Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 239

2016-03-18

21 березня 2016 року в Дергачівському районі стартує щорічна всеукраїнська акція "За чисте довкілля". Наймасштабніше прибирання - день благоустрою територій населених пунктів - запланована на 16 квітня 2016 року.
З 21 березня 2016 року по 30 травня 2016 року будуть проводитися заходи щодо забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих звалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, очищення від сміття лісосмуг, берегів водойм і т.п., будуть висаджуватися дерева та квітники.

2016-03-16

16 березня 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло двоє громадян. Порушувалися питання отримання тимчасового опікунства онука  та безкоштовного перевезення членів садового товариства.
На прийомі були присутні керівники служб та відділів райдержадміністрації району. На порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2016-03-16

З метою проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо діючих механізмів державного стимулювання проведення заходів з енергоефективності та енергозбереження, райдержадміністрацією 25 березня 2016 року о 10-00 год в залі засідань (майдан Перемоги,5-А, 2-й поверх), за підтримки Українського союзу промисловців і підприємців, компаній-виробників енергоефективного обладнання і матеріалів, Міжнародної фінансової корпорації та представників банків буде проведено семінар на тему : «Впровадження енергоефективних заходів та відбір проектів в житлових будівлях».
Запрошуємо бажаючих прийняти участь  у зазначеному заході. 

2016-03-16

Сьогодні роботодавці віддають перевагу працівникам, які мають якісні професійні знання, вміють працювати в команді, швидко сприймають нововведення, вчасно виконують свою роботу та готові розвиватися.
Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує Вам безкоштовну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за 26 професіями.
В процесі навчання використовуються новітні технології та сучасне обладнання, вік та попередня кваліфікація не мають значення. Набір груп здійснюється протягом всього календарного року. 

2016-03-14

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок в соціально-економічний розвиток Дергачівського району за підсумками роботи у 2015 році:
1. Визначено кращими та нагороджено Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради з врученням цінного подарунку і розміщенням їх фото на районній Дошці пошани наступні трудові колективи:
колектив стаціонару комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» (заступник головного лікаря з медичної частини Бережна Світлана Григорівна).

2016-03-12

За церковною та народною традиціями на тижні, що минає,  в Україні святкують Масляну. Свою назву цей тиждень запозичив у назв страв, які прийнято готувати протягом цього періоду. В селах та містечках збереглись традиції широкого та веселого народного гуляння. Цей тиждень символізує проводи зими та зустріч із весною, а, значить, дає надію на оновлення, на продовження життя.
З сонячним святом вас, дорогі друзі! З масницею! Хай завжди будуть поруч найдорожчі і близькі люди. Нехай все життя вас оточує любов - така ж солодка, як найсмачніший мед, і така ж гаряча, як масляничне багаття.
Зичу, аби ваші надії та сподівання здійснились, а плани на майбутнє були оптимістичними, як сама Весна.
Останній день Масляної — Прощена неділя. Тож, давайте за християнським звичаєм попросимо один у одного прощення, очистимо наші душі від темних почуттів та тривог, спаливши разом з опудалом Зими усі негаразди минулого року.
Нехай прийдешня весна і увесь рік будуть вдалими і щасливими!


Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                  Олександр Політуха 

2016-03-11

Увага! Увага! Веселі гуляння!
Від душі вас вітаємо та сердечно запрошуємо 12 березня 2016 року о 09.00 год. на центральну площу м. Дергачі біля районного Будинку культури на весняне свято «Проводи Зими. Зустріч Весни. Широка Масляна» та вшанування кращих працівників рідного краю.
В програмі:
- частування кашею, млинцями та варениками;
- святковий ярмарок;
- концертна програма;
- ігри та конкурси.
Сюрпризи для дітей та гарний настрій.
Бажаємо вам відчайдушних веселощів!

2016-03-09

Є поети одного міста, одного села, одного народу. Але є поети всіх міст, сіл, народів. Український народ, як і кожен народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь, національною гордістю нашого народу є творчість Тараса Григоровича Шевченка.
Сьогодні, 09 березня 2016 року біля пам'ятника Т.Г.Шевченку в м. Дергачі відбулась церемонія покладання квітів з нагоди відзначення 202– річниці народження Тараса Шевченка – людини, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості...

2016-03-09

05 березня 216 року в Дергачівському районному Будинку культури відбувся районний фольклорний фестиваль "Дзвени піснями рідний край". У заході взяли участь 16 колективів клубних закладів культури району. Звучали різножанрові українські пісні, як у живому супроводі, акордеон або баян, так і під фонограми, а також звучали пісні a-capellа.

2016-03-04

Дорогі жінки!
Прийміть найщиріші та добрі вітання з Вашим яскравим весняним святом!
8 Березня - свято не тільки для жінок, але й для всіх чоловіків, які вас люблять.
Цей день - ще один привід говорити вам компліменти, висловлювати захоплення, дарувати квіти.
Традиційно 8 Березня вам дякували за любов, турботу й ніжність. Зараз сміливо можна додати: за вашу сміливість, рішучість, за той надійний тил, який ви забезпечуєте своїм чоловікам у непрості для нашої країни дні.
У цей весняний день хочеться побажати вам тільки приємних емоцій, яскравих вражень, щастя й успіхів. Нехай рідні завжди будуть поруч, а небо над головою буде тільки ясним і мирним. Зі святом, дорогі жінки!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                       Ігор Райнін

2016-03-04

Шановні жінки!
Прийміть сердечні вітання з нагоди чудового свята — 8 Березня!
Все найсвітліше, що є у нашому житті – радість, щастя, кохання, пов'язане з Жінкою – берегинею роду людського.
Жінки – це зміст нашого життя. Про українську жінку сказано і написано немало. Вона надихала і поетів, і художників, і композиторів - є Музою, Коханою, Матір'ю, великою трудівницею. Завжди оберігала свій рід український. І не раз їй доводилося ставати войовницею на полі битви за гідність українського імені, за майбутнє України. Україна... Жінка... Мати... Як багато значать ці слова для кожного з нас. Як глибоко западають у душу. Як гордо ми промовляємо їх.
Українські   жінки   щоденно   гідні поваги, турботи та любові.
Неможливо переоцінити ваш внесок у розвиток освіти, культури, охорони здоров'я й усіх інших сферах. Безмірне   терпіння     та  вроджена     миролюбність жінок є фундаментом гармонії у нашому суспільстві.
Ваша енергія, відповідальність, активна життєва позиція несуть у світ злагоду, добро та любов тому, ми пишаємося вашою талановитою вдачею, якими щедро наділила вас природа.
Дякую вам за мудрість та терпіння, за виняткове вміння йти по життю поруч з чоловіками та порівну ділити радість і турботу.
Нехай кожен ваш день буде сонячним і радісним, нехай довкола вас панують любов і гармонія, а на вашу честь розквітають квіти й звучить музика. Будьте завжди усміхнені, сповнені надій та оптимізму.
Бажаю Вам щастя й вдачі, міцного здоров'я, здійснення всіх мрій та бажань. Хай у Ваших оселях завжди панують мир, злагода і добробут.
Нехай це свято зігріває надіями, а любов і віра огортають вас і вашу родину щастям і благополуччям!

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                  Олександр Політуха

2016-03-03

Що таке діти у дитячих будинках? Це світ, паралельний нашому. Ви можете багато читати, чути та розмовляти про це. Ви можете навіть допомагати таким дітям матеріально. Але по-справжньому не відчуєте його своєю душею, емоціями, поки особисто не доторкнетеся до нього.
Діти – це квіти нашого життя. Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того щоб допомогти дитині. Нажаль не всі індивіди суспільства розуміють це, з їх вини, інколи, ми бачимо навкруги дітей залишених в пологових будинках, без нагляду на вулицях і т. д. На щастя є люди, які не байдужі до болю і страждань дітей. Одним із способів допомоги є усиновлення.

2016-03-02

02 березня 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло двоє громадян. Порушувалися питання відновлення радіозв'язку та телефонного зв'язку,  надання роз'яснень щодо приватизації земельних ділянок.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2016-03-02

27 лютого 2016 року в глядацькій залі Дергачівського районного Будинку культури відбувся довгоочікуваний фінал XX Відкритого фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «МУЗИ І ДІТИ», в якому взяло участь 245 учасників з різник куточків Харківської області, які пройшли відбіркові тури 6-7 лютого в номінаціях вокал, хореографія та театр мод.
У фіналі всі учасники отримали дипломи лауреатів 1, 2, 3 ступенів, медалі, кубки, керівники отримали подячні листи і квіти від голови Дергачівської районної державної адміністрації Політухи О.О. та голови Дергачівської районної ради Лазарєва Г.Ю. 

2016-03-01

04 березня 2016 року кожна жінка, яка скористається послугами Укрпошти в «акційних» відділеннях обласних центрів України, може взяти участь у безкоштовній фотосесії.
Для участі в акції необхідно завітати до 52 поштового відділення (пл.Привокзальна,2) та придбати продукцію або скористатися послугами Укрпошти. У фотокуточку, де здійснюватиметься фотосесія, потрібно пред'явити чек на отримання послуг або придбання товару.
За результатами фотосесії учасниця отримує відзняті фото на власний електронний носій (диск, флешка) або електронну пошту.


Подождите...