Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 241

2016-02-18

19 лютого о 12.00 у глядацькій залі районного Будинку культури за участю керівництва районної державної адміністрації та районної ради, волонтерських організації району відбудеться районний захід присвячений другій річниці вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
У програмі: виступи гостей; тематичний концерт; перегляд документального фільму «Зима у вогні».

2016-02-17

17 лютого 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло 5 громадян. Порушувалися питання комунального напрямку, зокрема: електропостачання, відновлення радіозв'язку, благоустрою доріг. Також були порушені питання отримання матеріальної допомоги, надання роз'яснень стосовно призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, організації спортивних заходів в Дергачівському районі.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2016-02-15

Шановні учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти!
Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.
Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів.
Схиляю голову перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся.
Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.
Бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров'я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.

 

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                           Олександр Політуха

2016-02-12

10 лютого 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Солоницівської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 5 громадян, які порушували питання житлово-комунального господарства, роботи газового господарства, маршруту шкільного автобуса, отримання матеріальної допомоги.
Для вирішення піднятих питань та надання роз'яснень на прийомі були присутні представники служб району, представники органів місцевого самоврядування та представники райдержадміністрації.

2016-02-08

На виконання доручення голови Харківської ОДА № 2017/10 від 14.01.2016 року «Про недопущення загострення рибогосподарської ситуації і загибелі риби» сектор цивільного захисту Дергачівської райдержадміністрації просить вжити заходів щодо недопущення загострення рибогосподарської ситуації і загибелі риби у водоймах, встановлення постійних спостережень за її зимівлею, зокрема здійснення постійного контролю за вмістом розчиненого кисню у водних об'єктах рибогосподарського призначення. 

2016-02-05

Шановні колеги!
Рада голів державних адміністрацій у рамках співпраці з Американською Комерційною Службою, яка є представником Департаменту Торгівлі США при Посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні, інформує про можливість для українських компаній-імпортерів отримати допомогу у пошуках партнерів зі США.
Місія Американської Комерційної Служби (АКС): допомогти українським компаніям імпортерам виявити ділові можливості у США, знайти найкращих постачальників у США,  та сприяти імпорту американських товарів і послуг до України.

 

2016-02-03

03 лютого 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшла мешканка м. Дергачі стосовно роз'яснення нарахувань пенсії чоловіка. Питання було уважно розглянуто та надано вичерпне роз'яснення начальником Дергачівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України.
На прийомі був присутній кореспондент районної газети «Вісті Дергачівщини».

2016-02-01

З початком  опалювального  сезону  населення України почало активно  користуватись житловими субсидіями. За даними Мінсоцполітики станом на сьогодні вже більше 5 млн. сімей отримують субсидії і з кожним днем їх кількість збільшується. Держава забезпечує надійну підтримку сім'ям, які не спроможні самостійно оплачувати вартість комунальних послуг.
Однак серед субсидіантів поширюється хибна інформація щодо обов'язковості «випалювання» всього обсягу природного газу та користування у повному обсязі інших комунальних послуг (холодної води, електроенергії, тощо), на які надається субсидія.

2016-01-25

ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ ЦЕ:
- гарантія стабільного грошового забезпечення (оплати праці). Рішення МО від 31.12.15р.№248/3 з/п солд-серж 7-8тис.грн.; мол.оф.скл. 8-9тис.грн.; ст.оф.скл. 9-12тис.грн.
- додаткові грошові виплати та винагороди (допомога на оздоровлення, підйомна допомога, матеріальна допомога для вирішення соціальних питань тощо);
- вільний вибір місця та умов служби по всій території України;
- перспектива кар'єрного росту;
- військова служба у миротворчих підрозділах за кордоном;
- якісне безкоштовне медичне обслуговування;
- можливість отримання заочної вищої освіти під час служби, в т.ч. за рахунок Міністерства оборони (після підписання другого контракту);
- щорічна відпустка від 30 до 45 днів;
- додаткові відпустки (для навчання, творчі, соціальні, інші згідно Закону);
- безкоштовне харчування в обід (або компенсація), триразове харчування в добовому наряді;
- право на отримання безкоштовного житла;
- право на пенсію після 25 років вислуги;
- інші соціальні гарантії встановлені Законами;
- служба зараховується до загального страхового стажу, стажу державної служби;
- віком від 18 до 60 років.
АДРЕСА: м. Дергачі, вул. Петровського, 17, тел. (05763) 2-08-11

2016-01-22

Шановні земляки!
22 січня наша країна відзначає значущу і повну символізму подію. У цей день в 1919 році на багатолюдному мітингу перед Софією Київською було проголошено історичний Акт злуки.
Цей документ ознаменував довгоочікуване об'єднання двох частин українського народу, які змушені були жити, позбавлені власної державності, у складі сусідніх імперій. Акт злуки майже 100 років тому окреслив географічні та ментальні контури єдиної України.
Сьогодні перед нами стоїть завдання зберегти країну, про яку мріяли покоління наших предків. І Харківська область знаходиться на передньому рубежі боротьби за цілісність і безпеку України. Переконаний, що ми впораємося зі своєю місією, і в мирному Харкові будуть завжди майоріти синьо-жовті прапори.
Дорогі земляки, цей день - ще один привід усвідомити цінність того, що у нас є. Цінність єдиної країни, вільної, сильної і прекрасної у своєму культурному розмаїтті. Я вітаю вас з Днем Соборності України і бажаю добра, миру і віри в гідне майбутнє рідного краю.


Голова Харківської обласної державної адміністрації                                             Ігор Райнін

2016-01-22

Дорогі земляки!
Вітаю Вас з одним із найважливіших національних свят – Днем Соборності України!
Урочистий акт єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки став символом віковічного прагнення нашого народу жити у єдиній, соборній та незалежній державі.
Відзначення цієї історичної події має не лише внутрішньоукраїнський, а й зовнішній характер. Віддаючи шану минулому, ми доводимо всьому світові, що Україна є цілісною соборною державою, а українці – єдиний народ.
Ідея соборності, яка має глибокий символічний зміст, нині набуває нових відтінків та барв. Відродження єдиної Української державності, яке розпочалося з 22 січня 1919 року, на жаль, нам знову доводиться відстоювати. Більше того, сьогодні український народ знаходиться на передовій боротьби за такі європейські цінності, як свобода, гідність, суверенітет і демократія. Задля єднання суспільства довкола ідеї зміцнення державності українські герої, жертвуючи здоров'ям, дивлячись у вічі смерті, їдуть на Донбас. Ми боронимо рідну землю від агресора, ціною життя цвіту нації здобуваємо мир. Ми стали на шлях реформ, що перетворять Україну на сильну європейську державу. Тому, аби пройти усі виклики сьогодення, дорогі земляки, нам потрібно бути консолідованими, мудрими, мужніми та виваженими у своїх діях.
Нехай же в цей урочистий день повсюди панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за свою країну.
Нехай День Соборності України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу.
Вітаючи вас з Днем Соборності України, бажаю всім миру й злагоди, доброго здоров'я, щастя, мудрості і подальших творчих звершень на благо майбутнього нашої Батьківщини.
Тож нехай розум, воля та любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання України, надійної запоруки добробуту та щасливого життя нашого народу.
Зі святом Соборності Вас!
Слава Україні!

  

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                              Олександр Політуха

2016-01-22

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.
22 січня 2015 року в м. Дергачі з нагоди Дня Соборності України відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку на знак вшанування усіх загиблих борців за волю та незалежність України.

2016-01-20

20 січня 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 6 громадян.  Порушувалися питання призначення субсидії, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, земельні питання.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації. 

2016-01-18

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
20 січня 2016 року о 14 годині 25 хвилині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи».

2016-01-16

19 січня за новим стилем у православних церквах (6 січня — у католицьких) відмічається Хрещення, або Богоявлення — день, присвячений згадці про Хрещення Ісуса Христа у водах Йордану. В православній церкві воно входить до числа великих Двонадесятих неперехідних свят. Напередодні свята, 18 січня, встановлений суворий піст. А саме свято Хрещення Господнє — одне з найдавніших свят християнської церкви. Його встановлення відносять ще до часів апостолів. Давня назва свята — «Єпіфанія» — явлення, або «Теофанія» — Богоявлення. З графіком проведення обрядів водоосвячення на водоймищах Дергачівського району можна ознайомитись тут.


Подождите...