Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 240

2016-03-01

«Серед безліч речей, добрих або поганих, винайдених сучасним світом, однією з найбільш корисних без сумніву є пошта, послуги якої надаються на всій земній кулі» - ці слова належать видатній людині минулого століття Джавахарлала Неру. Дійсно, сучасна пошта — це всесвітня мережа доставки пошти, яка поєднує рідних людей, друзів та ділових партнерів. Попри бурхливий сплеск розвитку мобільного та електронного засобів зв'язку, пошта і сьогодні щоденно приймає і відправляє мільярди листів та інших поштових відправлень, бо ніщо не замінить живого почерку людини, оригіналів документів тощо.
В першу чергу, слід зазначити, що від того, наскільки правильно написати адресу на поштовому відправленні, залежить гарантія його своєчасної доставки саме одержувачуі, який на нього чекає.

2016-03-01

Державне підприємство «Укрпошта» за підсумками 2015 року очікує отримати прибуток на суму близько 50 млн грн. Цей показник у 2,5 рази більше плану (+250%) і є кращим за останні 15 років. Про це заявив в.о. генерального директора підприємства Ігор Ткачук, звітуючи за рік роботи «Укрпошти» під своїм керівництвом.
«Наприкінці 2014-го року мені довелося прийняти із збитком у 4 млн грн, поглинуте корупційними схемами і оборудками, підприємство, – відзначає керівник Укрпошти Ігор Ткачук. – Завдяки оптимізації логістичних та технологічних процесів, удосконаленню системи управління якістю та розширенню сфери застосування кур'єрських послуг, за цей період вдалося докорінно змінити ситуацію на підприємстві на краще. За 2015 рік Укрпошта матиме прибуток близько 50 млн грн. Крім того, цього року ми затвердили три основні програми: антикорупційну, програму підвищення енергозбереження та програму підвищення рівня безпеки працівників. І це лише початок. Ми готові удосконалюватися для наших споживачів й у наступному 2016 році». 

2016-03-01

Важливим напрямом, у якому рухається Укрпошта, є розвиток фінансових послуг, серед яких надання послуг за агентськими угодами з банківськими та фінансовими установами.
Для Укрпошти 2015 рік видався плідним на нові проекти та впровадження. Розпочато роботу з новими партнерами, які розробили виключно для співпраці з національним оператором поштового зв'язку нові програми та цікаві продукти.
Так завдяки співпраці з ПАТ «ФІДОБАНК» клієнти Укрпошти мають можливість оформити у відділеннях поштового зв'язку депозитні договори на унікальних умовах. 

2016-03-01

Приємно усвідомлювати, що кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - це законодавчо визначені форми організації життєзабезпечення таких дітей. Вони передбачають їх утримання та виховання в сім'ї, забезпечують соціальний захист, захист майнових і житлових прав дитини, догляд, виховання, корекцію та компенсацію розвитку, вирішення медичних проблем, подолання психологічних травм, задоволення щоденних потреб дитини, яка залишилася без піклування батьків.

2016-02-29

Коли змінюється назва населених пунктів, районів та областей, але не змінюється фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління та облікупереоформлювати документи дозвільного характеру не потрібно.

2016-02-29

Відтепер клієнти Укрпошти, обираючи послугу «Власна марка», можуть замовляти вдруковування зображень не лише у чисті купони аркуша, а й на полях. Це стало можливим завдяки введенню в обіг у грудні 2015 року нового сюжету маркового аркуша за проектом «Власна марка» (П-17), який суттєво відрізняється своєю концепцією.
Відповідно до формату аркуша підготовлено низку варіантів оформлення полів: до державних свят, з нагоди дня народження, новорічні та інші святкові композиції.
Разом з тим, клієнт може скористатися як одним зі запропонованих стандартних сюжетів, так і замовити власний, підготовлений згідно з вимогами. Це дозволяє «індивідуалізувати» своє замовлення і таким чином досягти максимально бажаного результату – оформити тематичний продукт для презентування родичам, друзям, партнерам чи з рекламною метою.
Цінові пропозиції традиційно залежать від кількості аркушів, які ви плануєте придбати, що дає змогу заощадити до 35 %.
Детальна інформація щодо замовлення продукції – тел. 732-17-67, 067-242-34-11 або на сайті підприємства http://ukrposhta.ua/ у розділі «Філателія» («Власна марка»). 

2016-02-29

Проектом Ради Європи «Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством в Україні», бенефіціаром якого є Міністерство соціальної політики України, оголошено конкурс для журналістів на найкращу опубліковану статтю на тему насильства щодо жінок та домашнього насильства. Крайній термін подачі: 7 травня 2016 року для статей, що були опубліковані до 30 квітня 2016 року.
Більш детальнішу інформацію Ви можете знайти на веб сторінці Проекту Ради Європи: http://www.coe.int/uk/web/stop-violence-against-women-ukraine/home.

2016-02-26

25 лютого 2016 року в залі засідань районної державної адміністрації  під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. за участю сільських, селищних, міського голів, керівників підприємств, організацій, установ, служб, фермерських господарств району відбулось спільне засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району з порядком денним:
1. Про підсумки економічного та соціального розвитку Дергачівського району за 2015 рік, завдання на 2016 рік.
2. Аналіз роботи комунальних підприємств району.

2016-02-26

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки цивільного захисту Харківської області на 2016 рік, 24 лютого 2016 року під головуванням Голови Дергачівської районної державної адміністрації Політухи Олександра Олександровича було  проведено командно штабне навчання на тему: «Дії органів управління та сил Дергачівської районної ланки Харківської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у разі виникнення метеорологічної надзвичайної ситуації та аварій з відпрацюванням питань евакуації робочого персоналу навчальних та комунальних закладів району».
Теоретичні відпрацювання відбулися в залі засідання в Дергачівській райдержадміністрації, практичні заходи відбувалися в КП «Дергачівський районний будинок культури».

2016-02-24

20 лютого відзначається День пам'яті Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободу людини та європейське майбутнє України.
Сектором у справах молоді та спорту Дергачівської районної державної адміністрації за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, КУ «Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», спільно із Дергачівською районною молодіжною громадською організацією «Нове покоління Дергачівщини» на території Дергачівського району смт. Пересічне проведено захід вшанування Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.
На заході  були присутні: Політуха О.О. голова Дергачівської районної державної адміністрації, Фокін А.В. директор Комунальної Установи «Харківський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»

2016-02-24

20 лютого у районному Будинку культури відбувся Х районний конкурс майстрів художнього слова «Від слова до слова». 50 учасників і 40 номерів було прослухано журі конкурсу.
Цікава і насичена програма конкурсу заздалегідь була прогнозована. Змагалися конкурсанти у двох вікових категоріях, дитяча – до 16 років і доросла – від 17 і старше,  у чотирьох номінаціях, три з яких традиційні, а ось одна нова номінація -  «письменники рідного краю», де звучала поезія авторів, творчість яких народжувалася і розквітала на Дергачівщині.

2016-02-22

19 лютого 2016 року  у глядацькій залі районного Будинку культури відбувся вечір-реквієм до Дня пам'яті Героїв Небесної сотні.  На початку заходу голова райдержадміністрації Політуха О.О. зачитав вірш про Героїв Небесної Сотні, а також запропонував вшанувати пам'ять загиблих воїнів АТО мешканців Дергачівського району.
Колективи та вокалісти Дергачівського районного Будинку культури і Дергачівської музичної школи підготували концерт. Керівник «народного» аматорського вокального ансамблю «Зоряночка» Катерина Жук з хором музичної школи  дуже проникливо заспівала пісню «Мій тато герой». Денис Івахненко, учасник вокального ансамблю «Мармелад», виконав пісню «Мати Тополя». Хореографічна композиція зі свічками «зразкового» хореографічного колективу «Капітошки» додала емоційності заходу. Та найвищої напруги почуттів досягла пісня «Біля тополі» у виконанні «народного» гурту «Перфоменс». Чудовий багатоголосний вокал, жива інструментальна музика  створили глибокий і довершений образ.

2016-02-19

Шановні земляки!
20 лютого ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні - людей, які віддали життя за краще майбутнє для своєї країни. Їх вчинок змінив хід сучасної історії України. Завдяки їх самовідданості, патріотизму та вірі в ідеали свободи та демократії наша країна отримала унікальний шанс повністю змінитися, впевнено ступити на європейський шлях розвитку. І ми вже не зійдемо з цього шляху. Він не буде простим, але приклад Героїв Небесної Сотні ніколи не дасть нам здатися, скласти руки й відмовитися від поставлених цілей.
У цей день хочу ще раз висловити слова співчуття та глибокої вдячності сім'ям Героїв України Євгена Котляра, Владислава Зубенка та Юрія Паращука - трьох наших земляків, які загинули в Києві в 2014-му. Ваші рідні були вірні ідеалам до кінця, не побоялися та не здалися. Їхні імена пам'ятатиме не одне покоління українців. Їх приклад надихнув тисячі воїнів, які сьогодні захищають нашу країну на Донбасі.
Переконаний, разом, спільними зусиллями ми змінимо країну, доведемо до кінця вкрай необхідні реформи, і Україна досягне того майбутнього, про яке мріяли Герої Небесної Сотні. І це буде найкращою даниною їх світлій пам'яті. Слава Україні!

 

Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                             Ігор Райнін

2016-02-19

Шановні дергачівці!
Два роки тому весь світ схвилювали події, які забрали життя понад сотні українців. Їх жертви стали початком великої трагедії, котра вкарбувала минулий рік кровавою сторінкою української історії.
Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» в Україні щороку 20 лютого буде відзначатися День Героїв Небесної Сотні.
Цей день відзначається з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Присвятимо себе творенню демократії, будьмо щирими українцями-патріотами.
Пам'ятаймо нашу історію та творімо наше мирне майбутнє!
Вшануємо разом пам'ять про загиблих за свободу і незалежність України!
Слава Україні! Вічна пам'ять нашим Героям!

 

Голова Дергачівської
районної державної адміністрації                                                  Олександр Політуха

2016-02-19

Управління Служби Безпеки України в Харківській області інформує


Подождите...