Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 274

2014-09-05

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 5 вересня розпочато збирання технічних культур: соняшнику та сої. Вже обмолочено 650 га соняшнику, середня врожайність складає 25,8 ц/га. Сої обмолочено на площі  200 га, середня врожайність  10,0 ц/га.
Закладено до ями 10898 тонн кукурудзи на силос.
Сільськогосподарськими підприємствами району проведено підготовку грунту під посів озимих на площі 5572 га із запланованих під посів 7985 га (70 % до прогнозу). 

2014-09-03

03 вересня 2014 року головою районної державної адміністрації       Веретейніковим М.М. проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю начальника Відділу Держземагенства в Дергачівському районі Халіна С.В.
На прийомі був присутній кореспондент районної газети «Вісті Дергачівщини».
До голови районної державної адміністрації звернулася громадянка з земельного питання. Звернення зареєстровано та його розгляд взято на контроль.

2014-09-01

Шановні учні, педагоги, батьки!
Від усього серця вітаю вас із Днем знань!
Це всенародне свято приходить до нас разом із початком нового навчального року, коли перед дітьми знову гостинно відчиняються двері навчальних закладів. Перед вами, молодими, відкрито всі дороги. Бажаю вам досягти своєї мети у житті, здобути багато славних перемог, досягти вершин професійного успіху.
Окреме, велике спасибі вам, вельмишановні педагоги, за тепло сердець, бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління в дусі любові до рідного краю, до України. Тож зичу вам натхнення, творчої наснаги та нових здобутків на педагогічній ниві.
Найщиріші вітання і вам, шановні батьки учнів. Збувається мрія ваших родин - діти згодом своєю працею прославлятимуть родовід, віддаючи сили, знання, отримані практичним досвідом вміння на справу розбудови держави, зміцнення її економічної могутності.
Тож нехай цей навчальний рік відкриє перед молоддю нові горизонти пізнання себе і світу, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей.

                                                                    Голова районної
                                                                    державної адміністрації                М.М.ВЕРЕТЕЙНІКОВ

2014-09-01

Продзвеніла веселкова карусель теплого літа. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

        

2014-08-28

Традиційно в кінці серпня на свою чергову конференцію збираються освітяни району, щоб підвести підсумки роботи за минулий навчальний рік і накреслити пріоритетні напрямки діяльності на новий. Основне, на що нині зверталася увага, це якість і результативність. 

 

2014-08-27

27 серпня 2014 року під голуванням голови районної державної адміністрації Веретейнікова М.М. за участю голови районної ради Бушева М.І. відбулося засідання колегії районної державної адміністрації.
У засіданні колегії районної державної адміністрації взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, організацій, служб району, сільські, селищні, міський голови, представники ЗМІ.

2014-08-27

27 серпня 2014 року головою районної державної адміністрації       Веретейніковим М.М.  проведено виїзний прийом громадян на території Полівської  сільської ради.
Прийом проведено за участю заступника голови райдержадміністрації   Каратаєвої К.Б., Полівського сільського голови Токаренко І.В., начальника філіалу «Дергачівський райавтодор» Рогулі О.І.

2014-08-26

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації станом на 26 серпня 2014 року обмолочено 190 га гречки із запланованих 220 га  (86%), середня врожайність складає 17,3 ц/га. Проса зібрано з площі  663 га запланованих до збирання (100%), середня врожайність  31,1 ц/га.
Продовжуються роботи по заготівлі кормів для худоби.           

2014-08-26

3 серпня  2014 року дергачівці завітали на головну площу міста на святковий ярмарок з продажу продуктів харчування та товарів широкого вжитку. Активну участь у проведенні ярмарку прийняли сільськогосподарські підприємства району: ТОВ «Агротехніка - 2007», ТОВ «Агро-Інвест», ПСП «Сад», ф/г «Веселе», ф/г «Світанок», ДВК-109.
На ярмарку у широкому асортименті товаровиробники району  (сільськогосподарські і фермерські господарства, підприємства харчової промисловості) представили якісну продукцію за доступними цінами. 

2014-08-26

22 серпня  в м. Дергачі відбувся турнір з юнацького футболу присвячений до Дня незалежності України.
Перемогу святкували Дергачівці: 1-ше місце «ФК Дергачі 1»  (тренер     Семенченко В.А.); 2-ге місце «ФК Дергачі 2» (тренер Котиш В.М.); третє – збірна Руська Лозова / Пятихатки (тренер Домнич М.М.). Команди одержали нагороди.

2014-08-25

Дергачівською  районною  державною  адміністрацією  постійно проводиться  робота  щодо посилення платіжної дисципліни, виявлення шляхів для скорочення заборгованості та збільшення надходження доходів до районного бюджету та Пенсійного фонду України.
Незважаючи на це, ряд підприємств  порушують норми законодавства. Так станом на 01 серпня 2014 року боржниками по сплаті страхових внесків  до Пенсійного фонду України в Дергачівському районі є наступні підприємства: ВАТ Дергачівський завод турбокомпресорів, Підприємство Курязької  виховної колонії , ТОВ Навчальний друк, Курязька виховна колонія, Приватне підприємство «Пріком», ТОВ «Харківавтоленд», Приватне виробничо-комерційне підприємство «Політехком», ТОВ «ЮКА» .

      

 

2014-08-23

23 серпня 2014 року на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва»  відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 71-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників.
Також на території комплексу пройшли святкові заходи для ветеранів та урочиста церемонія передачі копій бойових знамен 10-ти Харківських дивізій, які першими увірвалися в Харків, звільняючи його.

2014-08-22

Шановні мешканці Дергачівського району!
Ці найбільші національні свята наповнюють наші серця серпневими барвами української землі, що символізуют cвободу й працелюбність нашого народу.
Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а Ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.
У ці святкові дні, зичимо Вам міцного здоров'я, родинного щастя, щедрої долі, злагоди, благополуччя, успіхів в усіх справах та починаннях заради процвітання незалежної української держави.
Нехай завжди буде мирним і чистим небо над нашою державою!

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації
                    Веретейніков М.М.        

    Голова Дергачівської
    районної ради
                      Бушев М.І.

 

 

2014-08-22

На центральній площі міста Дергачі біля пам'ятника Т.Г.Шевченку відбулись урочистості з нагоди відзнічення Дня Державного Прапора України.
Участь у заході взяли: народний депутат України Кацуба В.М., голова районної державної адміністрації Веретейніков М.М., голова районної ради Бушев М.І., працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ та організацій району, представники політичних та громадських організацій, громадськість міста.

 

 

2014-08-22

22 серпня 2014 року з нагоди відзначення Дня незалежності України в приміщенні VIP- зали Дергачівського районного Будинку культури відбулися районні урочистості, на яких було відзначено кращих мешканців району, шляхом вручення їм звання «Почесний громадянин Дергачівського району».
З словами привітання до шановного зібрання звернулись народний депутат України Кацуба В.М., голова районної державної адміністрації Веретейніков М.М. та голова районної ради Бушев М.І.

 

 


Подождите...