Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 247

2015-09-14

12 вересня 2015 року в Україні святкується День працівника фізичної культури та спорту.
В рамках якого 10 вересня 2015 року на стадіоні «Дергачі» відбулася товариська зустріч футбольних команд «ХДЗВА» - ФК «Енергетик», спортсмени продемонстрували високу майстерність та професіоналізм.12 вересня 2015 року відбувся пробіг та велопробіг «Стартуємо разом», в яких прийняли участь близько 200 осіб.
На стадіоні «Дергачі» в м. Дергачі відбулось районне спортивне свято присвячене Дню працівників фізичної культури та спорту. В заході взяли участь команди сільських, селищних, міської рад, команди загальноосвітніх закладів району. 

2015-09-11

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації аграрії району  завершують збирання круп'яних  культур (проса та гречки).
Станом на 11.09.2015 р  обмолочено 728 га проса, що складає 97% до площі збирання, намолочено 2095 тонн при середній урожайності 29 ц/га. Гречки обмолочено 220 га ( 95% до площі збирання), намолочено 354 тонни при середній урожайності 16 ц/га.
Накошено і закладено на зиму для годівлі худоби 8500 тонн кукурудзи на силос (185 % до потреби).

2015-09-10

10 вересня 2015 року в районному Будинку культури відбулася зустріч голови райдержадміністрації Політухи О.О. з коллективами комунальної установи «Дергачівський районний Будинок культури», Дергачівської дитячої музичної школи та Малоданилівської дитячої музичної школи ім. Гната Хоткевича.
Голова райдержадміністрації Політуха О.О. звернувся зі словами вдячності до всіх присутніх за активну участь в підготовці та проведенні Великого Слобожанського ярмарку, колективам були вручені подарунки та почесні грамоти від голови райдержадміністрації.

2015-09-09

Маленьким мешканцям Харківщини пропонують долучитися до конкурсу «Намалюй свою мрію», створивши власні комікси про життя працівників сільського господарства.
Конкурс малюнків проходить у рамках всеукраїнської акції «Сільськогосподарська праця – істині цінності на всі покоління». До участі запрошуються діти 4-12 років, яким пропонують втілити свою сільськогосподарську мрію у малюнках.
За умовами конкурсу, учасник  має обрати дві з запропонованих тем та створити два комікси – по 4 малюнки із коротенькими підписами кожний. Реалізувати у малюнках можна мрії, пов'язані з рослинництвом, садівництвом, городництвом та тваринництвом. Наприклад, розповісти історію створення саду.

 

2015-09-09

Захід пройде за підтримки Управління культури та спорту ХОДА. Організатор конкурсу - громадська організація «Екополітика».
Учасники конкурсу зможуть поборотися за першість у кількох номінаціях: «Поети», «Барди», «Гумор», «Рок» і «Реп».
Відбір лауреатів за трьома номінаціями пройде в рамках традиційного фестивалю авторської пісні «Осінній Есхар» 12 вересня на березі річки Сіверський Донець уФігуровці, на базі відпочинку «ХПІ».
У номінації «Поети» учасникам дозволяється виконання тільки своїх творів, в номінації «Барди» можливе виконання авторських творів або створених у співавторстві (власного твору - тільки музика або тільки слова), також конкурсанти зможуть показати свої здібності й таланти в номінації «Гумор».
Прослуховування учасників і відбір 4 лауреатів у номінації «Реп» проходитиме 19 вересня по адресою м Харків, 23 Серпня, 61 (кінотеатр ім.Довженка), для учасників в номінації «Рок» відбір відбудеться там само 20 вересня.

2015-09-07

07 вересня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації відбувся семінар з енергоефективності в рамках загальнонаціональної програми популяризації державної підтримки населення на утеплення за участю керівництва району, органів місцевого самоврядування, представників банків та організацій-виробників енергоефективного обладнання, керівників  ОСББ та житлово-комунальних підприємств, а також не байдужих мешканців. Загальна кількість учасників склала 102 особи.
Семінар розпочав голова районної державної адміністрації
Політуха О.О., акцентувавши увагу на важливості заходу для кожної галузі та району в цілому. Розповів, що в районі виділені кошти на енергозбереження, а саме: на вікна, котли, насоси, заміну мереж теплопостачання, які в опалювальному сезоні дадуть змогу району заощадити кошти на енергоносіях.

2015-09-04

Прийміть найщиріші вітання з Днем народження!
Весь Ваш життєвий шлях є прикладом сумлінного та високопрофесійного відношення до своїх громадянських і службових обов'язків, свідченням Вашої державницької позиції у справі служіння українському народові.
Нехай доля буде завжди прихильною до Вас, даруючи радість життя, незрадливу вдачу, вірних і надійних друзів, колег, партнерів.
Від усього серця бажаємо Вам міцного здоров'я та життєвої наснаги, професійних успіхів, сімейного щастя, злагоди та добробуту у Вашій оселі! Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив! 
 

З повагою,
Колектив районної державної адміністрації

2015-09-04

04 вересня 2015 року відбулось пленарне засідання позачергової LІІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання.
В порядку денному було розглянуто 9 питань.
Одними з основних питань були:
1. Про внесення змін та доповнень до Програми економічного та соціального розвитку Дергачівського району на 2015 рік, затвердженої рішенням ХLVІ сесії районної ради VІ скликання від 19 грудня 2014 року.
2. Про внесення змін до рішення позачергової ХLVІІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання від 16 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік» (зі змінами).
Інші комунальні, гуманітарні та земельні питання.

2015-09-02

Шановні земляки!
2 вересня ми разом з усім світом відзначаємо 70-у річницю завершення Другої світової війни. Ця війна – найбільша з катастроф, що ставалися на Землі, вона забрала колосальну кількість життів. Наша країна за 6 років Другої світової втратила більше людей, ніж Велика Британія, Канада, США та Франція разом. Біля 10 мільйонів українців загинули на фронті, під час окупації, півмільйона наших співгромадян стали жертвами Холокосту в Україні.
Наша країна зробила значний і тяжкий внесок у перемогу над фашизмом. Визнанням цього внеску стало приєднання нашої Батьківщини в 1945 році до числа країн-засновниць ООН.
У цей день ми згадуємо всіх, хто загинув у Другій світовій війні і ще раз наголошуємо: світ має зробити все для того, щоб подібне ніколи не повторилося. За останній рік нам довелося згадати, що таке війна. Перебуваючи на мирній, сонячній Харківщині, маємо завжди пам'ятати про те, що заради нас сьогодні тисячі українських воїнів боронять країну на сході. Сьогодні і їх день – свято мужніх чоловіків, які інколи ціною власного життя захищають Україну і весь світ від військової загрози.
Дорогі земляки, я вітаю вас із 70-ю річницею завершення Другої світової війни і бажаю, щоб над нашими головами завжди було мирне небо, щоб наші діти зростали в процвітаючій країні, у безпеці й відчували впевненість у своєму майбутньому. Сьогодні керівництво країни та керівництво обласної державної адміністрації робить все для того, щоб це моє побажання втілилося в життя.

 

Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                      Ігор Райнін

2015-09-02

Шановні земляки!
70 років відділяють нас від того часу, коли наш народ разом з іншими народами антигітлерівської коаліції виборов перемогу у Другій світовій війні.
2 вересня ми разом з усім світом відзначаємо 70-у річницю завершення Другої світової війни.
За перемогу наш народ заплатив неймовірно високу ціну — мільйони загиблих, поранених та ненароджених. Мільйони, що полягли на полях боїв, загинули в окупації, концтаборах, гетто, в'язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч міст і сіл перетворено на руїни. Пам'ять про ту війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу України. Ми схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою.
Наш синівський обов'язок – берегти духовну єдність з поколінням, для якого любов до рідної землі – це не просто слова, а й духовна твердиня сучасної України.
Дорогі фронтовики, учасники Другої Світової війни, працівники тилу, прийміть найсердечніше вітання з великим, світлим святом нашого народу –70-ю річницею завершення Другої світової війни.
Висловлюю Вам щиру шану і вдячність.
Доброго здоров'я бажаю кожному з Вас, міцності духу, благополуччя, мирного неба на багато літ, а  ми в свою чергу  зробимо все, аби кожен ветеран Другої Світової війни відчув турботу з боку держави та суспільства.


Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            О.О.ПОЛІТУХА

2015-09-02

Відповідно до Указу Президента України від 24 березня 2015 року №169/2015 в Україні 02 вересня відзначається 70-та річниця завершення Другої світової війни.
02 вересня 2015 року в м. Дергачі біля обеліску «Вічний вогонь» відбулась урочиста церемонія покладання квітів.
У районному заході взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б., голова районної ради Бушев М.І., Дергачівський міський голова Лисицький О.В., помічник народного депутата України Кацуби В.М. Луханін А.М., представники служб району, громадських організацій та молодь.

2015-09-02

В першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця.
Це свято являється визнанням важливості та великої ролі підприємництва в розвитку нашої держави. Здійснюючи свою діяльність, Дергачівського підприємці не тільки вносять значний внесок в поповнення районного бюджету, а й допомагають вирішувати багато актуальних проблем: створюють нові робочі місця, забезпечують населення необхідними товарами і послугами, беруть участь у благодійних акціях.
З нагоди відзначення Дня підприємця в VIP- залі районного Будинку культури відбулися урочисті заходи. Підприємців привітали з професійним святом голова райдержадміністрації Політуха О.О., голова районної ради Бушев М.І., голова об'єднання промисловців і підприємців Генькін Я.І.

2015-09-02

02 вересня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено особистий прийом громадян.
Сьогодні на прийом зі своїми проблемами прийшло 2 громадянина з земельного та комунального питання.
На прийомі були присутні керівники служб району та управлінь райдержадміністрації. На порушені питання громадяни отримали вичерпні відповіді та рекомендації.
На прийомі був присутній кореспондент районної газети «Вісті Дергачівщини».

2015-09-01

Дорогі учні та студенти! Шановні педагоги!
Щиро вітаю з Днем знань – урочистим святом, яке завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги до знань, до нових звершень, до самостійного життя. Цей день хвилюючий і незабутній своєю атмосферою, барвами осінніх квітів  і, звичайно, закличним першим дзвоником, що пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день та в успіх  розпочатих справ.
Особливо хочу привітати зі святом дорогих першокласників. Нехай перші ваші кроки дорогою Знань стануть міцною основою подальшого навчання.
Усім, хто в цей День прийде до навчальних закладів здобувати знання, бажаю успіхів, натхнення, жаги до знань та нестримної волі до перемоги.
Щира вдячність вам, дорогі педагоги, за самовіддану працю та бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління.
Зичу всім миру і злагоди, невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. Нехай підґрунтям щасливого життя  будуть міцне здоров'я, особисте щастя, терпіння і мудрість, натхненна думка та щирі почуття.
З новим навчальним роком!

 

Заступник голови Харківської
обласної державної адміністрації                                                       Юлія Світлична

2015-09-01

Дорогі школярі, вчителі, батьки!
Щиро вітаю вас із Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. 
Дорогі учні, Ви вступаєте у прекрасний світ творчого пошуку, пізнання таємничого світу науки. Висловлюю подяку Вам за прагнення здобувати нові знання, за активність та допитливість, які стимулюють нас, старших колег, до самовідданої праці. Ви - головні діючі особи в освіті. Вірю, що на цій дорозі Ви розкриєте свої таланти та втілите бажання. Хай Ваші серця завжди будуть сповнені щирої любові до нашої країни, а молодечий запал та енергія скеровані для побудови Вашого майбутнього та майбутнього Української Держави.
Особливі вітання тим, хто цього року йде до першого класу. Це - особлива подія у вашому житті, чудовий і надзвичайно цікавий час, з якого розпочинається світла дорога до знань і успіхів. Сьогодні ви вперше сядете за шкільні парти оновлених навчальних закладів. Свято першого дзвоника – урочиста подія, яка вам та вашим батькам запам`ятається на все життя. Ви увійдете до єдиної шкільної родини. Перед вами відкриються тисячі доріг країни Знань і вічних істин Добра, Краси, Здоров`я. Бажаю вам успіхів у їх подоланні! Нехай збудуться всі ваші мрії та сподівання ваших батьків, які хочуть бачити своїх дітей розумними, освіченими, вихованими та високоморальними!
Складаю подяку Вам, педагоги, за відданість молоді та професіоналізм, щоденну працю і за все, що Ви робите для підвищення якості нашої освіти, виведення її у європейський простір. Без вчителя, викладача, професора освіти не існує. Сьогодні Ви з любов`ю та відповідальністю знову прийшли до шкільних класів. Щастя Вам, міцного здоров`я, натхненної праці та творчих успіхів!
Нехай новий навчальний рік буде наповнений святковою атмосферою, барвами осінніх квітів. Хай відкриє він перед вами нові горизонти пізнання себе і світу, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей.
Зі святом вас усіх – із Днем знань. З початком нового навчального року!

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            О.О.ПОЛІТУХА


Подождите...