Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 216

2017-06-17

21 червня 2017 року 0 13.00 год. відбудеться особистий прийом громадян головою Дергачівської районної державної адміністрації Жидковим К.С. Попередній запис за тел. 3-03-69

2017-06-17

Дергачівський район Харківської області протягом 2016-2018 років приймає участь у державному експерименті із запровадження послуги патронату над дитиною як альтернативи притулкам, центрам соціально-психологічної реабілітації та інтернатним закладам. Послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд терміном до 3 місяців та виховання дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини.
Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. 

2017-06-16

29 червня 2017 року будуть проведені комплексні заходи з підтримки інновацій МСБ у м.Харків та Харківській області в рамках проекту  «Посилення впливу громадськості на євроінтеграційні процеси у сфері науково-технічного та інноваційного розвитку України», який впроваджується ГО «Агенція Європейських Інновацій» та Українською стороною Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проекту «Громадська синергія».
Заплановано проведення:
1. Інформаційного дня "Програма "Горизонт 2020" для МСП, як фінансовий інструмент підтримки інноваційного бізнесу»;
2. Семінару-дискусії «Інструменти підтримки інноваційної діяльності МСП на регіональному рівні».
Участь у заходах є безкоштовною за умови попередньої реєстрації до 23 червня 2017 р.

2017-06-16

Шановні медичні працівники Дергачівщини!
Щороку, в третю неділю червня, ми відзначаємо День вашого професійного свята!
Ми розуміємо, наскільки важлива для суспільства медицина, і яке колосальне навантаження лежить на людях, які працюють у цій сфері.
Споконвіку більше за всі скарби та будь-які надбання цінувалося здоров'я людини. А тому професія лікаря завжди була, є та залишиться однією з найнеобхідніших і найшановніших. Саме для вас, дорогі медики, завжди актуальні такі поняття, як доброта, гуманність благородність та професіоналізм.   
Висловлюю найтепліші слова вдячності тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини – її життя. Адже здоров'я нації є базовою умовою розвитку сильної держави та її благополуччя.
Ми знаємо, що нам є над чим працювати, особливо з огляду на те, що в країні проводяться масштабні реформи, в тому числі - реформа системи охорони здоров'я. Але я впевнений, що, завдяки нашим медикам, їх професіоналізму, прагненню працювати і розвиватися, у нас буде позитивний результат.
Прийміть найщиріші побажання міцного здоров'я, благополуччя вам та вашим рідним. Нехай збудуться всі ваші задуми і все добре, зроблене з думкою і натхненням, повертається до Вас сторицею!


Голова районної
державної адміністрації                                                                                           К.С. ЖИДКОВ

2017-06-16

16 червня 2017 року голова районної державної адміністрації Жидков К.С., перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б., заступник голови районної ради Стрілець В.П. привітали з ювілеєм Черкасько-Лозівського сільського голову Шабалтаса П.П.

2017-06-16

16 червня 2017 року відбулась зустріч голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. з представниками Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО». Під час зустрічі було обговорено ряд питань, які залишаються актуальними для захистників Вітчизни та демобілізованих  із зони АТО.

2017-06-16

Петро Порошенко подякував медикам, які допомагають загоювати рани та повертатися до повноцінного життя українським військовослужбовцям АТО.
«Кожна країна, яка пережила агресію, знає, що це таке. І давайте активізуємо роботу зі створення сучасної ефективної системи реабілітації ветеранів АТО. У цій справі ми можемо спиратися – підтверджую вам це, бо ми досягли відповідних домовленостей – на підтримку наших партнерів по НАТО», - зазначив Глава держави на заходах до Дня медичного працівника.

2017-06-16

З представниками міжнародної організації керівник області обговорила питання гендерної рівності, зокрема - участі жінок в економічній, політичній та безпековій сферах, а також боротьбу з гендерно мотивованим насильством.
Починаючи зустріч, Юлія Світлична відзначила, що 7 липня в Харківській області вперше буде проведено міжнародний гендерний форум, на який запрошено народних депутатів, державних службовців, представників бізнесу, успішних жінок та чоловіків. Ключовою темою для обговорення в рамках заходу стануть можливості реалізації для людей обох статей в Україні. Також гендерні питання планують розглянути під час виїзного засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, яке пройде в Харкові у 20-х числах червня.

 

2017-06-15

14 червня 2017 року голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з менеджментом і колективом головного оборонного підприємства області.
З працівниками ДП «Завод ім. В.О. Малишева» керівник області обговорила як соціально-побутові питання, так і перспективи розвитку підприємства.
«Спілкуватися потрібно не в кабінетах, а на заводах, на спортивних майданчиках, де тренуються люди, на соціальних об'єктах, де люди отримують послуги, тому що під час живого спілкування можна більше розкрити проблемних питань, щоб потім їх вирішити», - сказала Юлія Світлична, звертаючись до працівників підприємства. Вона підкреслила, що зараз у підприємства є хороший портфель замовлень і надійні перспективи подальшого розвитку. І доходи, які отримує завод, повинні відбиватися на доходах кожного працівника.

2017-06-15

Урочисте відкриття відбудеться 16 червня о 18:30 у Палаці спорту «Локомотив».
У спортивному змаганні візьмуть участь близько 400 учасників з 39 країн.
За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, майже всі команди – учасники чемпіонату вже з'їхалися до Харкова. 15 червня очікують на приїзд спортсменів з Латвії та Кіпру.
Жеребкування команд відбудеться 16 червня о 12:00. Полуфінальні бої пройдуть 23 червня, фінал - 24 червня.

2017-06-15

Напередодні старту чемпіонату в Харкові глава ХОДА передала спортсменам слова підтримки від Президента України Петра Порошенка. Керівник області побажала українським спортсменам витримки, терпіння і перемоги.
«Мені дуже приємно, що місцем для проведення заходу такого масштабу - чемпіонату Європи 2017 року з боксу серед чоловіків, який вперше проходить в Україні, - обрано саме Харків. Маю велику надію, що українським спортсменам наш регіон принесе вдачу, і кожен з вас покаже, на що він здатний», - звернулася до спортсменів Юлія Світлична.

2017-06-15

15 червня 2017 року в залі засідань райдержадміністрації під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д. відбулося навчання з працівниками структурних  підрозділів райдержадміністрації за участю керуючого  Дергачівського відділення АТ «Ощадбанк» Ропая М.С., представників комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня».

2017-06-14

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації з 19 червня по 29 вересня 2017 року проводиться конкурс на отримання безвідсоткового мікрокредиту за рахунок коштів обласного бюджету на зворотній основі під бізнес-плани проектів серед суб'єктів малого і середнього підприємництва Харківської області у національній валюті України в розмірі від 50 до 75 тис. грн строком до 1 року, від 75 до 200 тис. грн – строком до 2 років.

2017-06-14

13 червня 2017 року в залі засідань районої ради відбулося пленарне засідання чергової ХVІІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання за участю голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. В порядку денному було розглянуто ряд питань.

2017-06-14

13 червня голова ХОДА стала гостем прямого ефіру на телеканалі «Україна».
Серед тем, які порушили під час інтерв'ю з керівником області, - масштабна міжнародна подія, що відбудеться в Харкові вже за два тижні.
«Вважаю, що проведення у нас засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи – це сигнал довіри європейських інституцій до регіону, - сказала Юлія Світлична. – На Харківщину прибудуть понад 100 євродепутатів різних рівнів. Це місцеві представники Берліну, Парижу, Лондону, країн Східної Європи, Балтії. Це знакова подія для Харківщини, і ми зробимо все, щоб провести захід на високому якісному рівні».


Подождите...