Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 244

2015-12-03

02 грудня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 10 громадян.  Більшість питань були соціального характеру: надання матеріальної допомоги після пожежі, отримання санаторно-курортної путівки, реєстрації в домоволодінні. Також порушувалися питання  підключення домоволодіння до газопостачання, неналежної якості електропостачання, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. 

2015-12-02

01 грудня 2015 року в залі засідань районної ради відбулася І сесія Дергачівської районної ради VII скликання. Під час пленарного засідання першої сесії Дергачівської районної ради VII скликання було обрано Лазарєва Геннадія Юрійовича (політична партія «Відродження») головою Дергачівської районної ради.

2015-11-30

Шановні працівники та ветерани органів прокуратури!
Щиро вітаю Вас із професійним святом - Днем працівників прокуратури!
Вам довірено стояти на варті інтересів держави, боротися з порушеннями закону і порядку, оберігати життя і спокій наших громадян. Народ України по праву пишається справжніми професіоналами, які гідно виконують свій обов'язок.
Користуючись нагодою хочу побажати усім Вам творчого натхнення та нових досягнень у становленні громадянського суспільства, зміцнення державності, розвитку України як демократичної, соціальної та правової держави.
Бажаю Вам і Вашим близьким та рідним міцного здоров'я, щастя, особистого та родинного благополуччя, життєвої мудрості, миру та злагоди у всіх справах на благо нашої незалежної України.


Голова районної
державної адміністрації                                                                                      ПОЛІТУХА О.О.

2015-11-30

27 листопада 2015 року у залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання колегії райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації  Політухи О.О. з порядком денним:
1. Про підсумки економічного і соціального розвитку Дергачівського району за 9 місяців 2015 року і завдання до кінця року.
2.  Про хід створення в районі об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Протокольний розгляд:
3. Про стан виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.

На засіданні колегії райдержадміністрації були присутні: сільські, селищні, міський голови, керівники комунальних підприємств, відповідних служб району.

2015-11-28

Шановні жителі Дергачівського району!
В ці дні ми вшановуємо пам'яті жертв голодоморів.
Ця трагічна сторінка залишається незагоєною раною в історії нашого народу. Пам'ять про мільйони втрачених життів, біль сотень тисяч родин об'єднує більшість громадян України, які щороку в четверту суботу листопада запалюють свічку пам'яті та приходять до пам'ятних знаків у своїх містах, селищах і селах. Ця пам'ять сприяє суспільній злагоді та порозумінню між людьми, об'єднаними спільним болем за минулим і надією на майбутнє.
Ми закликаємо всіх людей доброї волі — незалежно від релігійної, національної, політичної приналежності — розкрити духовний потенціал та утвердити в суспільстві принципи любові, справедливості, поваги й шани. Єднання суспільства навколо духовних ідеалів, громадська самоорганізація та взаємна підтримка — добрий захист в умовах політичних та економічних криз.
Особливо ж звертаю свій заклик до тих, хто має авторитет і повагу людей, мудрість та життєвий досвід: об'єднаймо свої зусилля для служіння українському народу!
Віддаючи шану мільйонам жертв, ми творимо майбутнє, якого вже ніхто нас не позбавить.
Вклонімося усім тим, хто став жертвою голодоморів, та запалімо поминальні свічки. Нехай світла пам'ять про них назавжди лишається у наших серцях!
Мирного неба, добра і злагоди усім, хто живе на нашій щедрій і благословенній землі.

  

Голова районної
державної адміністрації                                                                                     ПОЛІТУХА О.О.

2015-11-28

Шановні земляки!
У останню суботу листопада ми традиційно згадуємо жертв найстрашнішої трагедії в історії українського народу – Голодомору 1932-33 років. У історію Харківської області ті події вписані чорним рядком, адже на території нашого регіону загинуло чи не найбільше людей.
Дуже важливо сьогодні, щоб усі ми усвідомлювали – події 1932-33 років не були випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українство хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити. Правду про Голодомор кілька десятиріч замовчували та викривляли. Проте вона жила в пам'яті тих, хто пережив цю трагедію, у творах українських письменників, що не злякалися писати правду тоді, коли за це можна було заплатити своїм життям. Ця пам'ять жива й досі, і наше завдання в тому, щоб про Голодомор знали й прийдешніпокоління.
Довгі роки уже за часівнезалежностіУкраїни траурна хода в день пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років у Харкові проходила повзвулиці, що носили імена тих, хтовлаштувавцей геноцид. Цебуланадзвичайнанеповага до пам'яті тих, хтозагинув. Але сьогодні з упевненістюможнаговорити: справедливість поновлено. ВулиціХаркова та іншихмістобластібільше не носитимутьімендіячівкомуністичного режиму.Ми більш не прославлятимемо тих, хтовинищувавукраїнство.
У цей день закликаю усіх пом'янути жертв геноциду українського народу та запалити у вікнах своїх домів свічки пам'яті на знак скорботи.
Вічна шана і незгасна пам'ять жертвам Голодомору!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                         Ігор Райнін

2015-11-26

25 листопада 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Козачолопанської  селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшли мешканці громади. Порушувалися питання капітального ремонту системи опалення початкової школи та дошкільного закладу, встановлення огорожі в дитячому садку, ремонту дороги, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян.
На прийомі були присутні керівники служб району та представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2015-11-21

Дорогі земляки!
Щиро вітаю вас із Днем Гідності та Свободи!
Це нове свято в календарі нашої країни, проте воно є одним із найважливіших. Саме в цей день розпочалися події, що продемонстрували всьому світу справжніх українців – гідних, сильних духом, волелюбних та небайдужих.
21 листопада 2013 року на Майдані в Києві розпочався новий етап історії України. Ми чітко визначилися з пріоритетами в розвитку країни – прагненням будувати європейську демократичну державу, де суспільна думка є головним чинником перетворень. І ми йдемо цим шляхом. Можливо, не завжди рух у завданому напрямку є прямолінійним та майже ніколи він не є простим. Проте впевнений, ми переборемо всі труднощі та досягнемо своєї мрії.
21 листопада ми ще раз відчуваємо, якою цінністю є свобода та якою ціною вона нам дісталася. У цей день ми згадуємо всіх героїв, що поклали своє життя задля майбутнього України. Це і Герої Небесної сотні, чиї імена, певен, скоро будуть увічнені в назвах вулиць та площ Харківщини. Це й наші воїни, що зараз захищають спокій країни на сході.
Вітаю усіх із святом гідності, волі та свободи та бажаю віри,готовності невпинно працювати задля реалізації мрій, наснагита мирного неба над головою.


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                               Ігор Райнін

2015-11-21

Шановні дергачівці!
Президент України Петро Порошенко підписав указ про щорічне відзначення 21 листопада Дня Гідності та Свободи. Це свято демократії, торжество всіх ідеалів патріотизму та почуття національної гідності.

Для кожного громадянина настав час усвідомити себе повноцінним господарем цієї держави – вимогливим до влади, не пасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту, наведення елементарного порядку у своєму сусідському середовищі і для плекання доброго ставлення до кожної людини.
У цей знаменний і величний день з гордістю можна говорити, що українці – це народ, який заслуговує поваги світової спільноти. Адже ми разом довели, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи!
Тож щиро вітаю всіх з Днем Гідності та Свободи. Бажаю, щоб здійснилася закладена славетними історичними подіями велична мета сучасності – успішна розбудова економічної, духовно багатої, вільної і демократичної України!
Будьмо гідними нащадками борців за свободу України!

 

Голова районної
державної адміністрації                                                                О.О.ПОЛІТУХА

2015-11-18

Нагородити Олега Тронова медаллю «За врятоване життя» - з такою пропозицією до керівника держави звернувся голова ХОДА.
«25-річний Олег Тронов під час пожежі у гуртожитку селища Солоницівка врятував півторарічного хлопчика. Щоб винести дитину з палаючого приміщення, хлопець стрибнув з даху будівлі на дах балкону, де від пожежі рятувалися четверо людей. Він зміг підняти дитину на дах будівлі, чим врятував їй життя. Вважаю, що такий вчинок гідний високої нагороди, саме тому звернувся до Президента України Петра Порошенка з відповідним клопотанням», - пояснив Ігор Райнін.

2015-11-16

З метою підвищення якості адміністративних послуг, покращення їх доступності для громадян та удосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг Харківська обласна державна адміністрації запроваджує «гарячу лінію якості адміністративних послуг».
Звернувшись на гарячу лінію, Ви зможете отримати кваліфіковану консультацію спеціаліста, повідомити про недоліки в роботі центрів надання адміністративних послуг, висловити свої пропозиції щодо їх оптимізації.
ТЕЛЕФОННИЙ НОМЕР «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ» (057) 705-06-51

2015-11-15

Шановні аграрії Дергачівського району!
Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників сільського господарства.
Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів, які щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігають багато століть нашу благодатну ниву.
Висловлюю шану і подяку всім, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу району – хліборобам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва – всім, чиє життя невід'ємно пов'язане із сільськогосподарським виробництвом.
Щиро дякую вам, працівники сільського господарства, за любов до землі, мудрість і витримку.
У ці святкові дні зичу вам і вашим родинам міцного здоров'я, благополуччя, злагоди, гарної погоди і наснаги на нові звершення.
Нехай щедро колоситься хліборобська нива, а серця сповнюються надіями на краще майбутнє.

 

З повагою,
Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                               І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2015-11-09

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва!
Прийміть найщиріші вітання та найкращі побажання з нагоди вашого професійного свята! Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим примножуєте велич рідного краю!
Працівники клубних установ, викладачі музичної школи, бібліотекарі, фахівці музейної справи дарують людям радість, наповнюють наші душі світлими почуттями, навчають розуміти прекрасне, любити рідний край, пісню і танець свого народу та мати від цього задоволення.
Вітаючи вас зі святом, зичу усім вам довголіття і здоров'я, щастя, добробуту і благополуччя в родинах, творчих успіхів і достатку. Нехай у праці та в ділах вас завжди супроводжують хліборобська пісня та творче натхнення.


З повагою,
Перший заступник голови районної
державної адміністрації                                                                              І.Б.ГАПЛЄВСЬКА

2015-11-06

Нагадуємо вам, що триває передплата на періодичні видання на 2016 рік.
Строки передплати на 2016 рік на місцеві та районні видання закінчуються 18 грудня 2015 року. Передплата здійснюється за готівковим та безготівковим розрахунком.

2015-11-05

04 листопада 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 5 громадян.  Порушувалися   питання надання матеріальної допомоги на лікування, підключення домоволодіння до газопостачання, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, забезпечення водопостачанням, земельні питання.
На прийомі були присутні керівники служб району та представники органів місцевого самоврядування. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. 


Подождите...