Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 23

2020-05-20

20 травня під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Костянтина Лизлова  відбулося засідання районної комісії з розгляду заяв щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей.
Комісією було розглянуто 1 заяву щодо перерахунку грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення та прийнято відповідне рішення.

2020-05-19

Дорогі сімейні лікарі Дергачівщини!
Вітаю вас з вашим професійним святом – Всесвітнім днем сімейного лікаря!
Ваша професія, як ніколи потрібна і важлива для усіх нас.
Дякую вам за вашу сумлінну працю, ваш професіоналізм та чуйність, які ви виявляєте до усіх пацієнтів. За те, що ви у цей нелегкий для всього світу час стали на захист наших життів від страшної недуги COVID-19.
Бажаю вам міцного здоров'я, добробуту, життєвих гараздів, здійснення мрій. Нехай ваша нелегка праця, яка повертає людям здоров'я, приносить радість та людське щастя.

З повагою,

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                                 Володимир УСОВ

2020-05-18

Шановні жителі Дергачівщини,
представники кримськотатарського народу!
Сьогодні, в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу.
18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар.
У ті нелегкі та жорстокі часи, кримськотатарський народ не здався, не зламався, а боровся за свої права, жити на своїй історичній батьківщині.
Всупереч тим страшним подіям, кримські татари повернулися на свою історичну батьківщину.
Але сьогодні російська окупація Криму у 2014 році знову повернула кримськотатарське населення у часи жорстоких утисків і репресій, яких зараз зазнають й українці на Кримському півострові.
У цей день ми вшановуємо пам'ять сотні тисяч кримських татар –жертв геноциду! Біль кримськотатарського народу – це біль усієї України! Крим – це Україна!

З повагою,

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                           Володимир Усов

2020-05-18

Сьогодні, голова Дергачівської районної державної адміністрації Володимир Усов за участю заступника голови районної державної адміністрації Костянтина Лизлова  провів робочу нараду з начальником управління освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації, начальником служби у справах дітей райдержадміністрації, начальником управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та головним спеціалістом відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації.
Під час наради були обговорені профільні питання кожного структурного підрозділу та дані доручення з чіткими термінами виконання.

2020-05-18

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.
Пам'ятайте!
ПРОТЯГОМ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
-Розведення багать у лісі.
-Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.
-Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.
-Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.
-Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір`я, тощо.
-Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо).
-Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.
-Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м - мішаного, 20 м - листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення.
-Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).
-Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів деревні залишки і горючі матеріали.
-Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.
Будьте пильними, не наражайте себе та природу, що вас оточує на небезпеку!
У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101»!

2020-05-18

Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я ХОДА.
За інформацією КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», у квітні 2020 року у наданні медичної допомоги хворим COVID-19 брали участь 244 працівники центру (з 2395 співробітників).
«За останній тиждень Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав від НСЗУ два фінансові транші для сплати 300-відсоткових надбавок своїм співробітникам. 14 травня Центр отримав 3 млн 320 тис. 673 грн для сплати 300-відсоткової надбавки 152 працівникам. 15 травня надійшов другий транш. Загалом працівникам Центру 15 травня здійснено оплату в розмірі 5 млн 366 тис. 333 грн. Усі 244 працівники вже отримали кошти», - повідомили в Департаменті охорони здоров'я ХОДА.

2020-05-18

У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу Президент звернувся до українців.
«Сьогодні, у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, ми згадуємо про страшний злочин, наслідком якого стали тисячі людських життів і скалічених доль. Людей саджали у вагони та відправляли за тисячі кілометрів від рідної землі. Багато кримських татар повернулися з війни з медалями за взяття Берліна. І побачили порожні домівки. Багатьом навіть не сказали, куди відправили їхні родини та де їх шукати.
Той ранок називають трагічним світанком у житті кримськотатарського народу. Лише за понад 40 років вони отримали змогу повернутися додому. Здавалося, всі лиха позаду. Та у 2014 році внаслідок анексії Криму багато українців і кримських татар були змушені знову покинути свою землю. А ті, хто залишився, страждають від ув'язнень, обшуків та утисків.
Ми віримо, що обов'язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, зберуться за одним столом, щоб разом промовити: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу і нашу свободу!», - йдеться у зверненні Володимира Зеленського.
Він також зазначив, що 18 травня на будівлях Офісу Президента України та Кабінету міністрів розміщено світлову проєкцію на знак солідарності з кримськотатарським народом.
«Сьогодні кожен українець розділяє з ним біль від трагедії 18 травня 1944 року. Ця дата нагадує про те, що можна злочинно відібрати в народу його землю, та неможливо відібрати в народу його дух і волю», - підкреслив Глава держави.

2020-05-17

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій.
У цей день ми вшановуємо пам'ять мільйонів українців котрі стали жертвами тоталітарного репресивного режиму, тих, на чию нелегку долю випали муки і страждання.

У 1937–1938 роках було проведено масштабну кампанію масових репресій громадян, за для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Факти про ці криваві події проти українського народу ретельно і довгий час приховувалися.
Ми навіки збережемо, для майбутніх поколінь, пам'ять про героїв, котрі не зважаючи на нелюдські знущання не втратили гордість, патріотизм, людяність та незламний український дух.
Світла пам'ять невинно загиблим українцям!

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                 Володимир УСОВ

2020-05-16

Шановні мешканці Дергачівського району!
Починаючи з 2003 року кожну третю суботу травня Україна відзначає – День Європи.
День Європи – це день єднання спільних цінностей та історії європейських країн. Сьогодні прапор України і прапор Європейського союзу майорять поряд у знак співпраці, даючи нам віру у світле майбутнє нашої держави. Україна зробила рішучі кроки у напрямку вступу до європейської спільноти.
Ми – українці повинні втілювати європейські цінності починаючи з себе. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного українця. Боротьба зі страшною недугою сьогодення – COVID-19, об'єднала не тільки країни Європейського Союзу, а і увесь світ. Адже тільки разом, об'єднавши зусилля можливо подолати усі труднощі та негаразди.
Дуже сподіваюся, що європейський курс нашої країни у найближчому майбутньому дасть свій результат і Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Хочу побажати усім міцного здоров'я, добробуту, мирного неба.
Зі святом друзі! З Днем Європи!

З повагою,

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                                   Володимир УСОВ


Подождите...