Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 257

2015-05-15

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 15 травня 2015 року сільськогосподарськими підприємствами району завершено підготовку ґрунту під посів ярих культур на площі 15248 га.
Завершено посів льону на площі 255 га та цукрового буряку на площі 767 га. 
Продовжується посів соняшнику. 

2015-05-15

Відповідно до Указу Президента України від 21 травня 2007 року №431/2007 в Україні щороку у третю неділю травня відзначається День пам'яті жертв політичних репресій.
15 травня 2015 року на території Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років відбулася церемонія покладання квітів з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

2015-05-13

13 травня 2015 року керівництвом  районної державної адміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Малоданилівської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 5 осіб.
Громадяни звернулися з питаннями отримання матеріальної допомоги, надання земельної ділянки родині вимушених переселенців з зони АТО, невиконання рішення суду, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, порушення будівельних норм.

2015-05-12

Завдяки ефективному менеджменту вдалося стабілізувати діяльність підприємства. Незважаючи на складні для економіки умови, за перші три місяці 2015 року Укрпошта не лише втримала лідерські позиції на ринку поштових послуг, а й зробила важливі кроки вперед.
Загальна сума доходів підприємства за січень-березень складає 1200,6 млн. грн., що на 18,8% (190 млн. грн.)більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За цей часотримано прибуток близько 12,5 млн. грн., що на 54% перевищує план.
Підприємство не має заборгованості з виплати заробітної плати. За рахунок оптимізації структури управління середньомісячна заробітна плата одного працівника виробничого персоналуу І кварталі 2015 року зросла на5,1% до аналогічного періоду минулого року.
Підприємством сплачено податків, зборів, обов'язкових платежів на суму 293,2 млн.грн., у тому числі до Держбюджету –68,6 млн. грн. 

2015-05-11

З подорожчанням вартості житлово-комунальних послуг актуальним питанням для українців стають житлові субсидії, зручність та швидкість їх отримання.
Постановою Кабінету Міністрів від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»механізм видачі субсидій спрощено. Призначення субсидій здійснюватиметься лише на основі двох документів – заяви та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
За субсидією має звернутися член сім'ї, на якого відкрито особовий рахунок на сплату житлово-комунальних послуг. Також на субсидію можуть претендувати громадяни, котрі орендують житло і сплачують за комунальні послуги. Однак вони повинні мати офіційний договір оренди і кошти вносити не господарю готівкою, а на рахунок.
Для призначення житлової субсидії громадянин маєзвернутися за місцем реєстрації до управління праці та соціального захисту населення. З метою комфортного отримання субсидій українцями, документи для призначення субсидії можуть бути направлені поштою. 

2015-05-11

8 та 9 травня 2015 року з приводу відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги в Дергачівській виправній колонії (№109) було проведено інформаційну годину на тему: «Україна в період другої світової війни» після чого засуджені, що характеризуються позитивно відвідали Національний меморіальний комплекс «Висота імені маршала І.С. Конева».
Під час проведення заходу засуджені мали змогу відвідати музей Харківщина у Великій Вітчизняній Війні, що знаходиться на території комплексу, де прослухали цікаву розповідь екскурсовода про тяжкі воєнні часи.
По завершенню екскурсії кожен з відвідувачів мав змогу запалити свічку за загиблих в невеличкій каплиці розташованій поруч.  

2015-05-11

Першу в своїй Історії Серйозну Перемогу здобула наймолодша футбольна команда ФК «Дергачі»... Команда 8-ми, 9-ти річних футболістів взяла участь у престижному чотириденному обласному турнірі в Харківському ЦПКтаВ ім. М. Горького, присвяченому 70-річчю Великої Перемоги «Ми-спадкоємці Великої Перемоги». Продовжуючи традиції своїх старших (на 2 роки) товаришів, які в минулому році стали Переможцями аналогічного турніру, хлопці впевнено підтримали «фірмову марку Дергачівських юних талантів. Протягом 8-го і 9-го травня у груповому турнірі були повалені ДЮСШ-16 з рахунком 8:0 і «Динамо» 3:1, а нульова нічия з «Арсеналом» дозволила зайняти перше місце в групі і вийти в півфінал, де чекали своїх суперників ровесники з «Металіста».

2015-05-09

Дякуємо за перемогу!
А ще – за мужність, патріотизм, вірність присязі. За те, що віддавали життя, не ховались за спинами товаришів, за те, що вірили в перемогу і йшли вперед – на ворога.
Дякуємо, дякуємо, дякуємо... і низько вклоняємося ВАМ, ветерани – звитяжні воїни, захисники вітчизни!
На прикладах ВАШИХ подвигів виросло не одне покоління справжніх людей. І та ціна, яку сплатили ВИ – наші батьки, діди й прадіди – в окопах зі зброєю в руках чи самовіддано працюючи на перемогу по цей бік лінії фронту, ніколи не дасть нам забути, чим ми ВАМ завдячуємо.
Зичимо ВАМ, дорогі ветерани, здоров'я, любові, родинного тепла, шани, мирного неба!
Дякуємо ВАМ за те, що ми живемо!

2015-05-08

Дорогі визволителі, ветерани війни, шановні мої земляки!
Від усього серця вітаю Вас із 70-ти річчям Перемоги над нацизмом у Європі, Днем пам'яті та примирення, Днем Перемоги.
Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.
Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов'язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край... «Ніколи знову», адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939-1945.
Події тих днів ніколи не згаснуть у пам'яті народній. Про них нагадуватимуть меморіальні дошки, пам'ятники, обеліски.
Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях.
Щиро вірю, що молоде покоління захисників Вітчизни, наслідуючи ратний подвиг дідів та прадідів, з честю відстоюватиме свою рідну землю й поверне в Україну довгожданий мир і злагоду.
Сердечно зичу всім нам міцного здоров'я й бадьорості духу, достатку й благополуччя на довгі літа! Мирного неба вам, вашим родинам, а також нашій рідній Україні!
Зі святами вас!

 

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                     О.О. ПОЛІТУХА 

2015-05-08

07 травня 2015 року в Дергачівському районному Будинку культури відбулись районні заходи присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дню Перемоги. У районному заході взяли участь голова районної державної адміністрації Політуха О.О., голова районної ради Бушев М.І., Дергачівський міський голова Лисицький О.В., помічник народного депутата України Кацуби В.М. Луханін А.М., голова Дергачівської районної громадської організації ветеранів України Бережний М.М., ветерани війни, представники служб району, громадських організацій та молодь.

2015-05-08

08 травня 2015 року в м. Дергачі біля обеліску «Вічний вогонь» відбулась урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дня Перемоги. 
У районному заході взяли участь голова районної державної адміністрації    Політуха О.О., голова районної ради Бушев М.І., Дергачівський міський голова Лисицький О.В.,помічник народного депутата України Кацуби В.М. Цупило О.А., голова Дергачівської районної громадської організації ветеранів України   Бережний М.М., ветерани війни, представники служб району, громадських організацій та молодь.
Керівництво району та міста щиро подякували ветеранам за їх великий подвиг і можливість жити під чистим мирним небом.

2015-05-07

06 травня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 6 осіб. Більшість звернень стосувалися земельних питань: просили надати допомогу у наданні земельної ділянки, як багатодітній родині, порушені клопотання про розширення проїзної частини дороги в населеному пункті Черкаська Лозова, розрахунків за оренду земельного паю, повернення земельного наділу.
Ще одне із звернень стосувалось надання допомоги сім'ї загиблого військовослужбовця , який є Героєм Небесної Сотні. Дане питання голова райдержадміністрації  взяв під особистий контроль.

2015-05-05

08 травня 2015 року в Дергачівській районній державній адміністрації (м. Дергачі, пл. Перемоги 5а) відбудеться виїзний особистий прийом громадян заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Світличною  Ю.О          (з питань соціально-економічного розвитку територій, підвищення конкурентоспроможності регіону та інновацій; управління майном, приватизації, сприяння розвитку підприємництва та здійснення регуляторної політики; зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності; освіти та науки, науково-технічної діяльності, захисту прав інтелектуальної власності; побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв'язку; внутрішнього та зовнішнього ринків товарів, послуг, капіталів, роботи бірж, закупівель за державні кошти; обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, розвитку споживчого ринку, у тому числі торгівлі та побутового обслуговування населення; кредитування, валютних ресурсів, інвестицій, державного регулювання; реалізації законодавства з питань банкрутства підприємства; ціноутворення і формування тарифів (крім тарифів на житлово-комунальні послуги); стандартизації, метрології і сертифікації; демонополізації виробництва і розвитку конкуренції; надання адміністративних послуг населенню;).
Для попереднього запису на прийом звертатися до загального відділу апарату районної державної адміністрації, телефон 3-01-68.

2015-05-05

30 квітня 2015 року на базі Дергачівської гімназії №3 відбувся районний воєнно-патріотичний захід «Захисти Україну». В залі були присутні учні 9-11 класів кількох навчальних закладів, а саме: Малоданилівського ліцею, Дергачівського ліцею №2, Дергачівського НВК «ЗШ-ДЗ». На захід були  запрошені бійці полку «Азов», з якими відділ освіти райдержадміністрації тісно співпрацює. Солдати мали змогу розповісти про страшні та буремні події на Сході нашої держави. В своїх промовах Михайло Соколов - помічник народного депутата України командира полку «Азов» Андрія Білецького та Дмитро Лютий – лідер молодіжного крила полку «Азов» зауважили, що для того, щоб роздивитися історію полку повністю треба переглянути історію кожного бійця. На даний час полк «Азов» - потужна танкова частина, один з найдисциплінованих військових підрозділів національної гвардії.

2015-04-30

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 30 квітня 2015 року завершено посів ранніх зернових культур на площі 3031 га.
Продовжується посів пізніх культур. По сільськогосподарських підприємствах посіяно соняшнику 3925 га ( 69 % до запланованої площі посіву), цукрового буряку посіяно 767 га (278 %), льону посіяно 250 га (100 %), сої посіяно 200 га (21 %).
Розпочато посів кукурудзи на зерно на площі 630 га (20 % до запланованої площі посіву).
Із кормових культур посіяно 100 га однорічних трав та 245 га кукурудзи на силос.


Подождите...