Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 229

2016-11-22

Річниця Революції Гідності та Помаранчевої революції, що відзначається щорічно 21 листопада – можливість віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
В усіх клубних та бібліотечних закладах району гідно відзначили цей день: тематичні виставки, диспути, лекції, вечори пам'яті. Гурток «Юний журналіст» районного Будинку культури теж зробив свій внесок і віддав данину пам'яті героям Майдану. Майбутні журналісти у текстах представили своє бачення і зробили неоднозначні висновки результатів революції Гідності, але головне, що присутнє у дописах гуртківців, це бачення майбутньої України квітучою і незалежною.

2016-11-21

Шановні мешканці Дергачівщини!
21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи – доленосний для нашої країни. Вітаю вас зі святом, що є символом відродження нації, духовної свободи.
Українці віддають шану громадянському подвигу, патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави.
У цей день ми згадуємо й тих, хто нині захищає нашу свободу та незалежність. Дякуємо їм за мужність, патріотизм, витримку і терпіння. Молимося за своїх побратимів та земляків, які тримають оборону на сході України. Тиснемо мужні руки волонтерам та добровольцям, які об'єдналися задля підтримки наших вояків.
Пишаймося тим, що ми є гідними нащадками своєї Батьківщини. Гідність, Єдність та Свобода – це ті принципи, які об'єднали прагнення мільйонів українців до кращого життя та змінили хід української історії.
Від щирого серця бажаю усім нам добра, злагоди і непохитної віри, що ми зуміємо зробити все, як єдиний великий народ, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всіх українців, в ім'я щасливого майбутнього нашого підростаючого покоління.
Миру всім нам!
Слава Україні!  Шана героям!


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                           Олександр Політуха 

2016-11-18

Шановні аграрії Дергачівського району!
Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників сільського господарства.
Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів, які щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігають багато століть нашу благодатну ниву.
Висловлюю шану і подяку всім, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу району – хліборобам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва – всім, чиє життя невід'ємно пов'язане із сільськогосподарським виробництвом.
Бажаємо радості, успіхів у праці, міцного здоров'я і людського щастя вам і вашим родинам. Нехай щедро родять ниви, хай над ними буде мирне небо і завжди світить сонце, а в кожному домі панують злагода і достаток! Бажаємо вам наснаги для вашої праці на благо розвитку України і добробуту українців! Рясних вам врожаїв та вагомих здобутків!

 

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                Олександр Політуха 

 

2016-11-16

Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку!
Щиро вітаю вас із професійним святом. Галузь, в якій ви працюєте, є важливою складовою вітчизняної економіки, основою інноваційного розвитку держави, вона забезпечує населення комунікативними послугами та задовольняє потреби кожного громадянина щодо отримання інформації.
Без творчої праці кваліфікованого фахівця електронні засоби комунікації і зв'язку, які є необхідним та незамінним атрибутом життя суспільства та його розвитку, втратили би значиму сутність. Саме на вас, працівників радіо, телебачення та зв'язку, покладено надзвичайно важливе завдання – задоволення потреб суспільства в наданні вчасної об'єктивної інформації, надійному та якісному зв'язку.
Впевнений, що ваша кропітка, цілеспрямована праця і в подальшому сприятиме становленню в Україні сучасного інформаційного простору і завжди матиме високий авторитет серед населення та гостей району.
Подальших успіхів вам на професійному шляху та нових звершень.
Миру та благополуччя вам і вашим сім'ям!

  

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                Олександр Політуха 

2016-11-16

16 листопада  2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.На прийом прийшло 3 громадян. Порушувалися питання комунального характеру, а саме,  ремонту покрівлі в багатоповерхових будинках. Також піднімалося питання сприяння забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку.
На прийомі були присутні заступник Дергачівскього міського голови та начаьник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації. Всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації. 

2016-11-11

 

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, протягом 12-13 листопада поточного року очікується погіршення погодних умов пов'язаних з сильними дощами (можливими сніговими заметами, налипанням мокрого снігу на автошляхах району та області). Закликаємо бути обережними при перебуванні на вулиці!

2016-11-09

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!
Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята — Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
Ми високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі переміни у нашому суспільному житті.
Щиро вдячний працівникам будинку культури та клубних установ, бібліотек,  мистецьких навчальних закладів, учасникам аматорських колективів за сумлінну працю, безперервний творчий пошук, за вагомі духовні здобутки.
Бажаю міцного здоров'я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог. Зі святом!


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                  Олександр Політуха 

2016-11-09

Дорогі співвітчизники!
Щиро вітаю вас з Днем української писемності та мови!
Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників.
Наша мова звучала вже у творах Нестора Літописця, „Слово о полку Ігоревім”, „Посланні Володимира Мономаха” та інших визначних пам'ятках писемності.
Довгий час нас намагалися привчити, що українська мова для «кухонного спілкування», але всупереч утискам і гонінням українське слово сьогодні набуває все більшої сили і в Україні, і в світі.
Хочу нагадати слова великої поетеси Ліни Костенко: «Жодна нація не вмирає від інфаркту. Спочатку їй відбирає мову». Бажаю вам пронести й утвердити українське слово, збережене нашими предками, — воно створює індивідуальне обличчя країни і нації.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але, я впевнений у тому, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури.
Бажаю всім українцям утверджувати рідну мову. Упевнений, цей нетлінний скарб служитиме єднанням між минулими і майбутніми поколіннями, возвеличуватиме Україну і українців.


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            Олександр Політуха

2016-11-09

Завершилася Всеукраїнська казначейська акція „Вишивана моя Україна”, започаткована до 25 – ї річниці Незалежності України. Ідея акції полягала в тому, що казначеї територіальних органів Державної казначейської служби України своїми руками вишивають карту нашої Батьківщини, притаманними для кожного регіону орнаментами.
Карта пройшла складний маршрут – побувала у всіх регіонах України.
07 листопада 2016 року „Карта – вишиванка” завітала до управління  Державної казначейської служби України у Дергачівському районі Харківської області.

2016-11-09

08 листопада 2016 року в залі засідань райдержадміністрації  пройшов семінар на тему:  «Покращення екологічного стану Дергачівського району» та «Теплі кредити».Одним з питань даного семінару було питання стимулювання населення щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, завдяки державній програмі «Теплі кредити». По даному питанню виступив  керуючий ТВБВ № 10020/0425 філії Харківське обласне управління АТ «Ощадбанк» Ропай М.С.

2016-11-04

Шановні працівники соціальної сфери!
Прийміть найщиріші вітання і найкращі побажання з нагоди професійного свята – Дня працівника соціальної сфери. Відзначення цього свята – справедлива шана держави і подяка жителів району за вашу працю, яка сповнена гуманізму, милосердя, любові і тепла.

Ви щоденно піклуєтесь про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, безробітних, підтримуєте малозабезпечені та багатодітні сім'ї, допомагаєте їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації. Така повсякденна увага, підтримка і допомога є важливою складовою реалізації державної соціальної політики, в центрі якої є людина.
Зараз у непростий для України час, саме на ваші плечі лягає додаткова відповідальність, саме працівники соціальної сфери допомагають вирішувати проблеми переселенців, дбають про соціальний захист родин учасників АТО.
Висловлюю вам глибоку повагу та вдячність за той вагомий внесок, який ви робити своєю щоденною працею, опікуючись проблемами мешканців нашого краю.
Дорогі працівники соціальної сфери!
Щиро бажаю вам творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій, щоб не вичерпалася ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя та доброта! Міцного здоров'я, щастя, родинного затишку, достатку і невичерпної енергії для творення добра, бажання та спроможність бути корисними людям!


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            Олександр Політуха

2016-11-04

В період серпень – жовтень 2016 року на території Дергачівського району в с. Протопопівка та с. Безруків Протопопівської сільської ради відбувалось встановлення карантину у зв'язку зі спалахом особливо небезпечної інфекційної  хвороби сільськогосподарських та диких тварин: Африканської чуми  свиней. У жителів с. Протопопівка та с. Безруків під час  заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання було вилучено та знищено хворе поголів'я свиней. Згідно розпорядження голови Дергачівської районної державної адміністрації від 28 жовтня 2016 року № 513 «Про виділення коштів з резервного фонду бюджету» жителям постраждалим від африканської чуми свиней  надані  на безповоротній основі з резервного фонду бюджету кошти для відшкодування збитків за вилучення тварин в сумі 64200 грн. 

 

 

2016-11-04

До відома жителів Дергачівського району, на території району поширились випадки отруєння спиртними напоями невідомого походження.
Нагадуємо про небезпеку вживання алкогольних напоїв невідомого або сумнівного походження та про необхідність інформування правоохоронних органів щодо фактів реалізації суб'єктами підприємницької діяльності алкогольних напоїв невідомого або сумнівного походження.

2016-11-03

02 листопада  2016 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло 4 громадян. Здебільшого порушувалися соціальні питання: надання субсидій, отримання посвідчення, отримання адресної допомоги, як переселенцям. Також піднімалося питання стосовно встановлення межових знаків земельної ділянки.
На прийомі був присутній керівник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації. Всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації.

2016-11-03

Дергачівський район розташований у північно-західній частині Харківської області. Площа - 900 км2За лісорослинним районуванням територія району відноситься до зони Лівобережного лісостепу. Лісовкрита площа складає 18,8 тис.га (лісистість - 22,9%). Ліси та лісові насадження розташовані переважно на схилах ярів, балок, берегах річок та водойм. Значну питому вагу становлять лісосмуги. Переважають насадження дуба звичайного (близько 90 %), видів клена, липи серцелистої, сосни звичайної.
Особливій охороні підлягають природні території та об'єкти, що мають велику екологічну цінність як унікальні та типові природні комплекси, для збереження сприятливої екологічної обстановки, попередження та стабілізації негативних природних процесів і явищ.


Подождите...