Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 266

2014-12-11

Дев'ятого грудня розпочалася Всеукраїнська декада зайнятості «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей».
Декада зайнятості проводиться з метою популяризації послуг державної служби зайнятості, а також з нагоди 24-ї річниці з дня її утворення.Упродовж свого існування Дергачівський
районний центр зайнятості зарекомендував себе як важлива сполучна ланка між шукачами роботи та роботодавцями, владою та сторонами соціального діалогу на ринку праці.
Декада зайнятості спрямована на всебічну допомогу людям: підвищення конкурентоспроможності на ринку праці різних груп населення, укомплектування вакансій, підвищення соціальної відповідальності роботодавців та посилення взаємодії влади та громадянського суспільства у вирішенні проблем зайнятості.

2014-12-09

09 грудня в приміщені КП «Вісті Дергачівщини» за участю т.в.о. військового комісара Дергачівсько-Золочівського об'єднаного районного військового комісаріату, капітана Купріяненка О.І. відбулась «Гаряча телефонна лінія».
Олександр Купріяненко спілкувався з мешканцями району на тему можливої четвертої хвилі мобілізації, яка була анонсована міністром оборони України, юридичні аспекти проходження служби у ЗСУ, соціальні гарантії добровольців та військовозобов'язаних, які проходять або збираються йти до лав української армії.

2014-12-08

Управління праці та соціального захисту населення Дергачівської районної державної адміністрації повідомляє, що з метою реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 535 «Про затвердження Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції» Мінсоцполітики відкрито рахунки для зарахування коштів від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, які перебувають у складних життєвих обставинах.

2014-12-05

Шановні депутати, керівники та працівники органів місцевого самоврядування!
Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем місцевого самоврядування!
Вам випала почесна і відповідальна місія – представляти громади, знати їх проблеми й докладати усіх зусиль для їх вирішення. Саме через органи самоврядування громадяни реалізують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади.
Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців нашого району.
Тож нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя нашого народу.
Бажаю вам міцного здоров'я, щастя, родинного затишку та здійснення всіх ваших життєвих планів і сподівань.


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-05

Шановні військовослужбовці, працівники та ветерани Збройних Сил, військовозобов'язані!
Від щирого серця вітаю вас з професійним святом ─ Днем Збройних Сил України!
Святкування цього Дня на державному рівні є свідченням глибокої поваги нашого народу до військовослужбовців, які постійно несуть бойове чергування на землі, у повітряному просторі та на морі, пильно стоять на захисті миру і спокою України. Люди в погонах завжди вважалися елітою нашої держави. Саме на вас лежить виконання надзвичайно відповідальної місії — захист рубежів нашої країни, її національних інтересів, конституційних інтересів, забезпечення безпеки всіх громадян України. Ви завжди на варті миру і спокою, суверенітету і територіальної цілісності держави.
У цей святковий день з вдячністю вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв у витоків створення нашого війська, хто сьогодні захищає державу, забезпечує мир і спокій наших громадян.
Прийміть слова щирої вдячності за ваш нелегкий, але такий благородний труд! Напередодні свята бажаю всім українським військовослужбовцям успіхів в удосконаленні бойової та професійної майстерності, натхнення і віри в силу власної держави.


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-05

Шановні працівники статистики!
Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників статистики. 
05 грудня в Україні відзначається ваше професійне свято. Ця дата пов'язана з проведенням у 2001 році першого Всеукраїнського перепису населення - найбільш масштабної статистичної роботи.
Вашою найважливішою функцією є інформування органів влади та громадськості про кількісне та якісне відображення суспільних процесів і явищ в країні. Лише суспільство, що володіє інформацією, може вважатися цивілізованим.
Протягом останніх років, згідно з умовами розвитку ринкових відносин і міжнародних стандартів, в Україні сформована нова модель державної статистики, яка цілком відповідає сучасним вимогам, стала більш зрозумілою й доступною.
Щоденно працівники статистики забезпечують створення необхідної інформаційної бази для системи державного управління й суспільства в цілому, демонструючи при цьому компетентність, ініціативність і відповідальність.
Головними критеріями вашої праці, як завжди, залишаються принциповість та об'єктивність, оперативне реагування на проблеми сьогодення. Нехай і надалі запорукою вашої успішної роботи буде високий професіоналізм, відданість справі та відповідальне ставлення до неї.
Тож у день вашого професійного свята прийміть слова вдячності за вашу щоденну кропітку працю. Бажаю всім вам і вашим сім'ям міцного здоров'я, щастя, добробуту, миру, творчого натхнення і подальших трудових досягнень.


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-04

Змінено адресу місця видачі ліцензій!
З 08 грудня 2014 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаватимуться за адресою: м. Харків, вул. Чернишевського, 41, (1-й поверх) у зв'язку з переїздом управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Харківській області на постійне місце знаходження.
Графік видачі ліцензій залишається незмінним.

2014-12-04

16 грудня 2014 року о 10.00 год. у приміщенні Дергачівської ОДПІ (м. Дергачі, вул.Садова,10) за участю лекторів журналу «Вісник податкової служби» відбудеться семінар для платників податків на тему «Новації законодавства 2015. Електронне адміністрування ПДВ». Справки за тел. 2-80-99.
Запрошуємо прийняти участь у семінарі.
 

2014-12-02

02 грудня в приміщенні редакції районної газети «Вісті Дергачівщини» відбулась «Гаряча телефонна лінія», на запитання мешканців району відповідав начальник Дергачівського районного відділення «Харківенергозбут» Володимир Васильович Скорик. Питання, які озвучувалися, стосувалися відключення електроенергії у приватних домоволодіннях, перевантаження телефонної лінії при дзвінках до диспетчера, подання документів для отримання дешевшого тарифу на електроенергію при відсутності у будинку газового обладнання, а також наслідки несвоєчасної сплати за електроенергію.

2014-12-01

Шановні працівники прокуратури!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників прокуратури України.
Діяльність прокуратури як єдиної системи відіграє дедалі важливішу роль в утвердженні принципу верховенства права та розвитку України як демократичної правової держави.
Від вас, вашої праці великою мірою залежить збереження політичної стабільності, громадянського миру та спокою, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист суспільства і громадян від злочинності та беззаконня, дотримання прав і свобод людини.
Впевнена, що наперекір усім труднощам органи прокуратури будуть виконувати свої обов'язки з повною відповідальністю і самовіддачею, чесно і віддано служити державі і суспільству.
Професійний досвід, ініціативність та наполегливість працівників прокуратури служитимуть завданням творення європейської правової держави.
У день професійного свята бажаю вам мирного неба, міцного здоров`я, наснаги, невичерпної енергії та успіхів у професійній діяльності.


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                 І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-01

Інформуємо вас, що відповідно до розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністрації від 23 вересня 2014 року № 318 «Про розроблення детального плану території Солоницівської селищної ради за межами населеного пункту для розміщення культових споруд», розпочато процедуру розробки проекту містобудівної документації «Детального плану території Солоницівської селищної ради за межами населеного пункту для розміщення культових споруд», замовник – районна державна адміністрація. 

2014-12-01

Враховуючи роль органів прокуратури у зміцненні законності та захисту прав людини, Указом Президента України від 02 листопада 2000 року встановлено професійне свято - День прокуратури України.
01 грудня 2014 року в залі засідань  районної державної адміністрації відбулась зустріч керівництва районної державної адміністрації та районної ради з працівниками прокуратури з нагоди професійного свята. 

2014-12-01

27 листопада 2014 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації  Інною Гаплєвською, відбулась нарада з  питання боротьби з контрабандою на територію Дергачівського району, а також облаштування українсько-російської ділянки державного кордону в межах Дергачівського району.

2014-11-28

Інформуємо вас, що відповідно до розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністрації від 20 жовтня 2014 року № 342 «Про розроблення детального плану території Солоницівської селищної ради за межами населеного пункту для визначення планувальної організації території», розпочато процедуру розробки проекту містобудівної документації «Детального плану території Солоницівської селищної ради за межами населеного пункту для визначення планувальної організації території», замовник – районна державна адміністрація. 

2014-11-27

Керівництво та колектив Дергачівської районної державної адміністрації висловлює глибоке співчуття родині, друзям та близьким з приводу тяжкої втрати – смерті Людмили Іонівни Новицької, секретаря виконкому Солоницівської селищної ради.
Зупинилося серце доброї, щирої, чуйної та шанованої людини - такою її цінували, і такою вона назавжди залишиться в пам'яті людей.
Світлий, щемливий спомин про Людмилу Іонівну назавжди залишиться в пам'яті усіх, хто мав честь її знати, жити та працювати пліч-о-пліч з нею.
Світла пам'ять про Людмилу Іонівну буде жити в душах і серцях рідних, близьких та усіх тих, хто знав цю прекрасну, щиру людину.
На жаль,  словами важко загоїти на серці страшну рану від цієї втрати.
Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи.
Мужності, стійкості та згуртованості вам у ці нелегкі дні.


Подождите...