Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 265

2015-01-06

З приходом зими температура повітря падає, часто до -10 і -15 градусів. Сильні морози разом зі значною вологістю повітря та ожеледицею можуть нашкодити кожній людині. Сильне переохолодження та обмороження може призвести навіть до смерті.
Так, наприклад, варто знати, що при обмороженні, насамперед, ушкоджується шкірний покрив на відкритих ділянках тіла. 

2014-12-31

Шановні дергачівці!
Від усієї душі та щирого серця вітаю вас із світлими святами - Новим роком та Різдвом Христовим!
Усі ми з дитинства любимо і чекаємо цих радісних днів. Вони наповнені магічним сенсом, спільною радістю, душевним теплом, вірою у те, що здійсняться найзаповітніші мрії та бажання, надією на щасливе завтра і любов'ю до ближнього та рідної землі.
Рік, що минає, для кожного з нас став роком вибору і випробувань. І ми вдячні усім вам за підтримку.
Нехай з цими веселими зимовими святами у ваш дім завітають радість, сімейне благополуччя та любов.
Нехай Новий 2015 рік стане роком невичерпної енергії та безмежного оптимізму, які сповнюють наснагою до нових звершень, виправдає всі ваші надії та сподівання, принесе очікуване оновлення, наповнить життя щасливими та яскравими подіями і перемогами! Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, вірного та надійного оточення, благополуччя, нових здобутків та мирного неба над головою.
Дорогі земляки! Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров'я, добробуту, родинного тепла, радості, взаєморозуміння й любові.
Щасливого Нового року та веселих різдвяних свят!


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                                 І.Б. ГАПЛЄВСЬКА 

2014-12-26

Шановні мешканці нашого району!
З метою попередження нещасних випадків з дітьми під час зимових канікул щодо дорожнього травматизму, дотримання правил поведінки на льоду, катках, протипожежної безпеки біля ялинок, випадків травматизму побутового характеру Дергачівське районне управління ГУ ДСНС України у адміністрація закликають батьків та вчителів провести роз'яснювальну роботу серед дітей по недопущенню нещасних випадків під час Новорічних та Різдвяних свят.
Шановні батьки, пам'ятайте, що в жодному разі не можна залишати сірники, запальнички, бенгальські вогники та інші піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях. Не залишайте малих дітей без нагляду, розповідайте їм про небезпеку, яку може спричинити вогонь, побутові електроприлади тощо. Взимку діти залюбки катаються на ковзанах. Щоб уникнути травм, слід бути обачливими. З перших кроків на льоду треба виконувати визначені правила поведінки.

2014-12-26

Для організації обігріву постраждалих та незахищених верств населення у 2014-2015 роках разом з комунальним закладом охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» відкрито 7 стаціонарних пунктів обігріву:
- тамбулаторія загальної практики – сімейної медицини смт Слатине , розташована за адресою: смт Слатине, вул. Привокзальна 10;
- Солоницівська поліклініка, розташована за адресою: смт Солоницівка, вул. Пушкіна. 14-А (база КП «СЖЕГ»);
- амбулаторія загальної практики – сімейної медицини смт Козача Лопань, розташована за адресою: смт Козача Лопань, майдан Червоних Партизан, 8;
- Русько-Лозівська дільнична лікарня, розташована за адресою: смт Руська Лозова, провул. Енгельса, 2;
- Вільшанська лікарня ім. П.М. Агеєнка, розташована за адресою: смт Вільшани, вул. Куйбишева, 1;
- Дергачівська центральна районна лікарня, розташована за адресою: м. Дергачі, вул. 1 Травня, 4;
- територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дергачівської райдержадміністрації, розташований за адресою: м. Дергачі, вул. 23 Серпня, 1а.

2014-12-25

25 грудня 2014 року на Дергачівщині відзначають 35-ту річницю початку вводу радянських військ в Афганістан Цього дня 1979-го року радянська влада розпочала вводити свої війська в Афганістан. Першими переправилися розвідники, а потім мотострілецька дивізія.
Цього дня в м. Дергачі на алеї Слави біля пам'ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбулась церемонія покладання квітів з нагоди 35-ї річниці введення радянських військ в Афганістан. У церемонії покладання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, голова районної ради Михайло Бушев та його заступник Вячеслав Желтобрюх, голова Дергачівської міської ради Олександр Лисицький, помічник народного депутата України Володимира Кацуби Анатолій Луханін, представники служб району, громадських організацій, ветерани Афганської війни та молодь.

2014-12-23

20 грудня 2014 року в VIP- залі районного Будинку культури відбулось підведення підсумків огляду-конкурсу клубних закладів району «Естафета культури - 2014». Темою цьогорічного огляду-конкурсу стали клуби за інтересами та любительські об'єднання сільських клубів та сільських Будинків культури.
Конкурс було започатковано у 2011 році начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Гузенко В.С. та директором районного Будинку культури Бондаренко Н.П. Мета огляду-конкурсу «Естафета культури» – удосконалення діяльності клубів у сільській місцевості, підвищення художнього рівня  заходів та залучення дорослого населення до цікавого та змістовного дозвілля. І саме цим принципам відповідає тема цього річного конкурсу. 

2014-12-22

АК «Харківобленерго» на своєму сайті оприлюднила погодинний графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області. Згідно з ним, світло відключатимуть на 4-6 годин в день, 2-3 рази по 2 години.
Компанія зазначає, що «у зв'язку з виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, який привів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в Об'єднаній енергетичній системі України, по місту Харкову та Харківській області вводиться погодинний графік відключень електроенергії».
Також «Харківобленерго» приносить жителям Харківщини вибачення за доставлені незручності, і попереджає, що в графіку можливі незначні коректування переліку споживачів, які підпадають під знеструмлення.

2014-12-22

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОТЕХНОПАРК» повідомляє про наміри затвердити тариф на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії в с. Безруки, смт Вільшани, с. Руська Лозова, смт Пересічне, смт Прудянка, смт Слатине, м. Дергачі на рівні 1553,83 гривні за 1 Гкал, в тому числі на виробництво – 1545,67 гривні за 1 Гкал, на транспортування – 6,42 гривень за 1 Гкал, на постачання – 1,88 гривень за 1 Гкал. Підвищення тарифу на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії відбувається на 34,15 % у зв'язку з підвищенням ринкових цін на паливо та підвищенням мінімального рівня заробітних плат.

2014-12-22

Шановні працівники енергетичної галузі України!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня енергетика!
Напевно, важко знайти більш важливу галузь, ніж енергетична. Від неї залежить світло та тепло в наших оселях, стабільне функціонування промисловості, транспорту, зв'язку та соціальної сфери. Саме це робить професію енергетика однією з найнеобхідніших та найпрестижніших.
Хочеться вірити, що славні трудові традиції українських енергетиків передаватимуться наступному поколінню, стануть запорукою надійного функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави в майбутньому та виведуть українську енергетику на якісно новий рівень.
Бажаю сім працівникам енергетичної галузі безаварійної роботи, впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров'я, добра, успіхів та благополуччя вам та вашим сім'ям!

 

Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-22

Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується День енергетика.
Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна. Це, у свою чергу, підкреслює важливість продуманої і надійної роботи цієї ключової для всієї економіки галузі народного господарства.
З нагоди відзначення професійного свята – Дня енергетика 22 грудня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулись урочисті заходи.
Працівників енергетичної галузі з професійним святом привітали перший заступник голови райдержадміністрації Інна Гаплєвська та голова районної ради Михайло Бушев.

2014-12-19

19 грудня 2014 року в залі засідань районної ради відбулось пленарне засідання XLVI сесії районної ради VI скликання. У ході засідання було розглянуто 38 питань.
З
окрема, заслухано звіт голови районної ради Михайло Бушева про свою діяльність за звітний період.
Крім того депутати затвердили план роботи районної ради на 2015 рік, ухвалили Програму соціального та економічного розвитку району на 2015 рік, заслухали звіти про хід виконання районних програм, внесли зміни до бюджету району на 2014 рік, розглянули інші важливі питання.

2014-12-19

Щорічно 20 грудня в Україні відзначається професійне свято – День міліції. Свято встановлене з урахуванням заслуги органів внутрішніх справ України у боротьбі зі злочинністю та в охороні правопорядку.
19 грудня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулись урочисті заходи з нагоди професійного свята Дня міліції.
У заході взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, голова районної ради Михайло Бушев та помічник народного депутата України Володимира Кацуби Анатолій Луханін.
Від присутніх пролунали теплі слова та щирі побажання добра, успіхів у роботі, підвищення по службі та сімейного благополуччя.
За щоденну наполегливу працю, вагомий внесок у підтримання правопорядку та боротьбу зі злочинністю кращі представники професії були нагороджені Почесними грамотами та службовими відзнаками.
Окрема вдячність була висловлена  ветеранам органів внутрішніх справ, які виявляють активну життєву позицію, знаходяться поряд з чинними міліціонерами, передають молодому поколінню свій професійний досвід, допомагають зберігати історію та традиції міліції Дергачівщини.

2014-12-16

16 грудня в приміщені КП «Вісті Дергачівщини» за участю головного спеціаліста-юрисконсульта Відділу Держземагенстрва у Дергачівському районі Харківської області Сунцової Г.С. відбулась «Гаряча телефонна лінія».
Питання, які озвучувалися, стосувалися державної реєстрації земельної ділянки, графіка та порядку прийому заяв Відділом Держземагентства у Дергачівському районі Харківської, які вимоги до документації із землеустрою, щодо помилки в державному акті.

2014-12-12

Відповідно до Указу Президента від 10 листопада 2006 року № 945/2006, щорічно 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Висловлюю щиру подяку усім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.
Цього дня Україна вшановує героїв, висловлює подяку за неоціненні зусилля та самовідданість, які вони принесли в жертву заради майбутнього всієї нації. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди та відзнаки.
Сьогодні кожен повинен пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над силою техногенного походження та шанувати героїв-чорнобильців.
Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті, які виявили героїзм та мужність у тих надзвичайно небезпечних, екстремальних обставинах.
Щиро бажаю всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров'я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.
Нехай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                  І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-12-12

28 років минуло з того часу, коли в Україні сталася найбільша у світі на той час, техногенна  катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС.
Вона стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Однак, наслідки цієї трагедії могли бути ще набагато масштабнішими.
Наші співвітчизники не роздумуючи стали до боротьби з грізним і небезпечним ворогом... І ціною неймовірних зусиль, власного здоров'я та життя вони зупиняли ядерну біду, що панувала над аварійним енергоблоком та далеко поширювалася за його межі.
Минають роки після техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя та здоров'я прийдешніх поколінь.


Подождите...