Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 272

2014-09-22

19 вересня в залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня фармацевтичного працівника.
Привітали працівників фармацевтичної галузі з професійним святом, голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова районної ради Михайло Бушев, директор комунального підприємства «Соціальна аптека Дергачівської районної ради» Вікторії Донець та заступник головного лікаря комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня» з медичної части Світлана Бережна.

2014-09-21

Вітаю працівників лісового господарства Дергачівщини з професійним святом - Днем працівника лісу!
Примножуючи своєю невтомною і наполегливою працею лісовий фонд України, лісівники забезпечують надійний захист земельних угідь, поліпшують екологічний стан довкілля, нарощують випуск продукції лісового господарства.
Переконаний, що Ви й надалі робитимете гідний внесок в економічний розвиток нашого району та збереження його природних багатств.
Бажаю працівникам лісового господарства міцного здоров'я, невичерпної енергії та успіхів на благо України.

 

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                  М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ   

2014-09-20

Шановні працівники фармацевтичної галузі!
Прийміть найщиріші поздоровлення і побажання з нагоди професійного свята – Дня фармацевтичного працівника! Обрану Вами професію завжди шанували в суспільстві, адже вона пов'язана зі збереженням найціннішого надбання держави – здоров'я її громадян.
Впевнений, що ваші професіоналізм, цілеспрямованість, відданість справі — запорука подальшого успішного розвитку галузі, а значить – покращення забезпечення населення високоефективними, якісними та безпечними ліками.
У цей святковий день сердечно бажаю всім Вам, Вашим рідним та близьким міцного здоров'я, щастя, добра та благополуччя. Вдячність та шана людей нехай і надалі надихають Вас на подальші успіхи та професійні здобутки.

  

Голова Дергачівської районної
державної адміністрації                                      М.М. ВЕРЕТЕЙНІКОВ                              

2014-09-19

19 вересня в залі засідань районної державної адміністрації відбувся семінар на тему: "Демократичні цінності сучасної України".
Участь у семінарі взяли: голова районної державної адміністрації Веретейніков М.М., голова районної ради Бушев М.І., заступник декана по міжнародному співробітництву соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Гужва О.О., кандидат політичних наук, директор центру WEB-комунікацій Фаломєєв М.І., голова громадської молодіжної організації "Нове покоління Дергачівщини" Марєйкіна О.Л., керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ та організацій району, громадських організацій, сільські, селищні, міський голови та учнівська молодь.

2014-09-19

За оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 19 вересня обмолочено соняшнику на площі 4273 га при середній урожайності 23,0 ц/га, сої  обмолочено на площі  257 га, середня врожайність  складає 11,2 ц/га. Продовжується  збирання цукрового буряку. Викопано  коренеплодів на площі  190 га при середній врожайності 350,0 ц/га.
Водночас готується грунт під урожай майбутнього року, озимих зернових культур посіяно по району на площі 5779 га, що становить 70% до запланованого об'єму,  проводиться зяблева оранка грунту.

2014-09-18

Шкільні роки якнайкраще підходять для бешкетування та шаленого руху. Тільки-но розпочався новий навчальний рік, а заклади освіти району вже встигли провести спартакіади серед своїх учнів. Усі змагання були присвячені Дню фізкультурника, який наша країна відзначала 9 серпня.
Так, 16 вересня в Солоницівському колегіуму за участю голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова, заступника голови районної державної адміністрації Катерини Каратаєвої та Солоницівського селищного голови Василя Шабатька відбулась урочиста лінійка, присвячена підбиттю підсумків шкільної спартакіади. 

2014-09-17

Щиро вітаю всіх працівників аварійно-рятувальних служб та пожежної охорони з професійним святом - Днем рятівника.
Захищати Батьківщину та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою, яку обирають тільки сміливі, сильні духом та самовіддані люди.
Сумлінна праця і професіоналізм, витримка та самовіддача, надійність  і взаємовиручка, тверда дисципліна й уміння знайти вихід з найскладніших, часом екстремальних ситуацій – це якості, які притаманні вам та характеризують ваші нелегкі будні.
Нехай же ваш високий професіоналізм, відданість присязі, честі і дорученій справі будуть і надалі направлені на гідне виконання відповідальних завдань.
Спасибі вам за вірність обов'язку, постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом.
У такий день хочеться побажати вам міцногоо здоров'я, щастя та благополуччя. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, побільше життєвих благ і якомога менше тривожних хвилин.

Голова районної
державної адміністрації                                                                            М.М.Веретейніков

2014-09-17

13 вересня 2014 року в смт Козача Лопань за ініціативи членів учнівського самоврядування Козачолопанського НВК відбувся велопробіг, в якому взяли участь вихованці закладу разом зі своїми батьками, а це майже 250 чоловік. До учасників велоперегонів приєдналися голова Дергачівської райдержадміністрації Веретейніков  М.М. разом зі своєю донькою та заступник голови Дергачівської райдержадміністрації Каратаєва К.Б., які приїхали з подарунками для учнів – футбольними м'ячами.
Очолив колону, прикрашену державними прапорами України, Козачолопанський селищний голова Задоренко В.В.
Головним гаслом цього заходу стали слова «Ми – за мир! Ми – за єдину Україну». Маршрут марафону проліг від центральної площі селища Козача Лопань до села Ілліча та в зворотному напрямку. Після завершення перегонів усі учасники заспівали гімн селища. 

2014-09-17

17 вересня 2014 року головою районної державної адміністрації Веретейніковим М.М. проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю першого заступника голови райдержадміністрації Гаплєвської І.Б., начальника Відділу Держземагентства в Дергачівському районі Халіна С.В., начальника відділу житлово-комунального господарства Дергачівської районної державної адміністрації Катречко Т.О., начальник Дегачівського відділення «Харківенергозбут» Скорика В.В.,  головного інженера Дергачівського району електромереж Борщ В.М., завідуючого сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Чибарова В.В.,  головного спеціаліста сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Зозулі О.О.

2014-09-17

13 вересня відбулась яскрава подія «День відкритих дверей Дергачівського районного Будинку культури».
Молода команда разом з керівництвом  Дергачівського районного Будинку культури ініціювали новій підхід ознайомлення мешканців  району та м. Дергачі з творчими колективами РБК, роботою всіх гуртків та  в цілому  структурою закладу.
Метою заходу було залучення до гуртків та секцій різновікової категорії мешканців, особливо талановитої молоді, пропаганда, підтримка і стимулювання творчості, створення нових аматорських об'єднань, формування уявлень про Будинки культури та сільські клуби, передача досвіду молодому поколінню, можливість показати спільну роботу, високу майстерність талановитої молоді і людей старшого покоління, виявлення нових талановитих виконавців, відродження кращих традицій пісенного, танцювального та музичного жанрів.

2014-09-16

16 вересня 2014 року в залі засідань Дергачівської районної державної адміністрації під голуванням голови районної державної адміністрації Веретейнікова М.М. за участю голови районної ради Бушева М.І. відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації.
Були розглянуті такі питання:
1. Про стан роботи з питань запобігання та протидії корупції в Дергачівській районній державній адміністрації.
2. В порядку контролю:
Про підсумки підготовки господарств району та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014-2015рр.
3. Про роботу Дергачівської районної державної адміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації.
У засіданні колегії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські, селищні, міський голови, керівники теплопостачальних підприємств.

2014-09-16

16 вересня 2014 року в залі засідань районної державної адміністрації під голуванням голови районної державної адміністрації Веретейнікова М.М. відбулася нарада з сільськими, селищними, міським головами за участю голови районної ради, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, служб району, голови окружної виборчої комісії виборчого округу № 175.
На нараді були розглянуті наступні питання:
1. «Про здійснення в районі заходів з підготовки проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року».
2.  «Про   виконання заходів щодо збалансування показників обласного та інших бюджетів області на 2014 рік, затверджених розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 31.03.14 року  № 83».
3. «Про рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку Дергачівського району у І півріччі 2014 року».

2014-09-15

12 вересня у Солоницівській гімназії №3 відбулося свято з нагоди 25-річчя заснування закладу.
В цей день щирі слова побажання вдячності та поваги прозвучали від голови Дергачівської районної державної адміністрації Веретейнікова Миколи Митрофановича, який подарував школі ноутбук, заступника голови Дергачівської районної державної адміністрації Каратаєвої Катерини Борисівни. Також з подарунками вітали: селищний голова Шабатько В.І., шефи ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» - Цимбал С.М.,  випускники минулих років -  Дьомкін О.О., батьки та учні гімназії.
Солоницівська гімназія №3, яку вже багато років очолює Вєхова Тамара Миколаївна – є одним із перших закладів нового типу, які були створені в районі.

2014-09-15

Шановні громадяни!
Восени, коли ще тепло і ви­падають рясні дощі, як правило, люди прагнуть відправитися до лісових насаджень як з метою відпочинку, так і збирання гри­бів. Під час осіннього сезону збору грибів нерідко трапляють­ся випадки отруєнь через не­розбірливість у виборі зібраного продукту, неправильне приготу­вання тощо. Щороку неграмотне вживання дикорослих грибів за­бирає життя і здоров'я сотень людей. Щоб упередити отруєння грибами та з метою поперед­ження громадян Дергачівське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області звертається до жителів Дергачівського району з таким проханням:

• Купуйте гриби тільки у від­ведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалі­зованих кіосках), уникайте сти­хійних ринків.
• Збирайте і купуйте тільки ті гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.
• Не куштуйте сирі гриби на смак.
• Уважно оглядайте гриби при збиранні й повторно сортуй­те вдома, особливо ті, які зби­рали діти.
• Гриби підлягають кулінарній обробці у день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.
• Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок. Не зловживай­те грибними стравами, не спо­лучайте гриби з мінеральною во­дою чи алкоголем.

2014-09-15

09 вересня 2014 року відбулося засідання координаційної ради у справах дітей райдержадміністрації. У порядку денному було розглянуто три питання: «Про стан забезпечення реалізації прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку», «Про стан працевлаштування та забезпечення житлом осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про стан оздоровлення дітей пільгових категорій під час оздоровчої кампанії 2014 року».


Подождите...