Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 254

2015-06-15

12 червня 2015 року в приміщенні Малоданилівської селищної ради відбулось засідання позачергової LXIII сесії VI скликання Малоданилівської селищної ради на якій обговорювалось питання «Про надання згоди на добровільне об'єднання територіальних громад».
Участь у сесії взяли голова районної ради, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Бушев М.І, Малоданилівський селищний голова, член Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Вєліканов А.П., депутати  та члени виконавчого комітету Малоданилівської селищної ради.

2015-06-15

Ціни на природний газ для всіх категорій споживачів встановлюються державним регулятором – Національною комісією, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
В період з 01 травня по 30 вересня для всіх мешканців Харківщини діє єдина ціна на природний газ – 7,188 грн. за 1 куб. м блакитного палива.

2015-06-15

12 червня 2015 року в смт. Пересічне відбулись громадські слухання щодо обговорення добровільного об'єднання територіальних громад.
Участь у громадських слуханнях взяли голова районної державної адміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Політуха О.О., віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, мешканці Пересічанської селищної ради, Полівський сільський голова Токаренко І.В., Протопопівський сільський голова Бердецький М.В., представники Вільшанської селищної ради.

2015-06-11

10 червня 2015 року на території ТОВ «Бріг» відбулось командно-штабне навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за участю голови районної державної адміністрації Олександра Політухи, керівництва Дергачівського РУ ГУ ДСНС України у Харківський області, Дергачівського РВ ГУМВС України в Харківській області, комунального закладу охорони здоров'я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району», філії “Дергачівський райавтодор”, Дергачівського РЕМ, ТОВ «Бріг».

2015-06-10

Засуджені Дергачівської виправної колонії отримали атестати про повну загальну середню освіту. Навчання осіб відбуваючих покарання в  Дергачівській виправній колонії, що не мають повної загальної середньої освіти проводиться на базі Дергачівської вечірньої (змінної) школи за екстернатною формою навчання.
Згідно складених іспитів знання учнів-екстернів оцінено на достатньому рівні. Проводиться робота з підготовки до нового навчального року.

 

2015-06-10

09 червня 2015 року в актовій залі Мало-Проходівського сільського будинку культури с. Малі Проходи відбулись збори громадян з обговорення пропозиції з питань добровільного об'єднання територіальних громад.
Участь у зібранні взяли голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Олександр Політуха, віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Ігор Лисенко, члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, депутати Проходівської сільської ради, члени виконавчого комітету,керівники установ і організацій, керівники фермерських господарств та мешканці Проходівської сільської ради, Русько-Лозівський сільський голова  Олексій Бєсєдін.

2015-06-10

09 червня 2015 року в актовій залі Русько-Лозівської ради відбулось громадське слухання з питань добровільного об'єднання територіальних громад.
Участь у зібранні взяли голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Політуха О.О., віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, депутати Руськолозівської сільської ради, депутати Дергачівської районної ради, керівники комунальних підприємств, установ та організацій, члени виконавчого комітету, мешканці Русько-Лозівської сільської ради, Проходівський сільський голова Биченко А.І. з активом Проходівської сільської ради та актив Токарівської сільської ради.

2015-06-10

У Дергачівському районі проходить клопітка робота службами, відділами, управліннями Дергачівська районна державна адміністрація: створений єдиний банк даних на дітей пільгових категорій; прийняті в експлуатацію та розпочали свою діяльність – пришкільні табори та ДОТ «БМВ» санаторію «Бермінводи», який відкрив 3.06 – І зміну і прийняв 250 дітей, відновлено роботу районного штабу з оздоровлення та відпочинку дітей.

2015-06-08

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня. Ця дата історично пов'язана зі вступом Спілки журналістів України в Міжнародну федерацію журналістів.
У сучасному світі журналісти і репортери є тією силою, що формує громадську думку і впливає на неї. Журналісти передають новини та інформацію по цілому світу. Завдяки оперативній роботі журналістів, люди дізнаються про те, що відбувається в близьких і далеких куточках світу. Журналісти займаються активним пошуком нової інформації, знаходяться в центрі подій і прагнуть знаходити цікаві теми для людей.
05 червня 2015 року в приміщенні КП «Вісті Дергачівщини» голова районної державної адміністрації   Політуха О.О., голова районної ради Бушев М.І., перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б. привітали працівників КП «Вісті Дергачівщини» з Днем журналіста України та вручили почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради.

2015-06-06

Шановні журналісти!
Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем журналіста.
Це свято тих, хто обрав нелегку та надзвичайно відповідальну справу – день за днем, занурюючись у бурхливий вирій подій, першими дізнаватися про найсвіжіші новини, оперативно знайомити з ними населення, створювати об'єктивну картину нашого сьогодення.
Сучасне суспільство неможливо уявити нині без інформації та комунікаційних мереж. Тому сьогодні воно, як ніколи, потребує уважного, розважливого погляду на факти, а головне – їх неупередженого осмислення та професійного оприлюднення
У цей святковий для вас день бажаю об'єктивності у творчості, свободи та незалежності у професійній діяльності, добрих новин, високих рейтингів, поповнення аудиторії, а також міцного здоров'я, сімейного благополуччя, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та наполегливості у досягненні нових висот на ниві журналістики.


З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                           О.О. ПОЛІТУХА

2015-06-06

06 червня 2015 року біля приміщення Малоданилівської селищної ради відбулись громадські слухання щодо обговорення Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад.
Участь у громадських слуханнях взяли голова районної ради, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Бушев М.І, віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Лисенко І.Е., члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, депутати Малоданилівської селищної ради, члени виконавчого комітету,керівники комунальних підприємств та мешканці Малоданилівської селищної ради, Дергачівський міський голова
Лисицький О.В.

2015-06-05

04 червня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Олександра Політухи відбулось засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад за участю голови районної ради Михайла Бушева, експерта Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування Ігоря Лисенка та членів Робочої групи.

2015-06-05

04 червня 2015 року в актовій залі Дергачівського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області проведено навчання з питань організації та виконання на відповідних адміністративних територіях заходів цивільного захисту за участю керівництва райдержадміністрації та представників органів місцевого самоврядування, представники служб району.

2015-06-05

Сільськогосподарськими підприємствами облікового кола району до відділу статистики у Дергачівському районі здано статистичну звітність за формою 37-сг “Сівба та збирання врожаю сільськогосподарських культур, проведення інших польових робіт” на 01 червня 2015 року, згідно з якою посіяно:

2015-06-04

03 червня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 10 громадян. Більшість питань були соціального характеру. Так порушувалися   питання надання матеріальної допомоги на лікування, отримання допомоги як мобілізованому в зоні АТО, призначення субсидії, отримання житла та паспорту.  Також були підняті питання сприяння приватизації земельної ділянки, підключення домоволодіння до електропостачання, водопостачання, розширення проїзної частини дороги, благоустрою  території біля водоймища.


Подождите...