Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 277

2014-07-29

1 серпня 2014 року у Державній фіскальній службі відбудеться засідання ІІІ Антикорупційного форуму, ініційованого Головою Служби безпеки України В. Наливайченком при координації Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Кабінету Міністрів України Т. Чорновол.
У рамках заходу планується розглянути актуальні питання впровадження ефективної системи протидії корупції в контролюючих органах та важелі впливу громадськості на заходи щодо боротьби із корупцією в органах ДФС.
Початок заходу: о 10 год. 00 хв.
Місце проведення заходу: Державна фіскальна служба України, м. Київ, Львівська пл., 6, кімн. 515.
Захід буде проводитись у режимі відеоконферецзв'язку з головними управліннями ДФС в областях, м. Києві.
У м. Харків відеозв'язок організовано в приміщенні ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 46.
З метою взяття участі у заході пропонуємо представникам громадськості та бізнесу Харківського регіону у термін  до 17 год. 00 хв. 30 липня 2014 року зареєструватись за телефонами: (057) 702-86-37 або (057) 705-28-72.

2014-07-29

29 липня за участю заступника голови районної державної адміністрації Катерини Каратаєвої, керівництва та спеціалістів управління статистики промисловості, відділу статистики Дергачівського району, відділу економічного розвитку і торгівлі районній державній адміністрації, відбулось засідання круглого столу на тему: «Методика розрахунку основних показників зі статистики промисловості. Презентація статистичних видань».

 

2014-07-29

29 липня за участю заступника голови районної державної адміністрації Катерини Каратаєвої, керівництва та спеціалістів управління статистики промисловості, відділу статистики Дергачівського району, відділу економічного розвитку і торгівлі районній державній адміністрації, відбулась нарада з працівниками підприємств, установ та організацій району.

2014-07-28

Дорогі співвітчизники!
Дозвольте привітати Вас із знаменним для всіх нас святом - Днем Хрещення Руси–України.
1026 років тому князь Володимир охрестив наших пращурів, зробив християнство державною релігією і через це увійшов в історію та нашу свідомість як Великий і Рівноапостольний.
Збулося пророцтво Святого Апостола Андрія Первозваного: «На цих горах засяє благодать Божа, і буде місто велике, і церков багато воздвигне Бог».

2014-07-28

28 липня під головуванням голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова відбулося засідання активу району за участю заступника голови районної ради Вячеслава Желтобрюха, місцевих голів, керівників силових відомств, підприємств, організацій, установ, служб району з порядком денним:
1. Про боротьбу зі злочинністю на території Дергачівського району.
2. Про виконання заходів про часткову мобілізацію.

2014-07-27

Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята.
Сьогодні сфера торгівлі – це не лише якісне забезпечення населення якісними товарами та послугами, але і значне поповнення бюджету нашого району, нові робочі місця, активний розвиток підприємництва.
Саме від ефективної роботи торгівельних підприємств значною мірою залежить соціально-економічна стабільність у районі.
Нехай і надалі ваші зусилля будуть спрямовані на забезпечення високих темпів розвитку торговельної мережі, удосконалення її інфраструктури, підтримку вітчизняного товаровиробника, поліпшення якості сервісу.
З нагоди професійного свята дозвольте Вам побажати впевненості у кращому майбутньому, здоров'я і життєвої наснаги, благополуччя і достатку, родинного тепла, процвітання та вдячних покупців.

Голова Дергачівської районної державної адміністрації
                                 Микола Веретейніков          

                 Голова Дергачівської районної ради                                                                                                                                      Михайло Бушев

 

2014-07-25

За оперативною інформацією управління агропромислового розвитку Дергачівської райдержадміністрації, станом на 25 липня 2014 року сільськогосподарські підприємства Дергачівського району продовжують зернозбиральні  робот.
Із запланованої площі збирання 9680 га обмолочено  5825  га, що  становить  60,2 %, намолочено 21975 тонн зерна при середній урожайності 37,7 ц/га. (У 2013 році на цю дату було обмолочено 10920 га, 84,3 % від плану, намолочено 36069 тонн при середній урожайності 33,0 ц/га).
В той же  час  ТОВ СГП „Колос” (директор  Нікольченко І.Ю.) завершило збір ранніх зернових на площі  469 га  при  середній  урожайності 35,9 ц/га.

2014-07-24

Надворі липень, тож людей на водоймах Дергачівського району тільки збільшується, але, на превеликий жаль, до сьогоднішнього часу жодно­го паспорту на відкриття та функціонування пляжу не підписано ні одним власником чи орендарем.
Варто пам'ятати, що основними умовами безпеки поводження в місцях відпочинку на водних, об'єктах є правильний вибір і облад­нання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускаєть­ся тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього міс­цях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокій­ну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.
Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не за­ходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на "дикому пляжі" чи у не­знайомому місці - не пірнайте з берега, гірки, дерева тому, що є загроза потрапити на не­безпечний предмет.

2014-07-24

Відповідне розпорядження підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.

2014-07-23

23 липня 2014 року головою районної державної адміністрації Веретейніковим М.М. проведено виїзний прийом громадян на території Слатинської селищної ради.Прийом проведено за участю заступника голови райдержадміністрації Каратаєвої К.Б., начальника відділу освіти райдержадміністрації  Крижного С.Г., головного лікаря комунального закладу охорони здоров'я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівського району» Кушнарьова Р.С.        

 

          

2014-07-23

Згідно з планом роботи Дергачівської райдержадміністрації 23 липня 2014 року робочою групою на чолі із першим заступником голови райдержадміністрації Інною Гаплєвською здійснено перевірку виконання  делегованих  повноважень  органів   виконавчої влади виконкомом Козачолопанської селищної ради.

2014-07-23

23 липня відбулася робоча поїздка голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова  до Козачолопанської селищної ради. Голова районної державної адміністрації ознайомився з роботою селищної ради, Козачолопанського та Ветеринарного НВК, амбулаторії загальної практики сімейної медицини, селищного Будинку культури, ДНЗ «Сонях» та з роботою  С(Ф)Г «Промінь».

2014-07-22

З 22 липня 2014 року в Дергачівському районі розпочато роботу над Міжнародним проектом «Мобільна робота з молоддю: Європейський досвід та аналіз місцевих можливостей».
Презентація проекту відбулася за участю голови Дергачівської районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова, заступника голови Дергачівської районної ради Вячеслава Желтобрюха, заступника директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Свтлани Дригайло, керівника проекту, представника Міжнародної організації з мобільної роботи з молоддю (ISMO) (Німеччина) Вальтера Шпехта, координатора проекту, заступника декана соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна Ольги Гужви, начальника відділу освіти Дергачівської райононної державної адміністрації Сергія Крижного.

2014-07-22

Згідно з рішенням XLIV сесії Дергачівської районної ради VI скликання № 862-9 від 15 липня 2014 року було присвоєно чергові звання «Почесний громадянин Дергачівського району».
Цього року почесні звання присвоєні:
Бережній Світлані Григорівні, заступнику головного лікаря з медичної частини комунального закладу охорони здоров'я районного територіального медичного об'єднання «Дергачівська центральна районна лікарня», депутату Дергачівської районної ради VІ скликання;
Бєдєлову Бєдєлу Абдулвагабовичу, директору товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничої компанії «Реалпакс»;
Попову Віктору Васильовичу, голові правління публічного акціонерного товариства «ФЕД», депутату Харківської обласної ради VІ скликання.
Церемонія нагородження Почесних громадян та вручення відповідник відзнак від голови Дергачівської районної ради і голови Дергачівської районної державної адміністрації відбудеться під час проведення районних заходів до Дня Незалежності України.


2014-07-21

20 липня відбулися матчі першості Дергачівського району по футболу. 14 Тур видався достатньо цікавий. Лідери чемпіонату свої матчі виграли.
ФК «Двур. Кут» -  «Фортуна» Дергачи   0 -9
ФК «Мануіловка»- «Факел» Пересічне 2 - 7
ФК «Протопопівка» - «ФК Дергачі» 3 -1
«Фотон» П'ятихатки - «Іскра» Прудянка 1 - 1
«Авангард» Рус. Лозова - «Олимпия» Ольшана 4 - 3
«БЭМС» Вільшани» - «Автомобіліст» Цупівка 1 - 4
ФК «Черк. Лозова»  - АФК «Безруки 4 - 11


Подождите...