-05-12

Шановні медичні сестри!
Щиро вітаю вас із професійним святом - Всесвітнім днем медичних сестер!
Ваша праця у цей нелегкий для всього світу час є не тільки спасінням, а скарбом. Саме на ваші плечі лягає боротьба за життя людей хворих на недугу сьогодення – COVID-19.
Дякую вам за вашу чуйність, турботу, милосердя, самовіддачу, які ви виявляєте до усіх пацієнтів.
Бажаю вам, вашим рідним і близьким людям міцного здоров'я, добробуту, життєвих гараздів.

З повагою,

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                             Володимир Усов

2020-05-10

Милі та ніжні – щиро вітаю вас з Днем матері!
Материнство – це щастя і благословення, а ще нескінченне терпіння, велика відповідальність, віддача, ніжність та мудрість.
Бажаю вам міцного здоров'я, любові, тепла, сімейного добробуту, успіхів. Нехай кожен новий день починається з однієї простої, але дуже важливу деталі – з посмішки! Щастя у ваші люблячі очі й миру в серці. Зі святом, дорогі!

З повагою,

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                                    Володимир УСОВ

2020-05-09

Висота Маршала І. С Конєва у смт Солоницівка є яскравим прикладом героїзму, відваги та нескореності Українського народу.
Саме тут, сьогодні,  у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер та голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов вшанували пам'ять загиблих воїнів у часи Другої світової війни.
Друга світова війна забрала життя мільйонів українців, і зачепила чи не кожну родину.
Керівництво обласної та районної державних адміністрацій вшанували героїв хвилиною мовчання і поклали квіти.
Також, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов поклав квіти до пам'ятнків загиблим воїнам у смт Солоницівка та с. Подвірки.
Голова райдержадміністрації Володимир Усов наголосив, що з кожним роком ветеранів стає все менше, тому наш святий обов'язок надавати їм підтримку, піклуватися та дбати про них. Вони є прекрасним прикладом волі та мужності для молодого покоління.
«Ми у вічному боргу перед ветеранами за нашу свободу та мирне небо. Щиро дякую та низько вклоняюся ветеранам за героїзм, самовідданість та мужність виявлені ними у ту кроваву війну» - сказав Володимир Усов.

Посилання на відео

2020-05-09

Друзі!
Саме з цієї висоти в 1943-му році здійснювали командування визволенням Харкова. Наказ штурмувати захоплене місто війська Степового фронту отримали вночі 22 серпня. А 23-го наше місто нарешті звільнили – після майже 2 років окупації.
Кожного року 9 травня всі зустрічаються саме тут – на висоті Конєва, щоб вшанувати людей, які вигнали німецьких окупантів з Харкова та України.
Через карантин сьогодні ми не можемо зібратися тут разом. Але це не зменшує значущість цього дня.
Ми пам'ятаємо. Ми пишаємося. Ми безмежно вдячні.
Вічна пам'ять полеглим героям. Слава живим!
Дорогі ветерани, ви – приклад для сучасних воїнів. Ви – наша сила та наша совість.
Здоров'я вам та довгих років життя!

Посилання на відео:

2020-05-08

Друзі!
Для кожного з нас перші дні травня – це дні пам'яті найстрашнішої війни всіх часів. Героїв та жертв тієї війни ми пам'ятатимемо завжди. Адже для кожного з нас це - особиста історія.
Спогади про цю війну зберігаються в кожній родині. У кожного вони різні: в когось діди та прадіди воювали й повернулися, в когось – загинули, були в окупації чи в полоні. Тому я переконаний, що в ці дні нікому не потрібні нагадування про кількість загиблих і кількість спустошених міст та сіл.
Історія того, як воювали, виживали та рятували один одного люди закарбована в нашій пам'яті разом із образами наших дідусів і бабусь, разом зі світлинами родичів, яких ми втратили в тій війні.
8 та 9 травня ми ще раз згадаємо тих, хто пішов, та ще раз подякуємо тим, хто пережив цю війну й зараз поруч із нами. На жаль, цього року ми не зможемо зробити це все разом. Карантин триває, і я дуже прошу всіх дотримуватися обмежень і в ці травневі дні. Пам'ять – не на меморіалах, вона – в нашій душі та серці.
Шануймо героїв! Пам'ятаймо всіх, хто загинув.
Дякую всім ветеранам, які сьогодні з нами. Здоров'я вам та сил!
Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер


Подождите...