Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 267

2014-11-25

25 листопада 2014 року в приміщенні редакції районної газети «Вісті Дергачівщини» відбулась  «Гаряча телефонна лінія», в роботі якої взяв участь начальник Дергачівського району електромереж Тимофєєв Д.В.
За  годину спілкування звернулися двоє громадян Дергачівщини.   Мешканець смт Слатине  з питання надання роз'яснення щодо отримання  пільг в оплаті за електроенергію, мешканець смт Мала Данилівка з питання підключення  гаражу до електромережі.
Дмитро В'ячеславович надав ґрунтовані роз'яснення.

2014-11-24

Вогонь пам'яті вищий за усі обеліски, бо то — вогонь Серця.
22 листопада 2014 року в с. Черкаська Лозова відбулася урочисто-траурна церемонія покладання композицій із житніх та пшеничних колосків до Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Після чого до меморіального комплексу були покладені квіти.

2014-11-24

22 листопада 2014 року у Дергачівський НВК «ЗШ-ДЗ» відбулись змагання загальноосвітніх навчальних закладів Дергачівського району з шашок, шахів та настільного тенісу. В яких взяло участь 21 команда.
В шашковому турнірі перше місце завоювала команда Малоданилівського ліцею, друге місце здобула команда Дергачівська гімназія № 3, трете місце виборола команда Дергачівського ліцею  № 2. В шаховому турнірі місця розподілилися таким чином. Перше місце у команди Дергачівської гімназії № 3, друге у команди Безруківської зош, трете виборола команда Солоницівського колегіуму.

2014-11-21

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи.
«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», – зазначив Петро Порошенко.
21 листопада 2014 року у фойє Дергачівського районного Будинку культури відкрито експозицію матеріалів на знак вшанування патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашого народу.

2014-11-20

20 листопада 2014 року в залі засідань райдержадміністрації під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Остропілець Т.Д. відбулось навчання з працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

2014-11-20

В рамках відзначення в Україні 81-ї річниці пам'яті жертв голодоморів в районі буде проведено низку заходів.
22 листопада 2014 року о 10.00 в с. Черкаська-Лозова з нагоди відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів відбудеться урочисто-траурна церемонія покладання вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків до Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 рр. за участю представників державних органів влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, молоді.

2014-11-19

19 листопада 2014 року керівництвом районної державної адміністрації  та Дергачівським РВ ГУМВС України в Харківській області проведено виїзний прийом громадян на території Солоницівської селищної ради.

2014-11-18

18 листопада 2014 року в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б. відбулося спільне засідання колегії райдержадміністрації з  Радою протидії  злочинності і корупції при райдержадміністрації за участю голови районної ради Бушева М.І. 

2014-11-18

18 листопада 2014 року в залі засідань районної державної адміністрації проведено нараду з сільськими, селищними, міським головами, керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками комунальних підприємств «Дергачікомунсервіс», «Солоницівське житлово-експлуатаційне підприємство», «Малоданилівський комунальник» під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Гаплєвської І.Б. за участю голови районної ради Бушева М.І.

2014-11-17

Керівництво місцевого цукрового заводу вирішило «зекономити» на платежах до бюджету більше 3,6 млн. грн. Про це розповів начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Мережко.
За словами посадовця, у ході перевірок оперативники встановили, що зазначене підприємство протягом двох з половиною років зверталося за послугами до фіктивного партнера. З'ясувалось, що «контрагент» цукрового заводу фактично не мав ані директора та працівників, ані жодного приміщення. Так, ведучи свій бізнес за допомогою фіктивної фірми, керівництво цукрового заводу ухилилося від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

2014-11-14

Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку!
Щиро вітаю вас із професійним святом. Галузь, в якій ви працюєте, є важливою складовою вітчизняної економіки, основою інноваційного розвитку держави, вона забезпечує населення комунікативними послугами та задовольняє потреби кожного громадянина щодо отримання інформації.
Без творчої праці кваліфікованого фахівця електронні засоби комунікації і зв'язку, які є необхідним та незамінним атрибутом життя суспільства та його розвитку, втратили би значиму сутність. Саме на вас, працівників радіо, телебачення та зв'язку, покладено надзвичайно важливе завдання – задоволення потреб суспільства в наданні вчасної об'єктивної інформації, надійному та якісному зв'язку.
Впевнена, що ваша кропітка, цілеспрямована праця і в подальшому сприятиме становленню в Україні сучасного інформаційного простору і завжди матиме високий авторитет серед населення та гостей району.
Подальших успіхів вам на професійному шляху та нових звершень.
Миру та благополуччя вам і вашим сім'ям!


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                                 І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-11-14

Шановні аграрії Дергачівського району!
Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників сільського господарства.
Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів, які щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігають багато століть нашу благодатну ниву.
Висловлюю шану і подяку всім, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу району – хліборобам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва – всім, чиє життя невід'ємно пов'язане із сільськогосподарським виробництвом.
Щиро дякую вам, працівники сільського господарства, за любов до землі, мудрість і витримку.
У ці святкові дні зичу вам і вашим родинам міцного здоров'я, благополуччя, злагоди, гарної погоди і наснаги на нові звершення.
Нехай щедро колоситься хліборобська нива, а серця сповнюються надіями на краще майбутнє. 


Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                          І.Б. ГАПЛЄВСЬКА

2014-11-13

Шановні працівники радіо, телебачення та зв'язку!
Від щирого серця вітаю вас з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку.
Від вашої щоденної кропіткої праці залежить наскільки проінформованим та свідомим буде наше суспільство.
Завдяки вам ми щодня дізнаємося про події у світі, що допомагає відчути причетність до процесів сучасності, відкриваючи широкі можливості для контактів і спілкування.
Це свято об'єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, листонош, операторів, сортувальників – всіх тих, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право на отримання інформації.
Сьогодні головними показниками вашої роботи є відповідальне ставлення до своєї справи, задоволення зростаючих потреб суспільства у надійному та якісному поштовому зв'язку.
Переконаний: динамічний розвиток національної системи зв'язку великою мірою забезпечують сумління, висока кваліфікація фахівців, уміння гнучко реагувати на потреби ринку.
Бажаю всім вам професійного зросту, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя, натхнення і процвітання, здоров'я, гарного настрою сьогодні та завжди.
Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані.

Начальник Дергачівської ОДПІ ГУ
Міндоходів у Харківській області                                            О.Г.ЛУНІН

2014-11-12

Основне його завдання - нагадати людям про необхідність спільних дій в сфері дорожньої безпеки для того, щоб скоротити кількість ДТП.
Як інформує Урядовий портал, на цьому тижні в Україні пройдуть наукові та практичні конференції, круглі столи, присвячені безпеці на дорогах, різноманітні флешмоби та акції.
Зокрема, Державтоінспекція ініціює проведення таких профілактичних заходів: «Пішохід», «П'яний за кермом - злочинець», «Безпечна швидкість» та благодійну акцію «Здай кров - врятуй життя».

2014-11-12

В Харківській області дітям почали робити щеплення вакциною БЦЖ. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.
Нагадаймо, що 5 листопада набув чинності Закон України від 20.10.2014 року №1770-VІІ «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України». 


Подождите...