Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 232

2016-09-28

З 07 вересня 2016 року в усіх відділеннях Укрпошти розпочалось приймання передплати на періодичні друковані видання на 2017 рік. В рамках передплатної кампанії споживачі мають можливість передплачувати видання загальнодержавної, місцевої сфер розповсюдження та зарубіжні видання.
Приймання передплати на газети та журнали здійснюється в усіх операційних залах поштамтів, центрів поштового зв'язку, а також безпосередньо листоношами на доставних дільницях. Уточнюємо: передплата на загальнодержавні  видання здійснюється  до  16  грудня 2016 року, на  місцеві  видання  до  20  грудня  2016 року. 

2016-09-28

З 1 вересня 2016 року Укрпошта розширила межі надання послуги з доставки відправлень «Прискорена пошта». Відтепер і жителі районних центів та міст обласного значення можуть користуватися цією експрес-послугою від Укрпошти. На сьогодні прийом відправлень «Прискорена пошта» здійснюється в 957 виділених відділеннях поштового зв'язку.
Відправлення «Прискорена пошта» можуть бути адресовані:
– обласні центри України, м. Київ
– на адресу за місцем проживання отримувача або до будь-якого відділення поштового зв'язку;
– районні центри та міста обласного значення – на адреси ВПЗ. 

2016-09-22

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який фінансується Урядом Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти,Міжнародний Фонд «Відродження» та Координаційний центр з надання правової допомоги оголошують про проведення міжнародної конференції «Посилення правової спроможності громад» 20-21 жовтня2016 року у м. Харків.
Участь у конференції братимуть експерти-практики з різних країн, в тому числі Канади, США, Південної Африки, Пакистану.На конференції буде представлено кращі міжнародні та українські практики посилення правової спроможності громад, а також будуть обговорюватися питання чому важливо посилювати правову спроможність українських громад, в чому користь  і ефект від цього процесу для громад,які є можливі інструменти для цього, що це означає в контексті розвитку української системи безоплатної правової допомоги  і який міжнародний досвід ми можемо використовувати для підвищення ефективності цього процесу.

2016-09-21

У зв'язку з проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 26.07.2016 року № 308 ”Про обмеження здійснення полювання у мисливський сезон 2016-2017 років“  заборонено відкриття сезонів полювання на всі види мисливських тварин у мисливський сезон 2016-2017 років на території одинадцяти районів Харківської області, в тому числі і на території Дергачівського району.

 

2016-09-21

20 вересня 2016 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання колегії райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації  Політухи О.О. з порядком денним:
1.  Про  підсумки підготовки господарств району та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо - зимовий період 2016-2017 років.
2. Про виконання Загальнодержавної  цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 в Дергачівському районі .

2016-09-19

За оперативною інформацією станом на 19.09.2016 року сільськогосподарськими підприємствами в районі обмолочено 209 га гречки (71 % до прогнозу) намолочено 228 т при середній урожайності 10,9 ц/га.
Завершено збирання проса. Обмолочено180 га, намолочено 550 т при середній урожайності 30,6 ц/га.
Соняшнику обмолочено4122 га (55 %), намолочено 10574 т при середній урожайності 25,7 ц/га. ТОВ СП “Вікторія ВТ” і Ф/Г “Світанок” розпочали збирання сої. Обмолочено63 га, намолот склав 106 т при середній урожайності 16,8 ц/га. С(Ф)Г “Промінь” викопали200 гацукрового буряку, накопано 9870 т при середній урожайності 493,5 ц/га.

 

2016-09-19

Шановні мешканці району!
Запрошуємо Вас відвідати Великий Слобожанський ярмарок, який відбудеться 24-25 вересня 2016 року в презентаційно-виставковому центрі “Радмір Експохол” (вул. Академіка Павлова, 271).
Цей захід, що проводиться з метою продажу харків'янам та гостям міста виробів народної творчості, товарів переробної і харчової промисловості за цінами нижче середніх цін по області, вже став традиційним.
Протягом двох днів на Великому Слобожанському ярмарку буде проходити цікава культурно-розважальна програма за участю творчих та фольклорних колективів з районів і міст області.
Також в рамках Ярмарку працюватиме виставка-продаж товарів традиційного мистецтва та народної творчості «Місто майстрів».
В ярмарку братимуть участь усі райони і міста Харківської області, вони будуть презентувати свої ярмаркові експозиції. Крім цього, кожен район і місто представить на Великому Слобожанському ярмарку виробників продовольчої продукції і товарів народного споживання, підприємців.
На Вас очікують великий асортимент продукції та низькі ціни!
Тому відвідати цей захід буде корисно та цікаво!

 

2016-09-12

Щирі привітання з нагоди 25-річчя газети «Вісті Дергачівщини»!
Від імені колективу районної державної адміністрації, від себе особисто щиро вітаю співробітників редакції районної газети «Вісті Дергачівщини», ветеранів і тих, хто вливався в колектив протягом цих років з молодим ювілеєм – 25-річчям від Дня заснування газети «Вісті Дергачівщини». Адже кожен з вас вніс свій вклад у становлення газети та її розвиток.
На Дергачівщині завжди шанували друковане слово, недарма ж мовиться, що розум без газет та книг — що пісня без крил. Районне ж видання має особливу популярність. Бо воно віддзеркалює життя рідно краю, пише про людей, яких знаєш, про поселення, де бував, про трудові колективи, робота яких завжди на видноті, бо воно — своє.
Впродовж  25 років у творчій майстерні «Вісті Дергачівщини» писалась яскрава історія  нашого краю і його мешканців. Всі ці роки  газета професійно і ефективно інформувала  своїх читачів з широкого кола питань, що мають актуальне значення для суспільства. Завдяки творчому пошуку і напруженій праці журналістів колектив газети та читачі стали однією великою родиною.
Багато змін відбулося за роки існування «Вісті Дергачівщини». Змінювалися обсяги, поліграфічне наповнення, тематика публікацій. Але незмінне одне: газета завжди була і залишається близькою читачеві, їй довіряють, її читають, вона розповідає про головні події, про людей, які прославляють наше місто і район, про важливі віхи історичного шляху. Вона вчить любові і розумінню, щирості і відданості. Вона створює літопис Дергачівщини і є відмінною школою майстерності для декількох поколінь творчих працівників. Приємно, що ваша газета приділяє багато уваги і роботі районної державної адміністрації об'єктивно інформуючи про нашу діяльність.
Упевнений, що й надалі обрані газетою демократичні чесноти, самовіддане служіння своїм землякам, неспинне прагнення змінювати життя у районі на краще залишатимуться домінуючими орієнтирами для журналістів видання, численного активу громадських дописувачів і передплатників, а також: усіх жителів району, хто звик щоденно звіряти своє життя із «Вістями Дергачівщини».
Дякую за сумлінне і чесне служіння  своєму покликанню, об`єктивності у висвітленні подій, послідовній громадянській і патріотичній позиції.
Бажаю вам невичерпного натхнення, справжніх журналістських  успіхів, прихильного та вдячного читача.
Бажаю великих тиражів, поповнення читацької аудиторії, розширення кола друзів, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та наполегливості в досягненні нових висот на ниві журналістики. 
Щиро зичу усім міцного здоров'я, великого щастя, достатку і завжди гарного настрою, наснаги на добрі справи задля добра і благополуччя нашого народу та нових професійних успіхів в ім'я процвітання України!
А районна газета «Вісті Дергачівщини» нехай завжди буде надійним другом і порадником читачів та має якомога більше своїх шанувальників.


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                         Олександр ПОЛІТУХА

 

2016-09-10

Шановні спортсмени, тренери, любителі та прихильники активного способу життя, уболівальники!
Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня фізичної культури і спорту, який сприймається в суспільстві як свято здоров'я, краси, гарту і молодості.
Це свято, яке уособлює велич сили духу, мужності і патріотизму наших людей, залучає до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяє його популяризації і розвитку, наслідує славні традиції українського народу. Сьогоднішнє зростання рядів сподвижників фізичної культури і спорту – добра ознака утвердження в суспільстві ідеалів людської краси і духовного здоров'я, одвічного прагнення людини до самовдосконалення.
Відрадно, що ряди прихильників фізичної культури і спорту в нашому районі невпинно зростають і стають запорукою гармонійного розвитку особистості.
Зичимо спортсменам високих здобутків та перемог у змаганнях на славу нашого району. Нехай ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, взірцем для юних жителів Дергачівщини.
В цей святковий день щиро бажаю усім вам міцного здоров'я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім'я процвітання України! 


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                         Олександр ПОЛІТУХА

2016-09-05

Указ Президента України № 350/2016
Про присвоєння С.Колодію звання Герой України
За особисту мужність, героїзм, вірність військовій присязі, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю:
Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" КОЛОДІЮ Сергію Володимировичу - капітану (посмертно).
Президент України П.ПОРОШЕНКО
23 серпня 2016 року

2016-09-04

Шановний Олександр Олександрович!
Від імені колективу районної державної адміністрації, в День Вашого народження,  прийміть щирі вітання і побажання міцного здоров'я, людського щастя, молодості душі і серця, яскравого сонця, душевного тепла, успіхів у здійсненні всіх задумів на багато-багато літ.
Бажаємо, щоб Ваше життя було світлим і радісним, а дружні привітання додали життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Нехай людська шана буде подякою Вам за плідну працю, чуйність, уміння творити добро, а справи будуть благородними, рішення - мудрими, думки - високими, почуття - чистими та щирими!
Нехай доля Ваша благословиться довгими квітучими роками, стелиться на щастя барвистим пісенним рушником, благополуччям, сяє усмішками оточуючих людей.
Хай зірки завжди віщують Вам щасливу долю, а Бог оберігає і допомагає.


З повагою, колектив райдержадміністрації

2016-09-01

Дорогі діти, вчителі, батьки!
Щиро вітаю всіх вас із вересневим святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел.
День знань став по-справжньому всенародним святом молодості, мудрості, доброти і надій. Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Традиційний шкільний дзвоник пролунає для вас в особливий рік – наша держава відзначає свій двадцятип'ятирічний ювілей.
Сьогодні освіта є одним із пріоритетів подальшого піднесення Харківщини, яка в усі часи була осередком формування інтелектуальної еліти нашої держави. З розвитком і реалізацією науково-освітянського потенціалу пов'язується майбутнє нашого регіону як потужного центру інноваційної активності.
Педагогічні працівники Харківщини докладають чимало зусиль для творчого розвитку і самоствердження молодого покоління, щедро дарують свою життєву мудрість та сповна розкривають педагогічну майстерність на освітянській ниві.

2016-09-01

Шановні вчителі, школярі, батьки!
Вітаю вас із початком нового навчального року та Днем знань. Це урочисте та хвилююче свято для мільйонів українців, адже воно символізує нові починання і прагнення якісних змін. Особливо урочистим є сьогоднішній день для першокласників, перед якими відкриваються двері у дивовижний світ знань.
Цей рік для нас  особливий, бо  ми відзначаємо  25-ту, ювілейну річницю Незалежності нашої Держави. За чверть століття ми пройшли нелегкий шлях становлення та розвитку української державності.  
Держава починається з кожного з нас. Кожен з нас причетний до неї своєю відданістю, своєю витримкою, вірою та любов'ю. І не зважаючи на виклики долі, на нові складні завдання, які сьогодення ставить перед кожним з нас, я впевнений,  українці подолають всі перепони на шляху до вільної, квітучої, економічно розвинутої країни.
Нехай шкільні роки будуть наповнені незабутніми враженнями, а ваші здібності та наполегливість стануть запорукою успіхів і вагомих досягнень.
Висловлюю найщиріші вітання педагогам і батькам, знання, досвід та підтримка яких завжди вселяють упевненість, допомагають правильно визначити життєві пріоритети.
Вірю у невичерпний інтелектуальний потенціал юних українців, їх нестримну творчу енергію та здатність змінити країну.
Бажаю всім здоров'я, миру та нових звершень в ім'я України.


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                          Олександр ПОЛІТУХА

2016-08-30

З 1 вересня 2016 року у м. Дергачі розпочинає роботу Дергачівське бюро правової допомоги Третього харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, основним завданням якого є поширення правової інформації та доступ до правових консультацій жителів  Дергачівської територіальної громади.  

2016-08-29

26 серпня 2016 року у залі засідань райдержадміністрації відбулось спільне засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району під головуванням голови райдержадміністрації  Політухи О.О. з порядком денним:
1. Про підготовку загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів району до нового навчального року.
2. Про стан виконання бюджету району  за 7 місяців 2016 року.
3. Про роботу соціальної аптеки в районі.


Подождите...