Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 270

2014-10-14

Президент України, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, визначив 14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначати День українського козацтва.
День українського козацтва — це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.
З нагоди відзначення Дня українського козацтва в м. Дергачі відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятнику Т. Г. Шевченку.

2014-10-14

Незалежно від місця перебування в день голосування ви можете реалізувати своє право голосу, тимчасово змінивши місце голосування.
Для цього ви повинні особисто звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем, де плануєте проголосувати (на вибір виборця). З собою треба мати тільки паспорт. Це може бути зроблено до 20 жовтня включно.
Тимчасова зміна місця голосування підтверджується посвідченням, яке видається виборцю.
Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Дергачівської райдержадміністрації розташований за адресою:
62300, м.Дергачі, пл.Перемоги, 1 (приміщення районного будинку культури) 2-й поверх, каб.204, тел.(05763) 3-11-65, 2-02-18 факс (05763)3-11-65
Зверніть увагу на те, що громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному багатомандатному окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

2014-10-14

15 жовтня о 07.50 та о 14.25 Департаментом цивільного захисту Харківської облдержадміністрації буде проводитися планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Головним сигналом оповіщення населення про надзвичайну ситуацію в мирний час є сигнал "Увага всім!". Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування переданих повідомлень. Надалі діяти відповідно до отриманої інформації.
Під час перевірки засобів оповіщення громадянам рекомендують зберігати спокій і продовжувати свої справи.

2014-10-10

Шановні працівники державної санітарно-епідеміологічної служби!
Ваша місія відповідальна, важка, але водночас потрібна та благородна – зберігати, підтримувати людям здоров'я. Суспільну, соціальну значимість вашої праці для територіальних громад  Дергачівщини неможливо переоцінити.
Здорове середовище проживання, безпечна їжа і вода, сприятливі умови праці – все це і багато іншого перебуває під вашою пильною повсякденною увагою. Кожен день, прожитий жителями району без надзвичайних епідемічних ситуацій - це клопітка праця спеціалістів санітарно- епідеміологічної служби.
Висловлюю щиру подяку  за вашу нелегку працю по забезпеченню санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.
Тож у день професійного свята, бажаю всім працівникам цієї сфери міцного здоров'я і щастя, родинного тепла і  затишку, нових  успіхів у благородній справі.

  

Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                     І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2014-10-10

За оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 10 жовтня обмолочено соняшнику на площі 5575 га при середній урожайності 26,8 ц/га, сої  обмолочено на площі  843 га, середня врожайність  складає 15,1 ц/га. Продовжується  збирання цукрового буряку. Викопано  коренеплодів   на площі 508 га при середній врожайності 451,9 ц/га.
Озимих зернових культур посіяно на площі 8375 га, що на 220 га більше від запланованого об'єму з одночасним внесенням мінеральних добрив. Проведена зяблева оранка ґрунту на площі 15868 га. Станом на 10.10.2014 року отримано сходів озимих культур на площі 6950 га.

       

2014-10-10

10 жовтня 2014 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулося  засідання «круглого столу» на тему: «Єдність України – запорука стабільного розвитку держави», в якому взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації І.Б. Гаплєвська, керівник апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д., сільські, селищні, міський голови, працівники районної державної адміністрації та районної ради.
У засіданні «круглого столу» взяв участь декан факультету підготовки магістрів з державного управління, професор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові  України Бульба В.Г.

 

2014-10-09

Шановні працівники поштового зв'язку!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всесвітього дня пошти!
Ваша професія - не з легких, але так потрібна людям. Щодня, незважаючи на погоду, листоноші вчасно приносять кореспонденцію адресатам,  долаючи по декілька кілометрів за день.
Сьогодні для багатьох людей, особливо похилого віку, працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, адже разом із листами та газетами приносять в кожен дім надію на краще. Скорочуючи відстані між людьми, вони несуть радість спілкування, сприяють об'єднанню людських сердець і доль.
Упевнена, що професіоналізм, витримка і відданість професії, притаманні працівникам пошти, дозволять вам з успіхом вирішувати поставлені завдання.
Дякую Вам за сумлінну працю і відданість професії! Щиро бажаю міцного здоров'я, душевної рівноваги, тепла рідних і близьких, довгих років життя!


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                    І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2014-10-08

Шановні служителі закону!
День юриста — це свято тих, хто вносить свій безпосередній і посильний внесок в правову розбудову нашої незалежної держави, людей юридичної науки і практики, яким належить видатне місце в формуванні правової свідомості співвітчизників.
Без перебільшення хочеться зазначити сьогодні — ви інтелектуальний потенціал нації, люди, які реалізують свої знання в таких інститутах, без яких не існуватиме жодний суспільно-політичний лад: у прокуратурі, суді, адвокатурі, нотаріаті, РАЦСах, службах безпеки та внутрішніх справ, управлінні юстиції.
Виконуючи свої службові обов'язки і відгукуючись на поклик серця, ви самовіддано стоїте на захисті прав, свобод громадян і юридичних осіб, гарантованих Основним Законом України.
За це, в наш складний час на вашу адресу лунають заслужені слова подяки, вам вдячні ті, хто відчув на собі людяність, чесність, порядність служителів Феміди. Самоповага, відчуття відповідальності за доручену справу і безкомпромісність — якості фахівців вашого рівня.
В день професійного свята сердечно вітаю вас і зичу здоров'я, радості, добра, світлого майбуття. Хай чисте сумління і власна гідність супроводжують вас на професійному шляху, а тепло, щирість, віра і любов — у родинному житті.

  

Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                    І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2014-10-08

З червня 2014 року  Дергачівським районним центром зайнятості проводяться виїзні акції по населеним пунктам району, з метою надання всебічного охоплення інформаційно-консультаційними послугами населення та вимушено переміщених осіб у місцях їх тимчасового поселення, розміщення та перебування.
02 жовтня 2014 року центром зайнятості в смт Мала Данилівка Дергачівського району проведено виїзну акцію, метою якої було інформування населення про роботу центру зайнятості, надання консультацій щодо працевлаштування, реєстрації в центрі зайнятості та ознайомлення з актуальними вакансіями регіону, методів пошуку роботи, проведення анкетування щодо визначення професійних якостей, складання резюме та кадрових анкет.

2014-10-08

Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому працевлаштуванню!
Вам обов'язково допоможуть  у:
- пошуку  підходящої роботи – тимчасової і постійної;
- отриманні  інформації та консультацій щодо сприяння зайнятості;
- участі в громадських оплачуваних роботах;
- професійній підготовці, перепідготовці і підвищенні кваліфікації, зокрема з видачею ваучера для вікової категорії «45+»;
- отриманні  статусу безробітного.
Якщо Ви шукаєте роботу, зверніться до найближчого центру зайнятості.
У державній службі зайнятості єдина база вакансій для всієї України.
Усі вакансії – у вільному доступі.
Реєстрація в центрі зайнятості проводиться незалежно від зареєстрованого місця Вашого проживання або перебування.

2014-10-07

07 жовтня 2014 року в залі засідань районної державної адміністрації проведено нараду з сільськими, селищними, міським головами, керівниками підприємств, установ та організацій району під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б. за участю голови районної ради Бушева М.І.

2014-10-03

Шановні освітяни!
Від щирого серця вітаю вас із професійним святом – Днем вчителя!
Ваша професія – найблагородніша, вона об'єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви. Ви прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сієте в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкриваєте складний духовний світ буття, даєте мудрі поради, які відтак для багатьох стають життєвим кредитом.
Висловлюю Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю.
Ваші серця завжди наповнені співчуттям, добротою і милою приємністю.
Цими чудовими якостями Ви щедро ділитесь з дітьми. Вам вірять, Вас люблять і шанують. Ви здійснюєте зв'язок часів, продовжуючись у своїх учнях.
Хай засіяна невтомною працею освітянська нива урожаїть новими талантами, яскравими особистостями та визначними перемогами й здобутками в житті, а слово вчителя буде завжди святим і чистим на землі.
Бажаю вам міцного здоров'я, щирої радості, безхмарних благословенних днів, творчої наснаги, нових педагогічних звершень заради рідного краю та незалежної України!


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                       М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ  

2014-10-03

Щорічно у першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають ті люди, чиє покликання сіяти зерна добра, знання і мудрості у дитячі душі.
Напередодні професійного свята – Дня вчителя в залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочисті заходи.
Освітян Дергачівщини привітали голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова районної ради Михайло Бушев, заступник голови районної державної адміністрації Катерина Каратаєва та заступник  начальника відділу освіти районної державної адміністрації Вікторія Сінюгіна.

2014-10-03

За оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 03 жовтня обмолочено соняшнику на площі 5274 га при середній урожайності 25,4 ц/га, сої  обмолочено на площі  608 га, середня врожайність  складає 10,6 ц/га. Продовжується  збирання цукрового буряку. Викопано  коренеплодів на площі 318 га при середній врожайності 524,3 ц/га.
Посів озимих зернових культур майже завершено. Посіяно 8074 га, що становить 99,0 % до запланованого об'єму. Проведена зяблева оранка ґрунту на площі 14293 га. Станом на 03.10.2014 року отримано сходів озимих культур на площі 3500 га.
На сьогоднішній день обмолочено кукурудзи на зерно на площі 1504 га, намолочено 8028 тонн при середній урожайності 53,4 ц/га.

 

2014-10-02

З 1 жовтня по 20 грудня 2014 року Укрпошта організовує Всеукраїнську акцію з доброчинної передплати «Подаруй дитині радість читання».
Акція проходитиме в рамках передплатної кампанії на 2015 рік. Її мета – привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт в Україні та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також надати вихованцям дитячих соціальних закладів можливість читати різні періодичні друковані газети і журнали.
Зробити добру справу може кожен бажаючий. Достатньо завітати до відділення Укрпошти та оформити передплату для будь-якого соціального закладу України на вітчизняні видання дитячої або юнацької тематики.


Подождите...