Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 235

2016-07-07

01 липня 2016 року на Харківщині було зареєстровано завізний випадок підозри тропічної маляріїї у Боффах Кваме Панін Сарфо 05.11.1994 р.н., який прибув до м. Харкова з республіки Гана штат Ашанітік 25.06.2016 року для навчання в Харківській державній зооветеринарній академії Дергачівського району смт. Мала Данилівка, який проживає в гуртожитку № 3, кімната 15 Харківської державної зооветеринарної академії. Вважає себе хворим з 28 червня 2016 року, коли з'явилися скарги на загальну слабкість, ломоту в тілі, в м'язах, головний біль і підвищилась температура тіла до 37.0-38.00С. 

2016-07-07

06 липня 2016 року у залі засідань райдержадміністрації відбулось засідання колегії райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації             Політухи О.О. з порядком денним: 1. Про  формування мережі дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів на 2016 – 2017 навчальний рік. В порядку контролю: 2.     Про      хід     проведення     в     районі    санітарно –   екологічного двомісячника з благоустрою території.

 

2016-07-07

06 липня 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийомі порушувалося  4 питання, більшість з них стосувалися земельних відносин. Також громада зверталася щодо поліпшення благоустрою території.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2016-06-29

Відділ культури і туризму Дергачівської РДА (м. Дергачі, пл. Перемоги 1) оголосив 25.06.2016 у районній газеті «Вісті Дергачівщини» № 26 конкурс на посади керівників закладів культури: директорів Вільшанського сільського Будинку культури, Козачо-Лопанського сільського Будинку культури, Пересічанського сільського Будинку культури, Мало-Проходівського сільського Будинку культури; завідувачів Слатинського сільського клубу, Подвірського сільського клубу, Гаврилівського сільського клубу, Полівського сільського клубу, Мануїлівського сільського клубу, Русько-Лозівського сільського клубу; директора Солоницівського дитячого клубу «Орлятко»

2016-06-24

Дорогі земляки!
Вітаю вас з державним святом – Днем Конституції України!
Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, надавши державі Основний Закон, що є головним оберегом демократії, гарантом незалежності і соборності України.
Демократичний розвиток не буває легким, тож в непростий для нашої держави час ми продовжуємо розбудовувати конституційно-розвинену та правову європейську державу.
Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшому розвитку української державності, нехай реформи у конституційній сфері будуть успішними, а в кожній родині панує спокій і достаток.
Зі святом вас, дорогі друзі!


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                  Олександр Політуха

2016-06-24

Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі.
День Конституції – це одне з наймолодших свят сучасної України. У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави, що пройшли довгий героїчний шлях.
Скільки років і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні око нам милував синьо-жовтий прапор та щоб могли ми вільно, на повний голос заспівати «Ще не вмерла України і слава, і воля...».

2016-06-23

Шановні державні службовці району!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня державної служби! Кожен державний службовець виступаєте єднальною ланкою між владою й народом, знає його проблеми та шукає шляхи їх вирішення. Від ефективності вашої роботи, досвіду та професіоналізму значною мірою залежить процвітання нашої держави і добробут кожного її громадянина!
Щиро бажаю вам добра, міцного здоров'я, невичерпної творчої наснаги та енергії, подальших успіхів на ниві відстоювання інтересів держави та її народу.

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                   Олександр Політуха

2016-06-22

Не дивлячись на те, що багатьом визнаним і компетентним військовим історикам вдалося майже в найдрібніших подробицях, відтворити хід подій тих далеких років і знайти відповідь на безліч питань, перед нами напевно ще на тривалий час залишиться незрозумілим одне - чому за права, благополуччя і прогрес однієї частини людей, об'єднаних якоюсь загальною ідеєю, обов'язково повинні розплачуватися своїм життям, здоров'ям і перспективами інші?

2016-06-22

22 червня 2016 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств району.
Захід пройшов під головуванням радника голови районної державної адміністрації Федорова О.С. Також в нараді прийняли участь представники Відділу Держгеокадастру в Дергачівському районі, комерційних банків ПАТ „Кредобанк” та ПАТ „Піреус Банк”.

2016-06-21

В 2016 році ПАТ «Харківгаз» заплановано безкоштовно обладнати будинковими лічильниками газу понад 1 тис. багатоповерхівок області. Рішення про встановлення таких приладів було прийнято НКРЕКП наприкінці минулого року. За підрахунками держрегулятора, встановлення будинкових лічильників газу у споживачів з невеликими витратами палива матиме економічний ефект, дозволить уникнути суттєвого підвищення тарифу на розподіл (доставку) природного газу, що є складовою ціни.
В Харківській області природний газ для приготування їжі (в домоволодінні встановлена тільки газова плита) використовує понад 60 тис. споживачів. Щоб забезпечити мешканців багатоповерхівок індивідуальними лічильниками знадобиться 110 млн. гривень. Але таких коштів в тарифі на розподіл природного газу нема.

2016-06-17

Шановні медичні працівники Дергачівщини!
Щороку, в третю неділю червня, ми відзначаємо День вашого професійного свята!
Споконвіку більше за всі скарби та будь-які надбання цінувалося здоров'я людини. А тому професія лікаря завжди була, є та залишиться однією з найнеобхідніших і найшановніших. Саме для вас, дорогі медики, завжди актуальні такі поняття, як доброта, гуманність благородність та професіоналізм.
Висловлюю найтепліші слова вдячності тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини – її життя. Адже здоров'я нації є базовою умовою розвитку сильної держави та її благополуччя.
Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, благополуччя вам та вашим рідним. Нехай збудуться всі ваші задуми і все добре, зроблене з думкою і натхненням, повертається до Вас сторицею!

  

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                           Олександр Політуха

2016-06-15

15 червня 2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло п'ятеро громадян. Порушувалися питання встановлення меж земельних ділянок, зарахування дитини до дитячого садка, реструктуризації боргу за послугу газопостачання, пенсійне питання, ремонт місцевих доріг.
На прийомі були присутні керівники служб району. На всі порушені питання мешканці громади отримали вичерпні відповіді та рекомендації.

2016-06-14

Для споживачів газу, які користуються паливом без лічильників, у травні проведено перерахунок відповідно до нових норм споживання. Це пов'язано з тим, що Кабінет Міністрів розпорядився застосувати затверджені 23 березня 2016 року норми споживання газу заднім числом - тобто з 1 лютого.

2016-06-06

Шановні представники засобів масової інформації!
Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем журналіста.
Сучасне суспільство неможливо уявити нині без інформації та комунікаційних мереж. Тому сьогодні воно, як ніколи, потребує уважного, розважливого погляду на факти, а головне – їх неупередженого осмислення та професійного оприлюднення.
Саме від вашого слова залежить публічність діяльності державної влади, завдяки вам мільйони читачів, глядачів і слухачів дізнаються про найважливіші новини. Тож служіть своїй справі професійно, самовіддано, чесно.
Нехай служіння обраній справі винагороджуються вдячністю і повагою усіх, кому ви несете своє “слово”, додаєте віри і впевненості у завтрашньому дні.
У цей святковий для вас день бажаю об'єктивності у творчості, свободи та незалежності у професійній діяльності, добрих новин, високих рейтингів, поповнення аудиторії, а також міцного здоров'я, сімейного благополуччя, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та наполегливості у досягненні нових висот на ниві журналістики.


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                               Олександр Політуха

2016-06-03

За 4 місяці 2016р. фахівцями ПАТ «Харківгаз» спільно з ДП «Харківстандартметрологія» безкоштовно повірено понад 6 тис. лічильників газу мешканців Харківської області. Більше 3,5 тис. лічильників відремонтовано за кошти газової компанії. Послуги з планової повірки є безкоштовними для споживача, а терміни повірки визначаються в паспорті заводу-виробника.


Подождите...