Новини

22.01.2021
Шановні Дергачівці!
22 січня український народ святкує День Соборності України.
       У цей день 1919 року було підписано Акт Злуки східних і західних земель України. Це була велика історична перемога України, яка віками боролась за свою територіальну цілісність та єдність.
       Сьогодні ми повинні продовжувати досягнення наших предків та бути прикладом для нащадків заради процвітання незалежної України та щасливого життя українського народу.
       Щиро бажаю всім міцного здоров'я, добробуту, злагоди у родинах, миру та нових досягнень на благо рідного краю.
                    Слава Україні!
З повагою,
Голова районної державної адміністрації                            Володимир УСОВ


16.01.2021

УВАГА!

 20 січня 2021 року о 14.25 годині Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації буде проводитись планова технічна перевірка засобів оповіщення населення Харківської області з включенням електросирен.

Уривчасте звучання електросирен означає - «УВАГА ВСІМ!».

Почувши звучання електросирен, необхідно включити обласне телебачення  UA: ХАРКІВ або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. У подальшому діяти відповідно до отриманої інформації.

Під час проведення технічної перевірки необхідно зберігати спокій та продовжувати свої справи.

16.01.2021

ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ ТА ОБМОРОЖЕННЯ. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Через морозну  погоду, яка встановилася останніми днями в країні, збільшилася можливість переохолодження й обмороження

Щоб вберегтись від переохолодження та обмороження, дотримуйтесь наступних правил:

–  скоротіть своє перебування на вулиці, а без необхідності не виходьте на сильний мороз;

  • перед виходом на вулицю поїжте – вам необхідна додаткова енергія;

–   правильно одягайтесь. Одяг повинен бути багатошаровим, бажано з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. У морози краще носити термобілизну. Обирайте просторе та водонепроникне взуття з теплими устілками з фетру. Обов'язково одягайте головний убір, рукавички та шарф. Рукавиці краще одягати з водовідштовхуючої тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині;

– за 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним захисним кремом, який не містить воду;

–  не виходьте на мороз із вологим волосся;

–  на морозі весь час намагайтесь рухатися – це покращить кровообіг;

– якщо довго перебуваєте на вулиці, обов'язково кожні півгодини заходьте у тепле приміщення;

– вживайте більше теплої рідини – це сприяє кращій терморегуляції організму;

–  не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

– не вживайте алкоголь. Хоча алкоголь і підсилює приплив крові до шкіри, але при цьому кров відходить від інших життєво важливих органів, у результаті чого температура тіла швидко падає;

– не торкайтесь металу руками – можна обморозити шкіру;

– не носіть на морозі металевих прикрас;

  •  пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її  у теплому приміщенні.

При тривалому знаходженні на морозі можуть з'явитися переохолодження та навіть обмороження.

 Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, млявість, сонливість.

 Допомога: якщо температура тіла вища за 34°, то людину необхідно зігріти у теплому приміщенні, дати випити теплий безалкогольний напій та нагодувати. Якщо на людині мокрий одяг, зняти його.  Якщо температура тіла нижча за 34°, потрібна  термінова госпіталізація.

При  тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні ніс, вуха, щоки, підборіддя, пальці рук та ніг.

При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк.

При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з'являються пухирі з прозорою рідиною. При цьому людину знобить, підвищується температура тіла.

Третя і четверта стадії супроводжуються відмиранням тканини, ризиком розвитку гангрени.

У разі появи симптомів обмороження потрібно  звернутися до лікаря. При обмороженні неприпустимо швидко зігрівати уражені ділянки тіла (поливати гарячою водою, прикладати до гарячої батареї). Не варто розтирати уражені ділянки шкіри – можна травмувати шкіру і занести інфекцію. Постраждалого з будь-яким видом обмороження необхідно помістити у тепле приміщення, зігріти ковдрою, дати теплий чай. На обморожені ділянки тіла для поступового зігрівання накласти термоізольовану пов'язку (ватно-марлеву, бавовняну).

Подбайте заздалегідь про те, щоб зимові прогулянки були для вас комфортними і не стали причиною обмороження! Стежте за прогнозом погоди. Не виходьте з дому у сильний мороз без нагальної потреби. 


Голова Дергачівської районної державної адміністрації


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

влажн.:

давл.:

ветер:

 

Новини, сторінка 281

2014-06-23

 Дорогі державні службовці!
Від щирого серця вітаю Вас з професійним святом – Днем державної служби!
У всі часи довіра до влади починається з державного службовця, який є посередником між державою та суспільством.
Ви, дорогі колеги, є найближчими за всіх до населення. Саме Вам доводиться доносити політику держави та Президента України, вислуховувати побажання громадян і всіляко сприяти вирішенню їх нагальних питань.
Саме тому, всі Ви, заслуговуєте на глибоку повагу, адже на Ваших плечах лежить ноша відповідальності за впровадження та реалізацію найважливіших напрямів розвитку нашого району.

 

 

2014-06-23

23 червня у приміщенні Дергачівського районного Будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня державної служби.
Привітали державних службовців та ветеранів державної служби, голова Дергачівської районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев, ветерани державної служби Анатолій Хохлов та Анатолій Луханін.

 

 

2014-06-23

21 червня  у великій залі районного Будинку культури відбувся 11-й відкритий фестиваль альтернативної музики «NEFORMAT», у якому взяли участь 13 молодіжних музичних гуртів.
Харків вже давно став Слобожанською столицею рок музики. І тільки в районах як і раніше тихо ... У всіх, крім Дергачівського. Ось уже 11 років тут проводиться відкритий фестиваль альтернативної музики «NEFORMAT». Спочатку створений для молодіжних рок-груп, які готувалися на базі РБК і клубів району, а також для учасників ВІА, які свого часу були основоположниками музичного руху на Дергачівщині, з роками фестиваль розрісся і став майданчиком для команд з інших районів Харківської області. Особливою популярністю фестиваль користується для груп міста Харкова.

2014-06-23

Прошу вас сприяти забезпеченню миру і спокою у нашій державі. Правоохоронні органи Харківської області роблять все можливе, щоб ви відчували себе захищеними та у безпеці. За вашої підтримки та сприяння місцева міліція буде працювати ефективніше та більш оперативно.
Керівництво Дергачівського РВ ГУ МВС України в Харківській області звертається до вас з проханням бути уважними та дотримуватись заходів особистої безпеки при виявленні небезпечних або підозрілих предметів. У разі їх виявлення з будь-якого телефону необхідно негайно повідомити за номером «102». 

2014-06-22

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута після наради, присвяченої аналізу соціально-політичної ситуації в регіоні, повідомив, що на Харківщині панує мир та спокій. Він зазначив, що станом на 20 червня в області спостерігається підвищення об'ємів виробництва товарів та послуг, у селян є добрий прогноз на врожай зернових, економіка області демонструє підвищення темпів розвитку.
«Ми відчуваємо відповідальність щодо забезпечення правопорядку, комфорту і спокою в місті і області», - сказав Ігор Балута.

2014-06-22

Збройні Сили завершили наймасштабнішу військову операцію в новітній історії країни. Армія взяла під вогневий контроль і встановила режим оборони майже по всій лінії державного кордону з Росією в Луганській та Донецькій областях. Сили Антитерористичної операції звільнили від терористів велику кількість населених пунктів, взяли екстремістські угрупування в щільне кільце.

Держава зобов'язана захистити своїх громадян від терористів та озброєних банд. Україна шляхом неймовірних зусиль зараз відновлює боєздатність армії, створила Національну гвардію. У нас тепер достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішального удару по незаконно озброєних формуваннях.

 

 

2014-06-20

20 червня 2014 року  біля обеліску «Вічного вогню»  в м. Дергачі відбулось церемонія покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.
На знак пам'яті про полеглих у роки Великої Вітчизняної війни голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова районної ради Михайло Бушев, Дергачівський міський голова Олександр Лисицький, представники трудових колективів, громадських та ветеранських організацій поклали квіти до обеліску «Вічний вогонь». Хвилиною мовчання було вшановано воїнів, які у далекому 1941-му стали на захист рідної Вітчизни, ціною власного життя відстояли мирне життя для нинішніх і прийдешніх поколінь.

 

2014-06-19

19 червня відбувся захід з відзначення в районі Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.
У церемонії покладання квітів до обеліску «Висота Петрищева» взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Інна Гаплєвська, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Валентина Гузенко, Полівський сільський голова Інга Токаренко, представники закладів, установ району.

2014-06-19

20 червня 2014 року відбулася робоча поїздка голови районної державної адміністрації Миколи Веретейнікова до Полівської сільської ради.
Голова районної державної адміністрації ознайомився з роботою сільської ради, Дворічнокутянської та Полівської шкіл, Мануїлівського та Полівського сільських клубів,  ДНЗ «Малятко», Дергачівської виправної колонії ДВК 109, кондитерського цеху «Сват».

2014-06-19

19 червня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося  засідання «круглого столу» з питання обговорення  змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади, в якому взяли участь голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков, голова районної ради Михайло Бушев,  заступники голови, керівник апарату райдержадміністрації, керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районної ради, органів місцевого самоврядування, служб району.

2014-06-18

18 червня 2014 року з нагоди професійного свята – Дня дільничного інспектора міліції в залі засідань райдержадміністрації відбулася урочиста зустріч керівництва району з дільничними інспекторами міліції Дергачівського РВ ГУ МВС України в Харківській області. Голова районної державної адміністрації Микола Веретейніков та голова районної ради Михайло Бушев привітали захисників громадського порядку зі святом. Побажали, щоб кожен  день у житті був світлим та радісним, а доля щедрою на добрі справи, міцного здоров'я, сімейного добробуту та успіхів в роботі.

2014-06-18

Шановні працівники служби дільничних інспекторів міліції!
Прийміть щирі привітання з нагоди професійного свята!
Із крупиць добра, сміливих учинків, героїчних подвигів, ціною яким нерідко стає життя правоохоронців, створює в умовах бурхливого сьогодення свій авторитет та престиж  українська міліція.
Професія дільничного  – одна з найважливіших і найвідповідальніших серед інших міліцейських професій. За родом своєї діяльності ви знаходитесь найближче до людей та їхніх помешкань, добре володієте важливою інформацією про особливості довіреної вам дільниції.

2014-06-18

18 червня 2014 року головою районної державної адміністрації Миколою Веретейніковим проведено особистий прийом громадян.
Прийом проведено за участю начальника відділу житлово-комунального господарства Дергачівської районної державної адміністрації  Катречко Т.О., виконуючого обов'язки начальника Відділу Держземагенства в Дергачівському районі Гаврилова О.В.,  Русько-Лозівського сільського голови Бєседіна А.О., начальника відділу освіти райдержадміністрації Крижного С.Г., заступника начальника енергозбуту Тітаренко Р.В., головного спеціаліста сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Зозулі О.О.

2014-06-18

18 червня за ініціативи Регіонального центру міжнародних проектів і програм, за організаційної підтримки Харківської обласної ради та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, було проведено семінар-тренінг для керівників та працівників органів місцевого самоврядування на тему «Участь територіальних громад у проектах, конкурсах, грантах щодо залучення позабюджетних коштів для фінансування розвитку територій», в якому взяли участь голова Дергачівської районної державної адміністрації Микола Веретейніков та голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев.

 

2014-06-17

За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути задля забезпечення оперативного розгляду та вирішення в межах повноважень та чинного законодавства проблемних питань, що виникають у осіб, які прибули до Харківської області з території АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, визначено єдиний номер «гарячої лінії» - 112.

 


Подождите...