Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 250

2015-07-27

25 липня 2015 року в Курязькій виховній колонії імені А.С.Макаренка управління ДПтС України в Харківській області відбувся XХIV фестиваль художньої самодіяльної творчості неповнолітніх засуджених «Червона калина».
Почесними гостями свята стали голова Дергачівської райдержадміністрації Олександр Політуха, заступник начальника управління ДПтС України в Харківській області Юрій Мосійчук,  представники місцевої влади, громадськості, духовенства та артисти районного та обласного рівня. Присутні привітали глядачів, серед яких були батьки та родичі вихованців, та вручили цінні подарунки дітям.

2015-07-27

Шановні працівники торгівлі! Вітаю вас з професійним святом – Днем працівників торгівлі.
Прийміть щирі та сердечні вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників торгівлі.
З року в рік ви невпинно нарощуєте обсяги товарообігу, застосовуєте у своїй роботі нові прогресивні технології, дедалі повніше задовольняєте потреби населення в якісних товарах.
Продовжуйте і надалі поліпшувати якість торговельного обслуговування жителів району.
Бажаю вам міцного здоров'я, добробуту в сім'ях, вдячності від покупців за відмінне обслуговування. Хай з кожним днем зміцнюється престиж вашої професії, хай успіх та щастя будуть вашими супутниками назавжди.

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                            О.О.ПОЛІТУХА

2015-07-24

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 24.07.2015 року в районі обмолочено 5010 га ранніх зернових та зернобобових культур (38 % до площі збирання), намолочено 16232 т при середній урожайності 32 ц/га.
Озимої пшениці обмолочено 4122 га (47 % до площі збирання), намолочено 14249 т при середній урожайності 35 ц/га. Гороху обмолочено  293 га (100 %), намолочено 633 т при середній урожайності 22 ц/га. Ячменю обмолочено 595 га (18 %), намолочено 1350 т при середній урожайності 23 ц/га.

2015-07-24

22 липня 2015 року в приміщенні Солоницівської селищної ради відбулось засідання LXVІ сесії Солоницівської селищної ради VI скликання на якій обговорювалось питання «Про затвердження Порядку проведення громадських обговорень з питань добровільного об'єднання територіальних громад».
Участь у сесії взяли депутати та члени виконавчого комітету Солоницівської селищної ради.

2015-07-23

Відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2015 рік 25-26 липня у м. Дергачі заплановано проведення I етапу Кубку України з класичного ралі та I етап Трофею ФАУ з ралі на серійних автомобілях.
Дані змагання є традиційними та проводяться з 1997 року. Участь у змаганнях підтвердили спортсмени з багатьох регіонів України.

2015-07-23

Дергачівська райдержадміністрація повідомляє, що 30 липня 2015 року на території Дергачівського району пройдуть командно-штабні навчання під керівництвом Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації та за участю Державної служби України з надзвичайних ситуацій, під час навчань будуть задіяні системи оповіщення .
Просимо зберігати спокій та тишу, по можливості розповсюдити дану інформацію серед близьких та знайомих.

2015-07-22

Шановні хлібороби Харківщини!
Від щирого серця вітаю вас із визначною подією - намолотом першого мільйона тонн зернових культур.
Завдяки самовідданій праці і любові до рідної землі ви гідно примножуєте багатство й могутність нашого регіону.
Дякую за наполегливу щоденну працю, відданість хліборобській справі й любов до рідної землі.
Тож низько вклоняюся перед вами за відповідальність, труд та вміння в будь-яких умовах працювати в ім'я розвитку області та України в цілому!
Бажаю вам доброго здоров'я, мирного неба, щастя і благополуччя.
Нехай щедрі лани Харківщини завжди винагороджують ваш самовідданий труд багатими врожаями, рік ща роком рясно колоситься золота нива, зростає добробут нашого народу та процвітає благодатна земля нашого рідного краю!


Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                             Ігор Райнін

2015-07-21

Повноцінне харчування - найважливіша умова гарного здоров'я, нормального росту і розвитку дітей. Проблема харчування дитячого населення залишається однією з дуже важливих у формуванні здоров'я майбутнього нації. Харчовий раціон визначає стану розвитку дитини. Незбалансоване харчування, вживання неякісних і забруднених продуктів призводить в майбутньому до великих проблем зі здоров'ям дітей.
Під контролем голови Дергачівської районної державної адміністрації Політухи О.О. проведено нараду на якій піднімалися питання якісного харчування дітей в дитячих установах та загальноосвітніх школах району.

2015-07-21

В районі розпочато роботу щодо виявлення самовільного розміщення тимчасових споруд  для впровадження підприємницької діяльності. Районною  робочою групою з питань раціонального та ефективного використання земель, запобігання порушення земельного законодавства та роз'яснювальної роботи щодо земельної реформи на сьогодні виявлено більше 20 порушень в сфері нераціонального використання земель комунальної власності.  В результаті проведених заходів 7 суб'єктів господарської діяльності вже розпочали розробку відповідної дозвільної документації, стосовно інших робота триває.

2015-07-21

21 липня 2015 року відбулося пленарне засідання LІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання.
В порядку денному було розглянуто 57 питань.
Одними з основних питань були:
1. Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території Дергачівського району Харківської області.
2. Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Дергачівського районного відділу головного управління міністерства внутрішніх справ України в Харківській області на території Дергачівського району Харківської області.
3. Про внесення змін та доповнень до районної Програми «Територіальна оборона» на 2015 рік, затвердженої рішенням ХLVІІІ сесії районної ради VІ скликання від 24 лютого 2015 року № 963-4.
4. Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за І півріччя 2015 рік.

2015-07-16

15 липня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 7 громадян. Порушувалися   питання надання матеріальної допомоги на лікування,  підключення домоволодіння до газопостачання, перевезення громадян пільгових категорій до садівничих товариств, встановлення меж земельної ділянки та житлові питання.

2015-07-16

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 16.07.2015 року в районі обмолочено 2764 га ранніх зернових та зернобобових культур (21% до площі збирання), намолочено 8662 т при середній урожайності 31 ц/га.
Озимої пшениці обмолочено 2331 га (27 % до площі збирання), намолочено 7820 т при середній урожайності 34 ц/га. Гороху обмолочено  293 га (100%), намолочено 522 т при середній урожайності 18 ц/га. Ячменю обмолочено 140 га (4%), намолочено 320 т при середній урожайності 23 ц/га.
Крім того, фактично обмолочено 400 га озимого ріпаку із 456 га, які підлягають до збирання, намолочено 840 т при середній урожайності 21 ц/га.

2015-07-16

15 липня 2015 року в приміщенні Вільшанської селищної ради відбулось засідання LІ сесії VI скликання Вільшанської селищної ради на якій обговорювалось питання «Про розгляд пропозиції від Полівської сільської ради та Пересічанської селищної ради щодо добровільного об'єднання територіальних громад».
Участь у сесії взяли депутати та члени виконавчого комітету Вільшанської селищної ради.

2015-07-14

10-11 липня 2015 року на території Дергачівського району смт Прудянка відбулись обласні змагання «Спортивна рибалка». Захід організований Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за підтримки сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації. У змаганнях прийняло участь 9 команд області. Дергачівський район представили Шанін Андрій  та Шатун Любов Михайлівна, загальний улов яких склав 64 рибини. Вітаємо наших спортсменів, зичимо подальших перемог.

2015-07-13

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення, радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. В подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.
15 липня 2015 року о 14 годині 25 хвилин Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.
Під час проведення планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.


Подождите...