Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 220

2017-05-09

Шановні ветерани, учасники війни!
Щиросердно вітаю Вас з величним святом – Днем Перемоги!
Вшановуючи ветеранів війни, ми маємо завжди пам'ятати про неоплатний борг перед ними. Наш священний обов'язок – зробити все від нас залежне для поліпшення їх життя.
Сьогодні поряд стоять сиві ветерани та молоді хлопці, які щойно повернулися із зони АТО, - герої різних часів, яких поєднує любов до рідної землі та готовність захищати її до останнього подиху.
Вічна слава всім тим, хто поліг у боротьбі за незалежність, та низький уклін всім тим, хто пройшовши через пекло війни, здобув Перемогу!
Нехай крізь роки 9 Травня радістю і смутком, торжеством і болем торкнеться кожного серця, а вдячна пам'ять об'єднує нас, вселяє гордість за наш народ і країну.
Від щирого серця бажаю Вам та Вашим рідним, дорогі захисники, міцного здоров'я, добра й благополуччя. Нехай у Ваших домівках завжди панують мир, спокій та достаток.


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2017-05-09

09 травня 2017 року на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала ім. І.С. Конєва» відбулись урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
В урочистостях взяли участь ветерани Другої світової, учасники АТО, представники громадськості, керівництво області та району.
Звертаючись до всіх присутніх, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що перемога над нацизмом є спільною для кожного українця та європейця, для всього світу.
«Українські воїни воювали в складі різних військ: в антигітлерівській коаліції, партизанському русі, підпіллі багатьох європейських країн. І ми сьогодні до землі вклоняємося тим героям, які наблизили капітуляцію ворога, що здавався нездоланним», - сказала голова ХОДА.
Вона наголосила, що на долю Харківщини під час Другої світової прийшлися чи не найзапекліші бої.
«Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва, - відзначила Юлія Світлична. - Ми пам'ятаємо ту ціну, яку ми заплатили за мир, і не дамо жодному агресору ступити на нашу рідну землю. Тут, на місті слави, зібралися діди та онуки, захисники Батьківщини: ті, хто стримував Третій Рейх, та ті, хто боронить Україну на сході. Ми цінуємо подвиг кожного солдата, який своєю силою та волею боронить нашу країну. Слава воїну-герою! Слава українському війську! Слава Україні!».

2017-05-03

З метою реалізації Закону України «Про санкції» (Далі – Закон про санкції) Порядком державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5, та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.02.2016 за №200/28330 (зі змінами) (далі Порядок) передбачено, що у разі проведення державної реєстрації, пов'язаної зі збільшенням розміру статутного капіталу господарських товариств, підприємств, у яких резидент іноземної держави, іноземна держава, юридична особа, учасником якої є нерезидент або іноземна держава, володіє 10 і більше відсотками статутного капіталу або має вплив на управління юридичною особою чи її діяльність, державний реєстратор обов'язково встановлює наявність/відсутність персональних санкцій відповідно до Закону про санкції, рішення про застосування яких прийняте Радою до Закону про санкції, рішення про застосування яких прийняте Радою національної безпеки і оборони України та введено в дію указом Президента України (положення абзацу другого пункту 12 розділу II Порядку).

2017-04-28

Установчі збори з формування нового складу громадської ради при Дергачівській районній державній адміністрації відбудуться 12 червня 2017 року в залі засідань райдержадміністрації. Початок зборів о 14.00 год.
Громадська рада при районній державній адміністрації, як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворюється на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (зі змінами) для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

2017-04-28

Дергачі — район з добре розвинутими спортивними традиціями як в аматорському, так і в професійному спорті високих досягнень. Наші спортсмени виборюють призові місця у змаганнях різного рівня.
Традиційною стала участь Дергачівського району у Обласній Спаратакіади з 12 видів спорту серед районів та міст обласного значення Харківської області. Протягом 2016 року, згідно календаря, наші спортсмени приймали участь у змаганнях. 

2017-04-27

В Дергачівській райдержадміністрації протягом березня - квітня було проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". Мета цього конкурсу - розвиток професійної та політично нейтральної державної служби, яка повинна слугувати інтересам людини і громадянина, бути відкритою і прозорою для суспільства.
На даному етапі Всеукраїнського конкурсу фахівці повинні були продемонструвати свою компетентність та практичний досвід у знанні законодавства України, професійних обов'язків та сучасних комп'ютерних технологій, умінні складати ділові документи та працювати з персональним комп'ютером. Ці складові є одними з умов професійного виконання покладених на держслужбовців обов'язків.

2017-04-26

Шановні земляки!
Сьогодні годинник  життя відраховує 31 рік з дня чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала вона на нашій блакитній планеті.
В ніч на 26 квітня 1986 року відлік часу став далеко не мирним, а бойовим і аварійним. Розпочався лік сумної історії атому. У вічі смертоносному вихору радіації глянули герої, проявивши незламність волі і духу. Ціною свого життя вони зупинили дикий вогонь реактора. І сьогодні дзвін скорботи, що став символом чорнобильського лиха, уже 31 років б'є на сполох, на тривогу, разом з тим закликаючи нас до розуму.
Минають роки, але не вщухає чорний біль Чорнобиля, який озивається в серцях мільйонів українців. З кожною новою аварією у світі трагедія набуває нового звучання, нагадує нам про непередбачувані наслідки людської безвідповідальності, самовпевненості та байдужості.
Низько схиляємо голови перед самовідданими героями, які за покликом серця пішли того квітневого дня в ядерний вогонь, щоб зупинити страшне лихо, заплативши високу ціну за наш з вами спокій і щасливе життя.
І у наших спільних силах сьогодні, разом долати болючі наслідки аварії на ЧАЕС - взаємодопомогою, чуйністю, людяністю, турботою про здоров'я ліквідаторів, потерпілих, хворих.
Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, бажаю Вам, вашим рідним і близьким доброго здоров'я, щастя та добробуту.
Вічна пам'ять загиблим, вічна шана подвигу героїв-ліквідаторів!

2017-04-26

31 рік тому, вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на Чорнобильській АЕС стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав.Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

2017-04-24

21 квітня 2017 року у залі засідань райдержадміністрації відбулось засідання колегії райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Гаплєвської І.Б. з порядком денним:
1.  Про підсумки проведення в районі опалювального сезону 2016-2017 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2017-2018 років.
2. Про здійснення заходів щодо підготовки та проведення літнього оздоровлення учнів, дітей  дошкільного віку та пільгового контингенту влітку 2017 року.
Протокольний розгляд:
3. Про стан роботи з персоналом, забезпечення впровадження в районній  державній  адміністрації Закону України від  10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу».

2017-04-20

В ніч з 18 на 19 квітня 2017 року через негоду (мокрий сніг, сильний  вітер), яка продовжувалася  на території Харківської області протягом двох діб склалася аварійна ситуація на електромережах. Так, в Дергачівському районі були знеструмлені  37 населених пунктів, впали сотні дерев та гілок.
Завдяки професійній організації Дергачівського РЕМ під керівництвом начальника Борщ В.М. вже в перші години наслідків буревію були створені 10 ремонтно- відновлювальних бригад. До ліквідації наслідків негоди були залучені працівники РЕМ Шевченківського району, м. Ізюм, сили органів місцевого самоврядування, Дергачівський лісгосп, Дергачівський райавтодор.

Завдяки злагодженій роботі 20 квітня район одним з перших в області подолав наслідки негоди, усі об'єкти електропостачання були відновлені та запрацювали в звичному режимі.
Вдячні за підтримку  усіх причетних служб та організацій у складні для мешканців району погодні умови.

 

2017-04-18

Неприбуткові підприємства, установи та організації, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов'язані до 1 липня 2017.року привести свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу України та у цей термін подати копії таких документів до контролюючого органу.
Звертаємо Вашу увагу, що як показав досвід, кількість звернень за отриманням відповідної адміністративної послуги збільшилась в чотири рази за два місяця до кінця 2016 року, що відповідно до чинного на той час законодавства було граничним строком для приведення у відповідність установчих документів. 

2017-04-18

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
19 квітня 2017 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

2017-04-14

Шановні земляки!
У житті кожного християнина Великдень - свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з настанням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, віри - над безнадією.
Кожен із нас сприймає його із відкритою душею і чистим серцем, почуттям радісної благодаті та очищення, віри у краще майбутнє.
У цей день ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували його захист і підтримку. Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих по-новому побачити й відчути себе в світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще - бути добрішими, милосерднішими, терплячішими один до одного.
Тож у ці радісні дні Пасхальних свят дозвольте побажати Вам всім душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в сімейних оселях. Нехай чудо Воскресіння Христового надихає Вас на добрі та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя - кращого і світлішого.
Хай Великодні дзвони наповнять серця рідних і близьких радістю, хай паска буде смачною, а святкові дні яскравими, як барви весни. Щастя, процвітання та Божої благодаті Вам, дорогі Дергачівці!
Христос Воскрес!

Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                                 І.Б. ГАПЛЄВСЬКА                               


Подождите...