Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 252

2015-07-06

У зв'язку з незадовільним станом абонентських поштових скриньок Укрпошта на чолі з Ігорем Ткачуком ініціювала звернення до всіх голів обласних державних адміністрацій України з приводу відновлення абонгосподарства в країні, яке, безумовно, є питанням державної ваги.
Останнім часом почастішали скарги від українців на поганий стан поштових скриньок в багатоквартирних будинках. Люди скаржаться як на технічний стан поштових скриньок, так і на їх відсутність. Також громадян турбує схоронність їхньої пошти, адже часто вони її просто не отримують внаслідок дій зловмисників. З цією проблемою також щоденно стикаються 34 тис. листонош Укрпошти.
Відповідно до статті 12 Закону України «Про поштовий зв'язок» місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах своїх повноважень мають всебічно сприяти ефективній діяльності та розвитку об'єктів поштового зв'язку на відповідних територіях.

2015-07-03

01 липня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 8 громадян. Порушувалися   питання надання матеріальної допомоги на лікування,  підключення домоволодіння до газопостачання, будівництва свердловини в приватному домоволодінні, надання роз'яснень щодо можливості користуванням громадянами орендованого водосховища, забезпечення прав і свобод громадян. Звернулися члени батьківського комітету одного з класів школи району в сприянні заміни  вікон.
Також було підняте питання стосовно незадовільної роботи Відділу Держземагентсва в Дергачівському районі Харківської області та інші.

2015-07-03

30 червня 2015 року в приміщенні Малопроходівського сільського Будинку культури відбулось засідання LХІІ сесії VI скликання Проходівської сільської ради на якій обговорювалось питання «Про розгляд пропозицій про добровільне об'єднання суміжних територіальних громад».
Участь у сесії взяли голова районної державної адміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Політуха О.О., віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Харківського регіонального Офісу реформ у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., депутати та члени виконавчого комітету Проходівської сільської ради.

2015-07-03

02 липня 2015 року відбулось спільне виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2015/2016 років у Дергачівському та Золочівському районах.
Захід пройшов під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненка Є.Д. за участю директора департаменту житлово-комунального господарства Магдисюка С.В., голови Дергачівської райдержадміністрації Політухи О.О., голови Золочівської райдержадміністрації Гуріна І.М., голови Дергачівської районної ради Бушева М.І., керівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, бюджетних закладів та установ, силових структур, управлінь та відділів райдержадміністрації.

2015-07-02

01 липня 2015 року у місті Дергачі відбулося урочисте відкриття Дергачівського місцевого Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Участь в урочистому відкритті закладу взяли голова райдержадміністрації Олександр Політуха, голова районної ради Михайло Бушев, начальник Дергачівського районного управління юстиції Харківської області Роман Бережний, начальник новоствореного Центру Лариса Страхова, представники адвокатських кіл, громадськість міста. «На сьогоднішній день в Україні створено 100 подібних центрів і дуже приємно, що наш район входить у це число.

2015-07-01

30 червня 2015 року в смт Слатине відбулись загальні збори мешканців смт Слатине та с. Солоний Яр щодо добровільного об'єднання територіальних громад Слатинської селищної ради з суміжними територіальними громадами.
Участь у зборах взяли голова районної державно адміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Політуха О.О., віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Харківського регіонального Офісу реформ у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., депутати, члени виконавчого комітету та мешканці Слатинської селищної ради.

2015-06-30

25 червня 2015 року в приміщенні Солоницівської селищної ради  відбулось засідання LXV сесії VI скликання Солоницівської селищної ради на якій обговорювалась пропозиція Пересічанського селищного голови щодо добровільного об'єднання територіальних громад Пересічанської, Вільшанської, Солоницівської селищних ради та Полівської, Протопопівської сільських рад в Пересічанську територіальну громаду з центром в смт Пересічне.
Участь у сесії взяли Полівський сільський голова, член Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Токаренко І.В., депутати та члени виконавчого комітету Солоницівської селищної ради.

2015-06-29

З 1 липня 2015 р. ПАТ «Харківгаз» за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (Далі - НКРЕКП) - Постановою №1587 від 21.05.2015 р. анульовано дію ліцензії щодо надання послуг з газопостачання  всім категоріям споживачів.
Для побутових споживачів, що проживають у Харківській області гарантованим постачальником газу з 1 липня 2015 р. згідно рішення НКРЕКП - Постанови №1588 від 21.05.2015 р. призначено підприємство  ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ».

2015-06-29

Дергачівська районна державна адміністрація та відділення прикордонної служби «Гоптівка» Харківського прикордонного загону інформує:
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим» Дергачівський район входить до переліку міст і районів, у межах території яких можуть бути встановлені контрольовані прикордонні райони.
З метою встановлення осіб, які незаконно перебувають на території України, а також таких, що ухиляються від проходження строкової військової служби та призову під час мобілізації, мешканцям Дергачівського району необхідно постійно мати при собі посвідчення особи (паспорт, військовий квиток), та пред'являти їх на вимогу працівникам міліції, прикордонної служби (пункт 10 вищевказаної Постанови) та військовослужбовцям військового комісаріату при проведенні оповіщення. У разі відсутності документів громадянин може бути затриманий до встановлення особи згідно чинного законодавства України.

2015-06-26

Дорогі земляки!
28 червня ми відзначаємо 19-ту річницю з дня прийняття Конституції  України. Це основоположний, базовий документ нашої держави, в якому закріплені права та свободи кожного громадянина.
Широко відомий той факт, що українська Конституція визнана однією з найбільш демократичних і прогресивних у світі. Тому головним для всіх нас залишається питання дотримання Основного Закону, поваги до нього з боку кожного громадянина нашої країни.
У Харківській області ми робимо все від нас залежне для того, щоб права громадян України та інших держав чітко дотримувалися. Головн іцілі, на досягнення яких зараз направлені всі зусилля державної влади на Харківщині, - це безпека, стабільність і розвиток регіону.
В області стартували місцеві реформи, які торкнуться всіх сфер життя - освіти і науки, промисловості, роботи агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства. Великі зусилля прикладаються для розвитку та оновлення інфраструктури: ми відновлюємо ключові дороги, що з'єднують  райони з обласним центром, активно розвиваємо енергозберігаючі технології.
В останні місяці до Харківської області вдалося повернути масові заходи та спортивні змагання. Іноземні делегації виявляють великий інтерес до економіки нашого регіону, зустрічі з потенційними інвесторами проходять регулярно і дають результати. Я переконаний, що зараз Харківщина впевнено стала на шлях творення та розвитку.
Вітаю всіх з Днем Конституції України. Бажаю миру, добра та взаєморозуміння.

 

Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                               Ігор Райнін

 

2015-06-26

Шановні земляки!
Прийміть найщиріші вітання із державним святом - Днем Конституції України!
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, як гарант незалежності і соборності України, її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
Нехай глибокими та чистими будуть джерела Ваших надій та сподівань.
Нехай Ваша натхнена праця, високий професіоналізм, ерудиція, наполегливість сприяють зміцненню і процвітанню нашої незалежної держави.
Миру Вам, земних щедрот, здоров'я достатку і радості.

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            О.О.ПОЛІТУХА

2015-06-25

24 червня 2015 року головою районної державної адміністрації  Політухою О.О. проведено виїзний прийом громадян на території Слатинської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 9 громадян. Порушувалось питання ремонту дороги Дергачі-Козача Лопань, приватизації земельної ділянки, відвід стічних вод по вул. Герцена, роботи апарату ультразвукового дослідження, сприяння ремонту даху, благоустрій території селищної ради.  Також звернулася мешканка селища стосовно надання роз'яснення щодо отримання довідки розрахунків газопостачання за рік. З пропозицією про удосконалення перетину кордону на контрольно-пропускному пункті «Гоптівка» звернувся голова ветеранської організації.

2015-06-24

17 червня 2015 року засуджені та співробітники Дергачівської виправної колонії (№109) розпочали роботу з ремонту приміщення Солоницівського дошкільного навчального закладу, ясла-садок «Веселка», що розташований поблизу установи. Заплановано провести роботи з демонтажу та заміни підлоги, кладки опор підпільників, гідроізоляції фундаменту фасаду будівлі.

2015-06-23

Шановні державні службовці Дергачівщини!
Сердечно вітаю Вас із професійним святом -Днем державної служби!
Висловлюю найщиріші слова подяки усім державним службовцям, які з повною віддачею працюють на благо жителів Дергачівського краю.
Працювати в державних органах, забезпечувати виконання завдань і функцій держави - відповідальна справа, від виконання якої залежить успіх політичних, економічних та соціальних перетворень, благополуччя людей, їх відношення до влади.
Упевнений, що запорукою успішного виконання поставлених завдань будуть професіоналізм, старанність, завзяття та практичний досвід, які й надалі будуть слугувати людям.
З особливим теплом хочеться подякувати за сумлінну та наполегливу працю ветеранам, які більшу частину свого життя присвятили державній службі та зараз перебувають на заслуженому відпочинку.
Щіро бажаю вам і вашим родинам світлих життєвих обріїв, добра та щастя, міцного здоров'я та задоволення від такої почесної праці.
Нехай поруч з вами завжди будуть талановиті однодумці та колеги, вірні друзі.

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                   О.О. ПОЛІТУХА

2015-06-23

Дорогі державні службовці Дергачівської районної державної адміністрації!
Голова районної ради М.І.Бушев та виконавчий апарат районної ради від щирого серця вітає вас з професійним святом – Днем державної служби!
У всі часи довіра до влади починається з державного службовця, який є посередником між державою та суспільством.
Ви, дорогі колеги, є найближчими за всіх до населення. Вам доводиться доносити політику держави та Президента України, вислуховувати побажання громадян і всіляко сприяти вирішенню їх нагальних питань. На ваших плечах лежить ноша відповідальності за впровадження та реалізацію найважливіших напрямів розвитку нашого району. Саме тому, ви та ваша відповідальна робота заслуговують на глибоку повагу та пошану. 
Шановні працівники районної державної адміністрації, від усього серця бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, достатку, добра і сімейного затишку. 
Професійних здобутків, натхнення і успіхів вам у нелегкій і благородній справі – служінню людям!

З глибокою повагою,
голова районної ради Михайло БУШЕВ та виконавчий апарат районної ради


Подождите...