Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 225

2017-01-31

28 січня 2017 року за підтримки сектору у справах молоді та спорту районної державної адміністрації відбувся Чемпіонат Дергачівського району з лижних перегонів на спортивній базі Харківської державної зооветеринарної академії. У змаганнях прийняло участь близько 60 учасників: студентська та учнівська молодь, викладачі ХДЗВА на чолі з ректором – Барановським Д.І., ветерани та любителі зимових видів спорту.

2017-01-31

22 січня 2017 року у м. Харкові закінчився чемпіонат області серед юнаків і дівчат з міжнародних шашок. В якому взяли участь спортсмени ДЮСШ «Колос» Дергачівського району. Серед юніорів хлопців, кандидат у майстри спорту Лисенко Ігор посів 1 місце,  юніорів дівчат кандидат у майстри спорту Супрунова Ксенія посіла 2 місце. Серед кадетів дівчат кандидати у майстри спорту Люліна Юлія і  другорозрядниця Коротіна Лілія посіли відповідно 2 та 3 місця.  Серед кадетів юнаків першорозрядник Величко Андрій посів 3 місце. У номінації міні-кадетів другорозрядниця Барановська Єва завоювала бронзову нагороду. В цій же номінації  юні спортсмени  Грінченко Анастасія і Соловйов Нікіта, які грали в Чемпіонаті області вперше, показали достойний результат і підтвердили 4 розряд.  

 

2017-01-30

Шановні мешканці та гості Дергачівщини!
Довожу до Вашого відома, що в 2016 році на території Дергачівського району було зареєстровано 104 пожежі. Прямі матеріальні збитки склали 6 мільйонів 117 тисяч гривень,  побічні збитки від пожеж склали 10 мільйонів 668 тисяч гривень. На пожежах травмовано 5 чоловік. Загинуло 6 осіб, з яких нажаль одна дитина 2013 року народження.
В поточному році вже трапилося 9 пожеж на яких одна особа загинула та одна травмована.
Остання трагічний випадок стався 28 січня 2017 року коли о 05 годині 48 хвилин на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку за адресою: Дергачівський район, с. Березівське.

2017-01-30

28 січня 2017 року відбувся І Хореографічний фестиваль малих форм «Assemble», де вихованці хореографічних колективів Дергачівського районного Будинку культури показували свою майстерність у постановці танцю, техніці виконання і акторській грі під час виконання хореографічних композицій: соло і дуети.
Відкрив фестиваль начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Осадчий О.С., він побажав усім учасникам творчого натхнення та успіху. Оцінювали виступи учасників фахівці Харківського організаційно-методичного центру культури і мистецтва: Акіменко О.С., завідувач відділу з методичної роботи і Попов Д.О., провідний методист з хореографічного жанру.

2017-01-27

З перших днів існування незалежної України всі пенсіонери та люди, що мають право на соціальні виплати, отримували гроші виключно на пошті. Саме пошта є тією установою, що завжди гарантувала і гарантує виплату коштів людям, незважаючи на політичні і економічні кризи, стрибки курсів валют тощо. В Укрпошті знають, що для українських пенсіонерів ці гроші є чи не єдиним засобом для існування, тому завжди здійснюють вчасну та зручну доставку, тим самим виконують соціально-важливу місію.
Світова практика свідчить, що доставкою пенсій та соціальних виплат громадянам займаються як поштові адміністрації, так і комерційні установи. Все ж таки, переважна більшість пенсіонерів зарубіжних країн все більше обирають пошту як транзитера їхніх коштів, які їм виплачує держава. Такі країни як Німеччина, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Естонія, Словаччина, Латвія, Австрія є світовими лідерами за кількістю пенсіонерів, що отримують пенсію через пошту.

2017-01-27

Укрпошта надає можливість власникам транспортних засобів оформити транспортні ліцензії через мережу відділень поштового зв'язку. Тепер всі документи, необхідні для отримання ліцензій на перевезення пасажирів чи вантажів, можна направити через пошту. До пілотного проекту «Ліцензійні послуги: спрощений доступ через пошту» Укрпошти та Укртрансбезпеки залучено 50 відділень підприємства.
Підготовлені для цієї роботи оператори нададуть необхідну консультацію щодо правильності формування пакету документів для оформлення ліцензій, умов їх отримання тощо.

2017-01-27

26 січня 2017 року в м. Харкові відбулось засідання робочої групи по питанням утримання Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору.
Голова районної державної адміністрації Політуха О.О. та голова районної ради Лазарєв Г.Ю. взяли участь в засіданні робочої групи щодо вирішення питань, пов'язаних з утриманням та функціонуванням Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору в Україні.
Учасники засідання обговорили проблеми, пов'язані із здійсненням господарської діяльності, користуванням певними земельними ділянками на території, яку займає комплекс, і в цілому його утримання.

2017-01-26

24 сiчня 2017 року в освітньому  ХАБ «Spalah»  лідери Дергачівської районної громадської молодiжної органiзацiї "Нове поколiння Дергачiвщини" Толок Карина (голова шкільного осередку «РЕЕМ» Малоданилівського ліцею), Мустафаєв Руслан, студент ІІ курсу Національного технічного університету «ХПІ», Ємець Тетяна, лікар-інтерн Харківської медичної академії післядипломної освіти на чолі  з методистом районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Марєйкiною О.Л, спільно з завідувачем сектору у справах молоді та спорту Дергачівської районної державної адміністрації Марєйкіною В.Л. пройшли навчання на тренiнгу "Лiдерство та громадська активність молоді". 

2017-01-26

25 січня 2017 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. відбувся виїзний прийом громадян на території Вільшанської  селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшли активісти, яким не байдуже життя селищної ради. Так, порушувалися   питання ремонту даху на будівлі лікарні ім. П.М. Агеєнка, утеплення фасаду дитячого навчального закладу «Світанок».  Також громада селища просила надати роз'яснення щодо нарахувань за послугу газопостачання, а саме розбіжності показників. Підіймалося болюче питання для громади, стосовно закриття відділення ощадбанку на території Вільшанської селищної ради, на що  Олександр Олександрович запропонував декілька шляхів вирішення. Ще просили допомогти у вирішенні питання відновлення роботи стаціонарного телефону.

2017-01-25

Тривале знаходження на вулиці під час великих морозів небезпечно для вашого життя!
У зв'язку із суттєвим пониженням температури повітря та ускладненням погодних умов сектор містобудування, архітектури та цивільного захисту  разом з Дергачівським районним відділом ГУ МНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району щодо небезпечності тривалого знаходження на вулиці під час великих морозів.
Дергачівською райдержадміністрацією разом з комунальним закладом охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», а також комунальним закладом охорони здоров'я «Центр медико - санітарної допомоги Дергачівського району» з метою попередження обмороження мешканців району створено 22 стаціонарних пунктів обігріву населення на території району, 4 з яких працюють цілодобово.

 

2017-01-25

Дергачівською районною державною адміністрацією оголошено конкурс на зайняття вакантної посади завідувача юридичного сектору апарату Дергачівської районної державної адміністрації. З умовами проведення конкурсу можна ознайомитися на офіційному сайті районної державної адміністрації (http://dergachirda.gov.ua/page_175340). Документи для участі у конкурсі приймаються конкурсною комісією апарату райдержадміністрації до 01 лютого 2017 року включно. Конкурс буде проведено 06 лютого 2017 року о 10 годині в приміщенні районної державної адміністрації (м. Дергачі, пл. Перемоги 5-А).
Додаткову інформацію з даного питання надає відділ управління персоналом апарату райдержадміністрації (тел.3-02-81).

2017-01-25

25 січня 2017 року в Дергачівському НВК "ЗШ-ДЗ" в рамках районної Спартакіади відбулися змагання з лижних гонок серед загальноосвітніх закладів району.
В змаганнях взяли участь 117 учасників з 12 команд: Дергачівський НВК "ЗШ-ДЗ", Дергачівський ліцей №2, Дергачівська гімназія №3, Малоданилівський ліцей, Великопроходівський НВК, Прудянський НВК, Пересічанський НВК, Солоницівська гімназія №3, Козачолопанський НВК, Слатинський НВК, Безруківський НВК, НВК с. Ветеринарне. 

2017-01-24

В рамках районного національно-патріотичного проекту «За покликом серця» вихованці гуртків Дергачівського БДЮТ упродовж місяця своїми руками виготовляли кишенькові подаруночки пораненим солдатам в зоні АТО, які лікуються у військовому шпиталі міста Харкова.
І ось, 20 січня 2017 року вихованці гуртків Дергачівського БДЮТ відвідали військовий шпиталь у місті Харкові та від щирого серця подарували пораненим солдатам на добробут і удачу 200 кишенькових подарунків-оберегів. А вихованці гуртка «Комп'ютер та кіно» Дергачівського БДЮТ (керівник Лобойко Тетяна Петрівна) взяли інтерв'ю у медичного персоналу і пацієнтів шпиталю (воїнів зони АТО). Воїни висловлювали слова захоплення і вдячності дітям та їх наставникам.

2017-01-24

Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнської природоохоронної акції «Птах року - 2016»!
- Тараненко Анну, ученицю 10-А класу Дергачівського ліцею №2 Дергачівської районної ради Харківської області, вихованку гуртка «Юні музеєзнавці» Дергачівського Будинку дитячої та юнацької творчості Дергачівської районної ради Харківської області за збірку віршів «Повзик» (номінація «Кращий вірш»). Керівник гуртка: Кологойда С.П.;
- Іщенко Поліну, ученицю Малоданилівського ліцею Дергачівської районної ради Харківської області, вихованку гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Валяна казка» Дергачівського Будинку дитячої та юнацької творчості Дергачівської районної ради Харківської області за роботу «Повзик – птах року 2016» (номінація «Краща поробка», техніка «валяння»). Керівник гуртка: Тріскач О.Я.

2017-01-22

Шановні земляки!
Щиро вітаю вас зі святом, що є одним із ключових та найсимволічніших для нашої держави!
У цей день дві частини українського народу, які були насильно роз'єднані та жили в складі двох імперій, підтвердили своє прагнення разом будувати єдину вільну Україну. На жаль, для українців підписання Акту злуки стало не тріумфальним завершенням боротьби за національну свободу та право жити у власній державі, а лише кроком на шляху до мрії. Проте цей крок був потужним та важливим.
Пам'ять про Соборність давала сил українцям протягом століття. Ми боролися та вибороли. Ми маємо те, про що мріяли ті, хто підписував Акт злуки 22 січня 1919 року. Маємо власну державу. Єдину, соборну та вільну.
І сьогодні, коли одна з тих імперій, до складу якої входили українські землі, намагається взяти реванш, маємо розуміти: головна наша сила – у єдності. Разом ми змогли дати відсіч агресії. Спільними зусиллями відбудували армію. Найяскравішим вираженням вміння українців діяти разом та допомагати одне одному став потужний волонтерський рух, який об'єднав абсолютно різних людей із різних частин країни.
Кожного дня та кожної хвилини ми доводимо всьому світу: українці – єдині, наші мрії та прагнення спільні, Україна – Соборна. 
Щиро вітаю із Днем Соборності!

Голова Харківської обласної 
державної адміністрації                                                                                   Юлія Світлична


Подождите...