Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 224

2017-02-13

За підсумками Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, який проводився Міністерством культури України протягом 2016 року, Вільшанський сільський Будинок культури посів ІІ місце. Наші колеги стали переможцями серед 22 клубних закладів з 18 регіонів України, що потрапили до фінального відбіркового туру. 

2017-02-13

11 лютого 2017 року відзначила ювілей Фоміна Тетяна Афанасіївна, керівник «народного» аматорського фольклорного колективу «Слобода» Русько-Лозівського сільського клубу, депутат Дергачівської районної ради.
Від щирого серця вітаємо Вас, шановна Тетяна Афанасіївна, з ювілеєм!
Бажаємо творчого натхнення, успіхів в державній справі, якій Ви служите.
Нехай не вичерпується Ваш діловий настрій, а творчі ідеї знаходять практичне втілення у життя.
Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, миру і добробуту. Достатку та всіляких гараздів Вам і Вашій родині!

2017-02-10

З 1 лютого по 10 березня 2017 року у вас є чудова нагода придбати подарунок коханій людині «Власну марку» за акційною ціною!
«Власна марка» - це ексклюзивна поштова марка із вибраними вами зображеннями, фото рідних, близьких, логотипом чи товарним знаком.
До вашої уваги низка унікальних сюжетів, які вже чекають на свого власника!

2017-02-10

Як Державна аудиторська служба замінила фінансову інспекцію, що нового тепер чекати від перевірок і куди скаржитися, якщо зіткнетеся із фактами корупції - в інтерв'ю розповів начальник Південно-східного офісу Держаудитслужби Юрій Єфімов.
- На цей час реорганізацію Державної фінансової інспекції України в Державну аудиторську службу України завершено. Юрію Вікторовичу, розкажіть, як усе відбувалося і головне — навіщо.
- 2015 року було розпочато масштабну роботу щодо реформування діяльності органів державного фінансового контролю. Перед нами ставились чіткі завдання – забезпечити оптимізацію функцій Держфінінспекції з подальшим її реформуванням у Державну аудиторську службу, оновити її кадровий склад і оптимізувати чисельність працівників.

2017-02-08

Дергачівською районною державною адміністрацією оголошено конкурс на зайняття вакантної посади завідувача юридичного сектору апарату Дергачівської районної державної адміністрації. З умовами проведення конкурсу можна ознайомитися на офіційному сайті районної державної адміністрації (http://dergachirda.gov.ua/page_175340). Документи для участі у конкурсі приймаються конкурсною комісією апарату райдержадміністрації до 03 березня 2017 року включно.
Додаткову інформацію з даного питання надає відділ управління персоналом апарату райдержадміністрації (тел.3-02-81).

2017-02-08

Харківське обласне відділення (філія) ВГО «Українська бібліотечна асоціація» спільно з Харківською державною науковою бібліотекою імені В. Г. Короленка та Благодійним фондом «Право на захист» запрошує вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, що проживають у Харківській області та мешканців Дергачівського району до участі у проекті «Покращення  можливостей для освіти, самоосвіти, творчої самореалізації та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб у Харкові та Харківській області».
Тренінг відбудеться 08 лютого 2017 року о 10.00 год. на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дергачівської районної державної адміністрації, за адресою: м. Дергачі, вул. 23-го Серпня, 1а.

2017-02-07

У зв'язку із суттєвим пониженням температури повітря сектор містобудування, архітектури та цивільного захисту разом з Дергачівським районним відділом ГУ МНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району щодо небезпечності тривалого знаходження на вулиці під час великих морозів. Дергачівською райдержадміністрацією разом з комунальним закладом охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», а також комунальним закладом охорони здоров'я «Центр медико - санітарної допомоги Дергачівського району» з метою попередження обмороження мешканців району створено 22 стаціонарних пунктів обігріву населення на території району, 4 з яких працюють цілодобово.

 

2017-02-07

З 6 лютого 2017 року стартувала реєстрація випускників 11-х класів для  участі у ЗНО - 2017. Реєстрація триватиме до 17 березня. Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 31 березня.
Зовнішнє незалежне оцінювання проводиться з метою забезпечення права випускників на рівний доступ до освіти та контроль відповідності результатів навчання державним вимогам. Цього року всі випускники 11-х класів обов'язково повинні зареєструватись на три навчальні предмета, результати яких будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА) та впливатимуть на середній бал атестата про повну загальну середню освіту. Основне завдання школи – надання якісних освітніх послуг.

2017-02-07

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дергачівській районній державній адміністрації від 06.02.2017 року територія с. Великі Проходи Проходівської сільської ради оголошена неблагополучною щодо африканської чуми свиней та встановлено карантин. Встановлено зону захисту в радіусі 3 км від епізоотичного осередку, до складу якої входить с.Малі Проходи.

2017-02-06

Використовуючи наявні ресурси і внутрішні резерви центр зайнятості продовжує вдосконалювати роботу з населенням та роботодавцями. Так, з січня запрацював унікальний сервіс - електронне бронювання послуг для осіб, які шукають роботу та безробітних. За допомогою Інтернету можна зарезервувати час індивідуального прийому до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості.
На порталі Державної служби зайнятості за адресою: www.dcz.gov.ua через рубрику «Електронні послуги» стала доступна функція «Електронна черга реєстрації безробітних». Таким чином, можна зарезервувати час для отримання консультацій з працевлаштування, реєстрації в центрі зайнятості, з тимчасової зайнятості, з питань вибору професії, професійної орієнтації або професійного навчання тощо.

2017-02-02

02 лютого 2017 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. за участю силових відомств району.
На засідання районної комісії було винесено питання щодо необхідності вжиття заходів запобігання гуманітарної катастрофи, яка може статись у м. Авдіївка  Донецької області.


2017-02-02

01 лютого 2017 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшла  громада однієї з вулиць м. Дергачі, які занепокоєні якістю надання послуги електропостачання. В ході розгляду порушеного питання, начальником Дергачівського РЕМ, були запропоновані шляхи вирішення питання. Також надана консультація,  начальником управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, переселенці з окупованої території, як особі, яка є опікуном стосовно отримання державної допомоги. Ще звернулися мешканці однієї з кімнат гуртожитку, який заходиться на території Малоданилівської селищної ради, щодо правомірності займання кімнати громадського користування.

 

 

2017-02-02

У зв'язку з загостренням ситуації на Донбасі, вже сьогодні, за підтримки голови районної державної адміністрації Політухи О.О. та керівників підприємств району, було терміново проведено збір та передачу гуманітарної допомоги постраждалим мешканцям міста Авдіївка у вигляді продуктів харчування та миючих засобів.

2017-02-02

Шановні дергачівці!
У зв'язку із загостренням ситуації у місті Авдіївка її мешканці потребують нашої підтримки та допомоги. Через масові артилерійські та ракетні обстріли житлових районів страждає цивільне населення.
Тому  просимо всіх не байдужих відгукнутися і надати посильну гуманітарну допомогу, щоб допомогти нашим співвітчизникам, які залишилися без води, електрики і тепла.
У зв'язку з пошкодженням житлового масиву, багато помешкань в Авдіївці залишились без вікон, тому найбільш необхідними матеріалами є фанера, плівка, генератори.
Серед необхідних речей:
- ліжка, розкладушки, матраци, ковдри, подушки, постільна білизна;
- медикаменти для надання першої необхідної допомоги;
- харчові набори (для швидкого приготування їжі, консервована їжа, чай, кава, цукор та інше) та дитяче харчування;
- одноразовий посуд, свічки, ліхтарі, батарейки, сірники;
- теплий одяг (дорослий та дитячий усіх розмірів);
- предмети гігієни.
Допомога приймається за адресою: м. Дергачі, вул. Золочівський шлях, 7, кім. 2.
Не будьмо байдужими! Підтримаймо Авдіївку!

2017-01-31

28 січня 2017 року відбулося проведення 2 туру Першості Дергачівського району з волейболу серед чоловічих команд,  всього зарєєстровано 10 команд учасниць, до нас приєдналися ще 2 команди - Команда професійних гравців "Бермінводи"та команда юних спортсменів "Вільшани". Наступний тур планується 12 лютого, про місце проведення буде повідомлено додатково, за довідками звертатися до завідувача сектором у справах молоді та спорту Дергачівської районної державної адміністрації - Марєйкіної Валерії Леонідівни, тел. 2-00-38 з 8.00 до 16.00 (пн. - пятн.).


Подождите...