Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 226

2017-01-20

Шановні земляки!
Вітаю вас з одним із найважливіших національних свят – Днем Соборності України!Урочистий акт єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки став символом віковічного прагнення нашого народу жити у єдиній, соборній та незалежній державі.
Відзначення цієї історичної події має не лише внутрішньо український, а й зовнішній характер. Віддаючи шану минулому, ми доводимо всьому світові, що Україна є цілісною соборною державою, а українці – єдиний народ.
Ідея соборності, яка має глибокий символічний зміст, нині набуває нових відтінків та барв. Відродження єдиної Української державності, яке розпочалося з 22 січня 1919 року нажаль, нам знову доводиться відстоювати. Більше того, сьогодні український народ знаходиться на передовій боротьби за такі європейські цінності, як свобода, гідність, суверенітет і демократія. Задля єднання суспільства довкола ідеї зміцнення державності українські герої жертвуючи здоров'ям, дивлячись у вічі смерті їдуть на Донбас. Ми боронимо рідну землю від агресора, ціною життя цвіту нації здобуваємо мир. Ми стали на шлях реформ, що перетворять Україну на сильну європейську державу. Тому, аби пройти усі викликни сьогодення, дорогі земляки, нам потрібно бути консолідованими, мудрими, мужніми та виваженими у своїх діях.
У день свята бажаю всім доброго здоров'я, щастя, миру, злагоди, нових досягнень на благо рідної Дергачівщини та України.
Віримо в нашу країну!
Слава Україні!

Голова районної
Державної адміністрації                                                                                 ПОЛІТУХА О.О.

2017-01-20

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.
20 січня 2017 року в м. Дергачі з нагоди Дня Соборності України відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченку.

2017-01-19

Шановні жителі Дергачівського району!
Прийміть мої щирі вітання і сердечні побажання з нагоди свята Водохреща!
З давніх-давен це велике свято було для українського народу джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в перемогу добра і сподівань на краще майбутнє.
Цього дня на спомин про хрещення Ісуса Христа у водах Йорданських, у храмах відбуваються святкові богослужіння, а потім хрестом і молитвою освячують найближчі річки, озера та криниці. Відтак вода в них стає цілющою і цілий рік дарує людям здоров'я й наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією.
У цей величний день щиро бажаю, щоб ця свята вода, благословенна самим Господом, зцілила кожного із нас, і ми зуміли очистити свої серця від усього недоброго, і наповнили їх любов'ю, миром та великим бажанням бути гідними громадянами нашої славної держави, ім'я якій Україна.
Бажаю кожному з вас міцного здоров'я, сімейного щастя, благополуччя, яскравого і теплого сонця, якщо не на небосхилі, то в душах і серцях! І хай чудо Водохреща надихає всіх на добрі та праведні справи.
Щедрого і радісного свята!

  

Голова районної
Державної адміністрації                                                                                 ПОЛІТУХА О.О.

2017-01-18

17 січня 2017 року у глядацькій залі районного Будинку культури відбувся особливий захід - фестиваль духовності «Різдвяні піснеспіви». Особливість його у жанровій тематиці номерів, у атмосфері, що царює на сцені, у сприйнятті глядачем чарівного дійства.
Настоятель храму Різдва Богородиці м. Дергачі протоієрей отець Василій відкрив свято, привітав усіх присутніх з новорічними святами, побажав милості Божої та миру на нашій землі, а також привітав начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Осадчого О.С. з призначенням на посаду.

2017-01-18

18 січня 2017 року  керівництвом райдержадміністрації проведено особистий прийом громадян.
На прийом прийшло 4 громадян. Порушувалися питання можливості отримання житла  як переселенцям, які мають статус багатодітної родини. Їм були запропоновані шляхи вирішення порушеного питання. Також підіймалися питання щодо оформлення спадку та перейменування вулиці в с. Безруки.
На прийомі був присутній начальник  управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації та начальники відділів райдержадміністрації. Всі, хто прийшов на прийом, отримали роз'яснення та консультації.

 

2017-01-17

19 січня за новим стилем у православних церквах (6 січня — у католицьких) відмічається Хрещення, або Богоявлення — день, присвячений згадці про Хрещення Ісуса Христа у водах Йордану. В православній церкві воно входить до числа великих Двонадесятих неперехідних свят. Напередодні свята, 18 січня, встановлений суворий піст. А саме свято Хрещення Господнє — одне з найдавніших свят християнської церкви. Його встановлення відносять ще до часів апостолів. Давня назва свята — «Єпіфанія» — явлення, або «Теофанія» — Богоявлення. З графіком проведення обрядів водоосвячення на водоймищах Дергачівського району можна ознайомитись тут.

2017-01-16

Національна християнська традиція святкувати Водохреща передбачає масовий рух людей поблизу води. Тому необхідно обрати таке місце поблизу водойм або на їхніх берегах, яке відповідало б вимогам безпеки людей, що вже зменшує можливість виникнення надзвичайної ситуації взимку.
Вихід на лід є дуже небезпечним. Досить часто змінюються погодні умови. Існує реальна загроза виникнення промоїн, розколу та відриву криги, а врятуватися в холодну пору року набагато важче, ніж влітку. Адже людина може потонути за лічені хвилини.

2017-01-16

«Уривчасте звучання електросирен означає» - «УВАГА ВСІМ!»Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
18 січня 2017 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

2017-01-06

Указом Президента України №580/2016 «Про відзначення державними нагородами України» від 29 грудня 2016 за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: нагородити орденом «За мужність» III ступеня РАДІВІЛОВА Романа Юрійовича (посмертно) – солдата. 

2016-12-30

Дорогі земляки!
Новий рік вступає у свої права.
Кожен з нас бажає, щоб він приніс лише найкраще. Нашій країні. Нашим рідним і близьким.
Ми дивимося уперед, і у нас є конкретні плани на наступний рік. Без популізму, без зайвих слів, а з дбайливим ставленням до фінансів та відповідальністю за результат.
Жодна ключова сфера не залишиться поза увагою. У кожній визначено свій пріоритет.
Я вітаю з Новим роком всіх освітян, які побачать реальні зрушення в оновленні матеріальної бази шкіл. Вперше за багато років на Харківщині відкриє двері нова школа, яка будується у Пісочині. І це – зміни на краще в галузі освіти.
Я вітаю всіх, хто присвятив себе охороні здоров'я. Вже на початку року капітально відремонтуємо відразу 14 обласних лікарень. І далі будемо лише нарощувати наступ на розруху в медичних закладах.
Я вітаю з Новим роком культурну спільноту області. Кращий орган в Україні вже зазвучав. Попереду – нова велика зала філармонії. А це – нова динаміка культурного життя, яку ми разом повертаємо до Харкова.
Новорічні вітання всім спортсменам Харківщини, з якими ми не просто працюємо, а дружимо. Повернення до Харкова великого футболу та інших міжнародних змагань, нові сучасні спортивні комплекси у районах і містах області, нові програми підтримки – це лише частина планів, які спільно втілимо у життя за наступний рік.
Я вітаю з Новим роком всіх, хто піднімає економіку областіна великих підприємствах і в малому бізнесі. У промисловості та сільському господарстві. В енергетиці і комунальній сфері. На виробництві і в торгівлі. Всіх, хто створює унікальний інтелектуальний продукт в університетах і наукових центрах, за монітором комп'ютера.
Укріпити позиції на нових ринках, покращити умови для бізнесу в області – осьта мета, яку зможемо досягти тільки разом. І я впевнена, що регіональний центр адміністративних і соціальних послуг, який розпочне роботу вже навесні наступного року, стане реальним внеском у цю справу.
Я вітаю з Новим роком громадський актив Харківщини. Попереду у нас багато спільних проектів і програм.
Окремі щирі вітання адресую сьогодні всім, хто береже наш мир і нашу безпеку у новорічну ніч. Хто виконує свій громадянський обов'язок на фронті, на передовій. Правоохоронцям, які борються з ворогом і злочинністю у тилу та знаходяться у патрулі.
Переконана, зараз до цих вітань приєднуються мільйони українців, які змогли зібратися за традиційним святковим столом завдяки вам – захисникам.
Дорогі харків'яни! Жителі області!
Ставимо перед собою великі, але реальні завдання.
Наступний рік відкриває перед Харківщиною багато нових можливостей. І тільки від нас самих залежить, як ними скористатись.
Переконана, спираючись на підтримку Президента України та міжнародних партнерів, об'єднуючи зусилля, разом ми обов'язково досягнемо успіху.
Я бажаю здоров'я, миру, щастя і добробуту кожній родині.
Вірю в Харківщину! Вірю в кожного з нас!
З Новим, 2017-м роком! З Різдвом Христовим!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                   Юлія Світлична

2016-12-29

Шановні друзі!
Прийміть мої найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим!
Рік, що минає, був непростий, надзвичайно важкий в історії незалежної України. Незалежно від політичних поглядів, громадяни України продемонстрували всьому світу відповідальність за долю своєї країни та патріотизм!
Новий рік і Різдво Христове - традиційно родинні свята. Нехай вони стануть початком нового успішного року, який буде для нас щедрим на  добрі справи та здобутки. Нехай звучать найкращі побажання миру, здоров'я, щастя та удачі, а новорічне диво стане початком доброго настрою на увесь рік.
Нехай Різдвяна зоря об`єднає усіх нас – і тих, хто зустрічає ці свята в колі найближчих і найдорожчих людей, і тих, хто далеко від рідної домівки та благословляє наші помисли, слова і діла. В цей день звідусіль з'їжджаються до рідної домівки рідні та близькі, навстіж відчинені ворота кожної оселі в очікуванні добра, щастя, міцного здоров'я, оберегом горять на святковому столі вогні – так було з прадавніх часів і буде завжди, поки живуть в серці почуття великої родини, любові до ближнього, єднання і злагоди.
Тож хай об'єднаються в році новому всі добрі починання і звершення заради майбутнього нашої рідної незалежної Батьківщини України, а всі негаразди і проблеми залишаться в минулому.
Бажаю всім землякам, щоб Новий 2017 рік став багатим на щедрі здобутки для нашої суверенної держави і кожного з нас.
І нехай різдвяні свята, як світлі вогники оновлення, мрій і сподівань, принесуть добро й злагоду в кожну родину та подарують довгоочікуваний мир і єдність!
Хай Бог оберігає кожного з вас, ваших рідних й нашу Україну!
З Новим роком та Різдвом Христовим, дорогі дергачівці!
Слава Україні!

 

Голова районної
державної адміністрації                                                                                ПОЛІТУХА О.О.

2016-12-28

27 грудня 2016 року в залі засідань районної ради відбулось засідання XIV позачергової сесії районної ради VІІ скликання за участю голови райдержадміністрації Політухи О.О.

2016-12-23

Рішеннями Харківської обласної ради від 23.06.2016 №191-VІІ, №192-VІІ Комунальне підприємство Харківської обласної ради «Регіональний центр природних ресурсів та екології» визначено спеціалізованим органом по реалізації Регіональної стратегії «Екологія Харківщини» (рішення обласної ради від 14.04.2016 №107-VІІ) у рамках якої створюється єдина геоінформаційна екологічна модель регіону та формування і функціонування у публічному доступі регіонального реєстру суб'єктів господарювання усіх форм власності, що здійснюють діяльність пов'язану з забрудненням навколишнього природного середовища (далі - Реєстр) (офіційний сайт http://ecoreg.com.ua/).

2016-12-21

Для підвищення іміджу міста Дергачі - як  майбутнього центру об'єднаної громади, виведення якості міського простору на рівень європейського міста, районна державна адміністрація вважає необхідним створення в центральній частині м. Дергачі якісного громадського простору з відображенням історичних та національних цінностей, відтворення в громадському просторі пам'ятних елементів, які б нагадували про переможні події в м. Дергачі у минулі та теперішні роки, пошук нового образу існуючих будівель майдану, та пропозиції щодо будування нових громадських споруд, малих архітектурних форм.

2016-12-20

В місті Дергачі 20, 21, 22 грудня 2016 року оголошено Днями жалоби за загиблим в АТО земляком.
Відповідне розпорядження підписала в.о. Дергачівського міського голови, секретар ради Бондаренко К.І.
У розпорядженні вказано, що траур оголошується у зв'язку з загибеллю учасника антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей мешканця міста Дергачі військовослужбовця Радівілова Романа Юрійовича.
Військовослужбовець 54-ї бригади окремої механізованої бригади загинув 18.12.2016 під час виконання бойового завдання на території Донецької області.


Подождите...