Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 271

2014-10-02

Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно 1 жовтня.
День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу.
В Україні цей день ще приурочено до Дня  ветерана.
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв'язку  та розуміння поколінь.


2014-10-01

Дорогі наші ветерани, представники старшого покоління!
Прийміть найщиріші привітання з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.
У перший день жовтня у всьому світі вшановують людей старшого покоління, віддають данину поваги тим, хто створював, захищав і зберігав все, чим ми сьогодні пишаємося.
Це – не нагадування про вік, а чудова можливість сказати теплі слова вдячності батькам, ветеранам війни, праці, пенсіонерам, старшим мешканцям району за вклад в розвиток регіону, за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.
Наші батьки та діди здобули Перемогу у Великій Вітчизняній, розбудували країну у післявоєнні часи та заклали міцний фундамент для розвитку нашої незалежної держави. Досягнення сучасної України – це результат вашої багаторічної праці.
Ви достойно виховували дітей, а сьогодні передаєте свій досвід внукам та правнукам. Ви завжди вірили в кращі часи і вчили нас цьому ж. Приємно, що багато із Вас веде активний спосіб життя.
Беручи активну участь у суспільному житті, передаючи знання, досвід, уміння та мудрість молоді, ви, представники старшого покоління, демонструєте приклад небайдужого ставлення до майбутнього держави.
В цей день, я низько схиляю перед Вами голову. Нехай завжди Вас оточують увагою і піклуванням близькі люди, нехай тішать своїми успіхами діти, внуки та правнуки і нехай ніщо не засмучує ваші будні. Міцного здоров`я Вам, довгих років життя, сердечного тепла, любові та душевного спокою!


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                       М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ  

2014-10-01

26 вересня у Козачолопанському сільському Будинку культури відбувся звітний концерт гурту "Под дождем".
На концерт крім глядачів було запрошено атестаційну комісію у складі: голова комісії –  Плотнік Н.А., начальник відділу культури, мистецтв та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Мякіннікова Л.М., заст. директора з культурно-дозвіллєвої та творчої роботи обласного організанійно-методичного центру культури і мистецтва,           Одкидач В.М., професор кафедри духових та естрадних інструментів Харківської державної академії культури, доктор мистецтвознавства, Коломоєць О.О., голова циклової комісії естрадних інструментів Харківського училища культури.
Комісії належало оцінити рівень виконавців і винести рішення чи вартий цей гурт носити високе звання «народного» аматорського колективу. 

2014-10-01

29 вересня в залі засідань районної державної адміністрації заступник голови районної державної адміністрації Катерина Каратаєва, голова районної ради Михайло Бушев та начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Валентина Гузенко привітали керівників та педагогічний склад музичних шкіл району з всесвітнім днем музики.

2014-10-01

В районі підбито підсумки проведених профілактичних рейдів у рамках Всеукраїнського рейду «Урок».
Служба у справах дітей районної державної адміністрації, як координуючий орган в системі організацій, установ, закладів, причетних до роботи з дітьми постійно здійснює аналіз стану бездоглядності і правопорушень серед дітей, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходів щодо захисту прав дітей, в тому числі права на освіту.
З метою забезпечення реалізації вимог статті 19 Закону України  «Про охорону дитинства» щодо гарантованого права дітей на освіту з 20 серпня 2014 року в районі проводилися профілактичні заходи в межах Всеукраїнського рейду «Урок». 

2014-09-30

Шановні бібліотекарі!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Незважаючи на бурхливий розвиток інформаційних технологій, людство, на щастя, і досі не може уявити життя без книги, яка допомагає перетворювати людину в Особистість, виховуючи в ній прекрасні духовні якості.
Мабуть, важко нині знайти таку людину, яка б не ходила в бібліотеку, адже це – храм книги, багатство, яке важко переоцінити. І хранитель цього – бібліотекар – завжди був і залишається людиною, яка може і вміє донести до пересічного читача глибину та важливість книги.
Бажаю вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров'я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                       М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ  

2014-09-26

21 вересня на площі біля районного Будинку культури відбулися урочистості присвячені Дню миру в Україні!  Це свято передбачає розвиток міжнародного та міжкультурного співробітництва. В цей день кожна людина могла внести свій внесок у налагодження миру в своїй країні.
Участь у святі взяв голова Дергачівської державної адміністрації Микола Веретейніков, який привітали мешканців міста та району з «Міжнародним Днем миру», побажав світлого неба над головою, стабільності в житті, здоров'я, гарного настрою. 

2014-09-26

За оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 26 вересня обмолочено соняшнику на площі4888 гапри середній урожайності 24,1 ц/га, сої  обмолочено на площі 432 га, середня врожайність  складає 11,3 ц/га. Продовжується  збирання цукрового буряку. Викопано  коренеплодів   на площі 270 гапри середній врожайності 562,2 ц/га.
Майже завершено посів озимих зернових культур, вже посіяно 7535 га, що становить 92,4 % до запланованого об'єму. Водночас проводиться зяблева оранка ґрунту.

2014-09-25

Незалежно від місця перебування в день голосування ви можете реалізувати своє право голосу, тимчасово змінивши місце голосування. Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси затверджений постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 893 (із змінами).
Для цього виборець повинен звернутися з мотивованою заявою до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування, тобто у період з 28 серпня по 20 жовтня 2014 року включно. Тимчасова зміна місця голосування виборця підтверджується посвідченням, яке видається виборцю.
Указане в заяві мотивування повинно підтверджуватися документами (копіями документів), які додаються до неї.
Лише виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

2014-09-24

21 вересня Православна Церква святкувала Різдво Пресвятої Богородиці, а в           м. Дергачі – це престольне свято.
Різдво Пресвятої Богородиці вважається днем всесвітньої радості. Цього дня народилася та, яка з'явилася світу Матір'ю рятівника, Матір'ю Господа нашого Ісуса Христа.
Привітати парафіян зі святом завітав голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, який побажав, щоб у нашій державі завжди був мир, повнилися достатком домівки, а в родинах панувала любов і тепло.

2014-09-23

Не хлібом єдиним і не лише проблемами живе людина. Душа її просить яскравих вражень, видовищ. Музика – це завжди свято, завжди задоволення.
19 вересня в Харківському органному залі артисти Харківської обласної філармонії грали українську і зарубіжну класику аби зібрати кошти для поранених українських солдат.
За ініціативою голови районної державної адміністрації М.М. Веретейнікова та дякуючи директору - головному диригенту Харківської обласної філармонії  Ю.В. Янко, діти з сімей переселенців Донецької та Луганської областей, які навчаються в закладах освіти Дергачівського району, також мали можливість бути присутніми на концерті у будинку камерної та органної музики.

2014-09-23

19 вересня в районі відбулися урочисті заходи присвячені Дню працівника лісу.
У заході взяли участь голова районної державної адміністрації М.М. Веретейніков та заступник голови районної державної адміністрації К.Б. Каратаєва.
Голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков привітав працівників лісового господарства Дергачівщини з професійним святом та висловив щиру подяку працівникам лісокультурної справи, механізаторам, майстрам лісу, працівникам лісогосподарських підприємств та всім людям причетним до кожного посадженого деревця.

2014-09-22

Дорогі ветерани Другої світової війни,
шановні учасники партизанського й підпільного руху!
Вітаю вас, сильних духом, мужніх захисників Вітчизни з Днем партизанської слави!
З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.
Низько вклоняюся вам, дорогі ветерани, і висловлюю щиру подяку за ваш подвиг і перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в побудові незалежної України.
Здоров'я, щастя, добра й благополуччя вам і вашим родинам!

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                  М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ                         

                                                               

2014-09-22

22 вересня в м. Дергачі біля обеліску «Вічний вогонь» відбулася церемонія покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави та 73-річниці початку в Україні підпільно-партизанського руху проти нацистських загарбників.
У церемонії покладання квітів взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б., голова районної ради Бушев М.І., заступник голови районної державної адміністрації Каратаєва К.Б., голова Дергачівської міської ради Лисицький О.В., представники служб району та громадських організацій.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю.

2014-09-22

19 вересня в залі засідань районної державної адміністрації працівниками Архівного відділу Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області була проведена нарада з відповідальними за архів в сільських, селищних, міської рад, підприємств, установ та організацій району щодо паспортизації архівів установ, підприємств, організацій.


Подождите...