Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 268

2014-11-12

02 листопада в країні відзначався день представників професії, що завжди перебуває на окремому місці та має окремий статус. Професії, яка виділяється поміж інших не лише вимогами, спектром необхідних знань та навичок, але й вимагає великої самовіддачі, людяності та доброзичливості. День соціального робітника – свято, що змушує кожного зазирнути глибоко всередину своєї душі, передивитися ставлення до життя, пріоритети та цінності.
Перш за все, мусимо зазначити, що не людина обирає цю професію, а вона – людину, бо вимагає не лише величезної любові до життя, терпіння, милосердя, розуміння, але й потребує безліч професійних навичок.
Сучасний український письменник Євген Сверстюк вважає, що «байдужість до ближнього – це згасання душі».
Дійсно, задля творення добра людина має стати вище життєвих обставин – бути чуйною, уважною, щирою, милосердною. Все починається з активного зусилля комусь допомогти, розрадити, нічого не вимагаючи взамін.
І саме цим керуються в своїй повсякденній роботі працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дергачівської районної державної адміністрації, що відзначив своє 14-річчя.

2014-11-11

Громадяни України, незалежно від статі та віросповідання, можуть виконувати військовий обов'язок шляхом проходження у добровільному порядку служби у військовому резерві.
Резервіст безкоштовно забезпечується:
- військовою формою одягу з передбаченими для військовослужбовців знаками розрізнення, що свідчать про їх належність до резервістів;
- харчуванням та проживанням у військових частинах під час виконання обов'язків служби у військовому резерві;
- медичним обслуговуванням у закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України під час виконання обов'язків служби у військовому резерві.

2014-11-10

На передодні професійного свята - дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, 6 листопада на базі Козачолопанського сільського Будинку культури відбувся семінар-практикум  зі слухачами курсів підвищення кваліфікації. Учасники семінару - директори та завідувачі сільських Будинків культури та сільських клубів Чугуївського, Харківського, Печенізького районів Харківської області. Також на захід були запрошені керівники клубних закладів Дергачівського району.

2014-11-07

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!
Ваша професія – особлива. Ви покликані дарувати радість душі, наповнювати її високим і світлим почуттям, вчити розуміти прекрасне, любити рідний край, пісню і танець нашого народу.
Приємно визнавати, що на Дергачівщіні не тільки збереглися, а й продовжують розвиватись аматорські колективи, даруючи величезну насолоду своїм мистецтвом не тільки мешканцям нашого району, а й за межами області.
Переконана, що своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте рідний край, примножуєте її успіхи і досягнення.
Вітаючи вас зі святом, зичу усім вам довголіття і здоров'я, щастя, добробуту і благополуччя в родинах, творчих успіхів і достатку. Хай у праці та в ділах вас завжди супроводжують хліборобська пісня та творче натхнення.


Перший заступник голови районної
державної адміністрації                                                                І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2014-11-07

Нагадуємо вам, що триває передплата на періодичні видання на 2015 рік.
Строки передплати на 2015 рік на місцеві та районні видання закінчуються 20 грудня 2014 року. Передплата здійснюється за готівковим та безготівковим розрахунком.

2014-11-07

01 листопада на Міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв "Співограй" народний гурт "Перфоменс" (керівник Дмитро Островерх) отримав ГРАН-ПРІ конкурсу, вокальний ансамбль "Смайл-s" (керівник Откидач В.М.) Лауреат І ступеню цього ж конкурсу. На IV обласному фестивалі-конкурсі дитячих та юнацьких танцювальних колективів "Українські викрутаси" хореографічні колективи районного Будинку культури забрали весь п'єдестал переможців, ставши Лауреатами І,ІІ та ІІІ ступенів у різних вікових категоріях.

2014-11-07

За оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації аграрії району завершують комплекс осінньо-польових робіт. Станом на 07.11.2014 року збирання усіх сільськогосподарських культур повністю завершено.
Продовжуються роботи по оранці зябу. Зорано 20657 га (80 % до прогнозованої площі).

2014-11-07

Згідно статті 17 Конституції України, Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Указу Президента України №447/2014 від 01 травня 2014 року «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави» з 01 жовтня до 30 листопаду 2014 року у Дергачівсько-Золочівському об'єднаному районному комісаріаті проходить призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

2014-11-07

Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за сприяння Міністерства освіти і науки України, спільно з норвезько-українською громадською організацією «Maidan Norway» оголошує конкурс для дітей та юнацтва в Україні та поза її межами під назвою «Життя – Тобі...».
Мета конкурсу - проаналізувати думки дітей щодо подій 2013-2014 рр, показати широкому загалу дитяче бачення і розуміння понять «європейські цінності», «демократичні свободи», «відстоювання інтересів держави». Виявити психологічний стан дітей, що разом з батьками й учителями переживали події в Україні. Удосконалити програми психологічної підтримки дітей в результаті стресових ситуацій.

2014-11-06

Згідно з планом роботи Дергачівської райдержадміністрації робочою групою районної державної адміністрації здійснено перевірку виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом Пересічанської селищної ради.
Основну увагу члени робочої групи звернули на стан виконання документів органів влади вищого рівня, здійснення належного контролю за виконанням рішень, розпоряджень та доручень органів влади вищого рівня та власних рішень, дотримання термінів виконання та вимог законодавства щодо їх оформлення, виконання плану соціально-економічного розвитку території селищної ради.

2014-11-05

Дергачівським районним центром зайнятості 07 листопада 2014 року о 10.00 в приміщенні Малоданилівської селищної ради за адресою: смт Мала Данилівка вул. Ювілейна, 5 буде проводитися захід з метою надання інформаційно-консультаційних послуг вимушеним переселенцям із зони АТО, які тимчасово мешкають на території Дергачівського району. В заході приймуть участь та нададуть відповіді на запитання представники:
- Малоданилівської селищної ради;
- управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації;
- управління Пенсійного фонду в Дергачівському районі;
- Дергачівського районного центру зайнятості;
- Дергачівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;
- відділу освіти райдержадміністрації;
- Малоданилівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини;
- територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації;
- державної міграційної служба України Дергачівського РВ ГУ ДМС України в Харківській області. 
Запрошуємо всіх вимушених переселенців із зони АТО прийняти участь в зазначеному заході та отримати відповіді на свої запитання!
Керівництво Дергачівського районного центру зайнятості, тел.3-40-61.

2014-11-05

Дергачівським районним центром зайнятості 07 листопада 2014 року о 12:00 в приміщенні Дергачівської райдержадміністрації за адресою м. Дергачі, майдан  Перемоги, 5а буде проводитися захід з метою надання інформаційно-консультаційних послуг  вимушеним переселенцям із зони АТО, які  тимчасово  мешкають на території Дергачівського району. В заході приймуть участь та нададуть відповіді на запитання представники:
- Дергачівської міської ради;
- управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації;
- управління Пенсійного фонду в Дергачівському районі;
- Дергачівського районного центру зайнятості;
- Дергачівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;
- відділу освіти райдержадміністрації;
- комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання “Дергачівська центральна районна лікарня”;
- територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації;
- державної міграційної служба України Дергачівського РВ ГУ ДМС України в Харківській області.
Запрошуємо всіх вимушених переселенців із зони АТО прийняти участь в зазначеному заході та отримати відповіді на свої запитання!
Керівництво Дергачівського районного центру зайнятості, тел.3-40-61.

2014-11-04

Шановні залізничники!
Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем залізничника!
Ваша нелегка і відповідальна праця має ключове значення для розвитку і стабільності країни, роботи промисловості та всіх сфер господарства держави. Залізничники по праву вважаються трудовою гвардією країни, взірцем високого професіоналізму та відповідальності за доручену справу.
Нехай у цей святковий день ваші серця наповнюються почуттям великої гордості за свою працю на благо залізниць і українського народу.
Зичу всім вам міцного здоров'я і добробуту, миру і щастя, злагоди у родинах, віри у власні сили і вагомих професійних здобутків на благо нашої Батьківщини - України! Нехай на всіх життєвих і професійних перехрестях вас супроводжує тільки зелене світло.


Перший заступник голови районної
державної адміністрації                                                                          І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2014-11-03

Перехід на комплектування Збройних Сил виключно за контрактним принципом - пріоритетне завдання, яке визначив Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил. А професіоналізувати військо, водночас зберігши кадри, можливо лише за умови реальних кроків вирішення соціальних проблем військовослужбовців. На даний час половина Збройних Сил укомплектована контрактниками, грошове утримання контрактників зросло від 1,5 до 3 тис. грн, а в окремих випадках, в залежності від військової спеціальності, посади та інших факторів, - і до 5-6 тис. грн. Поетапно збільшуватимуть його й надалі. Задля забезпечення пристойним житлом військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, в оборонному відомстві вже працює Програма переобладнання казарм під службове житло. А за 2 роки реконструюють ще 51 казарму із кількістю до 10 тис. ліжко-місць. Сьогодні вирішення соціальних проблем військовослужбовця-контрактника дозволяє професії не лише конкурувати на ринку праці, а й впливати на престижність військового у суспільному сприйнятті.

2014-10-31

Шановні працівники соціальної сфери!
Від щирого серця хочу привітати із професійним святом людей, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла – працівників соціальної сфери!
Це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їх потреби.
Вашу чуйність відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім'ї, безробітні громадяни.
Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову громадянського суспільства.
Щиро дякую вам за сумлінну працю і вірю: ми з вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра, у бажанні, щоб мешканці Дергачівського району мали гідну роботу та гідне життя.
Переконана, що вам вистачить снаги, витримки та професіоналізму для подолання всіх труднощів у справі поліпшення добробуту населення нашого району, соціального захисту тих, хто його потребує.
Зичу вам міцного здоров'я, добробуту, злагоди і домашнього затишку, звершення задумів, невтомного творчого пошуку, подальших успіхів у поліпшенні соціального захисту населення.
Хай невичерпною буде чиста криниця ваших душ, а заслужена шана додасть сил і наснаги на нові здобутки у справі, яка перетворилася на вашу нелегку, але щасливу долю.

  

Перший заступник голови районної
державної адміністрації                                                          І.Б.ГАПЛЄВСЬКА 


Подождите...