Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 275

2014-08-22

Дорогі друзі!
Щиро вітаємо Вас із Днем визволення Дергачівського району від фашистських загарбників
Сьогодні ми низько схиляємо голови і згадуємо про загиблих фронтовиків, віддаємо данину поваги захисникам рідної землі, всім тим, хто подарував нам можливість жити під мирним небом у мирі і злагоді.
Минає час, але у пам'яті поколінь навіки залишиться приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі.
Нехай квітне і розвивається наша рідна Дергачівщина, а життя кожної родини буде наповнено радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні!

 

Голова Дергачівської районної                                              Голова Дергачівської
державної адміністрації                                                          районної ради
Веретейніков М.М.                                                                 Бушев М.І.

2014-08-21

Цими днями ми відзначаємо 71 річницю визволення району від німецько-фашистських загарбників та День міста. Своїм шанобливим ставленням до пам'яті загиблих воїнів і ветеранів Великої Вітчизняної війни, дергачівці показали, що вони ніколи не забудуть про героїчні сторінки цієї історії, про ту страшну ціну яку заплатило старше покоління за мирне майбутнє.
Урочистим мітингом біля обеліску «Вічного вогню», 21 серпня відзначили мешканці м. Дергачі 71-річницю визволення міста і району від німецько-фашистських загарбників.

2014-08-20

20 серпня 2014 року головою районної державної адміністрації  Веретейніковим М.М.  проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю заступника голови виконкому Солоницівської селищної ради Ткача М.О., заступника начальника відділу освіти районної державної адміністрації Сінюгіної В.І., начальника юридичного відділу районної державної адміністрації Ярової Л.Л. 

2014-08-20

Відповідно до плану роботи Дергачівської районної державної адміністрації 20 серпня 2014 року робочою групою на чолі з керівником апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д. здійснено перевірку виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом Русько-Лозівської сільської ради.

2014-08-20

Перефразовуючи рядки відомої пісеньки можна  впевнено заявити, що цього літа для хлопчаків з дитячої команди  ФК «Дергачі» було аж ніяк  «не замало». Незважаючи на літні канікули, заняття та тренування з футболу постійно тривали на майданчику Малоданилівського ліцею та на футбольному полі стадіону «Дергачі». Під наглядом досвідчених тренерів юні спортсмени підвищували свої фізичні та технічні кондиції, підіймали та закріплювали свій командний дух та єдність, набували досвід в товариських іграх та не забували перемагати в змаганнях та турнірах.
Особливо напруженим  видався місяць серпень. В престижних турнірах з юнацького футболу присвячених Дню Незалежності України, 300-річчю смт Мала Данилівка, 360-річчю м. Харкова команда ФК «Дергачі» приймала участь двома – трьома складами, що говорить про неабиякий потенціал дитячого Дергачівського футболу.      

2014-08-19

Православні християни сьогодні, 19 серпня, святкують Преображення Господнє. Це одне з 12 найбільших (двунадесятих) християнських свят. У народі це свято ще називають Яблучний Спас.
Святкування Преображення триває 9 днів, з 18 до 26 серпня. У це свято за древнім церковним звичаєм святять груші, яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці. Тому в народі цей день називають Другим або Яблучним Спасом. Свято Преображення обрано для благословення плодів, бо в Єрусалимі саме в ту пору дозрівав виноград, який і прийнято освячувати в цей день.

2014-08-19

З нагоди відзначення 23-ї річниці незалежності України та з метою задоволення попиту мешканців та гостей  Дергачівщини  на сільськогосподарську продукцію та продовольчі товари за цінами від товаровиробника.
Запрошуємо Вас завітати на ярмарок, який відбудеться 23 серпня 2014 року в м. Дергачі  на площі Перемоги.
На святковому ярмарку можна буде придбати картоплю, овочі, фрукти, рибу, м'ясну і молочну продукцію, хліб та хлібобулочні вироби, мед та іншу продукцію.
Ярмарок працюватиме з 7-30год.

2014-08-19

Керівництво Попаснянського району та міста Попасна Луганської області звертається до всіх українців, а також місцевих органів влади всіх областей з проханням надати матеріальну допомогу для відновлення соціальної інфраструктури, об'єктів житлово-комунальної сфери, які постраждали внаслідок військових дій.
Для проведення відновлювальних робіт необхідні будівельні матеріали (шифер, скло, будівельні суміші, цемент і т.д.).
Необхідні також мешканцям району продукти харчування, медикаменти, побутову хімію, речі першої необхідності.
Контактні телефони для зв'язку:
Голова Попаснянської райдержадміністрації Агібалов Ігор Володимирович: (06474) 3-16-16 або 098-321-76-38;
Міський голова м. Попасна Онищенко Юрій Іванович: (06474) 2-08-55 або 067-163-44-92.

2014-08-18

15 серпня Харківська обласна громадська організація ветеранів України провела семінар з представниками первинних ветеранських організацій Дергачівського району.
Захід відбувся під відкритим небом, в одному з найбільш мальовничих місць Дергачівщини та Харківської області – Feldman Ecopаrk.

2014-08-15

Сільгосппідприємства району приступили до збирання пізніх зернових культур.
За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 15 серпня обмолочено 100 га гречки із запланованих 220 га  (45%), середня врожайність складає 17 ц/га. Проса зібрано з площі  583 га із 663 га запланованих (88%), середня врожайність  31,7 ц/га.         

2014-08-14

14 серпня - одне з найбільших свят православних християн - Перший Спас. У народі його ще називають Маковієм або Медовим Спасом.
За давнім звичаєм на Медовий Спас віруючі приносять у храми мед для освячення.
Цього дня у храмах також освячують букети з трав та квітів – «маковійчики». Здавна вважається: якщо не освятити квіти на Маковія, то не буде квітнути господарство. 

2014-08-13

13 серпня 2014 року головою районної державної адміністрації Веретейніковим М.М.  проведено виїзний прийом громадян на території Безруківської сільської ради.
Прийом проведено за участю Безруківського сільського голови Шабалтаса М.І 

2014-08-12

12 серпня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада з сільськими, селищними, міським головами під головуванням голови райдержадміністрації Веретейнікова Миколи Митрофановича за участю керівництва районної ради. 

 

 

2014-08-08

Щиро вітаємо Вас з Вашим професійним святом!
Професія ветеринарного працівника - одна з найстаріших і найгуманніших. Своєю щоденною працею Ви забезпечуєте охорону здоров'я тварин і стоїте на варті здоров'я людини, захищаючи його від небезпечних хвороб, контролюючи якість продукції тваринницького походження, правила їх переробки та зберігання.
Ваш професіоналізм дозволяє багато років зберігати в нашому районі спокійну епідеміологічну ситуацію.
Окрема вдячність Вам за те, що ми завжди можемо довірити Вам здоров'я наших домашніх улюбленців.
Дякуємо Вам за Вашу працю, відповідальність і відданість справі.
Від щирого серця бажаємо Вам міцного здоров'я, впевненості у власних силах, добробуту, сімейного тепла і затишку, здійснення найзаповітніших мрій!                                                         

Голова районної державної адміністрації          Микола Веретейніков

             Голова районної ради
             Михайло Бушев                                  

 

 

2014-08-08

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 08 серпня 2014 року ранні зернові та зернобобові культури обмолочені на площі 9387 га, намолочено 35974 тонни при середній врожайності 38,3 ц/га.
В тому числі:
озима пшениця – обмолочено 4873 га, намолочено 21775 тонн при середній врожайності 44,7 ц/га;
ярий ячмінь – обмолочено 3336 га, намолочено 10446 тонн при середній врожайності 31,3 ц/га;
озиме жито - обмолочено 187 га, намолочено 589 тонн при середній врожайності 31,6 ц/га;
овес - обмолочено 811 га, намолочено 1678 тонн при середній врожайності 33,1 ц/га

 

 


Подождите...