Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 248

2015-09-01

01 вересня в навчальних закладах району відбулись святкові заходи з нагоди Свята першого дзвоника.
В урочистих заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Політуха О.О., голова районної ради Бушев М.І., перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б, керівник апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д., депутати районної ради та керівники районних служб.

2015-09-01

Достойно представили  Дергачівський район вихованці ДЮСШ «Колос» дитяча команда ФК «Дергачі» на міжнародному турнірі «Пам'яті Олександра Козаченко», який проходив з 16 по 24 серпня  в м. Іллічівськ (Одеської обл.).
Наші хлопчаки стали єдиною командою, яка представляла на змаганнях східний регіон, та ще й таке невеличке містечко з сільською ДЮСШ. А змагались хлопці з командами столиці України,  школами професійних футбольних клубів та міст «мільйонників» (всього 10 команд-учасниць).
Сам турнір проходив в портово-курортному містечко, яке вдвічі всього більше за наші Дергачі, але спортивна база налічує чудовий Палац спорту з залами та двома басейнами, а також більше десятка сучасних стадіонів при загальноосвітніх школах з футбольними синтетичними полями (40 х60 мта декілька 90х 60м), біговими тартановими доріжками, баскетбольними та волейбольними майданчиками.  Нами все це було прийнято з неприхованою заздрістю та захопленням. В наш район хоча б третину такої бази.

2015-08-31

01 вересня 2015 року з 10 год. 00 хв. до 12 год. 00 хв. у приміщенні Відділу Держгеокадастру у Дергачівському районі Харківської області за адресою: м. Дергачі, пл. Перемоги 2, 2-й поверх, відбудеться виїзний прийом громадян в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Оберемка Є.А. з питань земельних відносин.
Попередній запис по тел. 2-06-02 або за адресою: пл. Перемоги 2,
м. Дергачі.

2015-08-28

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації аграрії району продовжують збирання круп'яних  культур (проса та гречки), а також закладку силосу.
Станом на 28.08.2015 р  обмолочено 569 га проса, що складає 75% до площі збирання, намолочено 1775 тонн при середній урожайності 31 ц/га. Гречки обмолочено 158 га (68 % до площі збирання), намолочено 209 тонн при середній урожайності 13 ц/га.
Накошено і закладено на зиму  для годівлі худоби 6903 тонни кукурудзи на силос (150 % до потреби).
Водночас із збиранням пізніх культур продовжуються роботи по підготовці грунту для  посіву озимих зернових культур під урожай 2016 року. Підготовлено 6,9 тис га, що становить 81% до запланованих площ.
Завершено посів озимого ріпаку на площі 865 га.

2015-08-28

28 серпня 2015 року в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району з порядком денним:
1. Про підсумки економічного і соціального розвитку Дергачівського  району та хід виконання пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації за І півріччя 2015 року.
2. Про підготовку загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року 2015 – 2016 років та формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району.
3. Про реалізацію норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
4. В порядку контролю:
Протокольний розгляд:
Про виконання «Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 – 2016 роки».
5. В порядку контролю:
Протокольний розгляд:
Про стан роботи зі зверненнями  громадян  за І півріччя 2015 року.
6. Протокольний розгляд:
Про стан роботи з охорони та умов праці, а також профілактики невиробничого травматизму.

2015-08-27

27 серпня 2015 року в актовому залі Дергачівської гімназії № 3 відбулась «Серпнева конференція педагогічних працівників району 2015 року», основною темою якої було «Формування морально-духовних цінностей особистості як основи людиноцентризма».
Освітяни району зібралися, щоб підвести підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти за 2014/2015 навчальний рік та окреслити пріоритетні завдання освіти Дергачівщини на 2015/2016 навчальний  рік.
Серед почесних гостей були присутній голова районної державної адміністрації Політуха О.О., заступник голови районної ради Желтобрюх В.В. та професор ХДЗВА, член Національної спілки письменників України Чумак М.І.
У своєму виступі з вітальним словом голова райдержадміністрації Олександр Політуха наголосив, що для педагогічних колективів району робота у напрямку патріотичного виховання дітей та прагнення до європейського рівня освіти має стати пріоритетним. 

2015-08-26

26 серпня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Протопопівської сільської ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшла  громада, яка підняла питання водопостачання та електропостачання в селі.
На прийомі були присутні представники сільської ради. Питання було взято під особистий контроль керівництва.

2015-08-25

Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації з 15 липня по 15 вересня 2015 року проводиться конкурс на отримання безвідсоткового мікрокредиту за рахунок коштів обласного бюджету серед суб'єктів малого підприємництва Харківської області в розмірі від 25 до 50 тис. грн. строком до 1 року, від 50 до 100 тис. грн. - строком до 2 років. Мікрокредити надаються для виробництва, переробки і збуту виробленої продукції, придбання техніки, обладнання, інноваційних та енергозберігаючих технологій, будівництва і реконструкції виробничих приміщень, надання послуг, у тому числі у сфері зеленого туризму. 

2015-08-21

Шановні земляки!
Вітаю вас із головним святом нашої країни - Днем Незалежності України. Нашій державі виповнюється 24 роки, і в ці дні варто згадати про те, як багато праці, сил і душевних прагнень було покладено поколіннями наших предків для того, щоб ми могли жити у власній країні. Починаючи з часів Київської Русі, українці завжди прагнули жити в демократичній, європейській державі, і нам зараз випав шанс втілити в життя цю мрію.
Безумовно, будівництво держави - процес тривалий, він вимагає зусиль з боку всього суспільства і кожного окремо взятого українця. Але вже зараз можна сміливо говорити про те, що Україна стоїть на тому шляху, до якого прагнула завжди, - шляху європейської демократії. І кожен із нас може і повинен зробити все від нього залежне, щоб наша держава безперестанку рухалося по цьому шляху - тільки вперед.
Останні два роки були не самими простими для нашої країни і для нашого регіону, але ми витримали всі труднощі, не зійшли зі свого шляху, ми розвиваємося та рухаємося у вірному напрямку. За цей час ми загартували свій дух, згуртувалися, зміцнили віру в краще майбутнє для України. Наша сила - в нашій єдності.
У цей день я хочу привітати всіх із тим, чого нам уже вдалося досягти, і побажати не зупинятися ні на хвилину: працювати, будувати і розвивати Україну. Переконаний, що справжні патріоти - це, в першу чергу, люди, які щоденною працею створюють сьогодення та майбутнє своєї країни. Зі святом, дорогі земляки! Добра вам, щастя і мирного неба над головою!

Голова Харківської обласної державної адміністрації                            Ігор Райнін.

2015-08-21

Шановні дергачівці!
Сердечно вітаю вас із національним святом нашої державності — Днем незалежності України!
Ця визначна дата започаткувала нову епоху в житті нашої країни, законодавчо закріпила вікові прагнення народу до національного відродження, духовної свободи та економічного зростання.
Зараз перед нашим суспільством постали виклики, які перевіряють на міцність прагнення українського народу до самостійності та незалежності. Україна переживає найважчі дні своєї історії в протистоянні з силами, що посягають на суверенітет держави. В цей час, саме, і викарбовується усвідомлення народу, що тільки в єдиній незалежній і суверенній країні є майбутнє української нації.
Від усієї душі зичу вам міцного здоров'я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах заради процвітання незалежної України.
Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації
                                                            О.О.ПОЛІТУХА

2015-08-21

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації аграрії району розпочали збирання круп'яних  культур (проса та гречки), а також закладку силосу.
Станом на 21.08.2015 р  обмолочено 285 га проса, що складає 37% до площі збирання, намолочено 1147 тонн. Найвищу  урожайність цієї культури отримали в С(Ф)Г «Промінь» (голова  Небоженко В.А.) - 54 ц/га, що в 2,5 рази  більше, ніж в середньому по господарствах Харківської області.
Накошено і закладено на зиму  для годівлі худоби 3404 тонн кукурудзи на силос (74% до потреби).
Водночас із збиранням пізніх культур продовжуються роботи по підготовці грунту для  посіву озимих зернових культур під урожай 2016 року. Підготовлено 6,0 тис га, що становить 71% до запланованих площ.
Посів озимого ріпаку проведено на площі 579 га з одночасним внесенням мінеральних добрив.

2015-08-20

19 серпня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. за участю радників райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 12 громадян. Більшість питань були соціального характеру: отримання санаторно -  курортних путівок, оформлення субсидії, стягнення аліментів, матеріальної допомоги, отримання житла, соціальної виплати, як багатодітній родині. Також порушувалися питання підключення домоволодіння до електропостачання та земельні питання.

2015-08-14

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 14.08.2015 року в районі завершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур.
Господарства району обмолотили 12785 га ранніх зернових та зернобобових культур, намолотили 41559т, що на 5529 т більше показника минулого року. Середня урожайність склала 33 ц/га (у 2014 році – 38,4 ц/га).
Озимої пшениці обмолочено 8638га, намолочено 30925т, середня урожайність склала 36ц/га.
Урожайність ярого ячменю склала 26 ц/га, вівса – 24 ц/га, гороху – 22ц/га.

2015-08-13

12 серпня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено виїзний прийом громадян на території Полівської сільської ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 5 громадян. Порушувалися питання нарахування пенсії, ремонту дитячого садка, рекультивації сміттєзвалища, встановлення меж земельної ділянки та житлове питання.
На прийомі були присутні представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. Питання, що потребують детальнішого вивчення, голова райдержадміністрації взяв під особистий контроль.

2015-08-13

12 серпня 2015 року на Дергачівщину з робочим візитом завітав  народний депутат України, радник міністра юстиції Дроздик Олександр Валерійович. Народний обранець зустрівся з головою райдержадміністрації Олександром Олександровичем Політухою, відвідав Центр надання адміністративних послуг при Дергачівській райдержадміністрації.
Під час роботи він обговорив питання у сфері реєстрації прав на нерухоме майно, ознайомився з роботою Центру та готовністю працювати в режимі фронт-офісу.
У розмові з головою райдержадміністрації народний депутат зауважив, що послуги, повинні надаватися суб'єктам звернень якісно та доступно відповідно до державних стандартів та діючого законодавства України.


Подождите...