Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 260

2015-04-06

04 квітня 2015 року в районному Будинку культури відбувся звітній концерт «зразкового» аматорського колективу естрадно-спортивного танцю «Візаві» Солоницівського дитячого клубу «Орлятко».
На звітній концерт було запрошено атестаційну комісію департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації. Начальник відділу культури, мистецтв, організаційної роботи та контролю Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, голова атестаційної комісії Добренька О.М. по завершенні концерту привітала керівників та учасниць колективу за прекрасний виступ і сказала, що буде рекомендувати колегії підтвердити звання «зразковий» колективу естрадного танцю «Візаві».

2015-04-04

03 квітня 2015 року в Слатинському НВК відбулося подвійне свято, адже в цей день урочисто відкрили музей історії школи та організували зустріч випускників різних поколінь. Особлива увага була зорієнтована на велике серце в фойє закладу, на якому були зображені фотокартки історії школи, калейдоскоп всіх подій. 

2015-04-03

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації підживлено озимих зернових  7307 га (87 % від площі посіву), внесено 1148 т мінеральних добрив, в середньому 157 кг/га посіву. Роботи по підживленню тривають.
Повністю проведено прикриття вологи, підготовлено до посіву 6026 га (40 % до прогнозу).
Ведеться посів ранніх зернових культур. Станом на 03.04.2015 року посіяно
1755 га (54 % до прогнозу), в т.ч. ярого ячменю - 1338 га (50 %), гороху - 159 га
(123 %), вівсу – 258 га. Крім того, посіяно 90 га льону і 33 га однорічних трав.

2015-04-03

26-27 травня 2015 року у м. Маріуполь за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства екології та природних ресурсів України, маріупольської міської ради, відбудеться Міжнародний форум для сталого розвитку міст GREEN CITY.
Організаторами Форуму є Всеукраїнська громадська організація «Жива планета та Громадська спілка «Зелений центр «Метінвест».
Формат GREEN CITY створює унікальну платформу для розвитку партнерських відносин серед представників ділових кіл, органів місцевої влади, науки та громадськості в їх єдиному прагненні до сталого місцевого та регіонального розвитку.

2015-04-02

02 квітня 2015 року відбулась зустріч голови районної державної адміністрації  Політухи О.О.  з представниками місії ОБСЄ Естонії, Угорщини та переселенцями з Донецької та Луганської областей.
Під час зустрічі з представниками місії було обговорено питання працевлаштування, забезпечення житлом та чи не порушуються права переселенців з зони проведення антитерористичної операції. Також мова йшла про роботу волонтерів Дергачівського району.
Представники місії особисто спілкувались з переселенцями та дізналися, що найбільше хвилює наших співвітчизників, які вимушено стали переселенцями.

2015-04-02

28 та 29 березня 2015 року відбулися конкурсні дні ХІ районного фестивалю-конкурсу театрального мистецтва «Дергачівська театральна весна 2015».
За положенням про районний фестиваль-конкурс клубні заклади району представили на показ журі і глядачам уривки з української класичної комедії або водевілю для дорослих театральних колективів і уривки з українських казок для дитячих театральних колективів.
У цьому році організаторами конкурсу, відділом культури і туризму райдержадміністрації і районним Будинком культури, було вирішено проводити конкурсні покази на базі двох кращих клубних закладів району: 28 березня у Вільшанському сільському Будинку культури та 29 березня у Козачолопанському сільському Будинку культури.

2015-04-02

01 квітня 2015 року в Дергачівській виправній колонії проведено «вечір запитань та відповідей» на зустрічі з засудженими були присутні представники керівництва установи, начальники структурних підрозділів, представник управління УДПтС України в Харківській області та представник спостережної комісії при Дергачівській районній адміністрації.Основні питання, що турбували засуджених під час проведення заходу це перспективи умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та зміни в Правилах внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.
На всі запитання,  що прозвучали під час зустрічі були надані вичерпні та професійні відповіді.

2015-04-01

01 квітня 2015 року головою районної державної адміністрації  Політухою О.О. проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю начальника Відділу Держземагентства в Дергачівському районі Халіна С.В., головного лікаря комунального закладу охорони здоров'я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району» Кушнарьова Р.С., головного лікаря комунального закладу охорони здоров'я районного територіального  медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» Дончака  Д.Ю., начальника юридичного відділу апарату райдержадміністрації Ярової Л.Л., начальника Дегачівського відділення «Харківенергозбут» Скорика В.В., заступника начальника управління праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації  Дзіговського О.Д., заступника Солоницівського селищного голови Ткача М. О., начальника Дергачівського управління  юстиції Харківської області Бережного Р.М.

2015-04-01

З 01 квітня 2015 року колективом комунальної установи «Дергачівський районний Будинок культури» та Солоницівським дитячим клубом «Орлятко» розпочата благодійна акція «Світ належить дітям». Що є відгуком на акцію при підтримці голови Дергачівської районної державної адміністрації, Дергачівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Правління Об'єднання підприємців та промисловців Дергачівського району.

2015-03-31

31 березня 2015 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулась нарада з сільськими, селищними, міським головами, начальниками військово-облікових столів сільських, селищних рад, керівниками силових структур під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б., заступника голови районної ради Желтобрюха В.В. 

2015-03-27

Одним з напрямків виховної роботи є етнологічний та фольклористичний напрям, примноження традицій, передача їх від покоління до покоління.
26 березня 2015 року  відбувся обласний етап  ХIV Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло», в якому взяла участь учениця Козачолопанського НВК Умнікова Єлизавета Едуардівна. 

2015-03-25

В закладах освіти Дергачівського району  пройшов гендерний марафон «Ми рівні - бо ми того гідні». Слід відмітити, змістовні інформаційно-просвітні заходи, а саме:
- години спілкування «Тато і мама – основа сім'ї», «Сім'я і гендер»,  «Сутність гендерних проблем»,  «Гендерні ролі та стереотипи в суспільстві», загальношкільна лінійка «Український жіночий рух», «Гендерні відносини і сім'ї», «Рівні права та можливості чоловіків та жінок», «Гендерність: за і проти?!», «Рівні права – рівні можливості». «Подолання гендерних стереотипів – крок до гармонії в сім'ї », «Культура гендерних відносин»;
- огляд  документальної літератури «Історія Європейської гендерності.

2015-03-25

В Дергачівській виправній колонії (№109) розпочато весняні польові роботи з висіву зернових культур. Взагалі в установі обробляється більш ніж1000 газемлі. На даний час проводяться роботи з підкормки450 гаозимої пшениці, планується до висіву100 гаячменю,230 гакукурудзи,150 гасоняшника. Проводяться заходи з прикриття вологи оброблено понад360 гаплощі. На виконанні вищезазначених робіт залучено понад 10 засуджених.

2015-03-24

24 березня 2015 року в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. відбулось спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району.

2015-03-24

23 березня 2015 року у рамках роботи факультету початкової підготовки університету на громадських засадах учні Вільшанської ЗОШ, Пересічанської ЗОШ, Солоницівського колегіуму та Солоницівської гімназії №3  відвідали Харківський національний університет внутрішніх справ. Представники університету провели для майбутніх абітурієнтів екскурсію територією навчального закладу, ознайомили їх із навчальною базою. Школярі відвідали криміналістичний полігон, навчальний райвідділ міліції, тир, спортзал, кабінет педагогічної майстерності, центр гендерної освіти та музей університету.


Подождите...