Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 242

2016-01-13

Для податківців Дергачівської ОДПІ важливим є створення умов для практичної реалізації громадянами права на звернення, для обговорення проблемних питань, знайдення спільних шляхів до компромісного рішення. З цією метою здійснюються заходи організаційного, інформаційного та аналітичного характеру, спрямовані на удосконалення цієї роботи.
Впродовж січня –грудня 2015 року до Дергачівської ОДПІ від громадян надійшло 8 письмових звернення ( в тому числі 2 в електронному вигляді) на які надані своєчасні та якісні роз'яснення, скарги та пропозиції – не надходили.
Для оперативного розв'язання проблемних питань, що виникають у платників податків та громадян, в податковій інспекції  проводиться особистий прийом громадян, відповідно до затвердженого графіка. 

2016-01-12

Національна християнська традиція святкувати Водохреща передбачає масовий рух людей поблизу води. Тому необхідно обрати таке місце поблизу водойм або на їхніх берегах, яке відповідало б вимогам безпеки людей, що вже зменшує можливість виникнення надзвичайної ситуації взимку.
Вихід на лід є дуже небезпечним. Досить часто змінюються погодні умови. Існує реальна загроза виникнення промоїн, розколу та відриву криги, а врятуватися в холодну пору року набагато важче, ніж влітку. Адже людина може потонути за лічені хвилини.

2016-01-12

У зв'язку із суттєвим пониженням температури повітря відділ з питань надзвичайних ситуацій разом з Дергачівським районним відділом ГУ МНС України в Харківській області звертається до мешканців та гостей Дергачівського району щодо небезпечності тривалого знаходження на вулиці під час великих морозів.
Дергачівською райдержадміністрацією разом з комунальним закладом охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», а також комунальним закладом охорони здоров'я «Центр медико - санітарної допомоги Дергачівського району» з метою попередження обмороження мешканців району створено 7 стаціонарних пунктів обігріву населення на території району.

2016-01-06

Шановні мешканці Черкасько-Лозівскої сільської ради, повідомляємо Вам, що розпочато процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території  кварталу дачної забудови в районі вул. Спортивній та вул. Луна Верхня на території Черкасько-Лозівської сільської ради  за межами населеного пункту  Дергачівського району Харківської області».
Замовник розроблення детального плану:  Дергачівська районна державна адміністрація.
Виконавець роботи: ПП «Градпланпроект», кваліфікаційний сертифікат серія АР № 000386.

2015-12-31

Шановні харків'яни та мешканці Харківської області!
Від усієї душі вітаю вас із Новим роком та Різдвом Христовим! Я впевнений, що цього року нас чекає багато хороших подій і новин.
Дуже важливо, що наша область входить у 2016-й рік із бюджетом. Це означає, що наші лікарі, вчителі, працівники культури та соціальної сфери вчасно отримають зарплати. Ми зможемо продовжити реалізацію всіх поставлених завдань і розвивати регіон.
Підводячи підсумки 2015-го року, хочу відзначити: з головним завданням, яке ми перед собою ставили, вдалося впоратися. Харківська область залишилася мирною. Ми зберегли спокій і економічну стабільність у регіоні. Нам вдалося, незважаючи на всі складнощі, зібрати рекордний урожай і забезпечити Харківщину хлібом. Ми виділили серйозні кошти на розвиток медицини та оновлення обладнання в лікарнях області. Відновили програму «Шкільний автобус» і частково оновили обладнання навчальних класів у школах. Змогли реалізувати ряд важливих інфраструктурних проектів у районах області. Ми однозначно повернулися обличчям до харківських спортсменів і надали їм усю можливу підтримку.
Я не буду обіцяти вам у 2016-му році «золоті гори» й автобани в кожному селі. Принцип нашої команди: говорити тільки те, що ми дійсно можемо зробити й обов'язково зробимо. Можу гарантувати, що в 2016-му році ми продовжимо реалізацію всіх проектів, які розпочали в 2015-му. Харківська обласна адміністрація, як і раніше, буде приділяти підвищену увагу сферам охорони здоров'я та освіти, розвитку спорту, підвищенню інвестиційної привабливості області та захисту прав підприємців.
Наш регіон розвивається, і я впевнений, що в нього великі перспективи та хороше майбутнє. Те, як швидко ми досягнемо поставлених високих цілей, без перебільшення залежить від кожного жителя Харківщини. Кожен із вас своєю щоденною працею робить внесок у скарбничку успіхів Харківської області. Я знаю, що харків'яни - працьовиті, інтелектуальні, активні та небайдужі люди. З такими людьми разом можна досягти навіть того, що здається неможливим.
Хочу побажати миру, благополуччя й добра вам і вашим родинам! З наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                                          Ігор Райнін

2015-12-30

Шановні дергачівці!
Прийміть найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим.
Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть вам і вашій родині добро, злагоду та благополуччя.
Бажаю, щоб у новому році ви зробили все те, про що так давно мріяли.
Вірю, що у новому році Україна переможе і на нашій рідній землі назавжди запанує мир!
Щастя Вам, міцного здоров'я, здійснення найзаповітніших бажань!
Слава Україні! Героям слава!

  

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                   ПОЛІТУХА О.О.

2015-12-25

Введено в обіг  поштову марку персоніфікована № П-17 з купоном (купон призначений для друкування сюжетів на замовлення громадян або організацій). Поля маркового аркуша оформлюються зображенням, яке обирає замовник із каталога електронних зображень УДППЗ «Укрпошта», «Власна марка» або надається замовником, відповідно до вимог Положення реалізації поштової марки персоніфікованої «Власна марка».
Літерне позначення ціни марки «V» відповідає тарифу пересилання непріоритетного простого листа вагою до20 гу межах України.

2015-12-24

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» закликає усіх проявити увагу до бійців, які знаходяться в зоні проведення АТО.
Акція відбувається в рамках передплатної кампанії на 2016 рік, має на меті привернути увагу громадськості до проблем забезпечення доступу військовослужбовців до інформації через вітчизняні періодичні друковані видання та проявити турботу про наших захисників.
Зробити добру справу може кожен бажаючий. Достатньо завітати до відділення Укрпошти та оформити передплату для будь-якої військової частини чи шпиталю. Ви можете передплатити в об'єктах поштового зв'язку будь-яку кількість періодичних друкованих видань на адреси обраних на ваш власний розсуд військових об'єктів.

2015-12-24

В рамках передплатної кампанії на 2016 рік, Укрпошта закликає всіх небайдужих до проблеми соціального сирітства в Україні долучитися до добрих справ.
Зробити добру справу може кожен бажаючий. Достатньо завітати до відділення Укрпошти та оформити передплату для будь-якого соціального закладу України на вітчизняні видання дитячої або юнацької тематики. Інформацію щодо дитячих закладів, а також найповніший перелік видань дитячої тематики можна отримати безпосередньо у поштовому відділенні.
Пам'ятаймо: наша небайдужість – щасливі посмішки дітей.

2015-12-22

22 грудня 2015 року в залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання позачергової ІІІ сесії Дергачівської районної ради VІІ скликання за участю голови районної державної адміністрації Політухи О.О.
В порядку денному було розглянуто 2 питання.
1. Про внесення змін до рішення позачергової ХLVІІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання від 16 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік» (зі змінами).
2. Про районний бюджет на 2016 рік.

2015-12-22

Шановні працівники енергетичної галузі України!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня енергетика!
Напевно, важко знайти більш важливу галузь, ніж енергетична. Від неї залежить світло та тепло в наших оселях, стабільне функціонування промисловості, транспорту, зв'язку та соціальної сфери. Саме це робить професію енергетика однією з найнеобхідніших та найпрестижніших.
Хочеться вірити, що славні трудові традиції українських енергетиків передаватимуться наступному поколінню, стануть запорукою надійного функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави в майбутньому та виведуть українську енергетику на якісно новий рівень.
Бажаю сім працівникам енергетичної галузі безаварійної роботи, впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров'я, добра, успіхів та благополуччя вам та вашим сім'ям!

 

Голова районної
державної адміністрації                                                                                       ПОЛІТУХА О.О.

2015-12-18

Вітаю вас з днем Святого Миколая!
День святого Миколая — одне з найсвітліших і найрадісніших свят. Це свято любові і душевної теплоти!
Кожна дитина сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає.
Але не тільки діти радіють цьому святу – у цей день навіть дорослі починають вірити в чудеса, в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю.
Хочеться побажати терпіння, миру і спокою вашим родинам, милосердя, завзяття, доброти. Будьте ласкаві і уважні один до одного, до близьких, рідних, друзів, адже саме просте благе діло це маленьке диво.
Нехай це свято наповнить ваш дім щастям, теплотою і любов'ю, а ваше життя зробить яскравим!
Зі святом!

Голова районної
державної адміністрації                                                                            ПОЛІТУХА О.О.

2015-12-18

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права», на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року №871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», розпорядження голови обласної державної адміністрації від      30 вересня 2015 року № 466 «Про затвердження Плану заходів щодо участі Харківської області у проведенні у 2015 році Всеукраїнського тижня права», та розпорядження голови Дергачівської райдержадміністрації від 30 жовтня  2015 року№ 350 «Про затвердження Планузаходів щодо організації проведення Всеукраїнського тижня права у 2015 році на територіїДергачівського району» з 07 по 11 грудня 2015 на території Дергачівського району пройшов тиждень права. 

2015-12-16

16 грудня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 6 громадян. Порушувалися   питання підключення домоволодіння до газопостачання, водопостачання, дотримання правопорядку, реалізації прав і свобод громадян та газових роз'яснень.

2015-12-15

Дергачівська районна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про те, що на 42-му році життя відійшов у Вічність начальник відділу освіти Дергачівської районної державної адміністрації Крижний Сергій Григорович.
Зупинилось серце доброї, щирої, небайдужої людини, надійного товариша, чуйного колеги, мудрого керівника.
Відповідальний, врівноважений, принциповий, доброзичливий, завжди готовий прийти на допомогу - таким запам'ятають його всі, кому довелось знати, працювати та спілкуватись з Сергієм Григоровичем.
У цю скорботну мить висловлюємо щирі та глибокі співчуття рідним та близьким Сергія Григоровича. Світла, добра пам'ять назавжди залишиться в серцях тих хто знав, поважав та любив цю гідну та поважну людину.

 


Подождите...