Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 214

2017-06-30

 

30 червня 2017 року в приміщенні Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б. відбулося засідання робочої групи для здійснення заходів, пов'язаних з організацією відпочинку звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, у санаторно-курортних закладах Харківської області. 

 

2017-06-30

30 червня 2017 року в залі засідань міської ради відбулося засідання чергової ХХVІ сесії Дергачівської міської ради VII скликання за участю голови районної державної адміністрації Жидкова К.С., голови районної ради Лазарєва Г.Ю., а також представників громадськості, голів вуличних та будинкових комітетів, представників установ та організацій міста.

2017-06-29

 

29 червня 2017 року під головуванням голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. відбулася нарада щодо передачі об'єктів теплопостачання району за участю директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації Магдисюка С.В., голови районної ради Лазарєва Г.Ю., в.о. Дергачівського міського голови Бондаренко К.І. та відповідних керівників підприємств району, області.

 

2017-06-29

29 червня 2017 року голова районної державної адміністрації Жидков К.С. ознайомився з роботою поліклінічного та стаціонарного відділень комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», Дергачівського відділення комунального закладу охорони здоров'я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та клініко-діагностичної лабораторії Солоницівської поліклініки.

2017-06-28

 

 

Шановні дергачівці!
Щиро вітаю Вас з Днем Конституції України!
Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, навіки закарбувавши волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі.
Від усієї душі зичу Вам міцного здоров'я, миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбуття рідної Батьківщини!
Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу. Нехай це свято додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім'я процвітання нашої незалежної України.


Голова районної
державної адміністрації                                                                   К.С. ЖИДКОВ

 

2017-06-28

 

28 червня 2017 року ми відзначаємо 21-у річницю з дня прийняття Конституції України. Наш Основний Закон видається дуже молодим за мірками людського життя. Проте конституційна історія нашої держави нараховує понад 300 років. Ще на початку XVIII століття наш державник - Гетьман Війська Запорозького Пилип Орлик - створив перший звід ключових законів життя українського суспільства, надзвичайно прогресивний для тогочасного світу абсолютних монархій.
Ми маємо потужну історію розбудови демократичної держави. Україна чи не однією з перших стала на той шлях, який пройшли майже всі країни Європи. Історія українського Основного Закону, той шлях, який був обраний нашою державою ще 300 років тому, - це ще одна міцна ланка, що поєднує нас з родиною європейських держав.
Ще й тому нинішнє святкування Дня Конституції для всіх нас є особливо значущим. Адже цього року, запровадивши безвізовий режим з ЄС, ми остаточно повернулися до європейської родини. Ми повернулися до тих цінностей, які сповідував ще гетьман Пилип Орлик, коли створював першу українську Конституцію. І мені дуже приємно, що цього року на Харківщині День Конституції разом з нами відсвяткують представники багатьох європейських країн - делегати Конгресу регіональних влад Ради Європи, що прибули до Харкова. Вважаю цю подію знаком довіри до нашого регіону та підтримки України в цілому.
Дорогі земляки, я щиро вітаю вас з одним із головних державних свят року. Бажаю сил та наснаги для роботи на благо України! З Днем Конституції!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                       Юлія Світлична

 

2017-06-27

26 червня 2017 року патріоти Дергачівського району - заступник голови громадської організації «Дергачівська районна спілка Ветеранів АТО» Карпенко О.В. та депутат Дергачівської районної ради Фісун В.О. відвідали бійців на передовій в районі Світлодарської дуги (висота «Мажор»), села Зайцеве та передали їм військову форму, солодощі, дитячі малюнки та пральну машину.

 

2017-06-27

 

27 червня 2017 року відбулася робоча зустріч голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. з командиром 1-го дивізіону військової частини А-1215, підполковником Сургаєм С.В.

 

2017-06-27

27 червня 2017 року відбулася робоча зустріч голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. з представниками громадської організації "Комітет із боротьби з корупцією та захисту прав людини".

 

2017-06-27

 

27 червня 2017 року відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку в м. Дергачі з нагоди Дня Конституції України за участюголови районної державної адміністрації Жидкова К.С., першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б., заступника голови районної ради Стрілець В.П., помічника народного депутата України Кацуби В.М. Луханіна А.М., представників Дергачівської міської ради, депутатів районної ради, керівників установ, організацій, служб району, громадських організацій, політичних партій, громадськості та молоді району.

 

2017-06-26

 

Протягом 5 місяців 2017 року робота Дергачівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області була спрямована на виконання завдань, визначених законами України щодо забезпечення своєчасної виплати пенсій та виконання планових надходжень коштів до бюджету Пенсійного Фонду. Забезпечено контроль за надходженням коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного Фонду.

 

2017-06-26

 

26 червня 2017 року відбулася робоча зустріч голови районної державної адміністрації Жидкова К.С. з начальником Дергачівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області Гладир Л.І.
В ході якої було обговорено питання виділення іншого приміщення для роботи управління.

 

2017-06-26

 

26 червня 2017 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулася чергова апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, місцевими головами під головуванням голови районної державної адміністрації Жидкова К.С.

 

2017-06-26

 

 

Важливою, почесною та відповідальною в усі часи була справа захисту рубежів держави. Сьогодні у добу нових вимог та викликів, вона набула особливої ваги. Прикордонники України з честю та відданістю стоять на захисті недоторканості державного кордону, забезпечуючи цілісність і суверенітет України.
Невтомність і наполегливість, рішучість і самовідданість прикордонників є великим прикладом громадянської зрілості та відданого служіння Батьківщині.
Східне регіонального управління Державної прикордонної служби України здійснює прийом кандидатів на військову службу за контрактом.

 

 

2017-06-25

 

Шановні працівники митної служби!

Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята.
З давніх-давен митниця слугувала надійним форпостом захисту економічних інтересів країни, забезпечувала збереження національно-культурної спадщини народу.
Сьогодні згуртовані та професійні колективи митників продовжують славні традиції попередніх поколінь, ефективно поєднуючи їх із новими вимогами часу. Свідченням цього є якісне оновлення та наближення роботи митниць до європейських стандартів.
Щиро вдячні за вашу активну участь у житті Дергачівщини та держави в цілому. Зичу кожному міцного здоров'я, добра, родинного затишку та успіхів у благородній справі служіння інтересам громадян України.


Голова районної
державної адміністрації                                                                              Костянтин Жидков

 


Подождите...