Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 255

2015-06-03

 

Відтепер українці можуть отримувати товари з китайських інтернет-магазинів набагато швидше – за 7-10 днів з моменту замовлення. Саме у такі строки Укрпошта, йдучи назустріч клієнтам, з квітня ц.р. почала доставлятипосилки з товарамиe-commerce.
У найкоротші строки доставлятимуться пакунки з товарами вагою до 2 кг, придбаними на китайських торгових майданчиках «AliExpress», «Taobao», «Tmall» та китайському підрозділі «eBay». Пришвидшена доставка стала можливоюна підставі підписаної угоди про обмін дрібними пакетамиміж Укрпоштою та підрозділом послуг експрес та логістики групи компаній Пошта Китаю.

2015-06-02

1 червня 2015 року в рамках відзначення Дня Святої Троїці, Пятидесятниці Дергачівську виправну колонію відвідав представник Української Православної Церкви священнослужитель Храму с. Солоницівка Отець Олександр. В цей великий для кожної віруючої людини день було проведено богослужіння та інформаційну годину на тему: «Традиції та звичаї святкування Дня Святої Троїці, Пятидесятниці».
Перед проведенням заходу засуджені за традицією прикрасили приміщення відділення квітами та зеленню.

2015-06-02

Незабаром початок літнього сезону. А це означає, що багато людей будуть їхати в довгоочікувану відпустку на море, студенти з навчання до батьків, діти у дитячі табори тощо. Всіх цих людей об'єднує одне бажання – швидко, зручно та завчасно придбати квиток на поїзд, літак чи автобус.
Що Ви зазвичай робите, якщо живете в маленькому містечку, де немає транспортних кас, а Вам  вкрай потрібен квиток на поїзд чи літак? Вивчаєте маршрут руху автобусів, сідаєте в транспорт та їдете до районного центру чи найближчого міста, в якому є каси. Витративши максимум часу на дорогу, чергу в транспортній касі та додаткові витрати на проїзд, зрештою, якщо пощастить, Ви придбаєте потрібний квиток.

2015-06-01

Дорогі земляки!
1 червня у світі відзначають День захисту дітей. Для всіх нас ця дата вже стала традиційною, але зараз вона наповнюється іншим, новим змістом.
У ці дні дійсно багато дітей в Україні та Харківській області потребують допомоги, підтримки та захисту. Ті діти, яких позбавили мирного неба над головою, які разом з батьками були змушу ні покинути домівки, чиї батьки зараз захищають Україну на Сході. Наш регіон за цей рік прийняв величезну кількість переселенців із зони АТО – тільки офіційно зареєстровано близько 170 тисяч осіб, 20 тисяч з них - діти.
Тому саме зараз нам вкрай важливо об'єднати зусилля для того, щоб зробити сьогодення і майбутнє цих малюків добрим, світлим і мирним. Для цього робиться чимало - як керівництвом області та міжнародними організаціями, що прийшли на допомогу Україні, так і простими мешканцями Харківщини - волонтерами, педагогами, психологами. Всі проекти, які спрямовано на допомогу дітям, у стінах Харківської облдержадміністрації завжди отримують схвалення, розуміння та підтримку.
У цей день я також хочу висловити вдячність усім, хто присвятив своє життя роботі з дітьми. Ваша праця безцінна, адже саме ви створюєте майбутнє нашої країни.
Бажаю всім юним жителям Харківської області безхмарного і безтурботного дитинствата мирного неба над головою. І зроблю все від мене залежне, щоб це побажання втілилося в життя.  


Голова Харківської обласної
Державної адміністрації                                                                         Ігор Райнін

2015-06-01

Дорогі юні друзі!
У перший день літа від усієї душі вітаю вас з Міжнародним днем захисту дітей!
Це добре і радісне свято. Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя і щастя дітей.
Ви, любі діти, майбутнє нашої країни. І в турботі про вас, у створенні умов для вашого гармонійного розвитку ми бачимо завдання не тільки родини, але й суспільства і держави. Для нас дуже важливо, щоб ви росли здоровими, щоб ваше дитинство було радісним і щасливим.
Хочемо, щоб кожна дитина могла реалізувати свої таланти та втілити свої мрії в життя. У цій справі любов батьків і підтримка держави відіграють важливу роль.
Допомога багатодітним сім'ям, захист прав та інтересів маленьких жителів нашого району, поліпшення системи охорони здоров'я та освіти знаходяться в центрі нашої постійної уваги. І важливо, щоб з самих перших хвилин життя кожна дитина відчувала це. Щиро дякую всім, хто вкладає свою душу у виховання наших дітей, – вчителям, вихователям.
Дорогі діти, ростіть здоровими, добрими, талановитими і радуйте нас своїми успіхами!
Шановні батьки! Бажаю вам міцного здоров'я, батьківської мудрості, впевненості в завтрашньому дні, наполегливої і натхненої праці на благо ваших дітей та України!

 

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                           О.О. ПОЛІТУХА

2015-05-31

Дорогі дергачівці!
Щиро вітаю Вас з одним з найвеличніших свят християнського календаря - святом Трійці!
Це величне свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності. Свято Трійці додає всім нам сили жити, боротися зі злом, бути впевненими, що правда і любов завжди перемагають, що віра творить дива. Традиційно цей день вважається початком історії церкви, коли Господь відкрив апостолам повноту своєї слави у триєдинствi: Бога-Отця, Бога-Сина i Святого Духу. Він є тим фундаментом, на якому побудована велична основа нашої духовності та віри, які у всі часи допомагали людині зберігати свою гідність, пошану до оточуючих, спрямовували думки і почуття до вічних духовних ідеалів.
Нехай же разом зі свіжою зеленню у ваші родини прийде мир, щастя, радість, спокій та Божа благодать. Нехай це свято надихне вас на добрі справи і наповнить ваші серця всепрощенням та любов'ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому.
Бажаю Вам душевного спокою, гармонії, мудрості, добрих починань, щастя і здоров'я. 

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                              О.О. ПОЛІТУХА

2015-05-29

Шановні учні, вчителі, батьки! Дорогі випускники!
Сердечно вітаю вас зі святом останнього дзвоника, що символізує закінчення навчального року. Для багатьох учнів – це успішне подолання чергового рубежу в шкільному житті, перехід до наступного класу, а для випускників сьогоднішній день особливо пам'ятний. Адже вони прощаються зі школою і вирушають у самостійне доросле життя.
Дорогі випускники, сьогодні перед вами розгорнулися двері у великий світ з масою можливостей. Настав час обирати професію, здобувати освіту. Адже ви – майбутнє держави, потужна молода генерація, на яку ми покладаємо великі надії.
Також висловлюю щиру подяку вчителям за високе служіння обраній справі, за невтомний творчий пошук, доброту і щедрість їхніх душ; батькам — за повсякденні турботи, за віддане вам тепло своїх сердець. Своєю любов'ю та невтомною працею допомагали пізнавати світ, прищеплювали найвищі моральні цінності. Бажаю вам насамперед мудрості, терпіння, міцного здоров'я і віри в своїх дітей.
Шановні учні, дорогі випускники зичу вам успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів!
Нехай знання, отримані в школі, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть вам досягти омріяних вершин у вашій майбутній діяльності!
Щасти вам у всьому! В добру путь!

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                О.О. ПОЛІТУХА

2015-05-29

Любі друзі!
Я вітаю вас із закінченням навчального року!
Дуже хочеться вірити, що більшість із присутніх завершують навчання успішно.
У першу чергу хочу побажати успіхів випускникам, попереду в яких Зовнішнє незалежне оцінювання. Підготуйтеся, зосередьтеся, не хвилюйтеся. Я впевнений, що ви доведете свої знання та отримаєте високі бали, з якими зможете вступити до того вузу, який для себе визначили. Адже школярі нашої області завжди були в лідерах за рівнем знань серед однолітків. Розраховую, що 1 вересня буду вітати вас у якості студентів провідних вузів Харкова.
9-класникам - успіхів на іспитах. Вам належить у цьому році отримати перший у своєму житті документ про освіту. Це дуже важливий етап. Деяким з вас прямо зараз, іншим – у найближчі два роки належить зробити вибір професії, який може визначити все ваше подальше життя. Підійдіть до цього питання з усією серйозністю, поставте мету - і йдіть до неї. І у вас обов'язково все вийде!
Тим же, у кого вже зараз у руках табелі й шкільний рік позаду, бажаю вдалих канікул - відпочити, набратися сил, отримати нові враження і знання. Відпочивайте добре – від усієї душі, як це вміють люди тільки у вашому віці.
Також, користуючись можливістю до вас звернутися, хочу сказати: буду дуже радий, якщо ви вже зараз усвідомите всю глибину відповідальності свого покоління, зрозумієте, як багато надій ми на вас покладаємо. Саме вам належить продовжити розвивати нашу країну. Вчіться, відпочивайте, спілкуйтеся - я знаю, ви зробите світ кращим.

 

З повагою,
Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                              Ігор Райнін

2015-05-29

29 травня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулось перше засідання громадської ради при Дергачівській райдержадміністрації на 2015-2016 роки.
В заході взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Політуха, радник голови районної державної адміністрації Андрій Ткачев та 18 членів громадської ради при Дергачівській районній державній адміністрації.
Під час засідання було обрано керівний склад громадської ради при Дергачівській райдержадміністрації на 2015-2016 роки: голову – Осадчого Олександра Станіславовича (голова Правління благодійної організації Благодійний фонд «Громадська солідарність Дергачівщини»), заступника – Піддубного Костянтина Сергійовича (член громадської організації «Громадський інформаційно-методичний центр «Всесвіт») та секретаря – Серенко Валентину Михайлівну (голова Дергачівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України).

2015-05-28

Шановні охоронці державних рубежів!
Дорогі ветерани-прикордонники!

Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня прикордонника.
Ваша служба важка, небезпечна, вимагає дисципліни і витримки, але водночас це почесний обов'язок, який дозволяє нам мирно працювати, мріяти, будувати майбутнє.
Ви - зразок професіоналізму, витримки й сміливості, Ваша стійкість та мужність, нелегка служба вдень і вночі, у спеку і холод є яскравим прикладом для підростаючих поколінь.
Цього святкового дня висловлюю глибоку вдячність вам, дорогі ветерани прикордонної служби, усім тим, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов'язок щодо забезпечення недоторканності кордонів нашої Вітчизни.
Бажаю вам і вашим сім'ям міцного здоров'я, щастя, життєвих гараздів, родинного миру і спокою. Нехай любов до Батьківщини й людська шана надихають вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння рідному народу.

З повагою,
Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                                                                О.О. ПОЛІТУХА

2015-05-28

27 травня 2015 року голова райдержадміністрації Політуха О.О., перший заступник голови райдержадміністрації Гаплєвська І.Б. взяли участь у комплексному навчанні з питань цивільного захисту області з ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежами в лісах. Навчання проводилось на полігоні Навчального центру оперативно-рятувальної служби ДСНС України (с.Ватутіно Нововодолазького району) під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна.

2015-05-28

27 травня 2015 року у районному Будинку культури відбувся звітній концерт «зразкового» вокального колективу «Візерунок». Вокальний колектив «Візерунок» було створено в листопаді 2003 року, а вже у 2005 колектив став переможцем відкритого районного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Музи і діти». Поруч з «Візерунком» з 2008 року натхненно працював і з задоволенням переймав досвід, примножував надбання колектив-супутник «Веснянки», який зараз став послідовником «зразкового» вокального колективу «Візерунок».

2015-05-28

28 травня — свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні — День прикордонника. Це свято завжди відзначають службовці, офіцери, ветерани прикордонних військ.
Сьогодні цей день прославляє роботу прикордонників-льотчиків, які несуть службу на повітряних кордонах своїх держав. Це свято прикордонників-моряків, які охороняють водні простори. Також це день кожного постового, який стоїть на кордоні Батьківщини, захищаючи її від незаконних дій і посягань.
З нагоди відзначення професійного свята 27 травня 2015 року в залі засідань райдержадміністрації відбулись урочисті заходи.

2015-05-27

26 травня 2015 року в залі засідань Солоницівської селищної ради відбулось громадське слухання з питань добровільного об'єднання територіальних громад Солоницівської, Пересічанської, Вільшанської селищних та Полівської, Протопопівської сільських рад.
Участь у зібранні взяли голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Олександр Політуха, віце-президент з архітектурної діяльності та проектування АО «НТІ ТТР», експерт Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування, член обласної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Ігор Лисенко, члени Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, помічник депутата Харківської обласної ради Володимира Безрученка  Сергій Сітченко, депутати Солоницівської селищної ради, голови вуличних та будинкових комітетів, представники громадських організацій та політичних партій, мешканці Солоницівської селищної ради, представники Пересічанської, Вільшанської селищних та Полівської, Протопопівської сільських рад.

2015-05-27

27 травня 2015 року керівництвом районної державної адміністрації проведено виїзний прийом громадян на території Пересічанської селищної ради.
Сьогодні на прийом зі своїми проблемами прийшло 4 громадянина.
Мешканці селища наголосили на проблемі ремонту дороги обласного значення та пропонували шляхи її вирішення. Були порушені питання сприяння безкоштовного проїзду школярів в учбовий період, нарахування пільгової пенсії, надання ліків безкоштовно. Також громада занепокоєна  благоустрієм населеного пункту, а саме наполягає на ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища та незаконним будівництвом малих архітектурних форм.


Подождите...