Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 258

2015-04-30

В Дергачівській райдержадміністрації протягом березня - квітня було проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". Мета цього конкурсу - розвиток професійної та політично нейтральної державної служби, яка повинна слугувати інтересам людини і громадянина, бути відкритою і прозорою для суспільства. Всього у цьому році за звання «кращого» змагалися 7 державних службовців райдержадміністрації – 2 керівника структурних підрозділів і 5 спеціалістів.

2015-04-30

З метою популяризації  правових знань відділ освіти райдержадміністрації спільно з Дергачівським районним управлінням юстиції на базі Солоницівського колегіуму 29 квітня 2015 року провели районний правоосвітній захід «Права дитини». Спеціалістами районного управління юстиції для учнів була підготовлена програма щодо питань правового спрямування. Команди з 8 навчальних закладів (Подвірського, Протопопівського НВК, Солоницівської гімназії№3, Солоницівського колегіуму, Дворічнокутянської ЗОШ, Солоницівської ЗОШ №2, Вільшанської ЗОШ, Пересічанської ЗОШ) показали потужні знання в області права. 

2015-04-29

28 квітня 2015 року в залі засідань районної ради відбулося пленарне засідання ХLІХ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання. У ході засідання було розглянуто 29 питань.
Одними з основних питань були:
1. Про затвердження районної Програми «Щодо створення та функціонування Центру обслуговування платників в Дергачівській об'єднаній державній податковій інспекції» на 2015 – 2016 роки.
2. Про внесення змін до рішення позачергової ХLVІІ сесії Дергачівської районної ради VІ скликання від 16 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік» (зі змінами).
3. Про депутатські запити.

2015-04-28

У рамках проведення роз'яснення питання щодо передачі функцій реєстрації земельних паїв сільськогосподарського призначення нотаріусам, реформ у сфері реєстрації бізнесу та у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно фахівці реєстраційної служби Дергачівського РУЮ, нотаріуси району та начальник Дергачівського РУЮ Бережний Р.М. провели 20.04.2015р. круглий стіл.
На заході було акцентовано увагу на питаннях щодо стосуються передачі функцій реєстрації земельних паїв сільськогосподарського призначення нотаріусам, а також реформ у сфері реєстрації бізнесу та у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно. Обговорено також зміни до Законів України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” у редакції від 05.04.2015, зокрема щодо статті 29 цього закону, що стосується плати за проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав, а також “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)”.
  Роз'яснення з цього приводу тривають.

2015-04-28

23 квітня 2015 року, Дергачівську виправну колонію (№109), в рамках роботи школи з підготовки засуджених до звільнення, відвідала представник Дергачівської районної служби зайнятості.
Під час проведення заходу засуджені установи були ознайомлені з спектром послуг, які надає служба зайнятості особам звільненим з місць позбавлення волі з умовами ринку праці, та категоріями професій, що мають попит.
На завершення зустрічі засуджені, які звернулись за допомогою, отримали кваліфіковані роз'яснення та поради з питань порядку постановки на облік до служби після відбуття покарання.

2015-04-27

10 - 11 травня 2015 року на території Черкасько-Лозіської сільської ради відбудеться І етап чемпіонату України з автомобільного кросу на легкових автомобілях та автомобілях багі.
Дані змагання є традиційними та проводяться з 1997 року. Участь у змаганнях підтвердили спортсмени з багатьох регіонів України. Траса «Черкаська Лозова» вважається однією з найкращих у Східній Європі.
Організатори, голова Дергачівської районної державної адміністрації Політуха Олександр Олександрович та президент Автомобільного клубу «Харків» Бесєдін Олексій Миколайович запрошують усіх бажаючих відвідати захід.

2015-04-27

24 квітня 2015 року в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Політухи О.О. відбулося засідання колегії районної державної адміністрації з порядком денним:
1. Про підсумки проведення в районі опалювального сезону 2014-2015 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2015-2016 років.
2. Про створення системи централізованого вивозу твердих побутових відходів в населених пунктах Дергачівського району.
Протокольний розгляд:
3. Про роботу Дергачівської районної державної адміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації.
В порядку контролю:
Протокольний розгляд:
4.  Про стан реалізації державної кадрової політики в районній державній адміністрації.

2015-04-27

29 років тому, вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на Чорнобильській АЕС стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав.
Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім'я Батьківщини, в ім'я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам'яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров'я зупинили ядерну катастрофу.
24 квітня 2015 року  в м. Дергачі біля пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС відбулась урочиста церемонія покладання квітів з нагоди відзначення 29 річниці Чорнобильської катастрофи.

2015-04-27

24 квітня 2015 року  в районному Будинку культури відбувся концерт – реквієм присвячений 29 річниці Чорнобильської катастрофи.
У районному заході взяли участь голова районної державної адміністрації Політуха О.О., перший заступник голови районної державної адміністрації Гаплєвська І.Б., голова районної ради Бушев М.І., Дергачівський міський голова Лисицький О.В., голова Дергачівської районної громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Праско О.І., учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вдови ліквідаторів наслідків аварії, представники служб району, громадських організацій та молодь.

2015-04-24

29 років пройшло з тих пір, коли в Україні сталася найбільша в світі в той час, техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС. Вона стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Однак, наслідки цієї трагедії могли бути ще набагато масштабнішими.
Дорогі учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи!
День вшанування Вашого подвигу – це ще одна нагода низько вклонитися усім ліквідаторам страшної трагедії, усім, хто ціною власного життя подарував нам сьогоднішній день. Минають роки, але не минає біль від втрати наших героїв-ліквідаторів. Досі від наслідків тієї техногенної катастрофи потерпають мільйони громадян. Слово «Чорнобиль» для всієї планети Земля стало синонімом ядерної смертельної стихії. Зараз важко уявити, скільки зусиль довелося докласти, аби захистити світ від жахливої катастрофи.
З кожним днем стає все менше людей, які могли б із власного досвіду розповісти про подвиг, зроблений ними на Чорнобильській АЕС. Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги.
Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.
Дорогі ліквідатори, від усього серця бажаю Вам доброго здоров'я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні, миру та спокою.

  

Голова районної
державної адміністрації                                                                                   О.О.ПОЛІТУХА

2015-04-24

Дорогі земляки!
29 років тому, 26 квітня 1986 року, в нашій країні сталася найбільша техногенна катастрофа двадцятого сторіччя. Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС ми відчуваємо й досі. Харківщина за ці 29 роківвтратилабільшеніж6 тис. чорнобильців. Наші земляки були в перших рядах тих, хто ціною власного життя та здоров'я врятував Україну і весь світ від смертельної загрози. У Харківській області живе понад 11,5 тис. героїв, які брали участь у ліквідації тієї аварії, майже 22,5 тис. постраждалих від неї.
У цей день ми згадуємо учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії та дякуємо їм, сумуємо за померлими, співчуваємо всім, кому довелося пережити цю трагедію. Чорнобиль - це наш спільний біль.
Зараз, як і всі останні роки, одним з головних завдань для нас є допомога постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, своєчасне надання їм соціальних та медичних послуг. Все, що можна зробити в цьому напрямку на рівні керівництва Харківської облдержадміністрації, буде зроблено.
Я прошу всіх земляків сьогодні запалити свічки в пам'ять про тих, хто пожертвував своїм життям і здоров'ям заради нас і наших дітей. Світла пам'ять загиблим ліквідаторам, ми ніколи не забудемо їхній подвиг! 

 

Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                     І.Л. РАЙНІН

2015-04-23

22 квітня 2015 року відбулася робоча поїздка голови районної державної адміністрації О.О. Політухи до Козачолопанської селищної ради.
Голова райдержадміністрації ознайомився з роботою Ветеринарного та Козачолопанського навчально-виховних комплексів, Козачолопанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, дошкільного навчального закладу «Сонях», Козачолопанського сільського Будинку культури.
В ході робочої поїздки голова райдержадміністрації та Козачолопанський селищний голова обговорили актуальні питання розвитку території.

2015-04-23

Україна починається з тебе. Наша держава  - це сторіччя невпинних визвольних змагань. І зараз країна стоїть на зламі віків, в час, коли може стати дійсно самостійною і незалежною. Тому за ініціативи начальника відділу освіти райдержадміністрації Сергія Крижного та з метою популяризації військово-патріотичного виховання 22 квітня 2015 року на базі Слатинського НВК відбувся воєнно-патріотичний захід «Молись за Україну» за участю бійців полку «Азов»: керівника навчально-тренувального табору– «Яші», лідера молодіжного крила – Лютого Дмитра, бійця III корпусу  - Холодного Кирила.
В залі були присутні учні 9-11 класів таких навчальних класів: Токарівського, Слатинського, Безруківського, Козачолопанського НВК, Черкаськолозівської та  Прудянської ЗШ. Школярі мали змогу передивитися відеосюжети кривавих воєнних подій, послухати розповіді бійців про визволення Сходу України, про навчання в тренувальному таборі «Азов», кожен з учнів з зацікавленістю розбирав та збирав зброю.

2015-04-22

22 квітня 2015 року головою районної державної адміністрації Політухою О.О. проведено виїзний прийом громадян на території Козачолопанської селищної ради.
На прийом зі своїми проблемами прийшло 3 осіб.
Громадяни звернулися з питаннями ремонту дороги Дергачі – Козача Лопань та вул. Ленінградської. Також порушене питання надання матеріальної допомоги сім'ям учасників, які брали участь у антитерористичній операції на сході України.
До голови звернувся член Спілки чорнобильців м. Харкова  стосовно забезпечення транспортом учасників ЧАЕС для прийняття участі в заходах присвячених 29-й річниці Чорнобильської катастрофи. Питання було вирішене на місці позитивно.

2015-04-20

16 квітня 2015 року відбувся звітній концерт «народного» аматорського вокального ансамблю «Квітка».
Концерт мав красиву назву - «Спектакль под названим жизнь». Цим концертом  колективу «Квітка» здобував підтвердження звання «народний».
У залі разом з глядачами за дійством уважно слідкували члени атестаційної комісії департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Також на звітному концерті були присутні поважні гості: голова райдержадміністрації Олександр Політуха, голова районної ради Михайло Бушев, викладачі училища культури, представники культури інших районів. 


Подождите...