Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 261

2015-03-23

23 березня 2015 року відбулось розширене засідання Правління Об'єднання промисловців та підприємців Дергачівського району за участю голови районної державної адміністрації Політухи О.О. 

2015-03-23

20 березня 2015 року в приміщенні відділу освіти райдержадміністрації відбулось засідання Президії Дергачівської районної громадської організації ветеранів України за участю голови районної державної адміністрації Олександра Політухи та першого заступника голови районної державної адміністрації Інни Гаплєвської. На порядок денний було винесено питання щодо відзначення 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у Дергачівському районі.

2015-03-20

20 березня 2015 року в Слатинському НВК відбулось відкриття факультету початкової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ. В залі були присутні педагоги, учні 10-11 класів навчальних закладів Дергачівського району, а саме: Токарівського НВК, Козачолопанського НВК, Слатинського НВК, Безруківського НВК, Черкаськолозівської ЗОШ та Руськолозівського НВК.
Розпочався захід з відвідування "Музею історії школи", в якому окремою рубрикою відзначені випускники закладу, які закінчили ХНУВС.
На урочистому відкритті були присутні почесні гості: депутат Харківської обласної ради, засновник Харківського університету внутрішніх справ, генерал-полковник міліції  Олександр Бандурка, голова Дергачівської районної державної адміністрації Олександр Політуха, заступник голови Дергачівської районної державної адміністрації Катерина Каратаєвадекан факультету права і масових комунікацій ХНУВС Валерій Московець, заступник декана факультету права та масових комунікацій Олег Синєгубов, Слатинський селищний голова Олег Гура.

2015-03-19

19 березня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Олександра Політухи за участю заступник голови райдержадміністрації Катерини Каратаєвої відбулась нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств  району з питання підготовки сільськогосподарських підприємств району до весняно польових робіт

2015-03-19

19 березня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулось засідання тимчасової робочої групи з питання реконструкції цілісного майнового комплексу очисних споруд каналізації с. Караван під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. за участю начальника управління організації будівництва та реалізації бюджетних програм Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Бойка Г.І., першого заступника  голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б

2015-03-18

18 березня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. відбулась розширена нарада з сільськими, селищними, міським головами, керівниками відповідних організацій, служб району. 

2015-03-17

17 березня 2015 року голова райдержадміністрації Політуха О.О. провів зустріч з Малоданилівським селищним головою Вєлікановим А.П. та представником генерального підрядника ТОВ «Спецводобуд» Кожановим М.Б. з питання функціонування цілісного майнового комплексу очисних споруд та каналізації м. Дергачі - с. Караван. 

2015-03-17

17 березня 2015 року під час робочої поїздки до Малоданилівської селищної ради голова районної державної адміністрації Олександр Політуха разом з Малоданилівським селищним головою Анатолієм Вєлікановим відвідали амбулаторію загальної практики-сімейної медицини в смт Мала Данилівка.

2015-03-17

17 березня 2015 року відбулась робоча поїздка голови Дергачівської районної державної адміністрації Олександра Політухи в навчальні заклади району:  Малоданилівський ліцей та Малоданилівський ДНЗ «Дзвіночок».
Слід відмітити, що  в  Малоданилівському ліцеї на високому рівні налагоджена система волонтерства та  воєнно-патріотичного виховання. 

2015-03-17

17 березня 2015 року Дергачівську виправну колонію (№109) відвідав заступник голови спостережної комісії при Дергачівській районній державній адміністрації Олександр Кузьменко. Під час візиту було проведено обхід житлових та виробничих приміщень установи та надано безоплатні юридичні консультації особам відбуваючим покарання в питаннях роботи спостережної.

2015-03-17

17 березня 2015 року в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренка за участю першого заступника голови райдержалдміністрації Інни Гаплєвської було відкрито оновлену обідню залу їдальні для засуджених, в якій протягом січня-лютого 2015 року було зроблено капітальний ремонт.
Дизайн їдальні виконано у традиційному українському стилі.

2015-03-17

17 березня 2015 року за участю першого заступника голови райдержадміністрації Інни Гаплєвської в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренка після капітального ремонту було відкрито споруду цивільного захисту. 
Будівництво сховища для укриття засуджених та співробітників колонії на випадок надзвичайної ситуації розпочалося у 1972 році. Будівля  була здана в експлуатацію у 1976 році і планувалась для одночасного знаходження в ній до 1000 осіб.

2015-03-16

Відповідно до розпорядження Президента України  № 257/2015-рп від 12 березня 2015 року, головою Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області призначено Політуху Олександра Олександровича.
16 березня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична представила активу Дергачівщини новопризначеного голову районної державної адміністрації Олександра Політуху.
У зборах адміністративно-господарського активу району взяли участь керівники обласних служб, голова районної ради, працівники апарату та структурних підрозділів  райдержадміністрації, депутати районної ради, сільські, селищні, міський голови, керівники закладів освіти, культури, охорони здоров'я,  промислових та сільськогосподарських підприємств, комунальних установ, підприємці, керівники осередків політичних партій та громадських організацій району.

2015-03-16

Відкритий  фестиваль – конкурс дитячої та юнацької творчості «Музи і діти», щорічно,  збирає дітей та підлітків віком від 4 до 18 років. Виконавці змагаються в двох номінаціях: вокал (соло, дует, тріо, ансамблі), хореографія (бальний, народний, естрадний танок). Рівень підготовки фестивалю – конкурсу, як і рівень підготовки майстерності учасників – зростає з кожним роком і становиться все більш популярним.
За участь у фіналі змагались більше тисячі дітей, перемога  конкурсантам давалась нелегко,  але до фіналу дійшли найкращі.
15 березня у м. Дергачі відбувся фінал XIX відкритого районного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Музи і діти». До фіналу пройшло 319 учасників різного віку, що склало 56 номерів у номінаціях вокал і хореографія. Цього року у фестивалі-конкурсі взяли участь конкурсанти з різних куточків Харківської області: Нововодолазького, Балакліївського, Ізюмського, Харківського, Богодухівського Дергачівського та  м. Харків. 

2015-03-16

Відповідно до Постанови КМУ від 04.03.15 р. №86 «Деякі питання перетинання державного кордону України» з 00.00 годин 16 березня 2015 року припиняється пропуск через українсько-російський кордон громадян РФ - жителів прикордонних регіонів через місцеві пункти пропуску (місця перетину) на ділянці Харківського прикордонного загону, перелік яких визначено в додатку 2 до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, ратифікованою Законом №4423-VI від 22.02.2012 р.


Подождите...